Xtratime Community banner

1 - 13 of 13 Posts

·
Registered
Joined
·
6,804 Posts
Discussion Starter #1
I've been waiting for something like this for a long time. In 1996, I thought Constantinescu would be the one, but his efforts were in vain. I really believe in this new party and I think all Romanians should consider it. You can bet I am voting for them in 2004 (yes we can vote to here as well at the Rom. Consulate…:D)

Ovidiu Nahoi
Miercuri, 10 Iulie 2002


Uniunea pentru Reconstructia Romaniei, un nou partid care arunca manusa actualei clase politice
Sint niste tineri razvratiti. Au CV-uri impresionante, lucreaza in birouri cu aer conditionat si cistiga bine. Dar s-au saturat de mizeria din Romania. Nu vor sa plece si nici nu cer vreo federalizare. Ei vor mai mult: sa le lanseze o provocare politicienilor actuali. Mai precis, sa-i scoata afara din joc. Pentru asta, razvratitii vor sa-i atraga pe cei care gindesc asemeni lor. Ii puteti cunoaste la www.urr.ro.

Vorbele lor pentru nelinistea politicienilor

Sloganele create de tinerii lideri ai URR spun despre convingerile lor mai mult decit programe sau doctrine
500.000 au plecat deja. Plecam si noi sau facem ceva? Nu ramine degeaba!
BANCOREX. SAFI. FNI. PSD. PRMÉ Mai suporti? Fa ceva pentru tine!
Daca taci, o iei! Cind vorbesti, nu te baga nimeni in seama! URR - Conspiratia bunului simt.
Zi 33! Sau zi URR. O altfel de politica la 33 de ani
- media de virsta a conducerii acestui partid.
S-a rupt apa! E timpul sa renasti!
Dormi linistit? Guvernantii lucreaza pentru tine! Daca te trezesti prea tirziu, te-ai trezit degeaba! Te-au lucrat si pe tine. Din nou! Desteptarea!
Vile, jeepuri, piscine, bodyguarzi, girofaruri, sictir. Tie cit ti-a venit intretinerea? Fa ceva si pentru tine!
Vizite de lucru, tablouri, vinatoare, ironii fine. Tu citi bani ai de concediu? Gindeste-te si la tine.

Este luni, ora 9 dimineata fix. Cosmin, 33 de ani, parcheaza in fata sediului filialei romane GfK - una dintre cele mai importante 10 companii multinationale specializate in cercetarea pietelor. Paznicul de la intrare il saluta respectuos. Cosmin este seful. Directorul general. A absolvit ASE-ul cu opt ani in urma, iar acum trei ani a absolvit programul ASEBUSS de Executive MBA, coordonat de Scoala de Afaceri a Universitatii Washington din Seattle, SUA, in colaborare cu Scoala Postuniversitara de Afaceri Romano-Americana din Bucuresti. Asa este scris, negru pe alb, in CV-ul sau. Din el mai aflam ca, in 1992, s-a numarat printre fondatorii unei companii private romano-americane de cercetare de piata “Research Team Romania” s.r.l.. In ianuarie 1996, compania a fost preluata integral de gigantul GfK AG din Germania. Anul trecut, divizia romaneasca a GfK a realizat o cifra de afaceri de 1,5 milioane de euro, cu un numar de 40 de angajati. Cosmin este casatorit si are doi copii. Este un om fericit. Intr-un fel...
“Problema este ca nu te poti considera implinit vazind ce este in jurul tau. La inceput te simti bine, dar cind iesi in spatiul public si vezi ce se intimpla si cind iti dai seama ca nu-i nici o perspectiva de imbunatatire, incepi sa gindesti altfel. Am un prieten de 40 de ani care acum citeva luni a plecat in Canada, cu nevasta si copii. Daca ai o anumita structura nu poti sa stai sa te uiti. Avem optiunea de a pleca. Dar daca eu optez sa ramin, nici nu pot sta asa, sa-si bata astia joc de mine”, spune Cosmin. El face parte dintr-un grup care numara deocamdata 30 de tineri, toti cu studii universitare aprofundate, cu masterate si bine situati in structurile de virf ale unor companii importante sau manageri ai propriilor afaceri. Cu totii s-au aruncat intr-o adevarata nebunie: Uniunea pentru Reconstructia Romaniei. S-au inregistrat legal, potrivit legii partidelor, cu cele 10.000 de semnaturi aferente. Ei vor nimic altceva decit sa inlocuiasca actuala generatie politica. Despre care cred ca are termenul de garantie de mult expirat. “Sa presupunem ca in 2004 pleaca PSD de la putere. Si cine, cine? PNL-ul? A mai fost. Si? Tot dezastru. La un moment dat trebuie sa rupem pisica-n doua. Oare nu mai sint altii? Sau astia trebuie sa ramina la putere pina or sa moara? Ne-am gindit ca, pe linga noi, care am facut acest prim pas si am reusit sa inregistram partidul, vor veni noi competente. Pentru ca exista un numar foarte mare de tineri de valoare, cu alte mentalitati, care s-au saturat de ceea ce s-a intimplat pina acum si care ar avea un cuvint de spus. Ei, ca si noi, nu se simt astazi reprezentati in nici un fel. Noi, cei 30, am reusit sa cream o organizatie care sa poata face asta. Avem deja capete de pod in toata tara”, spune Cosmin. Structura organizatorica ar urma sa fie si ea una revolutionara. Candidaturile vor fi prezentate in echipa, iar membrii partidului vor alege ei insisi, prin vot direct, structurile de conducere. Ca la parlament si presedintie.

