Xtratime Community banner

101 - 120 of 899 Posts

·
First Place Winner, February 2013 XT Photo Contest
Joined
·
42,192 Posts
I did see that Gianni Zuiverloon was captain :) and Haris played. It probably ended 0-0. Toulon Festival sucks.
 

·
Registered
Joined
·
12,740 Posts
Haris played :googly:, he didn't had to go to Portugal with the 'real' Jong Oranje (to replace Afellay)?

According to teletekst, the match finished indeed 0-0. No more details...
 

·
First Place Winner, February 2013 XT Photo Contest
Joined
·
42,192 Posts
The commentator said during a chance for Holland Haris :googly: but the commentator was chinese so dont really know :D
 

·
Registered
Joined
·
3,575 Posts
Oranje said:
When will someone tell Medunjanin he´s 2 months and 1 week too late to change to Bosnia?
Maybe it's a bosnian thing. I did my best to explain to the people at the Bosnia forum that he had untill his 21th birthday 8 March 2006 to change to Bosnia, but they didn't believe me either.
I dont think that's necessarily true.
But I order to play for Bosnia, I think from now on the Bosnian football association will first have to send a document to the KNVB in which they ask for the release of Medunjanin.

Same happend with Onder Turaci who represented all the belgian youth-teams but eventually decided he wanted to play for Turkey when he was already somewhere past 22.
 

·
First Place Winner, February 2013 XT Photo Contest
Joined
·
42,192 Posts
Het Olympisch Elftal bleef tijdens het International "Espoires"-toernooi in het Franse Toulon dinsdag steken op een 0-0 gelijkspel tegen Colombia. Het team van KNVB-coach Wim van Zwam ontmoet in de poule, waarvan de nummers één en twee zich plaatsen voor de halve finales, nog Frankrijk en Mexico.
De Olympiërs hadden het erg lastig in hun openingsduel (speeltijd 2 x 40 minuten) in de havenstad aan de Côte d’Azur. Het tempo was het laag en van een fatsoenlijke aanvalsopbouw was door de druk van de Colombianen nauwelijks sprake. Daardoor volgde vaak een pass naar achteren of werd de lange bal richting de spitsen gehanteerd. Zonder veel succes. De ploeg van Wim van Zwam dook sporadisch voor het vijandelijke doel op.

De KNVB-coach verklaarde dat uit de tactiek waarmee Colombia voor de dag kwam. Ze speelden 4-4-2 in een ruit. Ongebruikelijk voor Nederlandse begrippen. Ook hier wordt vaak met een ruit op het middenveld gespeeld, maar dan in een 4-3-3 opstelling. Het gevolg was dat middenvelder Robbert Schilder continu voor de voeten werd gelopen, terwijl hij juist de aangewezen verbindingsman tussen verdediging en aanval was.Vrede met gelijkspel

Nu kwamen de backs Mulder en Drenthe vaak aan de bal. ,,Die hadden moeite met de opbouw. Net iets te veel tijd nodig of zagen de vrije man niet’’, aldus Van Zwam. ,,Het hele team moest sneller handelen onder grote druk. En fysiek moesten we het ook afleggen. We moeten beter kunnen, maar ik heb wel vrede met het gelijkspel.’’Zeker gezien de veldverhoudingen. Voor rust hielden beide ploegen elkaar nog redelijk in evenwicht. Doelman Tim Krul verrichte een aantal goede reddingen en aan de andere kant was Tim Janssen dicht bij een doelpunt met een gevaarlijke vrije trap.Dotten van kansen

In de tweede helft moest Nederland het initiatief echter aan de Colombianen laten. Die kregen twee dotten van kansen, maar sprongen daar slordig mee om. Pas in de slotfase kreeg het Olympisch elftal, dat met een piepjonge selectie in Toulon is verschenen, weer enig grip op de wedstrijd. Invaller Marvin Emnes kreeg nog een prima mogelijkheid, maar had te veel tijd nodig voor zijn actie.Donderdag stuit de ploeg op gastland Frankrijk, dat in het andere groepsduel met 1-0 (penalty) te sterk was voor Mexico.

