Xtratime Community banner

Roda & Fortuna

2205 Views 48 Replies 7 Participants Last post by  Knoert
Fusieclub moet zijn als 'Heerenveen van zuiden'

De club die kan ontstaan bij een mogelijke fusie van Roda JC en Fortuna Sittard moet het 'Heerenveen van het zuiden' worden. Een club met Limburgbrede uitstraling en aanhang.

Dat zeiden gouverneur Leon Frissen, Fortuna-directeur Hans Erkens en Roda-voorzitter Servé Kuijer woensdagmiddag tijdens een bijeenkomst op het Gouvernement in Maastricht.

De twee clubs en de provincie hebben besloten dat er een onderzoek komt naar de mogelijkheden voor samenwerking tussen Roda en Fortuna. Het onderzoek moet in het voorjaar zijn afgerond.

Een stuurgoep, geleid door Sef Vergoossen, oud-trainer van MVV, PSV en Roda en Peter Vogelzang, voorzitter van de raad van commissarissen van de Eredivisie CV, voert het onderzoek uit. In de stuurgroep zitten verder Frank van den Wall Bake, een autoriteit op het gebied van sportmarketing, Jos Haverkort (bedrijfsadviseur en namens de KNVB bezig met de licensieperikelen bij Fortuna) en Arie de Zeeuw, directeur communicatie bij Vodafone.

In het onderzoek wordt rekening gehouden met diverse scenario's, aldus Hans Erkens. „Het gaat in eerste instantie niet zozeer om een fusie”, zei Erkens voor de camera's van het NOS Sportjournaal. „We gaan eerst onderzoeken welke voorwaarden er nodig zijn om topvoetbal in Limburg te bedrijven. Welke basis moet er zijn om succesvol als club te kunnen opereren? De uitkomst kan zijn dat Roda JC zelfstandig verder gaat en Fortuna ook. Maar een fusie zou eveneens mogelijk kunnen zijn. Beide clubs gaan het onderzoek in elk geval positief in.”

Bedreigingen
Roda-voorzitter Servé Kuijer, Fortuna-directeur Hans Erkens en gouverneur Leon Frissen, de drie hoofdrolspelers in de fusiebesprekingen tussen Roda JC en Fortuna, worden alledrie ernstig bedreigd. Dat werd woensdag duidelijk gemaakt op de persconferentie in Maastricht. In het geval van Kuijer gaat het zelfs om bedreigingen aan het adres van zijn kinderen. Kuijer en zijn familie krijgen permanente bewaking.
Roda-directeur Huub Narinx heeft woensdagmiddag de persconferentie voortijdig verlaten. Hem was ter ore gekomen dat zijn huisadres momenteel ciruculeert op websites, waaronder die van Fortuna-fans. Narinx zegt zeer aangedaan te zijn door deze ontwikkeling.
So definitely no FC Limburg, but a Roda/Fortuna combination... probably in real this means Fortuna will disappear I think, but first let's wait and see...

Opinions?
41 - 49 of 49 Posts
And then there was no fusion at all. The province Limburg doesn't want to pay...
Let them both devolve into amateur clubs I say. That way MVV can take the top spot - I like the city of Maastricht, they should be in the Eredivisie.
so all the seat ripping done for nothing lol

Less professional clubs. Good news for the KNVB. Same with FC Eindhoven if they also dissolve.
Let them both devolve into amateur clubs I say. That way MVV can take the top spot - I like the city of Maastricht, they should be in the Eredivisie.
Yeah I would laugh big time if Fortuna Sittard wouldn't get a licence now for next season. That would something like an injurytime losing goal after only just equalising in the 90th minute.

Screw the fusion, keep Fortuna alive!
Yeah, it's not going through!
Ooh ****...Well at least we went down alone.
Looks like it's the end of Fortuna. Not even a friendly against Bayern could help them.
Lol, just when they looked scraping the money from everywhere. Still, I could see an appeal and them staying in.
but...
Voetbalzone.nl
De rechtbank in Utrecht heeft bepaald dat de KNVB Fortuna Sittard moet toelaten tot de Jupiler League. Dat is de uitkomst van het kort geding van de Stichting Trots op Fortuna tegen de KNVB. De voetbalbond trok de licentie van de Limburgers onlangs in omdat zijn geen begroting konden presenteren die aan de eisen voldeed. De advocaat van TOF hield de rechter vorige week voor dat de begroting van Fortuna Sittard de vergelijking met andere clubs in het betaald voetbal met glans kon doorstaan. Volgens de Limburgse Eerstedivisionist was het besluit van de KNVB om meer redenen niet correct. Er zou een sponsor van Willem II in de licentiecommissie zitten en de beroepscommissie zou te weinig juristen bevatten.

Bovendien had de afgeblazen fusie met Roda JC zoveel tijd gekost, dat de Sittardse club pas laat kon beginnen met het opstellen van een nieuwe begroting, die beslist goedkeuring zou vinden in de ogen van de leden van de licentiecommissie. De raadsman van de KNVB voerde aan dat het besluit conform de regels is genomen. Hij verwees naar de vele 'zachte verwachtingen' in de begroting van een jaar eerder.

Hij betwijfelde daarnaast of het juridisch wel mogelijk is voor de rechter om de nieuwe begroting op zijn merites te beoordelen. Als de KNVB Fortuna Sittard ondanks het vonnis niet toelaat, moet de bond een dwangsom betalen van 100.000 euro per wedstrijd met een maximum van twee miljoen euro.
41 - 49 of 49 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top