Xtratime Community banner

1 - 20 of 58 Posts

·
Registered
Joined
·
6,926 Posts
Discussion Starter #1
I thought to create this thread in which we could debate on the performances of our boys playing abroad. We are doing this allready in lots of other threads but I thought it would be best if we had a special one so that we wouldn't "poisson" the others. What do you guys and girls think?

So if anyone has any information on how did our boys play in their clubs over the weekend, just put it in here!


For the start here are some:

Naši v Nemèiji porumeneli, Nastja zadel

Sledi pregled nastopov naših v tujih državnih prvenstvih. Najveè naših je igralo v Nemèiji, kjer je Kaiserslautern prviè vodil Kurt Jara. Aleksander Knavs je seveda tekmo zaèel v prvi postavi, odigral vseh 90 minut in pripomogel k nedotaknjeni mreži Wieseja. Edini gol na tekmi je dosegel Èeh Lokvenc z levo po podaji Domingueza. Kapetan Kaiser Knavs je po tekmi za domaèo stran svojega kluba povedal: "Tekma je bila fizièno in psihièno zelo naporna. Vedeli smo, da moramo zmagati. Ekipa je danes pokazala, da zna igrati nogomet in zmagati. To bi nam moralo dati novega elana za naprej."
Vseh 90 minut sta v 2. Bundesligi odigrala Rajko Tavèar (FSV Mainz) in Goran Šukalo (Unterhaching), medtem ko Tavèarjev soigralec Spasoje Bulajiè ni dobil priložnosti. Mainz je s 3:2 premagal Alemannio iz Aachna, ki je med tednom izloèila sloviti Bayern, zadetke pa so dosegli Friederich, Bediako (avtogol) in Babatz (11-m). Alemannia je vodila že z 0:2, kolikor je bil tudi izid 1. polèasa. Tavèar je odigral celo tekmo na boènem položaju v obrambi. Haching je v gosteh z 0:1 premagal Duisburg, edini gol pa je že v 9. minuti dosegel Helbig. Zanimivo – prav vsi trije Slovenci, ki so zaigrali danes so si prislužili rumeni karton.
Z zadetkom se je ta konec tedna pri Club Bruggu izkazal Nastja Èeh, njegova ekipa je s 4:0 v Jupiler ligi premagala Antwerp. Nastja je dosegel drugi gol za svojo ekipo, bilo je to v 73. minuti, Club Brugge pa je od 49. minute igral z igralcem veè. Nastja je bil v igri vseh 90 minut
Mile Aèimoviè nadaljuje z dobrimi predstavami v francoskem prvenstvu, kot smo poroèali že v poroèilu s tekem. Tokrat je s svojim Lillom z 2:0 premagal do tega kroga 4. uvršèeni Sochaux. Mile je igral do 85. minute, dodal pa je podajo za prvi gol. Strelca sta bila sicer Dernis in Moussilou.
Zlatko Zahoviè z Benfico igra danes zveèer.
 

·
Registered
Joined
·
6,926 Posts
Discussion Starter #2
CIPER - Marko Simeunoviè in Miran Pavlin (Olympiakos): Poraz s 3:1 na gostovanju pri Pafosu je njun klub pahnil že na osmo mesto, kar je daleè od napovedi pred zaèetkom sezone.

PORTUGALSKA - Zlatko Zahoviè (Benfica): Sodeloval pri zmagi z 2:0 v gosteh nad Belenensesem. Igral je do 80. minute, ko ga je zamenjal Fernando Aguilar, èasnik Mais Futebol pa ga je ocenil s trojko - zlato povpreèje igralcev Benfice.

TURÈIJA - Damir Botonjiè (Genclerbirligi): Gaziantepspor je bil na domaèem igrišèu boljši z 2:0, kandidat za reprezentanco, ki si ga bo selektor Prašnikar ogledal na tekmi pokala UEFA proti Parmi, pa je bil pri zadetkih nemoèen.
Milan Osterc (Bursaspor): Remi brez zadetkov na gostovanju pri velikemu Galatasyrayu, igral je vseh 90 minut.
 

·
Registered
Joined
·
6,926 Posts
Discussion Starter #3
Šiljo zaèel z zmago

Novo sezoni v azijskem nogometu je slovenski reprezentanèni napadalec Ermin Šiljak zaèel z zmago, dosegel pa je tudi oba zadetka za svoje moštvo.