Cine sint “razvratitii”?

Intre cei 30 exista un grup de cinci “privilegiati”. In sensul ca isi pot permite sa “iasa in fata” si sa vorbeasca despre convingerile lor politice. Restul? Restul trebuie protejati. Ei se afla in diferite pozitii executive, la firme importante, iar o iesire publica de acest gen le-ar putea aduce prejudicii. Este suficient un simplu telefon din partea unor actuali lideri politici ce se pot simti deranjati, si firma poate pierde contracte importante daca nu se debaraseaza de “razvratit”. Sa nu ne facem iluzii, acesta este, deocamdata, sistemul din Romania. Asa ca tinerii manageri prefera sa faca politica fara publicitate. Cel putin in momentul de fata. Dar iata cine sint cei cinci “privilegiati”. Pe unul l-am cunoscut deja. El este Cosmin Alexandru, directorul general de la GfK Romania. Adrian Stanciu, 42 de ani, este partener executiv la o firma privata de consultanta in afaceri, dupa ce a fost director adjunct la Arexim si director general la Xerox Ltd. filiala Bucuresti. Mihaela Vincze, 25 de ani, este asistent administrativ si vinzari la compania multinationala Reckitt Benckiser Romania, absolventa a Facultatii de Studii Est-Europene a Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca si a mai multor cursuri si seminarii internationale. Adrian Grigore Pop, 42 de ani, inginer de calculatoare, este directorul executiv al unei firme romano-germane care editeaza reviste de tehnologia informatiilor si comunicare. Diana Uriciuc, 24 de ani, este, probabil, cel mai tinar secretar general al unui partid din Romania. A absolvit Facultatea de Filozofie a Universitatii “Al. Ioan Cuza” din Iasi si, pina in luna aprilie, a fost coordonator de programe la Asociatia pentru Educatie Cetateneasca (ASPEC), unde a elaborat proiecte in cadrul unor programe de finantare ale Comisiei Europene, de tip PHARE.

Ce parere au despre...

