Xtratime Community banner

Luka Modrić - Żyjąca legenda

1 reading
111K views 1.6K replies 92 participants last post by  pivorakija  
#1 ·
Już wszech czasów chorwacki wspaniały, a niedawno skończył 28 lat! 72 występy w barwach Vatreni i gwarantowane miejsce w pierwszym składzie Realu Madryt są dowodem jego niezaprzeczalnego talentu.

#2 ·
Chciałem po prostu oficjalny wątek Luki do publikowania linków o nim, jak ten z dzisiaj:

http://bleacherreport.com/articles/1946276-how-luka-modric-changed-the-juergen-klopp-paradigm

Zawsze wiedziałem, że jest wyjątkowy i komentowałem to mojemu ojcu w meczu towarzyskim przed Mistrzostwami Świata 2006, żeby uważał na tego dzieciaka. Ostatecznie nazwałem po nim mojego pierwszego syna, ponieważ strzelił gola w dniu, w którym moja żona zaczęła rodzić i oboje uwielbialiśmy to imię :)

#3 ·
Zgadzam się z tobą, że jest naprawdę dobrym zawodnikiem, ale musi utrzymywać stałą formę i tu mu brakuje. Ostatnio jest w porządku, ale przypomnijmy sobie jego niezliczone podania do tyłu dla Realu i Chorwacji, a nawet Tottenhamu. Poczekajmy i zobaczmy, jak mu pójdzie pod koniec sezonu? BTW, twoje osobiste uczucia, które właśnie opisałeś, nie czynią go wspaniałym. Poz

#4 ·
Ostatnio jest "ok"?????

Mistrzu, oglądałeś go ostatnio?

#6 ·
Jeszcze jeden rok jak ten i kilka dobrych wyników NT, a umieściłbym go w mojej książce na drugim miejscu, zaraz po Bobanie. Jest jednak innym zawodnikiem niż Boban, mniej wszechstronnym, ale geniuszem na swój własny sposób.

#7 ·
Modrić nie był tak konsekwentny w reprezentacji, jak w klubie. Dla Realu był wspaniały w tym sezonie. Podczas kwalifikacji Luka miał więcej słabych meczów niż dobrych, ale w rewanżu z Islandią był wspaniały.

#8 ·
Tak, częściej niż rzadko nas zawodził, ale dobry turniej dla Luki i Chorwacji zapewniłby mu status nieśmiertelności.

Boże, niech to będzie Brazylia!

samba!!!!! :wee:

#9 ·
Boban zdobył wiele tytułów Serie A, gdy liga była prawdopodobnie najlepsza na świecie, oraz tytuł Ligi Mistrzów. Oczywiście był także w drużynach z 96 i 98 roku, co, poza 08, było jedynym razem, gdy Chorwacja wyszła ze swojej grupy.

#10 ·
Musi wygrać prawdziwe trofeum (nie licząc tytułów HNL) i poprowadzić Chorwację do przyzwoitego występu w dużym turnieju, żeby być najlepszym chorwackim zawodnikiem w historii, moim zdaniem
:thumbsup: :thumbsup:

#11 ·
Ero, tak... ostatnio gra dobrze, ale to tylko pół sezonu, w którym dobrze gra. Nie wyciągajmy pochopnych wniosków. Jak mówi HS, musi coś wygrać. Doprowadź swoją drużynę do tytułu (Real lub NT), a wtedy moglibyśmy mówić o wspaniałym graczu...

#12 ·
Nie obchodzi mnie, co on wygrywa dla klubu, chcę, żeby był dobry dla reprezentacji, żebyśmy mogli coś wygrać lub zdobyć kilka skalpów. Nazwij mnie samolubnym :D

#13 ·
W tym roku grał świetnie w klubie, w kwalifikacjach był dla nas w porządku. Jednak moim zdaniem nie można go uznać za tak dobrego, a nawet lepszego niż Boban czy Robi, dopóki nie zrobi czegoś WIELKIEGO, co obaj zrobili, doprowadzając nas do 3. miejsca w 98 roku, to prawdopodobnie największe osiągnięcie Chorwacji w naszej historii sportu, ta drużyna, ci mężczyźni byli wspaniali!