Ermin Šiljak ne bi mogel bolje zaèeti nove sezone v azijskem nogometu. V azijski Ligi prvakov je z Dalianom gostoval na Tajskem pri moštvu Krung Thai Bank ter se veselil zmage z 2:0. Še bolj vesela pa je novica, da je oba zadetka za Kitajce dosegel prav Šiljak, ki je kasneje za svojo uradno spletno stran povedal: "Zaèeli smo v veliki vroèini in sopari, temperatura se je povzpela na 28 stopinj Celzija. Takih vremenskih sprememb nismo bili navajeni. Prvih trideset minut tekme smo bili dokaj previdni, kajti nasprotnika nismo poznali, vedeli smo le, da so bili ena izmed ekip, ki je sodelovala na lanskem prvenstvu. Prvi gol sem dosegel v 43. minuti prvega polèasa, ko sem po nenavadni akciji videl slabo postavljenega golmana ter z lobom dosegel gol. Sledil je drugi polèas, lepa akcija z leve strani, žogo sem z 12 metrov poslal v levi spodnji del golmanovega prostora."

--------------------------------------------------------------------------

Looks like Šiljak is in a great form again at the start of a new season in Asia as he scored two in their version of champions league!
Super news, we simply nees Šiljak like that!:cool:
 

·
©
Joined
·
7,230 Posts
Just an update on Bostjan Cesar. He is still not a starter at Dinamo... unfortunately. What will make it even harder is that we now play with a 4-3-3 formation and the two centre backs are better than him. If we still played 3-5-2 then he would probably start.:(

I really like him as a player but maybe it would be best for him to move after the season so his career doesn't get destroyed.:(
 

·
Registered
Joined
·
6,926 Posts
Discussion Starter #6
I don't know what is going on at Dinamo that Cesar doesn't play. He is a good player, he is still young and I guess he has to be patient, but I also belive he would be best off if he found another club.
 

·
Registered
Joined
·
6,926 Posts
Discussion Starter #7
Yesterday Nastja put up another great performance as he helped Brugge to yet another victory in the league. He scored one and assisted once for their 4-0 win over La Louvre. He was one of the best for Brugge!

Zahovic didn't play for Benfica in their narrow wing in the cup match.
 

·
Registered
Joined
·
6,926 Posts
Discussion Starter #8
Mile has won again this week with Lille, this time away to Monaco! They won 0-1, Mile was subbes latter on.
Zaho played the wholle match agains Porto, the match finished 1-1.
 

·
Registered
Joined
·
2,705 Posts
Since Mile joined Lille they haven't lost a game . . . in fact, they have won the last 3 in a row, and as Walter just said, 0 - 1 away to Monaco :happy: :star: Thats a huge result and could be crucial in the title run of France ;)
 

·
Registered
Joined
·
6,926 Posts
Discussion Starter #12
Lille in Mile spet uspešna, Èeh priboril zmago

Zlatko Zahoviè je igral veèni portugalski derbi Benfica proti Portu, ki se je tokrat konèal brez zmagovalca, bilo je namreè 1:1. Prvi gol je v prvem polèasu za goste iz severa po podaji Deca z glavo dosegel branilec Costinha, medtem ko je bil po izredno lepi samostojni akciji na drugi strani uspešen Simao Sabrosa, ki je zadel v drugem delu. Zahoviè je tokrat po dolgem èasu odigral prav vseh 90 minut, njegovo igro pa bi lahko, glede na njegove sposobnosti, uvrstili v kategorijo povpreèno. Omeniti velja, da je imel na sredi drugega dela lepo priložnost za vodstvo domaèih, ko je lepo ukrotil globinsko podajo in se sam znašel pred Vitorjem Baio, a zgrešil za kaka dva metra, saj je ustrelil s svojo desni nogo, ki še zdaleè ni tako natanèna kot njegova levica.

V Nemèiji je pri Kaiserslauternu vseh 90 minut odigral Aleksander Knavs, na gostovanju pri vodeèem Werderju (ki je zdaj že kar pošteno ušel zasledovalcem) pa so "rdeèi vragi" izgubili z 1:0, potem ko je Brazilec Ailton zadel šele iz najstrožje kazni (Kurt Jara, trener K'lauterna: "Ailton je enajstmetrovko prav iskal!") v zadnji minuti tekme. Enajstmetrovko je zakrivil prav Knavs, ki je zaradi tega prejel tudi rumeni karton. Sandi je sicer odigral solidno tekmo.
V drugoligaški kategoriji je ob porazu Hachinga doma proti Lübecku Goran Šukalo igral do 71. minute, ko ga je trener zamenjal z Markom. Izid na koncu je bil 0:1, edini gol pa je v 35. minuti dosegel Scharping. Rajko Tavèar in Spasoje Bulajiè (Mainz 05) danes zveèer igrata v gosteh pri Nürnbergu.