Coruptie
Punctul cel mai sensibil este justitia. Daca justitia ar fi eficienta, daca ar exista o contrapondere fata de celelalte puteri - executiv, parlament - ar fi mai putina coruptie. Un prim pas ar fi separarea carierelor juridice. Nu-i admisibil ca azi sa fii procuror si sa vrei sa condamni un infractor, si de miine sa te faca avocat si sa-l aperi pe acelasi infractor. Au existat cazuri. Dupa cum nu-i admisibil ca parlamentarii sa fie si avocati. Un alt element important este exemplul personal. Coruptia vine de sus in jos. Daca omul vede ca seful ia, ia si el, ca asa-i modelul. E greu sa te numesti Nastase si sa zici ca bunica da 20.000 de dolari pentru a plati scoala romano-americana a nepotilor, iar apoi sa zici gata cu coruptia. N-ai cum. Nu se sperie nimeni. Toti pufnesc in ris. Prima tinta a luptei anticoruptie trebuie sa fie executivul. De aceea spunem ca initiativa acestui Parchet Anticoruptie, subordonat guvernului, e o aberatie. Cum sa se controleze ei pe ei?
Saracie
Cel mai important lucru este sprijinirea sectorului privat pentru crearea de locuri de munca. L-am auzit recent pe premierul Nastase declarind, in China, ca nu este un mare fan al privatizarii si ca inainte de privatizare trebuie sa se creeze noi locuri de munca pentru cei care urmeaza a fi disponibilizati. Asta e un nonsens pentru piata! Nu exista “sa se creeze”! Statul nu poate face decit niste investitii care nu creeaza foarte multe locuri de munca. N-ai vazut cum se construiesc autostrazile in Occident? Trece masina care toarna asfaltul si in urma dau citiva cu matura. Atit. Nu se mai fac astfel de lucruri cu lopata, cu mii de oameni, ca la Bumbesti-Livezeni.
Administratia publica
Actualmente, este un spatiu al arbitrariului si al intereselor politice. Nu ne convine ce faci, iti luam atributiile, ca in cazul lui Basescu. Atita vreme cit administratia publica e folosita in sensul acesta, nu-i nici o sansa. Administratia publica trebuie data urgent catre generatia tinara, care nu este afectata de metehnele sistemului. Oricum, toti functionarii publici trebuie sa faca o scoala de servicii, sa inteleaga faptul ca servesc un cetatean care pune bani in pusculita publica. In afaceri, se stie clar: clientul trebuie sa plece multumit ca sa revina si miine. Cine-i nebun sa arda de nerabdare sa revina la primarie? Cei de la conducerea tarii sint niste oameni care n-au muncit in viata lor ca sa cistige respectul cuiva. Cred ca respectul li se cuvine numai pentru ca-i cheama Vacaroiu sau Nastase. Ei s-au format asa, pentru ca provin din foste culturi comuniste, nomenclaturiste. Li se pare normal sa le datorezi respect fara sa faca nimic pentru tine. Ei n-au lucrat niciodata in sectorul privat, unde trebuie sa-ti cistigi zi de zi respectul celorlalti, fiindca altfel iesi din schema. Pentru ca oricind e dispus altcineva sa-ti ia locul si sa fie mai serviabil cu clientii. Pina nu ajunge cineva acolo sus care sa stie ca fiecare om in tara asta e clientul lui, nu-i nici o sansa. Asta-i mentalitatea. Degeaba te duci intre ei sa incerci sa schimbi ceva din interior. Ei nu inteleg ce spunem noi, noi nu-i intelegem pe ei.”

Cum ii privesc ei pe...

Ion Iliescu - am impresia ca ma face prost in fata
Este responsabil de tot ce s-a intimplat in acesti 12 ani. O fi el sarac si cinstit, dar a crescut la sin o gasca de hoti care au jumulit tara. Vezi sute de milioane de dolari care zac in vile. Au facut oamenii aceia vreo afacere privata? Nu. Au facut Caritas-uri, SAFI-uri, FNI-uri. Cind Iliescu apare la televizor si face pe inocentul am impresia ca ma face prost in fata.
Adrian Nastase - cit e el acolo nu avem nici o sansa
E o specie mai tinara si mai periculoasa a aceluiasi mod de a pune problema ca si Ion Iliescu. Dupa stiinta noastra, a lucrat numai la stat. Or, din niste venituri de la stat si un cabinet de avocatura nu foarte spectaculos, nu mi se pare ca se inchide cercul. Atita vreme cit el e acolo, si modelul e acesta - cu case, masini, vile - n-avem nici o sansa. Te considera absolut timpiti cind iti spune ca bunica plateste 20.000 de dolari pentru scoala copiilor.
Corneliu Vadim Tudor - nu poti discuta serios despre el si despre partidul pe care il conduce
Actualul PSD l-a creat, el l-a impins in alegeri, el l-a bagat in parlament, sa se descurce cu el acum. In 2000 a avut multi alegatori pentru ca oamenii erau furiosi. Poate si multi dintre cei ca noi l-au votat. Dar o discutie serioasa pe tema Vadim Tudor nu se poate face.
Traian Basescu - nu creste nimic linga el
E singura personalitate care a functionat ca lider al opozitiei si care de multe ori a pus problemele intr-un mod care noua ne-a placut. Problema e ca in jurul lui nu creste nimic. Nu se poate ca intr-o firma o singura persoana sa faca totul. La fel si in politica. Nu vedem nici un fel de echipa in jurul lui, desi in campania electorala tocmai asta a fost tema lui.
Valeriu Stoica - in PNL e o separie
Acolo, in PNL, pare a fi un cuib de serpi. Nu putem intelege cum de un partid liberal poate fi macinat de lupte interne numai pentru ca unii si altii sa fie in fata. La ei, mesele au doar un singur scaun. Valeriu Stoica a fost ministru in guvernul CDR si n-a facut mare lucru. Si nici n-am vazut vreo politica liberala in guvernul CDR, desi au avut mai multi ministri. Din PNL, avem un respect fata de Theodor Stolojan. Pentru Stoica, mai putin.
Emil Constantinescu - nu mai are cum sa revina
Il respectam pentru multe dintre lucrurile bune pe care le-a facut pentru Romania, dar il si socotim responsabil pentru faptul ca finalitatea mandatului sau a insemnat revenirea cu si mai mare forta a PSD. Este responsabil si pentru numirea primilor doi prim-ministri, Victor Ciorbea si Radu Vasile, care au avut o prestatie lamentabila. Nu credem ca Emil Constantinescu mai poate reveni vreodata la increderea si aderenta populara pe care le-a inregistrat in 1996.
 

