Xtratime Community banner

Edin Dzeko (Manchester City)

127K views 2.1K replies 111 participants last post by  BozniaN  
#1 ·
Tonight Edin showed another magnificent performance, everybody loves him here in Teplice. He deserves his own thread, don't you think guys? ;)

Image

Teplice tonight beat division leader Liberec 3-0, Edin scored first goal, he was fastest on the lose ball after coner kick, tomorrow I'll try to find video of his goal. Also for the rest of the match he was amazing, I can't remember seeing attacker like him in Czech league, he works hard 90 minutes, helps in defense a lot, in every corner and defending free kick etc, then also his passes, above all long ones, the accuary is unbeliaveable, I hope he'll get a call fo your senior NT soon.

#27 ·
thanks for the update Pavel,Merzic started his career in Velez before moving to a team in the Czech Republic,I was wondering what happened to him.

#28 ·
It's a pleasure guys :)
I think Merzic has some good chances to make it to Teplice's team, our defense is really shaky and also ruined by injuries.

#29 ·
Some more news of Edin and Samir Merzic.

First is very bad and sad one, Teplice's coach had to resign because of bad ilness (cancer) :( His assistant took over, and as he is the same mentality - prefers young players, nothing should change for Edin's development.

Teplice also played first friendly match, we beated fellow Czech 1st div team Most 2-1, Samir Merzic impressed in defense, right now it seems like he'll be transfered to Teplice on permanent basis. And also fans like him, they expect him to make it into starting XI, according to poll on club's official site http://www.fkteplice.cz.

#30 ·
wicked thanks for the great news pavel! sorry about your coach, very sad news..

#31 ·
Today I read huge interview with new coach, he was asked about Edin's future, he replied that there are some interested clubs, but he was promised by Teplice's directors that he won't leave until summer.

#34 ·
Edin Dzeko: Cesku ligu napustam kao prvi strijelac

Za ime Edina Dzeke ove zime su se vezali veliki klubovi. Tako su skauti HSV, Verdera, Besiktasa, Rapida iz Beca, Sparte iz Praga nudili bogastvo za naseg dragulja.

- Ostao sam na zemlji, nakon svih tih ponuda. Jednostavno, imam 20 godina i znam da je vrijeme moj saveznik. Naravno, odlucio sam ostati u Teplicama nakon razgovora sa svojim menadzerom Irfanom Redzepagicem - kazao je Dzeko.

* Smatrate li da vas klub trazi preveliku odstetu za vas?
- Nemam komentara. Tri miliona maraka jeste velika cifra, ali to je njihovo razmisljanje i svakako da ga treba cijeniti.

* Sada od vas ocekuju da nastavite sa dobrim igrama.
- Naravno. Trudit cu se da ispunim zacrtane planove. Trener najbolje zna koliko ja mogu pruziti.

* Jesenas ste postigli sest pogodaka.
- Da. nalazim se u vrhu liste strijelaca. Moja zelja je da na ljeto klub napustim kao golgeter lige.

* Znaci u junu dizete sidro.
- Trebao bih. To je moja zelja. Medjutim, nista ne zelim unaprijed obecavati.

* Najavljeni ste kao buduci „A“ reprezentativac nase zemlje.
- Drago mi je to cuti. Medjutim, trebam opravdati selektorovo povjerenje.

* Vasi konkurenti za mjesto u timu Vedad Ibisevic i Mustafa Kulcukovic tresu mreze.
- Nemam nista protiv. Dobri su to momci, ali i igraci. Meni, prvenstvo pocinje tek 10. marta. Do tada cu vjerujem dostici zeljenu formu.

* Znate da naredni mec igramo kontra Norveske.
- Znam. Niko u nasoj javnosti ne ocekuje dobar rezultat, a vjerujte da ih mi mozemo iznenaditi.

* Po vama jesu li izgubljene kvalifikacije za Evropsko prvenstvo?
- Nisu. Sve dok postoji nada treba se boriti i igrati - kazao je Edin Dzeko.

#36 ·
Mladi reprezentativac BiH Edin Džeko izabran je među deset najuspješnijih sportista Teplica u 2006. godini. Anketu je proveo Teplički dnevnik, a nagrada je vrijednija ako se doda podatak, da je Džeko među deset najboljih izabran glasovima čitalaca, te da je jedini stranac među izabranim.

#37 ·
Czech 1st division restarts after winter break this weekend, and Edin scored one goal in Teplice's 2-2 away at Slovacko.

