Xtratime Community banner

221 - 240 of 275 Posts

·
Registered
Joined
·
1,884 Posts

·
Registered
Joined
·
1,884 Posts
Look I sincerely hope that I am wrong about it,as its hard to imagine person of his charisma and personality to be holding the negotiations back due to already mentioned reason .But there is always exceptions.

[wtub]HJS8a2q7YBo[/wtub]
*If it was posted before jbg..

i don't know about Karadzic he looks like a really doggy car salesmen
 

·
Registered
Joined
·
2,235 Posts
Dvougao with two man that did wonders for our nation.

[wtub]2FvHOLV9st0[/wtub]
 

·
Registered
Joined
·
44,361 Posts
Discussion Starter #226
That's a classic, BillyBob :D He's known in England because he relegated City on his own :proud:
 

·
Registered
Joined
·
27,377 Posts
he was quite the dashing young fellow I must say. :)

He also scored in the Fener/Gala derby which was a crucial goal for Fener's eventual title win.
 

·
Registered
Joined
·
44,361 Posts
Discussion Starter #229
Miodrag Ražnatović, owner of „Beobasket”, Antić's lawyer about the interest from other FA's. This is the same guy who actually helped Filip Đuričić to make a contract with Heerenveen as well. FSS wanted him as their lawyer but he rejected them.

- "Nije u redu da kao njegov advokat govorim o njegovim primanjima, ali tvrdim da će ona i dalje biti znatno manja nego što on vredi na svetskom tržištu. Plata će biti veća nego pre jer su i savez i igrači profitirali od njegovog rada. Posle uspeha u kvalifikacijama mnogi u Evropi su se interesovali za njega. Recimo, Fudbalski savez Turske, zemlje u kojoj je on igrao za Fenerbahče, bio je spreman da plati i tri-četiri puta više nego FSS, ali selektor nije hteo da pregovara ni sa kim drugim osim sa FSS. Smatrao je da treba da nastavi da radi u svojoj zemlji i da zajedno s našom reprezentacijom postigne još više."

:thumbsup:
 

·
Registered
Joined
·
44,361 Posts
Discussion Starter #231
The shit have already started, I hope we're not playing Algeria..

Antić: Muka mi je..
Selektor Srbije neprijatno iznenađen izjavama iz FK Partizan
12. decembar 2009. 10:22 > 13:17

"Ne dopada mi se sve ovo, nije to put kojim se ulazi u program za finalni turnir u Južnoj Africi", odgovor Antića na nezvanične informacije da je postao član Skupštine FK Partizan i da je produžio ugovor sa FSS.

"Ne dopada mi se sve ovo, nije to put kojim se ulazi u program za finalni turnir u Južnoj Africi", odgovor Antića na nezvanične informacije da je postao član Skupštine FK Partizan i da je produžio ugovor sa FSS.
Selektor Srbije neprijatno iznenađen izjavama iz FK Partizan

Radomir Antić iznenađen je izjavom potpredsednika Partizana Mileta Jovičića, da selektor fudbalske reprezentacije Srbije postaje član Skupštine FK Partizan.

"Šta da kažem, u zemlji Srbiji je, izgleda, sve moguće", ljutito konstatuje Antić za "Sport".

"Pročitao sam izjavu i ne želim da pričam na tu temu. Zadržavam pravo da ćutim", dodaje Antić i na pitanje da li je ljut odgovara:

"A vi ne biste ovako reagovali. Upoznat sam koliko i vi. Bolje ništa da ne komentarišem, muka mi je..."

Antić nije želeo da pirča ni o tome da je navodno potpisao ugovor o produžetku saradnje sa Fudbalskim savezom Srbije, kao i to da je promocija zakazana za sledeću nedelju.

"Pitajte Toleta Karadžića, on sve zna, ja ću da ćutim", poručio je Antić, za koga je novost bila i informacija da će Srbija i Alžir u sklopu priprema za Svetsko prvenstvo odigrati prijateljski meč, početkom marta.

"Za mene je i to novost, tako da je izlišno da komentarišem... Ne dopada mi se sve ovo, nije to put kojim se ulazi u program za finalni turnir u Južnoj Africi", zaključio je selektor Srbije.

