Joined
·
6,804 Posts
I've been waiting for something like this for a long time. In 1996, I thought Constantinescu would be the one, but his efforts were in vain. I really believe in this new party and I think all Romanians should consider it. You can bet I am voting for them in 2004 (yes we can vote to here as well at the Rom. Consulate…
)
Ovidiu Nahoi
Miercuri, 10 Iulie 2002
Uniunea pentru Reconstructia Romaniei, un nou partid care arunca manusa actualei clase politice
Sint niste tineri razvratiti. Au CV-uri impresionante, lucreaza in birouri cu aer conditionat si cistiga bine. Dar s-au saturat de mizeria din Romania. Nu vor sa plece si nici nu cer vreo federalizare. Ei vor mai mult: sa le lanseze o provocare politicienilor actuali. Mai precis, sa-i scoata afara din joc. Pentru asta, razvratitii vor sa-i atraga pe cei care gindesc asemeni lor. Ii puteti cunoaste la www.urr.ro.
Vorbele lor pentru nelinistea politicienilor
Sloganele create de tinerii lideri ai URR spun despre convingerile lor mai mult decit programe sau doctrine
500.000 au plecat deja. Plecam si noi sau facem ceva? Nu ramine degeaba!
BANCOREX. SAFI. FNI. PSD. PRMÉ Mai suporti? Fa ceva pentru tine!
Daca taci, o iei! Cind vorbesti, nu te baga nimeni in seama! URR - Conspiratia bunului simt.
Zi 33! Sau zi URR. O altfel de politica la 33 de ani
- media de virsta a conducerii acestui partid.
S-a rupt apa! E timpul sa renasti!
Dormi linistit? Guvernantii lucreaza pentru tine! Daca te trezesti prea tirziu, te-ai trezit degeaba! Te-au lucrat si pe tine. Din nou! Desteptarea!
Vile, jeepuri, piscine, bodyguarzi, girofaruri, sictir. Tie cit ti-a venit intretinerea? Fa ceva si pentru tine!
Vizite de lucru, tablouri, vinatoare, ironii fine. Tu citi bani ai de concediu? Gindeste-te si la tine.
Este luni, ora 9 dimineata fix. Cosmin, 33 de ani, parcheaza in fata sediului filialei romane GfK - una dintre cele mai importante 10 companii multinationale specializate in cercetarea pietelor. Paznicul de la intrare il saluta respectuos. Cosmin este seful. Directorul general. A absolvit ASE-ul cu opt ani in urma, iar acum trei ani a absolvit programul ASEBUSS de Executive MBA, coordonat de Scoala de Afaceri a Universitatii Washington din Seattle, SUA, in colaborare cu Scoala Postuniversitara de Afaceri Romano-Americana din Bucuresti. Asa este scris, negru pe alb, in CV-ul sau. Din el mai aflam ca, in 1992, s-a numarat printre fondatorii unei companii private romano-americane de cercetare de piata “Research Team Romania” s.r.l.. In ianuarie 1996, compania a fost preluata integral de gigantul GfK AG din Germania. Anul trecut, divizia romaneasca a GfK a realizat o cifra de afaceri de 1,5 milioane de euro, cu un numar de 40 de angajati. Cosmin este casatorit si are doi copii. Este un om fericit. Intr-un fel...