#39 ·
Edin is called up into Bosnian NT, fantastic!! :proud:

#40 ·
Edin Džeko s oduševljenjem dočekao poziv u reprezentaciju

Najljepši rođendanski poklon

Mladi bh. reprezentativac danas slavi 21. rođendan

Edin Džeko je jedan od 11 debitanata sa spiska kandidata za meč nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine s Norveškom, koji se igra 24. marta u Oslu u okviru kvalifikacija za Euro 2008. godine. Selektor Fuad Muzurović pozvao je Džeku nakon dobrih igara za mladu reprezentaciju i češkog prvoligaša Teplice.

Velika ÄŤast i motiv

- Poziv sam dobio u ponedjeljak. Veoma mi je drago i poziv za mene predstavlja veliku čast i motiv. Cilj mi je da se što bolje pripremim i dokažem da me selektor Muzurović nije slučajno odabrao.
Vrijeme poziva nije moglo biti bolje, jer mi je u subotu rođendan. To mi je najljepši rođendanski poklon koji sam mogao dobiti - rekao je Džeko u razgovoru za "Dnevni avaz".
Karijera Edina Džeke stalno ide uzlaznom putanjom. Od kada ga je prije tri godine na Grbavici primijetio češki trener Jirži Plišek, Džeko stalno napreduje. Plišek je Džeku odveo u Teplice, odakle je pozajmljen drugoligašu Ušti nad Labem, a nakon šest mjeseci Teplice su ga vratile.
- Iz kluba su mi svi čestitali na pozivu. Drago im je što u svojim redovima imaju A-reprezentativca jedne zemlje. U Teplicama mi je odlično. Proljetni dio prvenstva smo dobro počeli. Postigao sam gol protiv Slovačkog i prava je šteta što nismo pobijedili, ali završeno je rezultatom 2:2 - kaže Džeko.

Povoljan rezultat

Selektor A-reprezentacije BiH Fuad Muzurović dogovorio se sa kolegom iz U-21 selekcije Nikolom Nikićem da će mu Džeko biti na raspolaganju kad god bude prilike. Tako će se Džeko, najvjerovatnije, nakon Norveške priključiti mladim reprezentativcima pred prijateljski meč sa Švicarskom u Zenici.
- Nikada mi nije i neće biti problem igrati za reprezentaciju BiH. Ukoliko selektor Nikić računa na mene za meč sa Švicarskom, ja sam tu. Nadam se da ću i u Oslu dobiti određenu minutažu i da ćemo uspjeti ostvariti povoljan rezultat - govori mladi napadač.

A. NOVALIJA

#41 ·
#44 ·
Did Edin played in the end?

#45 ·
he didnt play for the NT against Norway,but he was the captain for the U21 team and assisted on the gw goal,BiH beat Switzerland 1:0

#46 ·
Yesterday Teplice draw 0-0 away at Most, I didn't see the match, people said that Edin was medicore, while Merzic played very very well. He was as LCB in back four, he was calm and tidy, organised the defense etc :thumbsup:

#47 ·
Good to hear about Merzic,I hope Muzurovic gives him a chance.He could really help our NT as our weakness is the defence.

#48 ·
Teplice lost 2-1 away to Sparta Prague, Edin scored our only goal.

#49 ·
Avaz Sport: Dzeko od ljeta u Werderu?

-Kako sam mogao saznati odnosno cuti u svecanoj lozi stadiona u Pragu, Dzeko je blizu prelaska u Werder. To mi je nakon utakmice potvrdio i prvi asistent Tomasa Schafa, Wolfgang Rolf koji je rekao da Werder vec duze vremena prati naseg reprezentativca, kaze skaut NSBiH Abdulah ibrakovic koji je u Pragu snimao formu Edina Dzeke i Samira Merzica.

Dzeku ugovor sa Teplicama veze do 2009. a u slucaju da neki klub zeli da ga dovede u svoje redove prije isteka ugovora morace isplatiti 3 000 000 evra njegovim trenutnim poslodavcima.

Podsjecanja radi, NK Zeljeznicar je dobio 50 000 evra prije 18 mjeseci kada je Dzeko prelazio iz Zeljeznicara u Teplice...

(bhfanaticos)

Sooo...Hasagic in Besiktas, Spahic in Lyon, Damjanovic in PSG and now Dzeko in Werder :D

#50 ·
Zeljo only got 50,000 for Dzeko? :wallbang:

#51 ·
This guy really deserves to get into another level, but maybe he'd better to wait one more year, and mature in Czech before moving to top flight football.

Also, I can't see anyone paying 3 millions euro for a player from czech division, that's way too much.

And btw, yesterday we won 1-0 against Pribram, Edin scored only goal of the match from the penalty kick. With 9 goals he is now 4th best scorer in Czech 1st division.