Statistieken:

16.05.2006

Stade Mayol, Toulon, Frankrijk

Olympisch elftal (Vriendschappelijk)Nederland - Colombia 0-0 (0-0).Opstelling: Tim Krul (Newcastle United); Dustley Mulder (RKC Waalwijk), Mark Otten (Excelsior), Ryan Donk (RKC Waalwijk), Royston Drenthe (Feyenoord); Gianni Zuiverloon (RKC Waalwijk), Kemy Agustien (Willem II), Robbert Schilder (Ajax); Eljero Elia (ADO Den Haag), Tim Janssen (FC Eindhoven), Otman Bakkal (FC Eindhoven).Wissels: 41. Marvin Emnes (Sparta) voor Elia; 41. Wout Brama (FC Twente) voor Otten; 65. Kees Luycks (AZ) voor Bakkal.
Uitslagen:

Nederland-Colombia 0-0

Frankrijk-Mexico 1-0
 

·
First Place Winner, February 2013 XT Photo Contest
Joined
·
42,192 Posts
chivu said:
The official website of the tournament:

http://www.festival-foot-espoirs.com/

Games are on Eurosport btw, so need to listen chinese unless you don't have Eurosport of course. You can see on the site that Harris didn't play and isn't in the squad at all.
I know :D but I was lazy to turn on the TV and watch it, so i checked it on Sopcast :angel:
 

·
Registered
Joined
·
1,050 Posts
No need to have any doubts Kampfschwein. There is no release possible.
The same thing goed for Turaci. In my opinion, that so called release by Belgium doesn't mean anything.
If he did send in his request to represent Turkey instead of Belgium after 31-12-2004 it will be Belgium forever or nothing for him.
 

·
First Place Winner, February 2013 XT Photo Contest
Joined
·
42,192 Posts
Oranje U21 - Germany U21 1-0

but the match got so boring (whats new for Oranje) I fell asleep :yawn:

Stopped watching, will record the highlights or something. Was recording the full match but one half of boring football was already 900mb so didnt bother to continue.
 

·
First Place Winner, February 2013 XT Photo Contest
Joined
·
42,192 Posts
Gelijkspel voor Jong Oranje

In de laatste oefenwedstrijd in de aanloop naar het EK heeft Jong Oranje met 2-2 gelijkgespeeld tegen de leeftijdgenoten uit Duitsland.

In het oefenduel, gespeeld in stadion De Vijverberg, was er een hoofdrol weggelegd voor de keepers van beide landen. Bij de 1-0 van Jong Oranje, een afstandsschot van Urby Emanuelson, ging Michael Rensing aardig in de fout, terwijl Remko Pasveer mistastte op een inzet van Roberto Hilbert.

Daarmee was de gifbeker nog niet leeg voor de Twente-doelman, die zich tien minuten voor tijd volledig verkeek op een terugspeelbal van Ramon Zomer en de bal op een wel zeer ongelukkige manier in eigen doel zag verdwijnen.

Toen Duitslands reservedoelman Florian Fromlowitz twee minuten later Colins John ten koste van een handsbal van de 2-2 af moest houden en de rode kaart kreeg, gloorde er voor de manschappen van Foppe de Haan toch nog enige hoop aan de horizon.

Het slotoffensief van de Nederlandse talenten leverde zelfs nog de gelijkmaker op: de ongedekte Demy de Zeeuw had uit een prima geplaatste corner geen moeite om met een harde volley voor de 2-2 te zorgen.
 

·
First Place Winner, February 2013 XT Photo Contest
Joined
·
42,192 Posts
Knap gelijkspel voor Olympisch elftal

Met een 1-1 gelijkspel tegen Frankrijk heeft het Olympisch elftal zichzelf in de race gehouden voor de halve finale op het Festival International Espoirs in Toulon. Keeper Job Bulters stopte een penalty, invaller Kemy Agustien tekende in de slotfase voor de gelijkmaker.

,,Meer dan verdiend’’, reageerde coach Wim van Zwam en daarmee overdreef hij niet. Na het magere optreden in het eerste groepsduel met Colombia kwam Nederland nu veel meer aan voetbal toe. Sterker, zeker na rust domineerden de Olympiërs de boeiende confrontatie met het gastland dat de afgelopen twee edities van het Toulon-toernooi op zijn naam heeft geschreven.