(MONDO, foto MN Press)
 

·
Registered
Joined
·
2,235 Posts
Tole is reading xtratime

Karadžić brine za Antićevo zdravlje

Predsednik FSS javno rekao da se nijedna odluka vezana za reprezentaciju neće donositi bez konsultacija sa selektoromTole ništa ne radi bez Antarinog znanja! Informacije o uvrštavanju na spisak delegata Izborne skupštine FK Partizan i zakazivanje prijateljske utakmice sa Alžirom izazvale su mučninu selektoru Radomiru Antiću, jer su se oba događaja odvijala mimo njegove volje. Strategu „orlova“ biće bar upola lakše posle izjave predsednika Fudbalskog saveza Srbije Tomislava Karadžića da protiv Alžira neće započeti pripreme nacionalnog tima za Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi, dok će za drugi deo problema krivca potražiti u Humskoj.

Alžir je samo jedan od mogućih rivala s kojima se svakodnevno pregovara, tvrdi Karadžić.
- Čak smo bliži opciji da odbijemo Alžir nego s njima da odigramo prijateljsku utakmicu u martu sledeće godine. U pravu je selektor Radomir Antić kad kaže da nije informisan, jer trenutno nemamo ništa konkretno da mu kažemo. Kad budemo dobili neku konkretnu ponudu, prvo ćemo saslušati njegovo mišljenje, a onda ćemo pred budućeg rivala izaći sa odgovorom - rekao je Tomislav Karadžić za Kurir.
Prvi čovek srpskog fudbala nije želeo da otkrije ko su potencijalni protivnici „orlova“ u martu.
- Razmatramo sve ponude, stigla je i jedna od Meksika, veoma zanimljiva. Ima ih još. Mnogo je zainteresovanih saveza. Japanci, na primer, žele da im gostuje najbolji tim naše Superlige, ali nismo im potvrdili dolazak.
Tomislav Karadžić ostaje „zakopčan“ i po pitanju novog ugovora sa selektorom Radomirom Antićem. On nije želeo da demantuje ni da potvrdi da će vrednost buduće saradnje iznositi blizu milion evra po godini.
- Ugovor nije potpisan jer se dorađuju pojedini detalji. Kad budemo završili posao, javnost će biti obaveštena o svemu. Najvažnije je da već sada možemo reći da Radomir Antić ostaje na čelu naše reprezentacije do 2012. godine i da Savez raspolaže realnim izvorima finansiranja - poručio je Tomislav Karadžić.

Partizanovci, brišite me sa spiska!

Kao i Antić, i Karadžić se nalazi među 65 delegata Izborne skupštine FK Partizan, a da takvu čast nije poželeo. Nečijom voljom u Humskoj, dva saradnika iz Fudbalskog saveza Srbije mogla bi da se nađu jedan do drugoga na Partizanovoj Skupštini i da glasaju za različite opcije.
Spekuliše se da Antić podržava Savu Miloševića, dok se za predsednika FSS priča da preko svojih ljudi u aktuelnom upravnom odboru vlada crno-belima.
- Voleo bih kada bi me izbrisali sa spiska delegata. Možda bi to bilo najbolje i za mene i za Partizan - rekao je Karadžić.
 

·
Registered
Joined
·
44,361 Posts
Discussion Starter #236
That's what we needed to hear from Karadžić.

I'd take Mexico over Algeria in a heartbeat but then again, we need to find opponents who'll actually fit the description and characteristics of our opponents at the World Cup and that isn't a easy job.
 

·
Registered
Joined
·
25,266 Posts
I don't think it's all that necessary. There are other ways of preparing for them.
 

·
Registered
Joined
·
44,361 Posts
Discussion Starter #238

·
Registered
Joined
·
2,235 Posts
Novi ugovor – najgori deo posla

Selektor fudbalske reprezentacije ističe da ga mnogo ljuti „ono naše lako ćemo”, ali i kaže da su mu u ovom poslu veoma bitna slavlja, kako ona na terenu tako i ona privatna


Spreman za Južnu Afriku

Radomir Antić, selektor fudbalske reprezentacije Srbije, još nije potpisao novi ugovor sa Fudbalskom organizacijom, ali pošto posao ne može da čeka, on planira da u januaru ili februaru okupi igrače na kraće zimske pripreme. U razgovoru sa njim dobili smo odgovore na neka pitanja.