“Problema este ca nu te poti considera implinit vazind ce este in jurul tau. La inceput te simti bine, dar cind iesi in spatiul public si vezi ce se intimpla si cind iti dai seama ca nu-i nici o perspectiva de imbunatatire, incepi sa gindesti altfel. Am un prieten de 40 de ani care acum citeva luni a plecat in Canada, cu nevasta si copii. Daca ai o anumita structura nu poti sa stai sa te uiti. Avem optiunea de a pleca. Dar daca eu optez sa ramin, nici nu pot sta asa, sa-si bata astia joc de mine”, spune Cosmin. El face parte dintr-un grup care numara deocamdata 30 de tineri, toti cu studii universitare aprofundate, cu masterate si bine situati in structurile de virf ale unor companii importante sau manageri ai propriilor afaceri. Cu totii s-au aruncat intr-o adevarata nebunie: Uniunea pentru Reconstructia Romaniei. S-au inregistrat legal, potrivit legii partidelor, cu cele 10.000 de semnaturi aferente. Ei vor nimic altceva decit sa inlocuiasca actuala generatie politica. Despre care cred ca are termenul de garantie de mult expirat. “Sa presupunem ca in 2004 pleaca PSD de la putere. Si cine, cine? PNL-ul? A mai fost. Si? Tot dezastru. La un moment dat trebuie sa rupem pisica-n doua. Oare nu mai sint altii? Sau astia trebuie sa ramina la putere pina or sa moara? Ne-am gindit ca, pe linga noi, care am facut acest prim pas si am reusit sa inregistram partidul, vor veni noi competente. Pentru ca exista un numar foarte mare de tineri de valoare, cu alte mentalitati, care s-au saturat de ceea ce s-a intimplat pina acum si care ar avea un cuvint de spus. Ei, ca si noi, nu se simt astazi reprezentati in nici un fel. Noi, cei 30, am reusit sa cream o organizatie care sa poata face asta. Avem deja capete de pod in toata tara”, spune Cosmin. Structura organizatorica ar urma sa fie si ea una revolutionara. Candidaturile vor fi prezentate in echipa, iar membrii partidului vor alege ei insisi, prin vot direct, structurile de conducere. Ca la parlament si presedintie.
Cine sint “razvratitii”?
Intre cei 30 exista un grup de cinci “privilegiati”. In sensul ca isi pot permite sa “iasa in fata” si sa vorbeasca despre convingerile lor politice. Restul? Restul trebuie protejati. Ei se afla in diferite pozitii executive, la firme importante, iar o iesire publica de acest gen le-ar putea aduce prejudicii. Este suficient un simplu telefon din partea unor actuali lideri politici ce se pot simti deranjati, si firma poate pierde contracte importante daca nu se debaraseaza de “razvratit”. Sa nu ne facem iluzii, acesta este, deocamdata, sistemul din Romania. Asa ca tinerii manageri prefera sa faca politica fara publicitate. Cel putin in momentul de fata. Dar iata cine sint cei cinci “privilegiati”. Pe unul l-am cunoscut deja. El este Cosmin Alexandru, directorul general de la GfK Romania. Adrian Stanciu, 42 de ani, este partener executiv la o firma privata de consultanta in afaceri, dupa ce a fost director adjunct la Arexim si director general la Xerox Ltd. filiala Bucuresti. Mihaela Vincze, 25 de ani, este asistent administrativ si vinzari la compania multinationala Reckitt Benckiser Romania, absolventa a Facultatii de Studii Est-Europene a Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca si a mai multor cursuri si seminarii internationale. Adrian Grigore Pop, 42 de ani, inginer de calculatoare, este directorul executiv al unei firme romano-germane care editeaza reviste de tehnologia informatiilor si comunicare. Diana Uriciuc, 24 de ani, este, probabil, cel mai tinar secretar general al unui partid din Romania. A absolvit Facultatea de Filozofie a Universitatii “Al. Ioan Cuza” din Iasi si, pina in luna aprilie, a fost coordonator de programe la Asociatia pentru Educatie Cetateneasca (ASPEC), unde a elaborat proiecte in cadrul unor programe de finantare ale Comisiei Europene, de tip PHARE.
Ce parere au despre...