·
Registered
Joined
·
6,804 Posts
Discussion Starter #2
From their official website:

Manifest Programatic
Despre noi
Suntem un grup deschis format în mare majoritate din tineri exponenþi ai segmentelor economice, sociale ºi culturale dinamice din România, care am atins nivelele de maturitate ºi competenþã necesare pentru a participa activ la oprirea declinului acestei þãri ºi îndreptarea ei pe un fãgaº normal de dezvoltare.

Motivele noastre
Din punctul nostru de vedere, ritmul ºi nu de puþine ori chiar sensul acþiunilor partidelor politice existente sunt adesea descumpãnitoare prin lipsa de coerenþã ºi perspectivã dar mai ales prin lipsa de adecvare la realitatea economiei româneºti ºi la aspiraþiile legitime ale românilor.

Partidele care au condus România dupã cãderea regimului comunist au fost mai degrabã preocupate de gestionarea crizei cronice în care se aflã þara decât de gãsirea ºi implementarea de soluþii politice, menite nu doar sã ne încetineascã declinul ci sã ne asigure un progres rapid ºi constant.

În ansamblul ei, clasa politicã româneascã a dat ºi dã dovadã de o dramaticã lipsã de viziune ºi competenþã, politicianismul mãrunt ºi interesele de clicã paralizând efectiv posibilitatea României de a beneficia de o conjuncturã internaþionalã iniþial favorabilã.

Considerãm cã ºansele pe termen lung ale României de integrare euro-atlanticã, deci de progres economic ºi social, vor fi semnificativ diminuate dacã nu vom reuºi ca în cel mai scurt timp sã coagulãm o forþã politicã cu adevãrat nouã, credibilã ºi competentã.

Viziunea noastrã
Vrem sã punem în practicã idea cã adevãrata mãsurã a recunoaºterii unei naþiuni este recunoaºterea fiecãrui membru al ei.

Vrem sã demonstrãm cã acest lucru este posibil ºi în România dacã factorii de decizie pãstreazã continuu legãtura cu lumea realã ºi promoveazã în posturi de conducere ale administraþiei publice locale ºi centrale oameni cu adevãrat oneºti ºi beneficiind de o experienþã competentã.

Vrem sã punem umãrul la normalizarea situaþiei din România prin aceasta înþelegând:

democraþie politicã efectivã;
liberã iniþiativã economicã, socialã ºi culturalã;
un sistem legislativ stabil care sã susþinã o creºtere economicã durabilã;
servicii sociale funcþionale ºi accesibile tuturor;
tratament fiscal egal pentru toþi agenþii economici;
aplicarea egalã ºi promptã a legii începând de la vârful ierarhiilor politice ºi economice.
ªi, nu în ultimul rând, vrem sã contribuim consecvent la devenirea unei Românii europene: vrem ca România sã devinã un membru activ al familiei europene, comportându-ne nu doar ca un beneficiar al avantajelor oferite de aceasta ci ºi ca un partener capabil sã îmbogãþeascã patrimoniul european comun.