Club Brugge je v Belgiji minimalno porazil Gent, za zadetek Timmya Simonsa v 84. minuti iz 11-metrovke pa je zaslužen Nastja Èeh, saj je bil prekršek za kazenski strel storjen nad njim. Èeh je sicer odigral vseh 90 minut. Brugge je trenutno 3. v Jupiler ligi, a s kar 21 toèkami zaostanka za Anderlechtom.

Že v našem poroèilu iz francoske lige smo omenili, da je Lillu Mileta Aèimovièa uspel podvig, saj so na gostovanju v Kneževini a 0:1 premagali vodilni klub Ligue1. Edini gol na tekmi je dosegel Moussilou v 79. minuti, Mile pa je igral do 63. minute, zamenjal ga je Debuchy. Lille je, odkar so se okrepili z Aèimovièem, dosegel tri zaporedne zmage in se s tem prebil na 11. mesto, kar mu omogoèa mirno nadaljevanje prvenstva.
 

·
Registered
Joined
·
2,705 Posts
Rajko in Spasoje odigrala celo tekmo

Na zadnji tekmi 20. kroga 2. Bundeslige sta se pomerili ekipi Nürnberga in Mainza, za katerega igrata dva Slovenca. In tokrat sta bila oba, tako Rajko Tavèar kot Spasoje Bulajiè, v prvi postavi ter sta tekmo odigrala od prve do zadnje minute. Njuno mesto je bilo v obrambi, Tavèar je igral na levem boènem položaju, medtem ko je Bulajiè igral na sredini. Tekma se je konèala z 2:2, prvi pa so že v 3. minuti preko Krzynoweka povedli gostje, napako je napravil nekdanji èlan Nürnberga Tavèar. Mainz je izenaèil v 30. minuti preko Gerberja (v akciji za gol je sodeloval Bulajiè), v vodstvo pa je prešel v 51. minuti, ko je zadel Dworrak. Nürnberg je nato ostal samo z 10-imi igralci, saj je bil izkljuèen Paulus (2 rumena kartona), a se je na koncu to izkazalo kot dobro za domaèe, saj so z igralcem manj zaigrali bolje in v 72. minuti tudi izenaèili. Zadel je Mintal. Do konca tekme smo videli priložnosti na obeh straneh, a se izid ni spremenil. Domaèi ostajajo 3. na lestvici, Mainz pa je mesto za njimi.

Dodajmo še, da je Aleksander Knavs (K'lautern) za vèerajšnjo predstavo proti Werderju dobil oceno 2,5 (v Nemèiji manj pomeni boljši nastop), kar je druga najboljša ocena v moštvu (z 2 sta bila ocenjena vratar Wiese in branilec Wenzel). Goran Šukalo je za svojo igro ob porazu Hachinga dobil oceno 3 in bil prav tako med boljšimi v svoji ekipi.
 

·
Registered
Joined
·
6,926 Posts
Discussion Starter #14
Mile is not willing to return back to Tottenham and say he likes France:

Mile Aèimoviè, slovenski reprezentant in èlan Tottenhama, ki pa je trenutno na posoji pri francoskem Lillu, je povedal, da ga vrnitev v Anglijo ne zanima preveè.

Milenko Aèimoviè, nekdanji igralec Olimpije in Crvene zvezde, je po posoji v Lille ponovno vstal od mrtvih. Nogometaš, ki se ga je oprijel vzdevek veèni joker, saj svojega nespornega talenta dokonèni ni uveljavil nikoli, je doživel nogometni preporod, saj je že v prvem nastopu za svoj novi klub zadel, ob tem pa je Lille po njegovem prihodu v prvenstvu nanizal kar tri zmage, kar se ne zgodi prav pogosto. 27-letnik bo v Franciji ostal do konca sezone, v trajno sodelovanje z Lillom pa ni ravno preprièan, vseeno pa mu vrnitev na White Heart Lane, kjer domuje njegov lastnik Tottenham, ne diši preveè.