Coruptie
Punctul cel mai sensibil este justitia. Daca justitia ar fi eficienta, daca ar exista o contrapondere fata de celelalte puteri - executiv, parlament - ar fi mai putina coruptie. Un prim pas ar fi separarea carierelor juridice. Nu-i admisibil ca azi sa fii procuror si sa vrei sa condamni un infractor, si de miine sa te faca avocat si sa-l aperi pe acelasi infractor. Au existat cazuri. Dupa cum nu-i admisibil ca parlamentarii sa fie si avocati. Un alt element important este exemplul personal. Coruptia vine de sus in jos. Daca omul vede ca seful ia, ia si el, ca asa-i modelul. E greu sa te numesti Nastase si sa zici ca bunica da 20.000 de dolari pentru a plati scoala romano-americana a nepotilor, iar apoi sa zici gata cu coruptia. N-ai cum. Nu se sperie nimeni. Toti pufnesc in ris. Prima tinta a luptei anticoruptie trebuie sa fie executivul. De aceea spunem ca initiativa acestui Parchet Anticoruptie, subordonat guvernului, e o aberatie. Cum sa se controleze ei pe ei?
Saracie
Cel mai important lucru este sprijinirea sectorului privat pentru crearea de locuri de munca. L-am auzit recent pe premierul Nastase declarind, in China, ca nu este un mare fan al privatizarii si ca inainte de privatizare trebuie sa se creeze noi locuri de munca pentru cei care urmeaza a fi disponibilizati. Asta e un nonsens pentru piata! Nu exista “sa se creeze”! Statul nu poate face decit niste investitii care nu creeaza foarte multe locuri de munca. N-ai vazut cum se construiesc autostrazile in Occident? Trece masina care toarna asfaltul si in urma dau citiva cu matura. Atit. Nu se mai fac astfel de lucruri cu lopata, cu mii de oameni, ca la Bumbesti-Livezeni.
Administratia publica
Actualmente, este un spatiu al arbitrariului si al intereselor politice. Nu ne convine ce faci, iti luam atributiile, ca in cazul lui Basescu. Atita vreme cit administratia publica e folosita in sensul acesta, nu-i nici o sansa. Administratia publica trebuie data urgent catre generatia tinara, care nu este afectata de metehnele sistemului. Oricum, toti functionarii publici trebuie sa faca o scoala de servicii, sa inteleaga faptul ca servesc un cetatean care pune bani in pusculita publica. In afaceri, se stie clar: clientul trebuie sa plece multumit ca sa revina si miine. Cine-i nebun sa arda de nerabdare sa revina la primarie? Cei de la conducerea tarii sint niste oameni care n-au muncit in viata lor ca sa cistige respectul cuiva. Cred ca respectul li se cuvine numai pentru ca-i cheama Vacaroiu sau Nastase. Ei s-au format asa, pentru ca provin din foste culturi comuniste, nomenclaturiste. Li se pare normal sa le datorezi respect fara sa faca nimic pentru tine. Ei n-au lucrat niciodata in sectorul privat, unde trebuie sa-ti cistigi zi de zi respectul celorlalti, fiindca altfel iesi din schema. Pentru ca oricind e dispus altcineva sa-ti ia locul si sa fie mai serviabil cu clientii. Pina nu ajunge cineva acolo sus care sa stie ca fiecare om in tara asta e clientul lui, nu-i nici o sansa. Asta-i mentalitatea. Degeaba te duci intre ei sa incerci sa schimbi ceva din interior. Ei nu inteleg ce spunem noi, noi nu-i intelegem pe ei.”
Cum ii privesc ei pe...
Ion Iliescu - am impresia ca ma face prost in fata
Este responsabil de tot ce s-a intimplat in acesti 12 ani. O fi el sarac si cinstit, dar a crescut la sin o gasca de hoti care au jumulit tara. Vezi sute de milioane de dolari care zac in vile. Au facut oamenii aceia vreo afacere privata? Nu. Au facut Caritas-uri, SAFI-uri, FNI-uri. Cind Iliescu apare la televizor si face pe inocentul am impresia ca ma face prost in fata.
Adrian Nastase - cit e el acolo nu avem nici o sansa
E o specie mai tinara si mai periculoasa a aceluiasi mod de a pune problema ca si Ion Iliescu. Dupa stiinta noastra, a lucrat numai la stat. Or, din niste venituri de la stat si un cabinet de avocatura nu foarte spectaculos, nu mi se pare ca se inchide cercul. Atita vreme cit el e acolo, si modelul e acesta - cu case, masini, vile - n-avem nici o sansa. Te considera absolut timpiti cind iti spune ca bunica plateste 20.000 de dolari pentru scoala copiilor.
