Xtratime Community banner
21 - 40 of 109 Posts
Alvaro Morata to 31-letni zawodnik, o którym wszyscy wciąż myślą, że ma 24 lata i pewnego dnia rozkwitnie. Ale pozostał na tym samym poziomie na zawsze, nigdy nie wykazując żadnej spójności w swoich ogólnych występach/karierze. Ogólnie rzecz biorąc, to sprawia, że jest bardzo frustrującym zawodnikiem w twojej drużynie, ponieważ widzisz, jak robi coś wspaniałego w jednym meczu, a w następnym zastanawiasz się, dlaczego nie zrobi tego ponownie.
Brzmi jak Giroud 🤣

Nie wiem nic o kontrakcie, ale Morata to bardzo dobry napastnik za tę cenę. Robi po trochu wszystkiego i może być bardzo dobrym napastnikiem w wyjściowym składzie, o ile nie jest głównym zagrożeniem w ataku - którym wciąż powinien być Leao. I oczywiście może być zabójczy z ławki, co pokazywał przez całą swoją karierę.
Zgadzam się. Jestem wielkim fanem Moraty. Potrafi spychać obrońców do tyłu, jest atletyczny, wydaje się być dobrym facetem i jest żonaty z Włoszką.

Był niedoceniany, gdy grał z Ronaldo w Juventusie (jeśli dobrze pamiętam, pod wodzą Pirlo z dwójką napastników). Często wykonywał większość brudnej roboty, był obecny fizycznie itp. Jest dobrym zawodnikiem. Powinien dobrze współpracować z Leao i Pulisicem.

I nie oszukujmy się, poziom Serie A spada, więc w porównaniu z tym to dobry transfer.

Discussion starter · #24 ·
Alvaro Morata to 31-letni zawodnik, o którym wszyscy wciąż myślą, że ma 24 lata i pewnego dnia rozkwitnie. Ale pozostał na tym samym poziomie na zawsze, nigdy nie wykazując żadnej spójności w swoich ogólnych występach/karierze. Ogólnie rzecz biorąc, to sprawia, że jest bardzo frustrującym zawodnikiem w twojej drużynie, ponieważ widzisz, jak robi coś wspaniałego w jednym meczu, a w następnym zastanawiasz się, dlaczego nie zrobi tego ponownie.
Zgadzam się, że ludzie oczekiwali większego rozwoju i kariery. Ale wciąż uważam, że jest wystarczająco dobry dla Milanu. Nie podpisujemy kontraktów z wielkimi zawodnikami, ale musimy jak najlepiej wykorzystać bardzo dobrych zawodników, takich jak Morata i Giroud. W zeszłym sezonie 15 goli w La Liga, a w ciągu ostatnich 5 sezonów średnio 12 goli ligowych na sezon w Serie A i La Liga. To całkiem solidne.

Ogólnie rzecz biorąc, z pewnością znaczna poprawa w stosunku do 38-letniego Giroud i Jovicia.

Moim zdaniem pod pewnymi względami jest na tym samym poziomie co Giroud, tylko innego rodzaju. Ograniczenia Giroud zawsze były oczywiste, ale także jego mocne strony, podczas gdy Morata wyglądał jak kompletny pakiet, ale nigdy nie eksplodował. Rezultat jednak... napastnicy, którzy w odpowiednim ustawieniu są wystarczająco dobrzy, aby zaczynać i pomagać w zwycięskim zespole, o ile nie są najlepszymi napastnikami w drużynie.

Nie będzie dużo lepszy niż Giroud z zeszłego sezonu, wykończenie tego gościa jest do bani.

Discussion starter · #27 ·
On nie będzie dużo lepszy niż Giroud z zeszłego sezonu, wykończenie tego gościa jest do bani.
Będę zadowolony, jeśli strzeli 15 goli i zaliczy 8 asyst w lidze, tak jak Giroud w zeszłym sezonie. Tylko jeden lub dwóch zawodników miało lepsze statystyki goli+asyst.

Jesteś pewien, że nadal kibicujesz Milanowi?

Nie chodzi tylko o jego statystyki bramek. Może grać jako fałszywy 9. Jeśli zwiększa szanse swoich kolegów z drużyny, to samo w sobie jest plusem.
Milan nie wydaje mi się drużyną, która potrzebuje fałszywego 9!!