Principiile ºi valorile noastre
Uniunea pentru Reconstrucþia României - URR este un partid de centru-dreapta care susþine republica drept formã de organizare a statului român ºi democraþia ca sistem de funcþionare socialã ºi economicã a societãþii româneºti.

Principiile ºi valorile care stau la baza ideilor ºi acþiunilor noastre sunt guvernate de principiul fundamental al URR - „fiecare conteazã”. Pentru noi, fiecare cetãþean trebuie respectat ºi sprijinit în mod egal pentru a se dezvolta personal ºi pentru a participa activ la dezvoltarea comunitãþii în care trãieºte.

Bunãstarea materialã ºi progresul social pe care ni le dorim cu toþii pot fi realizate doar în mãsura în care activitatea politicã ce le promoveazã se sprijinã, la rândul ei, în mod consecvent ºi responsabil, pe principii ºi valori totodatã durabile ºi moderne:

Libertate de iniþiativã
Responsabilitate individualã
Spirit de echipã
Rãspundere faþã de comunitate
Subsidiaritate
Toleranþã ºi deschidere
Respect faþã de tradiþie
Democraþie directã
Libertate de iniþiativã
Libera iniþiativã ºi libertatea de asociere în scopul promovãrii intereselor specifice - fie ele de naturã politicã, socialã, profesionalã, culturalã sau religioasã - constituie premisele fundamentale ale democraþiei ºi progresului economic ºi social modern. Iniþiativele personale ºi asociative nu trebuie doar permise ci încurajate ca politicã de stat pentru cã ele reprezintã antidotul stagnãrii ºi dezbinãrii societãþii.

Responsabilitate individualã
Indiferent de poziþia socialã ºi economicã, membrii oricãrei comunitãþi sunt egali în faþa legii. De asemenea, fiecare individ trebuie sã fie apreciat exclusiv în raport cu actele sale, indiferent de apartenenþele sale etnice, religioase, economice sau sociale.

Trãim într-un sistem politic în care fuga de rãspundere faþã de consecinþele deciziilor individuale sau de partid reprezintã modelul de comportament în ierarhiile politice ºi administrative.

Vom încuraja cu hotãrâre, întâi de toate prin exemplul personal al fiecãruia dintre noi, responsabilizarea individualã ca atitudine, asumarea personalã a ideilor ºi acþiunilor cu impact public ºi rãspunderea explicitã pentru acestea.

Spirit de echipã
Lumea modernã este în tot mai mare mãsurã o lume a interacþiunilor, a generãrii de valoare prin aportul conjugat de competenþe complementare. Credem cã eforturile României de reducere a decalajelor economice pot duce la succese notabile doar în mãsura în care vom reuºi sã promovãm o eticã a muncii bazatã pe lucrul în echipã, pe efortul colectiv ºi rãspunderea individualã.

Rãspundere faþã de comunitate
Este esenþial ca meritul personal sã fie întotdeauna recunoscut ºi rãsplãtit. Este însã la fel de esenþial pentru progresul unei naþiuni ca fiecare sã contribuie la bunãstarea generalã a comunitãþilor din care face parte iar aceastã contribuþie sã fie recunoscutã ºi respectatã.

Fiecare dintre noi suntem datori sã contribuim, în funcþie de posibilitãþi, la menþinerea unui spaþiu public civilizat în cadrul comunitãþilor în care trãim fie acestea scãri de bloc, cartiere, localitãþi sau mediul înconjurãtor.

Subsidiaritate
Suntem convinºi cã o condiþie fundamentalã a eficienþei proceselor sociale ºi economice constã în aplicarea principiului conform cãruia deciziile trebuiesc luate întotdeauna la nivelul cel mai apropiat de cel la care ele sunt implementate.

Principiul subsidiaritãþii stã astfel la baza descentralizãrii administrative ºi a creºterii eficienþei activitãþilor economice ºi de gospodãrire a treburilor comunitãþilor locale.

De asemenea, el va sta ºi la baza organizãrii întregii activitãþi a URR, partidul nostru propunându-ºi sã depãºeascã variantele actuale de organizare politicã din România, încã mult tributare „centralismului democratic” caracteristic partidelor ºi regimurilor comuniste în care toþi aºteptau deciziile ºi indicaþiile venite „de sus”.