Corneliu Vadim Tudor - nu poti discuta serios despre el si despre partidul pe care il conduce
Actualul PSD l-a creat, el l-a impins in alegeri, el l-a bagat in parlament, sa se descurce cu el acum. In 2000 a avut multi alegatori pentru ca oamenii erau furiosi. Poate si multi dintre cei ca noi l-au votat. Dar o discutie serioasa pe tema Vadim Tudor nu se poate face.
Traian Basescu - nu creste nimic linga el
E singura personalitate care a functionat ca lider al opozitiei si care de multe ori a pus problemele intr-un mod care noua ne-a placut. Problema e ca in jurul lui nu creste nimic. Nu se poate ca intr-o firma o singura persoana sa faca totul. La fel si in politica. Nu vedem nici un fel de echipa in jurul lui, desi in campania electorala tocmai asta a fost tema lui.
Valeriu Stoica - in PNL e o separie
Acolo, in PNL, pare a fi un cuib de serpi. Nu putem intelege cum de un partid liberal poate fi macinat de lupte interne numai pentru ca unii si altii sa fie in fata. La ei, mesele au doar un singur scaun. Valeriu Stoica a fost ministru in guvernul CDR si n-a facut mare lucru. Si nici n-am vazut vreo politica liberala in guvernul CDR, desi au avut mai multi ministri. Din PNL, avem un respect fata de Theodor Stolojan. Pentru Stoica, mai putin.
Emil Constantinescu - nu mai are cum sa revina
Il respectam pentru multe dintre lucrurile bune pe care le-a facut pentru Romania, dar il si socotim responsabil pentru faptul ca finalitatea mandatului sau a insemnat revenirea cu si mai mare forta a PSD. Este responsabil si pentru numirea primilor doi prim-ministri, Victor Ciorbea si Radu Vasile, care au avut o prestatie lamentabila. Nu credem ca Emil Constantinescu mai poate reveni vreodata la increderea si aderenta populara pe care le-a inregistrat in 1996.
Ovidiu Nahoi
Miercuri, 10 Iulie 2002
Uniunea pentru Reconstructia Romaniei, un nou partid care arunca manusa actualei clase politice
Sint niste tineri razvratiti. Au CV-uri impresionante, lucreaza in birouri cu aer conditionat si cistiga bine. Dar s-au saturat de mizeria din Romania. Nu vor sa plece si nici nu cer vreo federalizare. Ei vor mai mult: sa le lanseze o provocare politicienilor actuali. Mai precis, sa-i scoata afara din joc. Pentru asta, razvratitii vor sa-i atraga pe cei care gindesc asemeni lor. Ii puteti cunoaste la www.urr.ro.
Vorbele lor pentru nelinistea politicienilor
Sloganele create de tinerii lideri ai URR spun despre convingerile lor mai mult decit programe sau doctrine
500.000 au plecat deja. Plecam si noi sau facem ceva? Nu ramine degeaba!
BANCOREX. SAFI. FNI. PSD. PRMÉ Mai suporti? Fa ceva pentru tine!
Daca taci, o iei! Cind vorbesti, nu te baga nimeni in seama! URR - Conspiratia bunului simt.
Zi 33! Sau zi URR. O altfel de politica la 33 de ani
- media de virsta a conducerii acestui partid.
S-a rupt apa! E timpul sa renasti!
Dormi linistit? Guvernantii lucreaza pentru tine! Daca te trezesti prea tirziu, te-ai trezit degeaba! Te-au lucrat si pe tine. Din nou! Desteptarea!
Vile, jeepuri, piscine, bodyguarzi, girofaruri, sictir. Tie cit ti-a venit intretinerea? Fa ceva si pentru tine!
Vizite de lucru, tablouri, vinatoare, ironii fine. Tu citi bani ai de concediu? Gindeste-te si la tine.
