Xtratime Community banner
1 - 14 of 14 Posts

·
Registered
Joined
·
3,943 Posts
Discussion Starter · #1 ·
UEFA pezullon Shqipërinë, Kosova në monitorim

Qeveria e futbollit Europian, UEFA pezulloi Shqipërinë për shkak të ndërhyrjeve politike të shtetit shqiptar në autonominë e Federatës Shqiptare të Futbollit. Në komunikatën e FIFA-s, thuhej se administrata e FIFA-s do të ndjekë nga afër zhvillimet diplomatike në lidhje me një aderim të mundshëm të Kosovës.

AUDITIMI

Pas këmbënguljes së përsëritur të Ministrisë së Turizimit, Kulturës, Rinisë e Sporteve për të kryer auditimin në institucionin më të lartë të futbollit shqiptar, kontroll që u kundërshtua më forcë nga FIFA dhe UEFA.

KUNDËRSHTIMI

Ministri i Sporteve, Ylli Pango firmosi pak kohë më parë statutin e FSHF-së, por duke bërë disa ndryshime të cilat u konsideruan të pa pranueshme nga FIFA dhe UEFA. Marrëveshja e shumëkërkuar nga këto dy organizma midis qeverisë shqiptare dhe FSHF nuk u arrit asnjëherë, pasi ministria e Sporteve nuk ka pranuar të njohë pavarësinë e FSHF-së.

HERA E DYTE

Kjo është hera e dytë brenda 15 viteve që Federata Shqiptare e Futbollit pezullohet nga aktivitet ndërkombëtare. Pas këtij vendimi nëse qeveria shqiptare nuk do të tërhiqet nga qëndrimi i saj, atëherë Shqipëria nuk do të luajë asnjë ndeshje ndërkombëtare.

NDESHJE NDERKOMBETARE

Shqipëria ndodhet në grupin 1 eliminator të Kampionatin Botëror “Afrika 2010”, së bashku edhe me Suedinë, Portugalinë, Danimarkën, Hungarinë e Maltën. Edhe ekipet shqiptare nuk do të kenë asnjë mundësi të luajnë në kompeticionet ndërkombëtare si Liga e Kampioneve, Kupa UEFA apo Kupa Intertoto.

SPANJA

Ndërkohë, përsa i përket Spanjës, sipas asaj që shkruhet në komunikatën e shtypit, FIFA vendosi të monitorjë situatën, duke i lënë një afat tetë mujor. Situata në Turqi do të vazhdojë të monitorohet, ndërkohë që pezullime mund të pësojnë Magadaskari, Kuvajti dhe Dominika, në rast se ato nuk ndryshojnë qëndrim.
 

·
Registered
Joined
·
423 Posts
Well Fifa doesn't say that Albania won't participate in WCQ, they just say they're banned for unknown period of time. I still think we're gonna compete in WCQ, but no CLQ, UCQ, or Intertoto. This is a sad day for all Albanians.
 

·
Registered
Joined
·
3,943 Posts
Discussion Starter · #3 ·
No no we'll compete in all of them. This is just a tactic by Duka, he can't take the risk of loosing all those money he would gain by both FIFA & UEFA plus all the money from the TV rights. This is just a sign for our Government. It will end up quickly i suppose.
 

·
Registered
Joined
·
4,323 Posts
Duka should be the responsible one for this mess, not the government. The government should try Duka in court together with those players that sold those matches. What a disgrace. Every year Duka sends letters to UEFA blaming the government of interference. It's all rubbish and Duka is only crating problems for Albanian football. Get out man, your time has passed, stop being obsessed with holding a chair and stealing money because sooner or later that money will turn on you in a bad way.
 

·
Registered
Joined
·
4,568 Posts
Presidentet, mbledhje urgjente per shkarkimin e kreut te FSHF-se, Duka

TIRANE- Disa nga Presidentet e klubeve te futbollit shqiptar, jane takuar sot ne nje mbledhje urgjente, ku kane kerkuar shkarkimin e Presidentit te Federates Shqiptare te Futbollit (FSHF) Armand Dukes.
Lajmin e beri te ditur nje nga kater donatoret e skuadres se Tiranes, Refik Halili , i cili nenvizoi se ''ky takim urgjent ndermerret pas vendimit te Komitetit Ekzekutiv te UEFA-s, e cila ka pezulluar Shqiperine nga aktivitetet nderkombetare''.
Sipas Halilit, ishin te pranishem Presidenti i klubit te Partizanit Albert Xhani, Presidenti i klubit te Vllaznise, Valter Fushaj, Presidenti i klubit te Beses, Mexhat Bixhdili, si dhe donatoret e skuadres se Tiranes.

Presidentet e klubeve dolen me nje deklarate te perbashket, ja pikat:

- Presidenti Armand Duka brenda afatit kohor, prej pese ditesh, deri ne 21.03.2008, te zgjidhe problemet me Ministrine e Turizmit, Kultures, Rinise dhe Sporteve (MTKRS).
- Ne rast moszgjidhje, te ketij konflikti brenda dates 21.03.2008, kerkohet doreheqja e Presidentit te FSHF-se Armand Duka.
- Ne rast moszgjidhje, te ketij konflikti brenda dates 21.03.2008, jemi te vendosur dhe te bojkotojme kampionatin.
- Nepermjet MTKRS-se, kerkojme me shume mbeshtetje nga shteti per futbollin, duke qene ne nje hap me reformat qe ka ndermarre qeveria, ne fushat e tjera te ekonomise per te konkluduar me privatizimin e klubeve.
 

·
Registered
Joined
·
1,078 Posts
me mire keshtu, pa kombetare. se di po e kemi mendjen rehat. kur kemi kombetare bejm cbejm i shofim ato neshje edhe humbin si kurva te kqija. mo mir kshu ene e kena trunin stabel
edhe jam edhe s'jam dakort me ty, sepse ne sjemi skuader e forte, but to give up like that :nono: that is not in our BLOOD

:boxing:
 
1 - 14 of 14 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top