Šuker: Hrvatskoj nedostaje vrhunski nositelj igre
Legendarni centarfor hrvatske reprezentacije istaknuo je u intervjuu bavarskom dnevniku Süddeutsche Zeitungu kako je njemačka reprezentacija u ovom trenutku bolja od Hrvatske.
Šuker je izjavio kako je Hrvatska dobro prošla na ždrijebu u Luzernu, ali i naglasio kako lakih skupina - nema.
"Mislim da Poljska zaslužuje maksimalan respekt, dok su Nijemci za mene najveći favoriti turnira", izjavio je najbolji strijelac “vatrenih”.
"Vidim pozitivnu promjenu na nogometu kakav igra njemačka reprezentacija. Zadržali ste borbeni duh, čemu ste uspjeli dodati modernu dimenziju."
"Hrvatska je pak od 2002. nastupala na svakom velikom natjecanju i svaki put razočarala. Mislim da bi mi Hrvati ovaj plasman na Euro trebali gledati kao veliki uspjeh, kao plasman u finale. Bilićeva momčad ipak nije toliko jaka da bismo samo tako mogli reći: “Polufinale je realan domet”! Ja u ovom trenutku ne vidim novog Prosinečkog ili Bobana."
"...Ili Šukera!", pitao je sugovornika novinar.
"Da, ali ne bih se želio hvaliti."
Na pitanje o iznimnom spoju mladosti i iskustva u hrvatskoj reprezentaciji Šuker je odgovorio.
"To je ono najinteresantnije kod Bilićeva sastava. To je spoj dviju generacija oprečnog stila - iskusnijih i samouvjerenih igrača poput braće Kovač i Šimića, te mladih, tehnički vrlo potkovanih nogometaša, koji nogomet igraju moderno i brzo. Ono što nedostaje, po meni, jesu igrači nositelji u najboljim godinama. Nemamo vrhunskog igrača u dobi od 27 do 29 godina. Glavni naš igrač je 22-godišnji Luka Modrić."
Novinara je potom zanimalo kako to da Modrić još uvijek igra u Hrvatskoj.
"U kvalifikacijama za ligu prvaka protiv Werdera Modrić nije izgledao ništa lošije od Diega. Uskoro će, sasvim je sigurno, igrati u Engleskoj ili Španjolskoj. On će biti naš novi Boban. Na sredini terena imamo igrače budućnosti: 23-godišnjeg Niku Kranjčara i Schalkeova Ivana Rakitića, koji je tek navršio 19. Naravno, u napadu imamo Eduarda da Silvu, koji je zabio 80 posto golova reprezentacije u kvalifikacijama. Hrvatska je ovisna o svojim mladim igračima, a to znači da igra nije uvijek stabilna."
------------------------------------------
E moj Šukere, cini mi se da odkad si zavrsio svoju karijeru radis protiv nas nogomet!? Tvojih suigraca danas vode reprezentacije ...nije valjda da si ljubomoran?