Xtratime Community banner

1 - 20 of 20 Posts

·
Registered
Joined
·
3,270 Posts
Discussion Starter · #1 ·
EUROPA SPALA NA DVA SLOVA
BLATTER ZLOPAMTILO
Je li reinaugurirani proèelnik FIFA-e Sepp Blatter preko svojih "razjarenih i s lanca puštenih pasa" (u sudaèkim odorama) želio isprovocirati Europljane s kojima je ionako imao u prošlosti najviše problema?
Meðu posljednje èetiri reprezentacije na Svjetskom prvenstvu dvije su europske – njemaèka i turska (ova potonja èlanica je UEFA-e iako su zemljopisno Turci tek djelomièno u Europi). Nakon svega što se dogaðalo na travnjacima Južne Koreje i Japana ovakav bi se epilog mogao smatrati velikim uspjehom po europski nogomet, jer nekako se profilirao dojam kako èelnici FIFA-e u polufinalu žele po jednog predstavnika Južne Amerike, Azije, Afrike i Europe.
Samo dvije momèadi u poluzavršnici Europa je imala u Argentini 1978. (tada zapravo i nije bilo klasiènih polufinala veæ se plasman odreðivao kroz razigravanje u dvije skupine). U proteklih gotovo èetvrt stoljeæa europski je nogomet imao na svakom svjetskom natjecanju barem tri polufinalista. A u šest Mundiala dao je i tri prvaka.
Kako objasniti debakl supremacije Europljana na azijskom tlu? Samo naivni mogu povjerovati u prièu o nesretnim okolnostima. Iz rašèlambe eklatantnih sudaèkih promašaja razvidno je kako su svi dosuðeni na štetu europskih momèadi. Još u razigravanju žalopojke na sudaèke previde imali su Talijani, Portugalci, Turci ... Poslije izravnih sudaèkih previda eliminirane su reprezentacije Belgije, Italije i Španjolske. Najveæu štetu pretrpjeli su Talijani kojima je poništeno pet zgoditaka, uskraæen jedanaesterac i bezrazložno iskljuèen igraè!?
Poslije svega viðenog krajnje licemjerno zvuèi izjava predsjednika FIFA-e Seppa Blattera kako je "zadovoljan suðenjem, jer pogreške arbitara ionako su sastavni dio igre" (kasnije se donekle korigirao tvrdnjom kako nije zadovoljan pomoænim sucima). Doduše, neki æe arbitri zbog "slabih izdanja" finale prvenstva gledati iz fotelje vlastitog doma. Talijanima je meðutim nedostatna utjeha što su meðu inima i dva njihova "krvnika" Englez Graham Poll i Ekvadorac Byron Moreno.
Je li reinaugurirani proèelnik Svjetske nogometne organizacije Joseph Blatter preko svojih "razjarenih i s lanca puštenih pasa" (u sudaèkim odorama) želio isprovocirati Europljane s kojima je ionako imao u prošlosti najviše problema? Jesu li sudaèki previdi Blatterova odmazda UEFA-i koja je najviše agitirala za njegovu smjenu (ali i posve deplasirano kao svog kandidata istaknula Afrikanca Hayatoua)? Zanimljivo da neke momèadi, poput njemaèke (èiji je Savez u idiliènim odnosima s Blatterom) nisu imale problema s "utjerivaèima dugova".
Možda æe inscenirani neuspjeh europskog nogometa biti idealan povod za reorganizaciju sustava natjecanja buduæih Svjetskih prvenstava u kojima bi, prema nekim najavama, Europa participirala s manje sudionika. No, nije li staro "zlopamtilo iz Züricha" pretjeralo u svojim razmetanjima? Svjetski nogomet ipak poèiva prvenstveno na kapitalu europskog porijekla, TV-prava kupuju iskljuèivo kompanije sa Starog kontinenta i Blatter zapravo ugrožavanjem europskog nogometa vrti "ruski rulet".
Hoæe li "vjeèiti gubitnik", predsjednik UEFA-e Lennart Johansson i njegovi saveznici uzvratiti? Hoæe li se u Europskoj nogometnoj federaciji iznova aktivirati tvrdokorni stavovi meðu kojima oni najekstremniji èak zagovaraju otcjepljenje od FIFA-e, uz konstataciju kako je Euro kvalitetom moænije natjecanje od Mondiala, te da europski prvak može samo s najboljim sastavom Južne Amerike eventualno razigravati za neformalnu titulu prvaka Svijeta. Blatter oèigledno ne raèuna s opcijom raskola FIFA-e i UEFA-e veæ na nekonzistentnost europskog nogometnog tijela i upitnu ulogu Johanssona kao neprijepornog lidera.
Prodor zemalja iz treæeg svijeta meðu elitu nagnao je neke komentatore da ustvrde kako u poretku nogometne oligarhije više ništa neæe biti isto. Pritom i ne slute u kakvoj je opasnosti nogometni sport – ukoliko su doista u pravu.