Toleranþã ºi deschidere
Ne propunem sã contribuim activ la evoluþia României pe calea integrãrii euro-atlantice ºi la aºezarea ei, cât mai curând posibil, în rândul þãrilor ce servesc drept exemple de democraþie politicã ºi progres social. Aceste scopuri sunt în mare mãsurã legate de dezvoltarea societãþii româneºti în direcþia unei mai mari toleranþe faþã de diversitate (fie ea politicã, culturalã, de sistem economic, etnicã sau religioasã) ºi a deschiderii cãtre experienþele ºi valorile europene ºi universale.

Nu dorim o Românie autarhica ºi autosuficientã ci o Românie partener de dezvoltare pentru vecinii noºtri cei mai apropiaþi ºi pentru toate þãrile ce împãrtãºesc valorile democratice.

Respect faþã de tradiþie
Suntem convinºi cã dorinþa ºi necesitatea integrãrii europene nu trebuie sã ºtirbeascã în vreun fel nevoia legitimã a românilor de a-ºi pãstra identitatea naþionalã. Scopul nostru nu este de a trai într-o „þarã europeanã” ci într-o „Românie europeanã”, o Românie în care principiile enunþate mai sus sã se împleteascã cu respectul faþã de tradiþii, cu sentimentul apartenenþei la o naþiune al cãrui prezent poartã în el o istorie lungã ºi bogatã.

Vedem în menþinerea ºi cultivarea tradiþiilor naþionale o misiune care depãºeºte cu mult cadrul „folcloric” al manifestãrilor festiviste: o naþiune supravieþuieºte ºi se dezvoltã doar în mãsura în care membrii sãi se simt cu adevãrat legaþi prin tradiþii ºi valori comune.

Credem cã avem suficiente motive sã fim mândri cã aparþinem acestei naþiuni ºi vrem ca cei ce ne urmeazã sã poatã spune acelaºi lucru.

Democraþia directã
Democraþia nu este o stare imobilã ci mai degrabã rezultatul mereu în miºcare al negocierilor ºi dialogului social permanent ºi direct între clasa politicã ºi electorat.

Credem cã sistemul politic ºi social poate fi perfecþionat în primul rând prin extinderea democraþiei directe.

Alegerile prin vot direct trebuie astfel preferate alegerilor prin reprezentanþi sau delegaþi în toate situaþiile în care acest lucru este posibil.

De asemenea, consultarea publicã la nivel local sau naþional este de luat în considerare atunci când deciziile politice au implicaþii majore ºi pe termen lung asupra comunitãþilor respective.

Statutul nostru
Suntem hotãrâþi ca în modul nostru de funcþionare internã ca partid politic sã introducem ºi sã respectãm principiile cãrora le suntem fideli. De aceea, statutul URR conþine o serie de prevederi novatoare în politica româneascã:descentralizarea deciziei politice pânã la nivelul organizaþiilor locale din toatã þara;
promovarea reprezentanþilor în forurile de conducere ale partidului prin alegeri directe de la nivelul organizaþiilor locale pânã la cel al structurilor centrale;
adoptarea votului deschis în toate situaþiile cu excepþia alegerilor pentru organismele de conducere (excepþie impusã de legea partidelor politice);
configurarea structurilor de decizie ale partidului în conformitate cu regiunile de dezvoltare din cadrul Planului Naþional de Dezvoltare;
instituirea principiului candidaturii în echipe pentru structurile de conducere ale partidului de la toate nivelurile (atât comitetele directoare locale, judeþene cât ºi cel naþional au în componenþã doar 5 membri: preºedintele, 3 vicepreºedinþi ºi secretarul);
desemnarea echipei care conduce partidul (Comitetul Director Naþional) prin votul direct ºi secret al fiecãrui membru al partidului ºi nu prin reprezentanþi sau delegaþi.


Rândurile de mai sus oferã o imagine succintã asupra identitãþii, motivelor, scopurilor ºi principiilor noastre. URR se aflã la început de drum ºi ºtim cã amploarea ºi eficienþa acestui efort vor fi cu atât mai generatoare de schimbare realã ºi durabilã cu cât cei care vom participa la acest curajos demers vom fi mai mulþi, mai hotãrâþi ºi mai bine pregãtiþi.
 

