Xtratime Community banner

1 - 18 of 18 Posts

·
Registered
Joined
·
168 Posts
Discussion Starter #1
http://saveviktor.com/

Viktor Tomasevic is a five and a half years old boy who has been diagnosed with stage 4 neuroblastoma cancer ( Dg : Neuroblastoma gr IV). Little Viktor is currently in Pediatric Clinic (contact info) in Sarajevo, BiH where his case is not curable. Hospital Universitatsklinikum Munster in Munster, Germany which has a high success rate for this type of cancer estimated cost for his treatment is around 250,000 Euros ($300,000). We need to collect 100,000 Euros ($125.000) so they will start treating him.

Please act now and help us..

DONATE HERE:

http://www.active.com/donate/saveviktor
 

·
Sheperdesque
Joined
·
21,256 Posts
very worthy cause, i will speak to the Mrs to donate some money

all the best Viktor :thumbsup:
 

·
Registered
Joined
·
36,173 Posts
All the best to the kid..
 

·
Registered
Joined
·
13,464 Posts
08.08.2006 @ 00:19:02
Viktor Tomašević još čeka na izmještanje u Njemačku

Za liječenje šestogodišnjeg Viktora Tomaševića, koji je smješten na Hematoonkološkom odjeljenju Pedijatrijske klinike u Sarajevu, još se čeka službeni odgovor klinike u Minsteru u Njemačkoj gdje bi ovaj ...


... dječak trebao biti izmješten. ''Kliniku smo kontaktirali već nekoliko puta i očekujemo službeni odgovor tijekom ovoga tjedna - kazala je za Dnevni avaz Novka Agić, direktorica Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja FBiH.

Kako Avaz doznaje od Viktorove mame Mimi Đurović, dječak je jučer počeo primati peti ciklus terapije.

- Viktor se dobro osjeća i očekujemo svaki dan službeni odgovor iz Njemačke. Zahvaljujem svima koji su nam do sada dali podršku u ovim teškim trenucima - kazala je Đurović.

U Galeriji "Likum 76" u Visokom u subotu je otvorena humanitarno-prodajna izložba umjetničkih slika, a sav prihod namijenjen je za liječenje malog Viktora. Izložba, koju je pomoglo Udruženje građana likovnih umjetnika Visoko, bit će otvorena do 15. kolovoza.

Web: www.saveviktor.com
 

·
Registered
Joined
·
13,464 Posts
Uspješno operiran šestogodišnji Viktor Tomašević

Šestogodišnjem Viktoru Tomaševiću jučer je na Sveučilišnoj klinici u Münsteru u Njemačkoj uspješno obavljena operacija presađivanja koštane srži. Operacija je trajala oko sat vremena i njegovo stanje ...


... je stabilno, iako je za neke ozbiljnije prognoze neophodno sačekati četrnaest dana kakao bi se vidjelo kako će organizam prihvatiti matične ćelije.

Prije nego što je obavljena autotransplantacija, mali Viktor je primio desetu visokodoznu terapiju citostatika, tijekom koje se dobro osjećao.

Na operaciju je otišao s 26 kilograma i s vidnim povlačenjem oboljelih ćelija na limfnim žlijezdama. Dodatnu snagu u iščekivanju operacije Viktoru je davala njegova desetogodišnja sestra Milica koja je sve vrijeme terapije bila uz njega.

Neraspoložen i nervozan, prema riječima njegove tetke Tanje, Viktor je postao tek noć uoči operacije.
 

·
Registered
Joined
·
13,464 Posts
Viktor Tomašević se danas vratio kući

Viktor Tomašević, dječak kojem je prije godinu dana dijagnosticiran tumor nadbubrežne žlijezde, vratio se danas kući u Sarajevo nakon desetomjesečnog liječenja na Univerzitetskoj klinici u Münsteru.


Viktor je s majkom Mimi Đurović doputovao u Sarajevo oko 14.30 sati avionom iz Beča.

"Neki dan smo uradili ultrazvuk, koji je pokazao da je abdomen skroz čist. Ništa nema i ništa se ne vidi", izjavila je Viktorova mama Mimi Đurović za Federalnu novinsku agenciju, nakon povratka u Sarajevo, ističući da ljekari u Njemačkoj njenom sinu daju dobre šanse
 

·
Registered
Joined
·
13,464 Posts
Unfortunately Viktor has passed away

Viktor Tomašević izgubio bitku s opakom bolesti

Dječak Viktor Tomašević (9) iz Sarajeva preminuo je sinoć na klinici u Münsteru (Njemačka) nakon dugogodišnje borbe protiv opake bolesti. Viktoru je dijagnosticiran tumor nadbubrežne žlijezde koji je zahvatio koštanu srž, a liječen je u klinici u Njemačkoj. Nakon obavljenog ciklusa hemoterapija i liječenja, Viktor se osjećao dobro. Njegovo zdravstveno stanje pogoršalo se u junu te je ponovo upućen u njemački grad Münster gdje je primao hemoterapije.

Za pomoć Viktoru bio je otvoren i humanitarni broj, a veliki broj ljudi odazvao se pozivu za pomoć malom Sarajliji koji se borio protiv zloćudnog oboljenja.

(fena)
--------------------------------------------------------------------

Tragic news,RIP to Viktor and condolences to his family.
 

·
Registered
Joined
·
6,961 Posts
RIP
 

·
Registered
Joined
·
36,173 Posts
to ti je život, a i smrt. neka mu je laka zemlja.
 

·
Csíkszentmihályi fan
Joined
·
6,011 Posts
That's sad to hear :frownani:
 

·
Registered
Joined
·
4,109 Posts
RIP Viktor
 
1 - 18 of 18 Posts
Top