Xtratime Community banner

1 - 20 of 679 Posts
U

·
Guest
Joined
·
0 Posts
Discussion Starter #1 (Edited)
Its official, Macedonia will gett its own Poljud looking stadium. Poljud in Split take 39 941, Skopje Poljud will take more then 50.000 :eek:Congrat to us all :thumbsup: New super modern more then 50.000 stadium, new super modern Indoor Stadium for 10.000 and its soon ready, 35 new sport halls and 50 new soccer pitches.

We will host the handball EC and the Handball WC 2007 and 2008, and FIBA give us green ligts to ask for the Basketball EC. With the new stadium we will see a europ cup final ? at least uefa cup final, who knows ?

This is good for our clubbs, exempel Rabotnicki with CL ambitions, biggers sponsor will come even bigger then some Samsung and UEFA can not make CL problems since they told this year Gratski dont have everything needed for CL group games so this is great.


http://www.utrinskivesnik.com.mk/?ItemID=5E29886D4FF9DD49A2C6A582E9EEA603
Распишан тендер за северната трибина на ГрадскиАтлетската патека останува дел од стадионот, но обновена со средства од Европскиот олимписки комитет

Владата на Република Македонија во текот на вчерашниот ден распиша тендер за проширување, поточно за доизградба на сегашната северна трибина на Градскиот стадион за што ќе обезбеди дел од своите срества. Проектот за новиот изглед на северната трибина треба да го подготви градежното претпријатие „Бетон“. Со доизградба на северната трибина, Градскиот стадион ќе биде копија на сплитскиот стадион „Пољуд“, бидејќи по реконструкцијата на северната трибина, кога ќе биде завршена, ќе се пристапи и кон довршувањето на Градскиот стадион со проширувањето адаптацијата на сегашната источна и западна трибина, порано стоење.

Со довршувањето и целосната реконструкција на Градскиот стадион Владата на Република Македонија предвидува и изградба на 35 спортски и 50 фудбалски игралишта во Македонија со кои ќе стопанисуваат општините, како и задолжително воведување на три часа физичка култура во основното образование.

Во план е и реконструкција на постојните спортски објекти во нашата држава.

Со доизградбата на северната трибина, Градскиот стадион ќе добие уште 18.000 места, со целосната реконструкција ќе има повеќе од 50.000 седишта. Тоа ќе биде супер модерен стадион, со сите придружни објекти:thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :lick: :) , особено под трибинскиот простор на северната трибина.

Во текот на вчерашниот ден, претседателот на Владата на Република Македонија Никола Груевски имаше средба со претставниците на Македонскиот олимписки комитет на кој беше договорено, да се прифати предлогот и средствата во износ од околу 300.000 евра на Европскиот олимписки комитет, сегашната атлетска патека на Градскиот стадион да се реновира, да се постави нова подлога, да се изврши целосната дренажа на патеката, да се постави нов семафор и сите други придружни објекти, потребни за големите атлетски натпревари. :thumbsup:


Како што веќе пишувавме, тој предлог е усвоен и прифатен. Останува сегашната атлетска патека од шест патеки, со тоа, што пред јужната трибина ќе бидат поставени две нови куси патеки за трките на 100 и 110 метри со пречки. Со тоа Скопје ќе може да организира Балкански првенства и јуниорски шампионати на Европа.

Според договорот со фирмата „Мондо“ од Италија, што ќе ја врши реконструкцијата на атлетската патека на Градскиот стадион, со помош на Светската атлетска федерација, предвидено е Скопје, на Градскиот стадион да се одржи голем меѓународен митинг со учество на најпознатите европски атлетичари по нејзината адаптација.


Договорот меѓу Македонскиот олимписки комитет и италијанската фирма „Мондо“ ќе биде потпишан во текот на февруари. Реновирањето на патеката се предвидува да започне во текот на мај, треба да се усогласат термините и околу изградбата на северната трибина за да не дојде до нејзиното оштетување со оглед дека на северната трибина во исто време ќе бидат ангажирани поголем број булдожери за нејзиното уривање
 

·
Registered
Joined
·
972 Posts
od koga go cekam da se sluci ovoa lele skopje sa Nekolku Godini ce ima od se Najdobroto.:hopefull: :hopefull: :hopefull:
50 000 gledaci:lick: znaite li so se vika toa ej
Gradski ke stani eden od najgolemite stadioni vo Balkanot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:proud: :proud: :proud:
I sega zamislite da Igra Rabotnicki Skopje vo Takov Stadion u Cl so
50 000:proud: :proud: :proud:

Stvarno raduvam Skopje sega sa sekoje Sportsko prventsvo e Pretpremen:smileani:
IstoZaka vo reprezantiven fudbal so vakov stadion ce bideme na dobra strana:thumbsup:
Daj boze da se realizira toa togas ce gi imame site sportski uslovi sa novi talenti sto ni ipotrebni kako mala drzava:strong: :strong: :strong:
 

·
Registered
Joined
·
14,901 Posts
Sounds great :happy: but are you sure this stadium will be build ? in Poland there are 25472562 projects like this per year and only 1 (in Kielce, stadium of Korona Kolporter) was build ...
 