Będę zadowolony, jeśli strzeli 15 goli i zaliczy 8 asyst w lidze, tak jak Giroud w zeszłym sezonie. Tylko jeden lub dwóch zawodników miało lepsze statystyki goli+asyst.

Jesteś pewien, że nadal śledzisz Milan?
Ach, rasista jest tutaj… to była odpowiedź na wcześniejszy post van, w którym napisano „jest znaczącą poprawą w porównaniu do Giroud”, a ja powiedziałem, że nie sądzę, żeby wypadł dużo lepiej niż Giroud, więc twój post powinien być odpowiedzią na jego post zamiast na mój z głupim stwierdzeniem pytającym kogoś na tym forum od 1999 roku, czy nadal śledzi Milan, ale przypuszczam, że twoja nienawiść i rasizm to studnie bez dna…

Ach, rasista jest tutaj… to była odpowiedź na wcześniejszy post van, w którym napisano „jest on znaczną poprawą w porównaniu do Giroud”, a ja powiedziałem, że nie sądzę, żeby spisał się dużo lepiej niż Giroud, więc twój post powinien być odpowiedzią na jego post, a nie na mój, z głupim stwierdzeniem pytającym kogoś na tym forum od 1999 roku, czy nadal śledzi Milan, ale chyba twoja nienawiść i rasizm to studnie bez dna…
Czy jest jakaś historia za tym dziwnym wybuchem, który właśnie miałeś?

Discussion starter · #32 ·
Ach, rasista jest tutaj… to była odpowiedź na wcześniejszy post van, w którym napisano „jest on znacznie lepszy w porównaniu do Giroud”, a ja powiedziałem, że nie sądzę, żeby spisał się dużo lepiej niż Giroud, więc twój post powinien był być odpowiedzią na jego post, a nie na mój, z głupim stwierdzeniem, pytającym kogoś na tym forum od 1999 roku, czy nadal śledzi Milan, ale przypuszczam, że twoja nienawiść i rasizm to studnie bez dna…
Czy mógłbyś wyjaśnić, wobec jakiej rasy/etniczności uważasz, że jestem rasistą i pełnym nienawiści?

Czy chodzi o to, że mówię, że twoja „EPL jest znacznie lepsza od jakiejkolwiek innej ligi, w szczególności Serie A” – dyskusje są do tyłu i kwestionują twoją „brytyjskość”?
😂

No weź, stary, byłem nawet żonaty z Arabką (i nawiasem mówiąc katoliczką). Nie bądź taki wrażliwy. To jest śmieszne.

Ile czasu zamierzacie mu dać?

Prasa jest oczywiście podekscytowana, że zobaczy go odchodzącego zaraz po przegranej w derbach, ale nie sądzę, żeby tak się stało.

Jestem wielkim zwolennikiem pewnej ciągłości i byłbym gotów zaakceptować kwalifikację do Ligi Mistrzów jako absolutne minimum w tym sezonie.

Jeśli do grudnia będzie ciężko, to powinien odejść.

Fonseca odszedł. To tylko kwestia czasu. Stracił szatnię i nie ma jasnej wizji, jak sprawić, byśmy grali jego piłkę nożną. Zbyt wiele majstruje i zmienia skład wyjściowy z kilkoma zawodnikami w każdym meczu. Najwyraźniej jego kluczowym zawodnikiem wydaje się być również mierny RLC. Nie jestem nawet pewien, czy mamy zawodników, aby grać w jego piłkę nożną. Leniwy Leao zabija wszelkie próby pressingu.

To podstępny sposób radzenia sobie z problemami. Naciskanie na wspólną część współczesnego futbolu. Przeczytałem na Football Italia, że testem dla Fonseki jest Liga Mistrzów + Inter w tym tygodniu. Inter to lepszy zespół. Jeśli chcą go zwolnić, powinni to już zrobić.

Fonseca wciąż majsterkuje. Tym razem się udało. Czy będzie więc grał tak jak przeciwko Interowi, czy też jego chłopak RLC znowu zacznie?

Gazety potrafią sprowadzić trenera lub zawodnika z latryn na start po wygranej, a może z powrotem do latryn po następnej porażce.
Jeśli kosmita przeczytałby teraz te same gazety, pomyślałby, że Gabbia jest następnym Franco Baresim.

21 - 40 of 109 Posts