Este luni, ora 9 dimineata fix. Cosmin, 33 de ani, parcheaza in fata sediului filialei romane GfK - una dintre cele mai importante 10 companii multinationale specializate in cercetarea pietelor. Paznicul de la intrare il saluta respectuos. Cosmin este seful. Directorul general. A absolvit ASE-ul cu opt ani in urma, iar acum trei ani a absolvit programul ASEBUSS de Executive MBA, coordonat de Scoala de Afaceri a Universitatii Washington din Seattle, SUA, in colaborare cu Scoala Postuniversitara de Afaceri Romano-Americana din Bucuresti. Asa este scris, negru pe alb, in CV-ul sau. Din el mai aflam ca, in 1992, s-a numarat printre fondatorii unei companii private romano-americane de cercetare de piata “Research Team Romania” s.r.l.. In ianuarie 1996, compania a fost preluata integral de gigantul GfK AG din Germania. Anul trecut, divizia romaneasca a GfK a realizat o cifra de afaceri de 1,5 milioane de euro, cu un numar de 40 de angajati. Cosmin este casatorit si are doi copii. Este un om fericit. Intr-un fel...
“Problema este ca nu te poti considera implinit vazind ce este in jurul tau. La inceput te simti bine, dar cind iesi in spatiul public si vezi ce se intimpla si cind iti dai seama ca nu-i nici o perspectiva de imbunatatire, incepi sa gindesti altfel. Am un prieten de 40 de ani care acum citeva luni a plecat in Canada, cu nevasta si copii. Daca ai o anumita structura nu poti sa stai sa te uiti. Avem optiunea de a pleca. Dar daca eu optez sa ramin, nici nu pot sta asa, sa-si bata astia joc de mine”, spune Cosmin. El face parte dintr-un grup care numara deocamdata 30 de tineri, toti cu studii universitare aprofundate, cu masterate si bine situati in structurile de virf ale unor companii importante sau manageri ai propriilor afaceri. Cu totii s-au aruncat intr-o adevarata nebunie: Uniunea pentru Reconstructia Romaniei. S-au inregistrat legal, potrivit legii partidelor, cu cele 10.000 de semnaturi aferente. Ei vor nimic altceva decit sa inlocuiasca actuala generatie politica. Despre care cred ca are termenul de garantie de mult expirat. “Sa presupunem ca in 2004 pleaca PSD de la putere. Si cine, cine? PNL-ul? A mai fost. Si? Tot dezastru. La un moment dat trebuie sa rupem pisica-n doua. Oare nu mai sint altii? Sau astia trebuie sa ramina la putere pina or sa moara? Ne-am gindit ca, pe linga noi, care am facut acest prim pas si am reusit sa inregistram partidul, vor veni noi competente. Pentru ca exista un numar foarte mare de tineri de valoare, cu alte mentalitati, care s-au saturat de ceea ce s-a intimplat pina acum si care ar avea un cuvint de spus. Ei, ca si noi, nu se simt astazi reprezentati in nici un fel. Noi, cei 30, am reusit sa cream o organizatie care sa poata face asta. Avem deja capete de pod in toata tara”, spune Cosmin. Structura organizatorica ar urma sa fie si ea una revolutionara. Candidaturile vor fi prezentate in echipa, iar membrii partidului vor alege ei insisi, prin vot direct, structurile de conducere. Ca la parlament si presedintie.
Cine sint “razvratitii”?