·
Registered
Joined
·
862 Posts
I doubt it will happen, cause god knows i've been dreaming about this for years.

But 50.000, that's not happening, 30.000 may happen.
 
U

·
Guest
Joined
·
0 Posts
Discussion Starter #6
NaMeK_Mk said:
I doubt it will happen, cause god knows i've been dreaming about this for years.

But 50.000, that's not happening, 30.000 may happen.

Namek is not a question anymore if it will happen since the Goverment of Macedonia have decided this two days ago and its signed allrady. Macedonian company Beton will build it but also companys like the Italian Mondo will do some work as well as you see in the artical.

The work will start in the early 2007. This is not any plan anymore is pure reality...

But I love whats happening in macedonia right now, this give us so many new possibility and is not only this stadium, pitches are made for kids, indoor halls are made for kids and kids can do sport insted of playing internet games or wast time in a café bar and this is the hole point with it have been told by organization maldi and sport and our goverment.

Also the new bigg indoor arena did help us to gett handball championchips and maybe basketball soon.

All this will help our sport so much and the bigg stadium give new possibility for a team like Rabotnicki as exampel in europ, so far i think many bigg sponsor did not want to invest any bigger money since uefa made problems since they could not play CL group games at home. Now it will be deferant, cos what wos the point to make the groups when you could not play at home anyway ? honestly dont you think the motivation of the Rabotnicki players did sink after the Debracin win when uefa say you most make a new stadium if not you will play in Belgrade,Sofia or Greece if you Q.
 

·
Registered
Joined
·
972 Posts
I`m looking forward.
 

·
Registered
Joined
·
22,802 Posts
Nice stadium lads, I am glad that it looks similar to poljud because its one of the nicer designs Ihave seen, but I just have one question: Do we get to beat you on that stadium or are we playing ona another one in these quals :pp
 

·
Registered
Joined
·
2,860 Posts
Blast said:
Nice stadium lads, I am glad that it looks similar to poljud because its one of the nicer designs Ihave seen, but I just have one question: Do we get to beat you on that stadium or are we playing ona another one in these quals :pp
This stadium will probably finished in 100 years so we'll take your scalp on the old version of Gradski :pp
 

·
Registered
Joined
·
2,860 Posts
ОБЈАВЕН КОНКУРСОТ ЗА ИЗГРАДБА НА ТРИБИНАта

Почна трката за Север

Почна трката за изградба на Северната трибина на Градскиот стадион во Скопје. Најавеното јавно наддавање од Владата, вчера го објави Јавното претпријатие за стопанисување со станбен и деловен простор на Македонија, кое работи со Градскиот стадион. Овој стадион засега е единствен со дозвола за играње меѓународни фудбалски натпревари на репрезентативно ниво.

Означениот старт е меѓународен и ќе трае до 14 февруари идната година, до кога ќе се примаат понудите од фирмите, заинтересирани за добивање на овие градежни работи. Еден од условите за да се добие реконструкцијата на Градски е заинтересираните фирми во последните три години да имаат минимален обрт на финансиски средства од 2.000.000 евра.

Постојната Северна трибина треба да биде урната и да никне нова, слична според габаритот на Јужната, каде што ќе се добијат дополнителни десетина илјади места. На новиот Север се планира да се пресели ВИП и новинарската ложа, а ќе бидат направени и соодветни поттрибински простории, неопходни за достојна организација на фудбалските натпревари.

Во реализацијата на оваа реконструкција, Владата ја задолжи општината Центар да ги отстрани времените објекти зад сегашната Северна трибина, а ФФМ доби обврска да го набави новиот семафор. По завршувањето на Север, во план е Градски целосно да биде завршен со изградба на нови трибини и зад головите Исток и Запад.
 
U

·
Guest
Joined
·
0 Posts
Discussion Starter #13
Blast said:
Nice stadium lads, I am glad that it looks similar to poljud because its one of the nicer designs Ihave seen, but I just have one question: Do we get to beat you on that stadium or are we playing ona another one in these quals :pp
I dont think the stadium will be ready for the Macedonia-Croatia game but it will for sure not take 100 years :pp but it will take more then a year i belive, such bigg stadium can not be done in 8 months. The stadium will become the biggest in X-Yug and it will be very modern.

I think the new modern indoor Arena is the next biggest in x-yug after the new one in Belgrade.

