Xtratime Community banner

1 - 20 of 111 Posts

·
Registered
Joined
·
55,966 Posts
Discussion Starter #1
"Magyarország ellen játszik április 28-án Brazília" – harsogja a Brazil Labdarúgó-szövetség (CBF) internetes honlapjának címoldala. Az április 2-ai keltezésû hír arról is beszámol, hogy a barátságos mérkõzést Budapesten rendezik, a házigazdák válogatottja pedig jelenleg 67. a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) világranglistáján.
1986-ban félmillió jegyigénylés futott be a Magyarország–Brazília mérkôzésre – mi lesz most akkor, ha bejelentik, hogy a Real Madrid világbajnok támadója, Ronaldo a Puskás Ferenc-stadion gyepére lép?!
Több se kellett a világhírügynökségeknek, a spanyol EFE és a francia AFP is átvette az információt, és tényként számolt be a meccs megrendezésérõl, pedig – fájdalom – továbbra is csak tervekrõl van szó, hiszen írásos szerzõdés még mindig nem köttetett. Az sem mellékes persze, hogy az elvi egyezség megvan, elvégre a címvédõ együttest szerte a világban szívesen látnák, ám a legjobb erõkbõl álló csapatot csöppet sem könnyû összetoborozni. Az idei évre például öszszesen három elõkészületi meccset iktatott a programba a dél-amerikai ország szövetsége: Budapest után május 20-án a FIFA 100. születésnapja tiszteletére Párizsban az 1998-as vb-aranyérmes Franciaország, míg öt nappal késõbb Barcelonában a katalán tartományi gárda lesz az ellenfél. Ezután már vb-selejtezõ vár Carlos Alberto Parreira együttesére, mégpedig rögvest az õsi rivális Argentína ellen Belo Horizontéban.
A magyar–brazil tehát a versenynaptárba beíratott, most már csak a mérkõzés pénzügyi feltételeit kell megteremteni. Hivatalos információt a világbajnok fellépti díjáról persze egyik fél sem ad, ám úgy tudni, körülbelül egymillió dollárba, azaz 210 millió forintba kerülne a földkerekség elsõ számú válogatottjának vendégjátéka. E pénz kifizetésére komoly garanciákat kérnek a brazilok, így természetesen a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) vezetõi bármennyire szeretnék is tetõ alá hozni a gálaelõadást, csakis akkor vágnak bele a vállalkozásba, ha bizonyosan kitermelhetõek lesznek a költségek. Ganczer Gábor, az MLSZ sajtófõnöke lapunk érdeklõdésére biztatónak nevezte az eddig lezajlott tárgyalásokat, de hangsúlyozta: nincs aláírt megállapodás a meccs megrendezésére. Azt azonban nem tagadta, hogy javában folynak az elõzetes számolgatások, bár a pénzügyi tervezést nehezíti például, hogy nem tudni, balesetveszély nélkül megnyitható lenne-e a Puskás-stadion lelátójának hosszú ideje lezárt felsõ karéja. Amennyiben nem, szinte biztosra vehetõ, hogy tízezer forint körüli jegyárakkal számolhatnak a drukkerek, ha élõben látni szeretnék Ronaldót és a többi extraklasszist.
Az MLSZ tudniillik mindenképpen szeretné szerzõdésben rögzíteni, hogy Brazília a legjobb csapatával jöjjön Magyarországra. Sõt olyan elképzelések is vannak, miszerint néhány szupersztárt, akinek fellépésére okvetlenül számítana a vendéglátó fél, konkrétan is megneveznének a megállapodásban. Bonyolítja viszont a helyzetet, hogy május 4-én és 5-én – vagyis egy héttel a tervezett budapesti összecsapás után – Bajnokok Ligája-elõdöntõt rendeznek, és ha csak valami nagy meglepetés nem születik, a Real Madrid, a Milan és az Arsenal is érdekelt lesz e párviadalokban. Kérdés tehát, mit szólnának e sztárklubok fõnökei, ha Ronaldót, Roberto Carlost, Didát, Cafut, Kakát, Edut vagy éppen Gilberto Silvát kikérné a brazil szövetség…
Az idõ mindenesetre sürget, a most következõ hét elején véglegesen el kell dõlnie annak, meg lehet-e rendezni április 28-án a futballtörténelem ötödik magyar– brazil mérkõzését.
 

·
Registered
Joined
·
1,623 Posts
10 000 forint :D , MLSZ is a joke, that ticket price is way to high even by western standards. here in sweden you can get a wb qualifying ticket for around 4000-5000 forint.

And why dont the city fix that upper sector.:confused:

It would bring large revenues maybe not so often in football, (exept for matches like this) but concerts and other large events.
 