Intre cei 30 exista un grup de cinci “privilegiati”. In sensul ca isi pot permite sa “iasa in fata” si sa vorbeasca despre convingerile lor politice. Restul? Restul trebuie protejati. Ei se afla in diferite pozitii executive, la firme importante, iar o iesire publica de acest gen le-ar putea aduce prejudicii. Este suficient un simplu telefon din partea unor actuali lideri politici ce se pot simti deranjati, si firma poate pierde contracte importante daca nu se debaraseaza de “razvratit”. Sa nu ne facem iluzii, acesta este, deocamdata, sistemul din Romania. Asa ca tinerii manageri prefera sa faca politica fara publicitate. Cel putin in momentul de fata. Dar iata cine sint cei cinci “privilegiati”. Pe unul l-am cunoscut deja. El este Cosmin Alexandru, directorul general de la GfK Romania. Adrian Stanciu, 42 de ani, este partener executiv la o firma privata de consultanta in afaceri, dupa ce a fost director adjunct la Arexim si director general la Xerox Ltd. filiala Bucuresti. Mihaela Vincze, 25 de ani, este asistent administrativ si vinzari la compania multinationala Reckitt Benckiser Romania, absolventa a Facultatii de Studii Est-Europene a Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca si a mai multor cursuri si seminarii internationale. Adrian Grigore Pop, 42 de ani, inginer de calculatoare, este directorul executiv al unei firme romano-germane care editeaza reviste de tehnologia informatiilor si comunicare. Diana Uriciuc, 24 de ani, este, probabil, cel mai tinar secretar general al unui partid din Romania. A absolvit Facultatea de Filozofie a Universitatii “Al. Ioan Cuza” din Iasi si, pina in luna aprilie, a fost coordonator de programe la Asociatia pentru Educatie Cetateneasca (ASPEC), unde a elaborat proiecte in cadrul unor programe de finantare ale Comisiei Europene, de tip PHARE.
Ce parere au despre...
Coruptie
Punctul cel mai sensibil este justitia. Daca justitia ar fi eficienta, daca ar exista o contrapondere fata de celelalte puteri - executiv, parlament - ar fi mai putina coruptie. Un prim pas ar fi separarea carierelor juridice. Nu-i admisibil ca azi sa fii procuror si sa vrei sa condamni un infractor, si de miine sa te faca avocat si sa-l aperi pe acelasi infractor. Au existat cazuri. Dupa cum nu-i admisibil ca parlamentarii sa fie si avocati. Un alt element important este exemplul personal. Coruptia vine de sus in jos. Daca omul vede ca seful ia, ia si el, ca asa-i modelul. E greu sa te numesti Nastase si sa zici ca bunica da 20.000 de dolari pentru a plati scoala romano-americana a nepotilor, iar apoi sa zici gata cu coruptia. N-ai cum. Nu se sperie nimeni. Toti pufnesc in ris. Prima tinta a luptei anticoruptie trebuie sa fie executivul. De aceea spunem ca initiativa acestui Parchet Anticoruptie, subordonat guvernului, e o aberatie. Cum sa se controleze ei pe ei?
Saracie
Cel mai important lucru este sprijinirea sectorului privat pentru crearea de locuri de munca. L-am auzit recent pe premierul Nastase declarind, in China, ca nu este un mare fan al privatizarii si ca inainte de privatizare trebuie sa se creeze noi locuri de munca pentru cei care urmeaza a fi disponibilizati. Asta e un nonsens pentru piata! Nu exista “sa se creeze”! Statul nu poate face decit niste investitii care nu creeaza foarte multe locuri de munca. N-ai vazut cum se construiesc autostrazile in Occident? Trece masina care toarna asfaltul si in urma dau citiva cu matura. Atit. Nu se mai fac astfel de lucruri cu lopata, cu mii de oameni, ca la Bumbesti-Livezeni.