·
International
Joined
·
9,682 Posts
Orice organizatie ce se cheama partid are or reputatie foarte proasta in ochii oamenilor, indiferent ca-s noi, ca-s vechi, tinerei, bosorogi, etc.

Marius, politica este interzisa in forum, asa ca ma vad nevoit sa inchid topicul asta diseara [nu mai am timp acum].
 

·
Registered
Joined
·
6,804 Posts
Discussion Starter #4
David said:
Orice organizatie ce se cheama partid are or reputatie foarte proasta in ochii oamenilor, indiferent ca-s noi, ca-s vechi, tinerei, bosorogi, etc.

Marius, politica este interzisa in forum, asa ca ma vad nevoit sa inchid topicul asta diseara [nu mai am timp acum].

Don't Close this thread!!!! Only controversial political views or political statements that insults others (such the case with US vs Taliban) should be banned. My thread is not like that. It is only meant tio inform Romanians in this forum of a new party, a new hope for Romania. I understand if it insulted someone or if it caused any controversial debates, but it DID NOT.
So don't you dare closing it!
 

·
Registered
Joined
·
32 Posts
Interesant acest topic creat de Marius . Cred ca ar fi bine sa existe si un topic nesportiv , unde ne putem spune cuvintul in limitele decentei . Personal , nu am incredere in nici-un politician din Ro , asa ca nu merg sa votez cu niciunul , iar cind aud cuvintul "partid" imi vine sa vomit... ( scuzati)
 

·
Registered
Joined
·
472 Posts
Marius said:
I've been waiting for something like this for a long time. In 1996, I thought Constantinescu would be the one, but his efforts were in vain. I really believe in this new party and I think all Romanians should consider it. You can bet I am voting for them in 2004 (yes we can vote to here as well at the Rom. Consulate…:D)
Yes, that´s really something new and great! They will have my full support (even a little finacial support!). And probably this is a party I will go to Munich or Berlin for voting (about 4-500km), if they will manage it until than ... Really hope so!
 

·
Registered
Joined
·
32 Posts
Reconstructia sau salvarea Romaniei nu va veni NICIODATA din partea unui ..'politician' sau 'partid' . Intotdeauna , in momentele de criza majora ale unei natiuni , salvarea apartine unui om , inzestrat cu calitati ..providentiale , care are puterea si stie cum sa-si destepte poporul din somnul sau de moarte ( ca cel al Romanilor de azi..) Fiecare Natiune a avut si-si va avea Mesia ei.., care NICIODATA nu s-a nascut din gasca politicienilor si partidelor ordinare.
 

·
International
Joined
·
9,682 Posts
Rebel7 said:
Reconstructia sau salvarea Romaniei nu va veni NICIODATA din partea unui ..'politician' sau 'partid' . Intotdeauna , in momentele de criza majora ale unei natiuni , salvarea apartine unui om , inzestrat cu calitati ..providentiale , care are puterea si stie cum sa-si destepte poporul din somnul sau de moarte ( ca cel al Romanilor de azi..) Fiecare Natiune a avut si-si va avea Mesia ei.., care NICIODATA nu s-a nascut din gasca politicienilor si partidelor ordinare.
Nu trebuia sa dezvalui totul. :D Acum trebuie sa ma confesez... EU SUNT MESIA PATRIEI!!! :eek: :eek: :eek: Da stiu, cam socant... imi pare rau daca ati cazut de pe scaun cand ati auzit, insa, fiti fara griji, eu sunt!!! ;) Si ca sa mai ridic optimismul maselor, am facut un remix la melodia marelui cizmar si iubitor de patrie, DJ-ul NyKoo CeausesKu... Suna cam asa:
"
Traiascaaaaa, seful David, Romaniaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa,
Sa moara, toti tiganii, saraciaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
"
Scurt, dar pe intelesul tuturor paturilor sociale. :D

Deasemenea, eu, in calitate de Mesia al Marelui Si Triumfatorului Atotmituitorului Popor Roman, tin sa va informez:
> colegul meu de banca a fost angajat ca sef al turnatorilor [Gigi Netoiu va fi, bineinteles, vice-sef] ;)
> tiganii vor fi toti deportati in Franta :D
> capitala patriei se va muta la Constanta :cool:
> toti ungurii, cu tot cu UDMR-ul, vor fi deportati in Ungaria ;)
> toate titlurile si cupele castigate cu japca de Steaua si Dinamo nu se vor mai pune la palmares
> din uriasul buget al statului roman, se vor folosi fonduri pentru ca Ghioane, Dennis Serban, Dolha, Chivu, van der Vaart, Nesta, Cannavaro, etc. sa joace la Farul :D
> romanii nu vor mai fii nevoiti sa munceasca. Tiganii deportati in Franta vor fura destul pentru toata natia
> investind masiv in cercetare, vom incepe colonizarea Universului. Astfel natiunea romana va dainui vesnic. Toate echipele de fotbal de pe alte planete for fi satelitele Farului.

