Xtratime Community banner

1 - 14 of 14 Posts

·
Registered
Joined
·
22,487 Posts
Discussion Starter #1
Vd Vaart ergert zich aan kritische Koeman

17/2/2004 19:27

Rafael van der Vaart gebruikte de persconferentie voorafgaande aan de interland met de VS om zijn hart eens te luchten over zijn kritische trainer Ronald Koeman. 'Het zal toch niet alleen aan ons liggen?', vroeg de middenvelder zich in Noordwijk vertwijfeld af.
De geschiedenis herhaalde zich. Want was het niet Marco van Basten die midden jaren tachtig eens uit de school klapte over zijn leermeester Johan Cruijff? 'Cruijff lult je suf', liet de jonge Ajacied destijds optekenen, moe als hij was van de voortdurende kritiek.

Van der Vaart deed het dinsdag vanuit het Oranje-trainingskamp nog eens dunnetjes over. De Ajax-aanvoerder liet daarbij weten moe te worden van Koemans voortdurende kritiek op het feit dat Wesley Sneijder en hij niet zouden kunnen samenspelen.

'Het zal toch echt niet alleen aan ons liggen. We hebben vertrouwen nodig en ik heb niet echt het gevoel dat we dat krijgen', zo beklaagde Van der Vaart zich. 'In het Nederlands elftal blijkt het toch ook te kunnen? Ja, ik zou graag wat meer krediet willen hebben van Koeman.'

Want dat, vindt Van der Vaart, krijgt hij te weinig. 'Er zijn momenten dat jonge spelers in bescherming moeten worden genomen. Daar zou ik meer aan hebben dan aan die voortdurende kritiek op mijn spel. Als we verliezen, heb ik altijd vooral het gevoel dat ík verlies.'

De middenvelder gaf bovendien nog aan de Koeman de gemaakte afspraken over zijn positie in het veld nog maar nauwelijks is nagekomen. 'In de winterstop spraken we af dat ik de vaste nummer tien zou zijn en Wesley de vaste linkermiddenvelder. Ik snap best dat je af en toe moet schuiven in verband met blessures, maar alleen tegen Roda JC speelden we zoals afgesproken.'


(vi.nl)

Is this the right way to say anything about his anger? :confused:
Why not debating this intern?
Seems as if the little boy has still to learn some lessons.
 

·
Registered
Joined
·
1,194 Posts
delpi_vanni_10 said:
Is this the right way to say anything about his anger? :confused:
Why not debating this intern?
Seems as if the little boy has still to learn some lessons.
Did he criticize Koeman because he left him on the bench? What did he say exactly? :eek:
 

·
Registered
Joined
·
478 Posts
vd vaart is angry on koeman because koeman thinks that vd
vaart and sneijder cannot play together on midfield

:)
 

·
Registered
Joined
·
23,835 Posts
Raf had turned in to a spoiled boy, cause the stats are in Koeman's favour if you look at the games Sneijder and Raf played together. They only played two good games together and tht was against Moldova and Scotland and in both games it was more that Sneijder shined rather than Raf.

For Ajax the combi has never really worked out that well, especially in the big games and in our midfield we have more options than just these two, so Koeman doesn't need to form a midfield with both in it.

Both haven't been that consistent either, but Wes at least has shined more and has been decisive in more games than Raf, from whom we will only remember that backheel for a long while. Still that is not enough to demand a starting place, stand alone a say in the line-up.
 

·
Banned
Joined
·
1,806 Posts
Fans may not want to believe this, but in his mind, van der Vaart has already signed with Man Utd or Barcelona.
I really can't see him playing another season with Ajax, in the eredivisie, and with Koeman as his coach.
 

·
Registered
Joined
·
478 Posts
vd vaart must not forget this:

No one and nothing is greater or bigger or more fantastic than Ajax, even vd vaart isn't

He has to shut up and play football. That's where he got paid for :mad:
 

·
Registered
Joined
·
22,487 Posts
Discussion Starter #9
The real one said:
vd vaart must not forget this:

No one and nothing is greater or bigger or more fantastic than Ajax, even vd vaart isn't

He has to shut up and play football. That's where he got paid for :mad:

I m sure Raf will get the right words from Koeman now. I wish him lots of fun with that.... ;) :tongue:
Btw: I do not think he has something signed already. He first has to prove more until one of the big foreign clubs is willing to pay lots of money for him.
 

·
Registered
Joined
·
478 Posts
Frederik said:
Supra societatem nemo

:proud:
which means???? :confused:

'Goed gesprek' Van der Vaart en Koeman

20/2/2004 8 :42

Ronald Koeman en Rafael van der Vaart hebben hun problemen uitgesproken. De kritische uitlatingen hebben geen gevolgen voor Van der Vaart. Toch ontbreekt de aanvoerder mogelijk zondag.
In de aanloop naar de oefenwedstrijd Nederland-VS hekelde Van der Vaart de kritische houding van Koeman, die de jonge jongens te weinig vertrouwen zou geven. De opmerkingen schoten Koeman in het verkeerde keelgat. De Ajax-coach vond de openhartigheid ongepast en wilde een onderhoud met Van der Vaart. Op de achtergrond speelde de gedachte dat Van der Vaart bezig was om een breuk met Ajax te forceren.

Beiden wilden niet inhoudelijk ingaan op het gesprek dat als goed en verhelderend werd omschreven. 'We hebben allebei ons zegje gedaan en na afloop een streep onder alles getrokken. Het is toch al verder geëscaleerd dan noodzakelijk door zoiets kleins', zei Van der Vaart in De Telegraaf.

Hoewel Koeman geen straf in de vorm van boete heeft opgelegd, zal Van der Vaart zondag tegen FC Twente mogelijk niet aan de aftrap komen. De middenvelder heeft in de interland tegen de Verenigde Staten een liesblessure opgelopen. Pas zondagmiddag wordt duidelijk hoe het gesteld is met de lies.
now someone else can translate it :D
 

·
Registered
Joined
·
22,487 Posts
Discussion Starter #14
and he has problems with his groin, which could force him to take a rest for this week. as far as I understand...
 
1 - 14 of 14 Posts
Top