Xtratime Community banner

1 - 3 of 3 Posts

·
Registered
Joined
·
453 Posts
Discussion Starter #1
I usually don't pay much attention to Ioanitoaia's editorials, but I think he hit the nail in the head with today's.
Autoritatea generalului


De la revenirea lui Iordãnescu la "nationalã", aceasta s-a schimbat în bine, nu atît sub aspectul strategiei, capitol la care urmeazã sã ne mai edificãm, cît sub cel al atitudinii.


Ovidiu Ioanitoaia

Desfãsurate în interval de 3 sãptãmîni, "amicalele" cu Ucraina si Polonia au însemnat victorii ale României, cea de miercuri meritînd cu precãdere sã fie retinutã deoarece s-a realizat în deplasare, în compania unui adversar calificat la CM si în conditiile în care Iordãnescu n-a putut conta pe jumãtate din efectivul dorit. Fãrã a exagera importanta unor partide de verificare, sã notãm cã succesele de la Constanta si Bydgoszcz au întãrit ideea, mai ales prin modul în care au fost obtinute, cã echipa noastrã are valoare la nivel international înalt. O datã în plus, ele au sporit însã regretul cã am ratat Mondialele, redeschizînd o ranã greu de cicatrizat. Desi ne-am tãiat singuri craca de sub picioare, mã îndoiesc cã mai ajutã la ceva sã ne tot lamentãm. Cum, scuzati expresia, mortul de la groapã nu se mai întoarce, logic e sã ne scuturãm de trecut si, trãgînd din el învãtãmintele necesare, sã privim înainte. Pentru cã sfîrsitul unui drum reprezintã începutul altuia si în fotbal, sã ne îndreptãm atentia spre viitor, convenind cã preliminariile pentru Euro 2004 nu vor fi o tintã usor de atins, Danemarca si Norvegia, dacã nu si Bosnia, anuntîndu-se drept parteneri redutabili.

Privind înainte, avem motive sã ne declarãm multumiti. Pentru cã am bãtut Ucraina si Polonia, dar în primul rînd pentru cã le-am bãtut clar, dezinvolt, în afara oricãror dubii. De la revenirea lui Iordãnescu la "nationalã", aceasta s-a schimbat în bine, nu atît sub aspectul strategiei, capitol la care urmeazã sã ne mai edificãm, cît sub cel al atitudinii. Nimeni nu mai rãspunde convocãrilor ca si cînd i-ar face selectionerului un hatîr, ci fiecare vine la lot cu speranta cã-l va convinge pe General si, impunîndu-se în ochii lui, va deveni titular. Ca atare, pînã si jucãtorii mai comozi ori mai capriciosi, în frunte cu Mutu, au înteles cã trebuie sã transpire, sã se implice, sã punã osul. Din acest motiv, desi componentii ei sînt aceiasi, echipa aratã mai hotãrîtã si mai motivatã decît pe vremea mandatului lui Hagi, antrenor pe care unii dintre "tricolori" n-au încetat sã-l perceapã ca pe un coechipier, nu ca pe un sef. Iordãnescu se bucurã de altã autoritate si, în virtutea ei, îi tine pe bãieti mai la distantã. Nu-i complexeazã, dar nici nu se trage de sireturi cu ei. Riscant de spus cã jucãtorilor, majoritatea lor personalitãti puternice, le e fricã de General. În mãsura în care însã nu gresesc, respectul pe care i-l aratã se învecineazã însã cu teama, iar el constituie una din explicatiile schimbãrii la care mã refeream.

19 aprilie 2002


Like the man says...we need to move on. It hurts that we didn't qualify to the WC, but I think there is alot of great football in Romania's future. I can't wait for the fall. I hope we'll teach the Danes and Norwegians a few things..(like multiple dribbles and subtle combinations). Thinking about missing the WC is abosolutely useless; can't bring back the dead. Countries like Slovenia qualify to the WC by accident; we sometimes don't by accident. I wouldn't trade our team anything, not even for a place in this summer's WC.
 

·
Registered
Joined
·
1,090 Posts
Absolutely. And if nothing else it gives the coach a lot more time and leeway to build a team and test and experiment.
 

·
Registered
Joined
·
25,538 Posts
you know what? I believe that it's better this way. We need to "rest" and to take a break sometimes. Going to the WC would have been phenomenal, but..still... staying a little at home will strenghten our mind, will make us more humble and more willing to give everything to succeed. It will also give us more time to make a good team.
 
1 - 3 of 3 Posts
Top