Mai sunt multe de spus, insa le veti afla pe parcurs. Luati-le ca surprize. ;) :D

HAI ROMANIA!
Mesia ;)
 

·
Registered
Joined
·
2,104 Posts
haha, that's funny satire David :D

But you know, on a serious note, we don't any damn messiah, we need the new generations to be sick enough of the rampant corruption and mediocrity to want to change the system to one based on propriety and veracity. I'm guessing that it will be a 'grass roots' effort, not one that involves herd mentality in the form of masses following some so-called visionary..I am rather dubious of so called visionary leaders, because as how David intimated, we already had one, a simple shoemaker and not a politician, which already took us to the zenith of the 'worker's paradise'...luckily he eventually endend up a crumpled heap next to a bullet ridden wall.
 

·
Registered
Joined
·
6,804 Posts
Discussion Starter #11
Rebel7 said:
Reconstructia sau salvarea Romaniei nu va veni NICIODATA din partea unui ..'politician' sau 'partid' . Intotdeauna , in momentele de criza majora ale unei natiuni , salvarea apartine unui om , inzestrat cu calitati ..providentiale , care are puterea si stie cum sa-si destepte poporul din somnul sau de moarte ( ca cel al Romanilor de azi..) Fiecare Natiune a avut si-si va avea Mesia ei.., care NICIODATA nu s-a nascut din gasca politicienilor si partidelor ordinare.
Da dar de unde stii ca Mesia noastra nu este cineva care face parte din partidul acesta? Cred ca merita increderea noastra la inceput. Mai bine partidul asta decit "Partida Romilor":D
 

·
Registered
Joined
·
472 Posts
Tocmai asta este si parerea mea. Acesti oameni NU provin dintr-un partid, se pare ca îi duce capul, sunt entuziasti, stiu ce-i aia munca, raspundere, stiu sa conduca si cred ca (cel putin pâna acuma!) nu sunt corupti. Sper din tot sufletul sa NU primeasca nici un membru de la orice alt partid politic actual. Numai o noua generatie poate schimba ceva, cu vechea garda nici nu merita sa stai de vorba. :devil:

Sigur ca nici eu nu am nici o certitudine daca sunt într-adevar plini de energie, entuziasti si (în primul rând!) onesti dar în schimb am certitudinea absoluta ca numai si numai reprezentanti ai generatiei acestea, oameni în acelasi timp independenti financiar si care cunosc cu adevarat "cu ce se manânca" economia de piata dar si democratia, numai din aceasta categorie poate sa se nasca o noua clasa politica moderna si care sa duca România într-adevar spre un nou nivel calitativ.

Daca tinerii acestia (adica noi ...;), ca si eu am doar 37 de ani:rolleyes: ) nu se angajeaza, atunci cine s-o faca?
 

·
Registered
Joined
·
6,804 Posts
Discussion Starter #13
Exact Thomas! Toti ceilalti politicieni sunt niste hoti/escroci care au ajuns bogati prini furat! Cei de la URR dupa cite am observat sunt oameni care au ajuns sus pentru ca au fosti cit de cit destepti si educati. Ei deja sunt intr-o situatie economica buna, si vor sa ajute tara. Am citit ce a declarat unul dintre ei:
"Am crezut ca daca o sa ajung sa fac bani, o sa fiu fericit. Dar cand ajungi sa faci bani si te uiti ce mizerie e in jurul tau nu poti fii fericit" (Or cam asa ceva). Asta face perfect sens pentru mine, pentru ca asa ma simt de multe ori cand vin in tara. Desi eu ma distrez calumea si pot sa merg majoritatea timpurilor la ce restaurant vreau, cand vad ce multi amariti sunt in Romania, nu pot sa ma simt asa de bine….
 
1 - 13 of 13 Posts
Top