The game will be playd on the old verssion of Gratski, but the stadium dont look so bad, they have made it fresher from time to time but do not have all CL group standards as exampel.The pitch on Gratski is very good, the grass is very good but problem for us is that the pitch is very large and this will suit croatia more then us i belive so i think Croatia will win. We need a smaller pitch.

Blast Here is how the stadium look:
Clipp
http://www.youtube.com/watch?v=c7QAWixqnJg


 

·
Registered
Joined
·
972 Posts
Harry Potter said:
Great, but capacity of 50.000 is pretty much for us. Imagine the Prva liga games with 100-200 attendance on such a huge stdaium. creepy
Why not???
 
U

·
Guest
Joined
·
0 Posts
Discussion Starter #16
Harry Potter said:
Great, but capacity of 50.000 is pretty much for us. Imagine the Prva liga games with 100-200 attendance on such a huge stdaium. creepy

Its the same for the Belarus team Minsk, they have an old 50.000 stadium and play in front of 200-500 people. Partizan,Zvezda in same games have figures below 1.500.

But the new stadium are mainly build for track and field events witch can be held in Skopje now, muzik concerts, CL group games, NT games. The stadium will not be build for domestic liga games cos we know only teams like Holland,England,Chelsea,Lazio e,t,c and Tose Proeski and Eros Ramazotti e,t,c can fill this new stadium. Tose hade concerts on gratski in front of 30.000 people and some others as well (kako ona plastik srbinkata so false cicki i bise zena na #####) mi e stram da go spoman imeto posto prodade nad 30.000 karti.
 

·
Registered
Joined
·
862 Posts
Naum said:
Tose hade concerts on gratski in front of 30.000 people and some others as well (kako ona plastik srbinkata so false cicki i bise zena na #####) mi e stram da go spoman imeto posto prodade nad 30.000 karti.
Not 30.000, Naum, Tose's concert had about 16.000, that was the first one, the last one had like 14.000 - 15.000

Also Cecas concert had 15.000.
 

·
Registered
Joined
·
862 Posts
Naum said:
Namek is not a question anymore if it will happen since the Goverment of Macedonia have decided this two days ago and its signed allrady.
You're forgetting this is MACEDONIA!

The indoor arena should have been finished in 2006, it was first said that the arena will be with a capacity of 10.000, but then they said 8.000, when they started it, it was 6.000 with 2.000 that will be only for basketball games, so handball games will be played with 6.000 fans and basketball with 8.000.
But this could be wrong cause every paper in our country gives out different info on this arena, but I think this is correct.

Also Gradski can't be made into 50.000, no chance in hell, the south stand is 12.000, if the make the north one 12.000 too, then we have 24.000 and the east and west ones are something like 1950 each, that makes it around 28.000.
They will not touch the east and west, cause the training pitches are there, even if the make those two stands, they can be max 5-6.000 each, that's no where near close 50.000.
50.000 it's impossible, lets face it we should be glad if the build the northern stand in the next five years, and as much as I would like to see that thing happen, it most likely won't, FFM in 2002 asked our government for 8 million euro, to build the north stand, they needed 8 mil from our government and UEFA was going to give the other 8 mil, and they were going to build it. But our government said no.
 

·
Registered
Joined
·
862 Posts
Naum said:
but also companys like the Italian Mondo will do some work as well as you see in the artical.
They will be only involved in building the new track, around the pitch, nothing more. The track will be enlarged with two more lanes, this has nothing to do with FFM and our Government, I think our Olympic organization that’s lead by Tupurkovski will do this project.

Sorry for the 3 posts in a row, I just see thing I should have commented in the previous posts, and I’m to lazy to edit them.
 

·
Registered
Joined
·
972 Posts
NaMeK_Mk said:
You're forgetting this is MACEDONIA!

The indoor arena should have been finished in 2006, it was first said that the arena will be with a capacity of 10.000, but then they said 8.000, when they started it, it was 6.000 with 2.000 that will be only for basketball games, so handball games will be played with 6.000 fans and basketball with 8.000.
But this could be wrong cause every paper in our country gives out different info on this arena, but I think this is correct.

Also Gradski can't be made into 50.000, no chance in hell, the south stand is 12.000, if the make the north one 12.000 too, then we have 24.000 and the east and west ones are something like 1950 each, that makes it around 28.000.
They will not touch the east and west, cause the training pitches are there, even if the make those two stands, they can be max 5-6.000 each, that's no where near close 50.000.
50.000 it's impossible, lets face it we should be glad if the build the northern stand in the next five years, and as much as I would like to see that thing happen, it most likely won't, FFM in 2002 asked our government for 8 million euro, to build the north stand, they needed 8 mil from our government and UEFA was going to give the other 8 mil, and they were going to build it. But our government said no.
The North would have 20 000 + the 12 000 from Juzna they would have 32 000.
if the information are right the east and west stands must have togheter 20 000. Its possibel:smileani:
 
1 - 20 of 679 Posts
Top