Xtratime Community banner

1 - 4 of 4 Posts

·
Registered
Joined
·
997 Posts
Discussion Starter #1
Hello everybody,

Maybe there are some Finish posters here ... ? so I would like them to tell me more about this article published on the HJK Helsinki official website. Thanks a lot !Hetemaj't eivät voi edustaa Albaniaa
- 10.12.2006 -

HJK:n riveissä pelaava Mehmet ja AEK Ateenan paitaan Klubista kesällä siirtynyt Perparim Hetemaj eivät voi edustaa Albaniaa maajoukkuetasolla kerrotaan Palloliiton verkkosivuilla.

Lehdissä on kirjoitettu, että kaksoiskansalaisuuden omaavia veljeksiä ja etenkin Kreikassa läpimurtoa tekevää Perparimia on houkuteltu Albanian maajoukkueeseen ja on herännyt keskustelua, jonka mukaan Suomen maajoukkuejohdon olisi pitänyt reagoida välittömästi ja sitouttaa Hetemaj't Suomen maajoukkueeseen. Ensisijaisesti Perparimin kohdalla pelauttaa häntä A-maajoukkueessa ja sen jälkeen hän ei saisi edustaa enää muita maita kuin Suomea A-maajoukkuetasolla.

Lehdistö ei ole tehnyt kotiläksyjään kunnolla, sillä Hetemaj'n veljeksillä ei edes ole oikeutta edustaa Albaniaa, koska he ovat kansallisuudeltaan Kosovon albaaneja ja heidän mahdollinen toinen edustusoikeutensa on entisessä Jugoslaviassa (nykyisin Serbia), ei Albaniassa. Kumpikaan Hetemaj ei voi edustaa Albaniaa Suomen Palloliiton tietojen, eikä FIFA:n nykyisten sääntöjen mukaan, koska he eivät ole koskaan olleet kyseisen valtion kansalaisia.

Jalkapallon kattojärjestö FIFA:n kaksoiskansalaisuutta koskeva säännöstö on varsin yksiselitteinen. Mikäli kaksoiskansalaisuuden omaava pelaaja haluaa edustaa toista kansalaisuuttaan jalkapallokentällä, hän voi itse anoa FIFA:lta oikeutta vaihtaa maajoukkuetta ennen kuin hän täyttää 21 vuotta. Vaihdon voi tehdä kertaalleen ja siihen on liitetty kaksi ehtoa. Pelaaja ei ole saanut pelata A-maaotteluita aiemman kansalaisuuden maajoukkueessa, ja pelatessaan ensimmäisen virallisen (esim. Perparim Hetemaj’n tapauksessa nuorten EM-karsinnat) maaottelun, hänellä on täytynyt olla haettavan maajoukkueen kansalaisuus.

Perparim Hetemaj on halunnut painottaa, että haluaa edustaa nimenomaan Suomea, jossa on lähes koko ikänsä asunut ja jalkapallo-oppinsa saanut. Hän on tällä hetkellä Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkuemies. Helmikuussa pelataan seuraava miesten maaottelu, jossa vastaan tulee Skotlanti. Tämä tosin pelataan B-maaottelun statuksella. Hetemaj toivoo pääsevänsä näyttämään taitojaan miesten maajoukkueessa mahdollisimman pian.

Juuri 19-vuotta täyttänyt Mehmet Hetemaj taas on valittu Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueeseen ja kärkkyy paikkaa jatkossa myös U21-ryhmässä.
 

·
Registered
Joined
·
14,067 Posts
This comes very late, but it goes on to say that neither one of the Hetemaj brothers can represent Albania, because they have never been citizens of the country. They could choose to represent Serbia, because they have been Yugoslav citizens. Obviously that's not happening...
 

·
Banned
Joined
·
983 Posts
Kafka said:
This comes very late, but it goes on to say that neither one of the Hetemaj brothers can represent Albania, because they have never been citizens of the country. They could choose to represent Serbia, because they have been Yugoslav citizens. Obviously that's not happening...
guess they will just need to wait until Kosovo gets their NT
 
1 - 4 of 4 Posts
Top