VATRENI SPREMNI ZA PREUZIMANJE HRVATSKOG NOGOMETNOG SAVEZA
Štimac: Bobana za predsjednika
Zatražili bismo reviziju poslovanja HNS-a, jer ima indicija da je bilo svega
Miroslav Blaževiæ govori da je predsjedniku HNS-a Vlatku Markoviæu isteklo vrijeme i da æe podržati bivše reprezentativce u namjeri da uðu u HNS. Što o tome misli Igor Štimac, "frontman" prve generacije vatrenih.
- Za sada su èetvorica iz generacije koja je uzela broncu na SP-u 1998. u Francuskoj prestali igrati nogomet: Boban, Asanoviæ, Biliæ i ja. Držim da je došlo vrijeme da se ukljuèimo u rad Hrvatskog nogometnog saveza. Jer, mi to možemo, imamo sve uvjete, materijalno smo neovisni, mladi i izuzetno dobro poznajemo nogomet - kaže Štimac.
To znaèi da bi iz HNS-a trebali otiæi Vlatko Markoviæ i njegova "momèad"?
- Došlo je vrijeme da Vlatko i društvo odu. Nisam za to da ih se tjera, njihovo bi nam nogometno iskustvo koristilo, ali ne na vodeæim funkcijama. No, prerano je o svemu govoriti, jer imam naznake da oni ne žele odstupiti na korektan naèin.
Jeste li se vi meðusobno veæ dogovorili?
- Više su to neformalni razgovori. No, morat æemo se okupiti i ozbiljno poprièati. Pitate me za Zvonimira Bobana? Što se Zvone tièe, on mi je kazao da želi završiti fakultet. Ali u ovoj situaciji puno toga se mijenja. Zna se tko je bio naš kapetan u Francuskoj. Za mene dvojbe nema, Boban mora biti kandidat za predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza - najavljuje Štimac.
Želio je naglasiti nekoliko detalja.
- Proturuju se informacije kako meðu nama vlada nesloga. E, to nije istina. Mi smo složni kao i prije èetiri godine. Tu neslogu podmeæu nam oni koji žele progurati svoje ljude na èelo HNS-a. Zanimljivo, gotovo svi žele nas udaljiti od HNS-a, i sadašnji i potencijalni novi. Zbog toga su nam uvjetovali i upisivanje nogometne akademije. To su uèinili da nas zaustave na nekoliko godina. Nama to nije bilo ispod èasti, ali neka se zna, ta akademija nije priznata nigdje u svijetu osim u Hrvatskoj.
Uloga Miroslava Æire Blaževiæa u cijeloj prièi.
- Drago mi je da nas Æiro podržava. Uostalom, govorim kako je on jedina prava moguænost za izbornika reprezentacije - rekao je Štimac.
No, Æiro kaže da neæe. Imate li vi izbornièkih ambicija?
- Jednog dana svakako da, ali u ovom trenutku ne, jer sada završavam trenersku školu...
Za kraj, dodao je koja bi bila prva akcija u novom HNS-u.
- Odmah bismo zatražili reviziju poslovanja HNS-a, jer ima indicija da je u poslovanju bilo svega. Stoga treba ustvrditi tko je za to odgovoran. Naravno, indicije èesto znaju biti netoène, pa bi ih trebalo provjeriti - zakljuèio je Štimac.
O. Maršiæ
ZVONIMIR BOBAN
Hvala Igoru, ali moram razmisliti
Zvonimir Boban upravo je pisao svoju kolumnu za jedan dnevni list kada je doznao za Štimèev prijedlog.
- Hvala Igoru, to je znak da me poštuje - rekao je dodajuæi:
- Ovaj trenutak nemam nikakvu reakciju na prijedlog. Koncentriran sam na pisanje, ali i da nije tako ne bih mogao jednostavno reæi da sam za ili protiv Igorove ideje. To je stvar o kojoj valja dobro razmisliti. Odlazim na Braè, želim se malo odmoriti, a to æe biti i prilika da razmišljam o mnogoèemu pa i o tome prijedlogu. (d)
vecernji-list.com