7,230 Posts
Jure actually called it in another thread
and it could be that Markovic will be leaving and Boban, Stimac, Bilic etc may be getting involved in the running of the game.
I think it would be a geat idea for them to get involved in the running of the game. Boban has a brain on him and it would be good to see them still involved in Croatian football. At least we will know that they have the countries best interests in mind.VATRENI SPREMNI ZA PREUZIMANJE HRVATSKOG NOGOMETNOG SAVEZA
Štimac: Bobana za predsjednika
Zatražili bismo reviziju poslovanja HNS-a, jer ima indicija da je bilo svega
Miroslav Blaževiæ govori da je predsjedniku HNS-a Vlatku Markoviæu isteklo vrijeme i da æe podržati bivše reprezentativce u namjeri da uðu u HNS. Što o tome misli Igor Štimac, "frontman" prve generacije vatrenih.
- Za sada su èetvorica iz generacije koja je uzela broncu na SP-u 1998. u Francuskoj prestali igrati nogomet: Boban, Asanoviæ, Biliæ i ja. Držim da je došlo vrijeme da se ukljuèimo u rad Hrvatskog nogometnog saveza. Jer, mi to možemo, imamo sve uvjete, materijalno smo neovisni, mladi i izuzetno dobro poznajemo nogomet - kaže Štimac.
To znaèi da bi iz HNS-a trebali otiæi Vlatko Markoviæ i njegova "momèad"?
- Došlo je vrijeme da Vlatko i društvo odu. Nisam za to da ih se tjera, njihovo bi nam nogometno iskustvo koristilo, ali ne na vodeæim funkcijama. No, prerano je o svemu govoriti, jer imam naznake da oni ne žele odstupiti na korektan naèin.
Jeste li se vi meðusobno veæ dogovorili?
- Više su to neformalni razgovori. No, morat æemo se okupiti i ozbiljno poprièati. Pitate me za Zvonimira Bobana? Što se Zvone tièe, on mi je kazao da želi završiti fakultet. Ali u ovoj situaciji puno toga se mijenja. Zna se tko je bio naš kapetan u Francuskoj. Za mene dvojbe nema, Boban mora biti kandidat za predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza - najavljuje Štimac.
Želio je naglasiti nekoliko detalja.
- Proturuju se informacije kako meðu nama vlada nesloga. E, to nije istina. Mi smo složni kao i prije èetiri godine. Tu neslogu podmeæu nam oni koji žele progurati svoje ljude na èelo HNS-a. Zanimljivo, gotovo svi žele nas udaljiti od HNS-a, i sadašnji i potencijalni novi. Zbog toga su nam uvjetovali i upisivanje nogometne akademije. To su uèinili da nas zaustave na nekoliko godina. Nama to nije bilo ispod èasti, ali neka se zna, ta akademija nije priznata nigdje u svijetu osim u Hrvatskoj.
Uloga Miroslava Æire Blaževiæa u cijeloj prièi.
- Drago mi je da nas Æiro podržava. Uostalom, govorim kako je on jedina prava moguænost za izbornika reprezentacije - rekao je Štimac.
No, Æiro kaže da neæe. Imate li vi izbornièkih ambicija?
- Jednog dana svakako da, ali u ovom trenutku ne, jer sada završavam trenersku školu...
Za kraj, dodao je koja bi bila prva akcija u novom HNS-u.
- Odmah bismo zatražili reviziju poslovanja HNS-a, jer ima indicija da je u poslovanju bilo svega. Stoga treba ustvrditi tko je za to odgovoran. Naravno, indicije èesto znaju biti netoène, pa bi ih trebalo provjeriti - zakljuèio je Štimac.
O. Maršiæ
ZVONIMIR BOBAN
Hvala Igoru, ali moram razmisliti
Zvonimir Boban upravo je pisao svoju kolumnu za jedan dnevni list kada je doznao za Štimèev prijedlog.
- Hvala Igoru, to je znak da me poštuje - rekao je dodajuæi:
- Ovaj trenutak nemam nikakvu reakciju na prijedlog. Koncentriran sam na pisanje, ali i da nije tako ne bih mogao jednostavno reæi da sam za ili protiv Igorove ideje. To je stvar o kojoj valja dobro razmisliti. Odlazim na Braè, želim se malo odmoriti, a to æe biti i prilika da razmišljam o mnogoèemu pa i o tome prijedlogu. (d)
vecernji-list.com