#14 ·
Już wszech czasów chorwacki wielki, a dopiero niedawno skończył 28 lat! Jego 72 występy w barwach Vatreni i jego gwarantowane miejsce w pierwszym składzie Realu Madryt są dowodem jego niezaprzeczalnego talentu.

Image

HVALA LUKA
Zapomniałeś, że on zepchnął Özila do drugiej ligi...

Na zdrowie

#15 ·
I to gadanie, że Modrić jest w ogóle lepszy od Bobana, jest bzdurą.

Luka nie jest w lidze Robiego, Šukera, a nawet Boki czy Bobana, byliśmy wtedy tacy dobrzy, ale Luka jest legendą, ale jak powiedział majstor, musi dać z siebie więcej...

Na zdrowie

#16 ·
Być może musi grać bardziej regularnie dla reprezentacji, ale w tej chwili jest najlepszym zawodnikiem Realu Madryt, oczywiście obok Ronaldo, prawdopodobnie nawet lepszym od niego w tej chwili. Zgadzam się jednak, że aby był uważany za jednego z naszych najlepszych pomocników, musi wygrać kilka trofeów i poprowadzić Chorwację dalej. A z formą, w jakiej się znajduje, może to jest ten rok.

#17 ·
To nie przypadek, że gra wspaniale w tym roku, ponieważ ma wspaniałego trenera prowadzącego jego drużynę...Ancelottiego! Mourinho to destrukcyjny trener, który stawia na obronę, i ten styl nie pasował Modriciowi. Teraz, gdy ma prawdziwego trenera myślącego ofensywnie, on, jak i Real, grają wspaniale. Dla Chorwacji mieliśmy przeciętnych i słabych trenerów kierujących sprawami od czasu odejścia Ciro. Bilić był w porządku i oczywiście Luka zagrał najlepiej w pierwszych kwalifikacjach pod jego wodzą i na tamtym Euro. Myślę, że Kovac wydobędzie z Modricia to, co najlepsze, co kiedykolwiek widzieliśmy w świętej koszulce w szachownicę:musik:

#19 ·
Subasić?! To żart?

#20 ·
Subasić jest wzniosłej formie, ale jest tylko jeden Stipe :proud:

#24 ·
Obrzydliwe, jak Stipe jest przed Subasiciem w naszym składzie reprezentacji....
Nie zgadzam się, Stipe był więcej niż solidny. Dlaczego u licha Kovač miałby go odrzucić?

#22 ·
Każdy, kto uważa, że Luka nie jest w tej samej lidze co Boban, Prosinečki itp., po prostu przecenia starsze pokolenie... Myślę, że Gasparov powiedział, że Boban i Robi doprowadzili nas do trzeciego miejsca... ale Robi został pominięty i spędził najważniejszą część turnieju na ławce... czy myślisz, że Luka nie miałby miejsca w składzie wyjściowym Francji '98?

Trofea nie są najlepszym wskaźnikiem wartości... Oczywiście, bycie w klubie, który wygrywa duże trofea, jest samo w sobie uznaniem, ponieważ takie kluby nie podpiszą z tobą kontraktu i nie zatrzymają cię, jeśli nie będziesz grał na elitarnym poziomie... ale teoretycznie Luka mógł wygrać wiele trofeów w zeszłym sezonie, kiedy jego forma była słaba i nic nie wygrać w Spurs po latach doskonałej formy, albo może nawet skończyć z niczym w tym sezonie, kiedy w końcu się ugruntował. I wtedy pojawia się pytanie, ile uznania zasługuje jeden zawodnik za to, że jego klub wygrał trofeum?

Lubię na to patrzeć w ten sposób, po Bobanie nie ma innego byłego ani obecnego chorwackiego pomocnika reprezentacji, którego wolałbym mieć w swojej XI niż Luka Modrić.