·
Registered
Joined
·
55,966 Posts
Discussion Starter #4
here sthe keret for the japan+brasil metches

i am missing józsi and buzsáky:(


Kapusok:
Babos Gábor* NAC Breda – NED
Szûcs Lajos Ferencváros – HUN
Végh Zoltán MTK Budapest – HUN

Védõk:
Gyepes Gábor Ferencváros – HUN
Juhász Roland MTK Budapest – HUN
Komlósi Ádám MTK Budapest – HUN
Petõ Zoltán Matáv Sopron – HUN
Stark Péter Gyõri ETO FC – HUN
Kiss György Ferencváros – HUN

Középpályások:
Kiss Zoltán Debreceni VSC – HUN
Böõr Zoltán Debreceni VSC – HUN
Bodnár László* Arszenál Kijev – RUS
Lõw Zsolt* Energie Cottbus – GER
Lisztes Krisztián* Werder Bremen – GER
Tóth Balázs Videoton FCF – HUN
Molnár Balázs Zalaegerszegi TE – HUN
Gera Zoltán Ferencváros – HUN
Lipcsei Péter Ferencváros – HUN
Simek Péter Újpest FC – HUN
Huszi Szabolcs Matáv Sopron – HUN
Vadócz Krisztián Budapest Honvéd – HUN
Farkas Balázs Újpest FC – HUN
Dvéri Zsolt Videoton FCF – HUN

Csatárok:
Kenesei Krisztián* Gouan Peking – CHN
Bajzát Péter Debreceni VSC – HUN
Sebõk József Zalaegerszegi TE – HUN
Szabics Imre* VfB Stuttgart – GER
Torghelle Sándor MTK Hungária – HUN
Tóth Mihály Matáv Sopron – HUN
 

·
Registered
Joined
·
55,966 Posts
Discussion Starter #9
Bentex said:
couldnt find something about 65 not even on fifa / uefa sites.
the link u gave was the only source, but if there was such thing, looks more like a sörmeccs than a real one. on the other hand, both sides have to agree to make it an official fifa match. and remember: there was a brasil-szovjet match on the same day. strange isnt it?

conclusion: there was no 1965 match. i could ask my uncle whp played nt those days. but he would have told me. (he played in the 66 match)
 

·
Registered
Joined
·
79,606 Posts
my unlce played for ajka munkás or something like that.

he was a goalkeeper ... and yes all class goalkeepers come from Sopron (Babos)
 

·
Registered
Joined
·
55,966 Posts
Discussion Starter #12
found this in nemzeti sport:

Nos, részükről a tamáskodásra egy 1965-ös találkozó ad okot, e szerint ugyanis hivatalos A-válogatott találkozókon bizony nem vagyunk veretlenek velük szemben. Apró szépséghiba, hogy ők "élesként" könyvelték el a Sao Paulo-i derbit, míg mi nem. Mellettünk szóló érv, hogy aznap (november 21-én) a brazil válogatott Rióban is fellépett, mégpedig a Szovjetunió ellen (2–2), s a Népsport aktuális száma a következő felütéssel tudósított a mérkőzésről: Brazil B-válogatott–Budapest-válogatott 5:3. Utólag böngészve a vendéglátók összeállítását, megállapítható: valóban a "Nagy Testvérrel" hadakozó brigád volt az "igazi" brazil válogatott, azt vezényelte a zseniális Vicente Feola kapitány is (talán ezért vesszük komolytalanra ezt a meccset), csakhogy a szerényen, a magyar főváros neve mögé bújtatott Baróti-csapatban a következők szerepeltek: Gelei, Géczi, Mátrai, Mészöly, Sóvári, Káposzta, Novák, Sipos, Nagy I., Solymosi, Farkas, Bene, Göröcs, Albert, Rákosi, Varga Z., Juhász, dr. Fenyvesi – ütős kis "városi társaság", nemde? Amúgy csupán két futballista hiányzik erről a listáról (a megfejtés: Szepesi, Mathesz), akik 1966 nyarán pályára léptek a nevezetes, 3–1-re végződött vb-találkozón, amelyen Farkas János az évszázad gólját vágta Gilmar kapujába.
Mi azóta is erre vagyunk büszkék – Guatemala pedig Godoi Platára.

o.k. they played that titkos match, but it is not official.........:D

we still veretlen:D
 

·
Registered
Joined
·
79,606 Posts
Brazil sports new look against Hungary

RIO DE JANEIRO, Brazil (AP)— With no Ronaldo and four first-timers, Brazil will have a new look when it faces Hungary in a friendly international later this month.
Ronaldo was spared in order to recover from a leg injury that has sidelined him from playing for Real Madrid.

"We don't want to force the player and risk a new injury," Brazil coach Carlos Alberto Parreira said Tuesday on Pele's Web site, www.pele.net. "He's not being cut, but rather preserved."

Parreira named a mix of World Cup veterans and rising stars among the 22 players to face Hungary in Budapest on April 28.

The list includes nine players from the squad that won a record fifth World Cup title in Japan in 2002: Ronaldinho, Cafu, Roberto Carlos, Roque Junior, Lucio, Edmilson, Kaka, Marcos and Dida.

Four will get their first chance on the national team: wingers Mancini and Dede, defender Bordon and midfielder Edu.

"It's a friendly game, so we decided to call players who were waiting for a chance for a long time," Parreira said. "They're alternatives we're creating to have more options in the future."

Only five of the players are based in Brazil, with the other 17 coming from European clubs.

Many are expected to see action when Brazil resumes its quest to qualify for the 2006 World Cup in Germany. Brazil's next game is against archrival Argentina.

Brazil trails Argentina and Paraguay in the race for a berth. The top four South American clubs qualify for the World Cup, and the fifth goes to a playoff for another spot.

But Brazil also has a private score to settle with Hungary. In four World Cup and friendly games going back to 1954, Brazil has lost three times and drawn once
 

·
Registered
Joined
·
79,606 Posts
I would love to go, but sajnos I just returned from BP where I met up with my pals Zsolti and Pisti.I don't have enough pénz for another trip :D
 
1 - 20 of 111 Posts
Top