Mladen BARIŠA
 

·
Registered
Joined
·
36,402 Posts
dang, I thought you wrote it out majstor, thank God for copy/paste, whoever invented it is a genious :D
 

·
Registered
Joined
·
3,654 Posts
Not to be a JureM or anything :tongue: but the teacher in me had to point out that genius doesn't have an 'o'

sorry Ero but being a genius myself I'm very touchy about that word ;) :D :tongue:
 

·
Registered
Joined
·
11,166 Posts
Baraba....I let him slide on the genius...but you should have seen what how he spelled "thought" and "invented." It was a work of art....:D I'm a Guidance Counselor myself....but spell check is a great tool!
 

·
Registered
Joined
·
3,270 Posts
Discussion Starter · #7 ·
Anyone,anything about the topic?
We all know for Ero's extreme typing abilities.
and yes,thanx God for copy/paste,'ko bi to sve napisao...jeba te...
 

·
Registered
Joined
·
3,654 Posts
JureM said:
I'm a Guidance Counselor myself....but spell check is a great tool!
THIS ONE'S FOR Ero:

Shouldn't a Guidance Counsellor know how to spell his own job title.;) :D

Sorry JureM, I couldn't resist and poor Ero has been taking it too long.

To everyone else, sorry for the spelling lessons here. Let's get back to football.
 

·
Registered
Joined
·
36,402 Posts
JureM said:
Ero....I am not going to say a word about that sentence....

Jerk...you edited it!!!!:D
PAHAHAHA :tongue:
 

·
Registered
Joined
·
3,270 Posts
Discussion Starter · #10 ·
e moj Jure,zasra si i sefa i stanicu i 3 kilometra pruge>>>>
 

·
Registered
Joined
·
36,402 Posts
All of you must remember, english is my second language ;)
 

·
Registered
Joined
·
11,166 Posts
Sorry Baraba...in American spelling it is Counselor....;)

But that is for another time and another place....;) :D

As for you Ero....well...forget about it...:D

Majstore...Majstore....sta ce mo stobom???:D
 

·
Registered
Joined
·
11,166 Posts
Written by Ero.."all of you must remember, english is my second language."

Written by Majstor..."Yeah Ero me too.."

Well how come Majstor knows how to spell and Ero, well typos?????:D

Guess New Jersey has better teachers than melbourne....:D
 

·
Registered
Joined
·
3,270 Posts
Discussion Starter · #16 ·
Well,I've learned my english in Croatia.
They got some good (english) teachers over there!
Ero might have gone to school in Mostar where everyone speaks german.
zee germans>>>>>
 

·
Registered
Joined
·
10,611 Posts
Ero might have gone to school in Mostar where everyone speaks german.
well the land is named after a German duke/prince Herzog;) and yeah getting back to soccer those Germanz will beat Korea because they play uglyer soccer than they do:D
 

·
Registered
Joined
·
36,402 Posts
JureM said:


Majstore...Majstore....sta ce mo stobom???:D
"sta cemo s tobom ;)

odvojeno zemljak :)
 
1 - 20 of 20 Posts
Top