"Trenutno razmišljam le o nogometu, saj mi je bilo pred dvema mesecema èisto vseeno kam grem, da le igram," je Mile povedal za neki tuji èasnik. "Pogodba s Tottenhamom me veže še dve leti in pol, v Lillu pa bom ostal do poletja. Potem ne vem, kaj bo z mano. V Tottenhamu sem zelo redko dobil priložnost za igranje, zato sem ga z veseljem zapustil. Vsak mesec so zapravili veliko denarja in kupovali drage igralce." Aèimoviè je povedal tudi, da mu stil igranja v Franciji zelo ustreza, saj ima lahko žogo v nogah veè èasa. Nasprotno je bilo v Angliji, kjer se nikakor ni mogel navaditi na poudarek na fizièni pripravljenosti. "Mislim, da je igra v Angliji hitrejša. V Franciji je vse drugaèe. Tukaj igralci igrajo zato, da razveseljujejo gledalce, v Angliji pa gre le za zmagovanje in èim trše delanje. To je najveèja razlika. Tu mi je všeè in rad bi ostal tu."
 

·
Registered
Joined
·
6,926 Posts
Discussion Starter #15
Mile zadel, a izgubil
Zadetek Milenka Aèimovièa iz enajstmetrovke ni bil dovolj za toèke Lillu, Spasoje Bulajiè predèasno pod prho, Suad Filekoviè odigral vse devetdeset minut.


Teden dni pred nadaljevanjem slovenskega nogometnega prvenstva so s pomladanskim delom zaèeli na Hrvaškem, kjer pa novopeèeni èlan zaèetne reprezentanène enajsterice Boštjan Cesar za Dinamo na mestnem derbiju proti Zagrebu ni zaigral. Ostali slovenski legionarji so znova igrali dokaj vidne vloge.

FRANCIJA - Milenko Aèimoviè (Lille): Po treh zaporednih zmagah je Mile sploh prviè, odkar se je preselil v Francijo, okusil grenkobo poraza, ki pa ga je vsaj malo posladkal z izenaèujoèim zadetkom iz enajstmetrovke v 74. minuti tekme proti Nici. Štiri minute kasneje je zapustil igrišèe, v 82. minuti pa so njegovi sogralci prejeli še drugi zadetek.

NEMÈIJA - Aleksander Knavs (Kaiserslautern): Proti udeležencu osmine finala lige prvakov Stuttgartu je slavil zmago z 1:0, potem ko je bil soigralec Dominguez uspešen že po vsega štirih minutah. Odigral je vso tekmo in bil med boljšimi posamezniki, èeprav je nekajkrat moèno "zaplaval". Spasoje Bulajiè (Mainz): V 53. minuti tekme z Osnabrückom je prejel drugi rumeni in posledièno karton rdeèe barve, kar je njegove soigralce spravilo v težke preizkušnje, a so jim uspešno kljubovali in iztržili neodloèen izid 0:0. Soigralec Rajko Tavèar tokrat ni igral.

BELGIJA - Nastja Èeh (Club Brugge): Po zaostanku na gostovanju pri nekdanjem klubu Mladena Rudonje St. Truidnu so že zaostajali z 0:1, a na koncu vseeno zmagali z 2:1. Nastja je igral do rdeèega kartona.

PORTUGALSKA - Zlatko Zahoviè (Benfica): Lizbonski klub je na gostovanju v Madeiri pri Nacionalu izgubil z 2:3, Zlatka Zahovièa pa ni bilo v moštvu in tudi na klopi Benfice ne.

TURÈIJA - Milan Osterc (Bursaspor): V Turèiji bi moral biti konec tedna na sporedu slovenski derbi, a je na koncu vse skupaj padlo v vodo, saj na domaèi tekmi z Bursasporjem Damir Botonjiè za Genclerbirligi ni igral. "Jagoda" je za goste igral le v prvem polèasu, gostitelji pa so zmagali z 2:0.

HRVAŠKA - Suad Filekoviè (Hajduk): Na gostovanju pri Marsonii je igral vseh 90 minut in se veselil zmage z 2:0.
 

·
Registered
Joined
·
2,705 Posts
Great for Mile indeed :happy: :star: Hopefully he can hold on to this great run and stay in France instead of returning to Tottenham ;) :D
 

·
Registered
Joined
·
19,633 Posts
If he is on a loan, then yes.
 

·
Registered
Joined
·
6,926 Posts
Discussion Starter #19
That's what I'm affraid off, he is now doing pretty good and if he continues to do so Spurs will defenetly want him back, and than what? Would he be benched again?
 

·
Registered
Joined
·
2,705 Posts
Walter BC said:
That's what I'm affraid off, he is now doing pretty good and if he continues to do so Spurs will defenetly want him back, and than what? Would he be benched again?
I tell you, Spurs can go and get faked!! :fero: :groan:
 
1 - 20 of 58 Posts
Top