Administratia publica
Actualmente, este un spatiu al arbitrariului si al intereselor politice. Nu ne convine ce faci, iti luam atributiile, ca in cazul lui Basescu. Atita vreme cit administratia publica e folosita in sensul acesta, nu-i nici o sansa. Administratia publica trebuie data urgent catre generatia tinara, care nu este afectata de metehnele sistemului. Oricum, toti functionarii publici trebuie sa faca o scoala de servicii, sa inteleaga faptul ca servesc un cetatean care pune bani in pusculita publica. In afaceri, se stie clar: clientul trebuie sa plece multumit ca sa revina si miine. Cine-i nebun sa arda de nerabdare sa revina la primarie? Cei de la conducerea tarii sint niste oameni care n-au muncit in viata lor ca sa cistige respectul cuiva. Cred ca respectul li se cuvine numai pentru ca-i cheama Vacaroiu sau Nastase. Ei s-au format asa, pentru ca provin din foste culturi comuniste, nomenclaturiste. Li se pare normal sa le datorezi respect fara sa faca nimic pentru tine. Ei n-au lucrat niciodata in sectorul privat, unde trebuie sa-ti cistigi zi de zi respectul celorlalti, fiindca altfel iesi din schema. Pentru ca oricind e dispus altcineva sa-ti ia locul si sa fie mai serviabil cu clientii. Pina nu ajunge cineva acolo sus care sa stie ca fiecare om in tara asta e clientul lui, nu-i nici o sansa. Asta-i mentalitatea. Degeaba te duci intre ei sa incerci sa schimbi ceva din interior. Ei nu inteleg ce spunem noi, noi nu-i intelegem pe ei.”
Cum ii privesc ei pe...
Ion Iliescu - am impresia ca ma face prost in fata
Este responsabil de tot ce s-a intimplat in acesti 12 ani. O fi el sarac si cinstit, dar a crescut la sin o gasca de hoti care au jumulit tara. Vezi sute de milioane de dolari care zac in vile. Au facut oamenii aceia vreo afacere privata? Nu. Au facut Caritas-uri, SAFI-uri, FNI-uri. Cind Iliescu apare la televizor si face pe inocentul am impresia ca ma face prost in fata.
Adrian Nastase - cit e el acolo nu avem nici o sansa
E o specie mai tinara si mai periculoasa a aceluiasi mod de a pune problema ca si Ion Iliescu. Dupa stiinta noastra, a lucrat numai la stat. Or, din niste venituri de la stat si un cabinet de avocatura nu foarte spectaculos, nu mi se pare ca se inchide cercul. Atita vreme cit el e acolo, si modelul e acesta - cu case, masini, vile - n-avem nici o sansa. Te considera absolut timpiti cind iti spune ca bunica plateste 20.000 de dolari pentru scoala copiilor.
Corneliu Vadim Tudor - nu poti discuta serios despre el si despre partidul pe care il conduce
Actualul PSD l-a creat, el l-a impins in alegeri, el l-a bagat in parlament, sa se descurce cu el acum. In 2000 a avut multi alegatori pentru ca oamenii erau furiosi. Poate si multi dintre cei ca noi l-au votat. Dar o discutie serioasa pe tema Vadim Tudor nu se poate face.
Traian Basescu - nu creste nimic linga el
E singura personalitate care a functionat ca lider al opozitiei si care de multe ori a pus problemele intr-un mod care noua ne-a placut. Problema e ca in jurul lui nu creste nimic. Nu se poate ca intr-o firma o singura persoana sa faca totul. La fel si in politica. Nu vedem nici un fel de echipa in jurul lui, desi in campania electorala tocmai asta a fost tema lui.
Valeriu Stoica - in PNL e o separie
Acolo, in PNL, pare a fi un cuib de serpi. Nu putem intelege cum de un partid liberal poate fi macinat de lupte interne numai pentru ca unii si altii sa fie in fata. La ei, mesele au doar un singur scaun. Valeriu Stoica a fost ministru in guvernul CDR si n-a facut mare lucru. Si nici n-am vazut vreo politica liberala in guvernul CDR, desi au avut mai multi ministri. Din PNL, avem un respect fata de Theodor Stolojan. Pentru Stoica, mai putin.
Emil Constantinescu - nu mai are cum sa revina
Il respectam pentru multe dintre lucrurile bune pe care le-a facut pentru Romania, dar il si socotim responsabil pentru faptul ca finalitatea mandatului sau a insemnat revenirea cu si mai mare forta a PSD. Este responsabil si pentru numirea primilor doi prim-ministri, Victor Ciorbea si Radu Vasile, care au avut o prestatie lamentabila. Nu credem ca Emil Constantinescu mai poate reveni vreodata la increderea si aderenta populara pe care le-a inregistrat in 1996.