Van Zwam bracht in het knusse Stade Peruc van Hyères een ploeg in het veld die op zeven plaatsen verschilde van de elf die dinsdag tegen Colombia in de basis stonden. Alleen Drenthe, Schilder, Donk en Zuiverloon verschenen opnieuw in de beginopstelling.

Jan Doedel
Daar had Van Zwam twee redenen voor. ,,Natuurlijk wil ik niet mensen voor Jan Doedel meenemen naar dit toernooi, want de jongens kunnen hier veel ervaring op doen. Een paar posities zijn niet dubbel bezet, voor de rest heb ik voor andere jongens dan dinsdag gekozen. Maar na een zwaar seizoen wil ik vooral elke wedstrijd een frisse ploeg binnen de lijnen zien. En de allerbesten van deze generatie zitten momenteel in Oranje of Jong Oranje, waardoor het kwaliteitsverschil in deze selectie niet zo groot is.’’

Na 18 minuten kwam Nederland op achterstand toen Zuiverloon in de lucht werd afgetroefd en Donk zijn directe tegenstander Gigliotti losliet. De schuiver van de Franse aanvaller schoof onder keeper Bulters door: 1-0. Even voor rust hield Bulters Nederland in de wedstrijd door een penalty van Abdoun te keren. Niet lang daarna onthield de Russische arbiter de Oranje-equipe een strafschop toen er opzichtig hands werd gemaakt in het Franse zestienmetergebied.

Vol op de schoen
Nederland liet zich hier echter niet door van de wijs brengen en ging in de tweede helft met verzorgd voetbal op jacht naar de gelijkmaker. Prince Rajcomar kreeg halverwege een opgelegde kans, maar schoot te slap in. Invaller Agustien was wél trefzeker. Nog geen minuut nadat hij het veld had betreden nam hij een terugkopbal van spits Janssen vol op de schoen, waarna de bal via onderkant lat in het doel zeilde: 1-1.

Van Zwam was tevreden over het optreden van de Olympiërs. ,,In het begin hadden we wat moeite met het Franse countervoetbal. Zelf liepen we in de aanval te veel te breien. Ook speelden we te dicht op de spits, waardoor we onze eigen ruimte dicht maakten. Wel bleek onze voorhoede wat aan de lichte kant tegen deze grote, sterke Franse verdedigers. Maar in zijn algemeenheid stond het goed en hebben we een prima wedstrijd gespeeld.’’

Opmerkelijk is dat alle teams in groep B nu op 2 punten staan. Ook het doelsaldo is gelijk. Volgens de reglementen treedt dan het aantal gescoorde doelpunten in werking als beslissende regel. Bij winst op Mexico plaatst Nederland zich zaterdag voor de halve finale van het prestigieuze jeugdtoernooi in Zuid-Frankrijk.


Statistieken:

18.05.2006
Stade Perruc, Hyères, Frankrijk

Olympisch elftal (Vriendschappelijk)
Frankrijk - Nederland 1-1 (1-0).

19. Gigliotti 1-0; 74. Agustien 1-1.

Opstelling: Job Bulters (AZ); Henrico Drost (SC Heerenveen), Frank van der Struijk (Willem II), Ryan Donk (RKC Waalwijk), Royston Drenthe (Feyenoord); Gianni Zuiverloon (RKC Waalwijk), Robbert Schilder (Ajax), Jeffrey Sarpong (Ajax); Marvin Emnes (Sparta Rotterdam), Prince Rajcomar (FC Den Bosch), Roy Beerens (PSV).

Wissels: 41. Kees Luycks (AZ) voor Zuiverloon; 68. Tim Janssen (FC Eindhoven) voor Rajcomar; 73. Kemy Agustien (Willem II) voor Sarpong.

Uitslagen:
Nederland-Colombia 0-0
Frankrijk-Mexico 1-1
Mexico-Colombia 1-1
Frankrijk-Nederland 1-1

Stand:
1. Frankrijk 2-2 (2-2)
2. Mexico 2-2 (2-2)
3. Colombia 2-2 (1-1)
4. Nederland 2-2 (1-1)
 

·
Registered
Joined
·
59,073 Posts
Discussion Starter #120
and we thought we were sending some joke team :D so when's the next game?
 
101 - 120 of 899 Posts
Top