Imali ste mesečnu platu od 30.000 evra, da li se zna kolika će ona da bude po novom ugovoru?
Taj dogovor o novom ugovoru mi je najgori deo posla. Pregovori još traju. Volim da budem profesionalno odgovoran u svakom poslu, ali me jako ljuti ono naše „lako ćemo”. I sad to „lako ćemo” trebalo bi da se dogodi uskoro. A, kada je reč o detaljima novog ugovora, nije tajna da je moja vrednost na svetskom tržištu mnogo veća od sume koju sam dobio od Fudbalskog saveza Srbije u vreme kvalifikacija. Do početka šampionata imamo još šest meseci, a posao ne može da čeka. Zato planiram dalji rad. Ove zime trebalo bi da okupim igrače na kraćim pripremama, ali još ne znam kada i gde će se to dogoditi.

Kako se osećate posle uspeha?
Rezultat jeste veliki. Fudbalska selekcija Srbije izborila se za direktno učešće na šampionatu sveta u Južnoj Africi (od 11. juna do 11. jula 2010. godine), uprkos tome što je bila u grupi sa favoritima Francuzima. Ali, iza ovih rezultata postoji nešto što je mnogo lepše, a to je slika publike, to je pun stadion. A, tako je bilo kada smo u ovim kvalifikacijama igrali u Beogradu. Za sve nas, za mene i za igrače veoma je značajno što smo stekli poverenje svog naroda. To je ono što mi greje dušu i srce.

Kako ste formirali ovaj tim?
Tražio sam od igrača ono što mogu, a to je ponašanje na terenu koje je u skladu s mentalitetom Srba. Znači, nema ništa bez velike borbe, brzine i poštovanja svih dogovora. Nisam ih opteretio mojom prošlošću. Bio sam pragmatičan. Govorio sam samo o njima i njihovim sposobnostima i mogućnostima. I rasli su kao grupa u svim delovima: i fudbalskim, i pojedinačnim, i kolektivnim. Tako smo postali jedna čvrsta porodica.

Šta su Vam igrači donosili iz klubova?
Doneli su mi preko deset titula. Imamo prvaka i pobednika liga kupa Engleske (Vidić), pobednika kupa Engleske (Ivanović), prvaka Italije (Stanković), pobednika kupa Italije (Kolarov), kupa i superkupa Nemačke (Duško Tošić), prvaka i pobednika superkupa Belgije (Jovanović), prvaka i pobednika superkupa Ukrajine (Ninković), pobednika kupa Slovačke (Matić i Milinković), prvaka i pobednika kupa Srbije (Petrović)…

Koliko često se čujete sa igračima?
Uvek, i kada nemamo pripreme za neku utakmicu. Taj kontakt je neprekidan. Mi stvarno dišemo u istom ritmu. Slavili smo nekoliko svadbi, rađanje dece, niz rođendana… Svi učestvujemo u tim slavljima. Sve članove državnog tima doživljavam kao svoju decu. Oni to znaju. Jer, moj odnos prema njima nikada nije lažan. Jedni drugima iskreno kažemo sve što mislimo. I među nama nikada nema ljutnje. Sve što nam se događa nazivamo pravim imenom. To je najvažnije u svim odnosima.:thumbsup::thumbsup:

Koliko se novca dobija pre polaska u Afriku?
Svi fudbalski savezi čije selekcije su se plasirale na Svetsko prvenstvo u fudbalu dobijaju, u startu, istu sumu, a ostatak zavisi od uspeha na tom takmičenju. Ova startna suma je oko devet miliona dolara, plus niz materijalnih davanja za smeštaj i sve troškove u toku takmičenja. Svemu ovome trebalo bi dodati i zarade od sponzora, reklama…

Šta Vam na to posle svega kaže „ulica”?
Uvek sam bio i ostao otvoren za svaku vrstu razgovora, pa i na ulici. Ljudi me prepoznaju. Neko mi se samo javi, a poneko želi i da razmenimo nekoliko reči. Razumem sve te odnose. Poznati ljudi kažu da je to cena slave, a ja mislim da je to moja obaveza. Stanujem na Novom Beogradu u bloku 61. I tu, sa mojim komšijama, kad me pozovu, pijem pivo ispred kioska…
S. R.

Политика
[objavljeno: 15/12/2009]
 

·
Registered
Joined
·
40,650 Posts
Stanujem na Novom Beogradu u bloku 61. I tu, sa mojim komšijama, kad me pozovu, pijem pivo ispred kioska…
Antara, chillin' with the toothless homies. :D :proud:

Thanks for sharing Ljuba, the more I read about the guy, the more I love him.
 
221 - 240 of 275 Posts
Top