#26 ·
Każdy, kto uważa, że Luka nie jest w tej samej lidze co Boban, Prosinečki itp., po prostu przecenia starsze pokolenie... Myślę, że Gasparov powiedział, że Boban i Robi doprowadzili nas do trzeciego miejsca... ale Robi został pominięty i spędził najważniejszą część turnieju na ławce... czy myślisz, że Luka nie miałby miejsca w wyjściowym składzie Francji '98?Trofea nie są najlepszym wskaźnikiem wartości... oczywiście bycie w klubie, który wygrywa duże trofea, jest samo w sobie uznaniem, ponieważ takie kluby nie podpiszą z tobą kontraktu i nie zatrzymają cię, jeśli nie będziesz grał na najwyższym poziomie... ale teoretycznie Luka mógł wygrać wiele trofeów w zeszłym sezonie, kiedy jego forma była słaba i nic nie wygrał w Spurs po latach doskonałej formy, albo może nawet skończyć z niczym w tym sezonie, kiedy w końcu się ugruntował. I wtedy pojawia się pytanie, ile uznania zasługuje jeden zawodnik za to, że jego klub wygrał trofeum?Lubię patrzeć na to w ten sposób, po Bobanie nie ma innego byłego ani obecnego chorwackiego pomocnika reprezentacji, którego wolałbym mieć w swojej jedenastce niż Luka Modrić.
Przepraszam, mylisz się.Jest więcej niż Prosinecki, na przykład, niż Francja 98.Luka jest świetnym zawodnikiem, ale jego forma nie jest tak dobra jak to, co Boban i Suker i spółka pokazywali przez ponad dekadę. Pozwólmy Luce rozegrać pełną karierę, zanim umieścimy go obok Golden Bhoys.Luka został oskarżony o dzwonienie do reprezentacji i każda obiektywna analiza występów Repki powiedziałaby, że od czasu do czasu to prawda.Na zdrowie

#28 ·
Mówię, że został oskarżony o bycie graczem klubowym...

Wątek opublikowany z emocji z powodu świetnej obecnej formy. Świetnie, nic w tym złego, ale utożsamianie tego z legendami, które osiągnęły więcej, zaczekaj chwilę.

Pozwólmy mu dokończyć karierę, a potem dokonajmy właściwej analizy, nie wyprzedzajmy faktów, zwłaszcza wspominając tak wspaniałych graczy z przeszłości.

Na zdrowie

#34 ·
Wątek opublikowany z emocji z powodu świetnej obecnej formy. Świetnie, nie ma w tym nic złego, ale żeby porównywać to z legendami, które osiągnęły więcej, to na chwilę się zatrzymajmy.
Nie założyłem tego wątku z powodu jego obecnej formy, jestem jego wielkim fanem od prawie 10 lat i z pewnością zasługuje na własny wątek tutaj na XtraTime, gdzie można umieszczać linki i pogawędki na jego temat. Dlatego go założyłem, nie mając nic wspólnego z jego obecną formą

#29 ·
Modrić jest szczególnym rodzajem pomocnika. Boban miał inne wspaniałe cechy, ale nigdy nie mógłby być pomocnikiem, jakim jest Modrić.

Gdyby Modrić był aktorem, nigdy nie zdobyłby Oscara dla najlepszego aktora, ale przy obecnych występach byłby murowanym kandydatem do nagrody dla najlepszego aktora drugoplanowego.

#30 ·
Modrić jest jednym z najlepszych pomocników w dzisiejszej grze i był podstawowym zawodnikiem każdego klubu, w którym grał do tej pory w swojej karierze, w tym RM.

Boban był i jest chorwacką legendą piłki nożnej, prawdziwym dżentelmenem i chociaż nie lubię porównywać tych dwóch, ponieważ są innym typem pomocników, oceniam Lukę Modricia wyżej pod względem wszechstronności.

Powiedziawszy to, oceniam Bobana wyżej pod względem przywództwa i osiągnięć w reprezentacji.

Luka ma jeszcze kilka lat przed sobą, ale zdecydowanie jest jednym z najlepszych na swojej pozycji na świecie i zawodnikiem, którego miałbym w każdym chorwackim zespole, jaki mogę wystawić!