Xtratime Community banner

1 - 20 of 27 Posts

·
Registered
Joined
·
2,860 Posts
Discussion Starter #1
I've just registered a domain name so now instead of the old blog http://mkd-football.blogspot.com I'm moving to http://www.macedonianfootball.com
At this period it will be only my blog like previous, but in the near future I plan to "expand" and make it like a website with all the latest news, informations, analysis, previews...

Feel free to post here your remarks, comments and suggestions
 

·
Registered
Joined
·
2,860 Posts
Discussion Starter #4
Ambis said:
Nice website :thumbsup: and i say we replace this in our intro instead of maksportnet.com
Zeko is the owner of maksportnet.com so at first he has to give us the permission for removing that link although the site is not functioning anymore
 

·
Registered
Joined
·
27,119 Posts
Harry Potter said:
ok Zeko, give us the permission! :D
I didn't even know Zeko was the webmaster of that site, but i don't want to force him to do it if he plans on updating the site cause like it is now its not been updated since the WC.
 

·
Registered
Joined
·
323 Posts
Тешко дека Макспортнет воопшто некогаш ќе заживее... Ќе остане на тоа дека бил првиот македонски спортски портал.

Освен тоа што се трудам да му помогнам на Игор со macedonianfootball.com, работам уште на неколку проекти. Пред се мојот блог (http://footballmacedonia.blogspot.com/), сајтот за играта која ја организира моето списание (http://www.fantasyfootball.com.mk), а во блиска иднина и brand new спортски веб-портал.

Она што беше со Макспортнет беше повеќе аматерска домашна работа и ентузијазам од моја страна. Преку Макспортнет и мојот блог стигнав до списанието, па можам да кажам дека ја завршија својата работа...
 

·
Registered
Joined
·
27,119 Posts
zEk0 said:
Тешко дека Макспортнет воопшто некогаш ќе заживее... Ќе остане на тоа дека бил првиот македонски спортски портал.
Ne samo to plus mnogu dobar design imase i za mene vo toa vreme bese edinstven website kade so mozev da najdam rezultati od nasiot rakomet.


„Ќе плачете вие Ѕинго да се врати“

Доаѓа делегација од ФИФА или УЕФА на состанок со Ѕинго. Нашиов претседател и вели на преведувачката: „Кажи им да дадат кеш!“. Преведувачката се врти кон гостите и почнува да им објаснува: „На нас ни требаат финансиски средства за да можеме да работиме за развојот на фудбалот во Македонија бла бла бла...“, а на ова гостите од странство си коментираат: „Колку чуден јазик е овој Македонскиов. Толку малку зборови се кажуваат, а толку нешта значат“


http://footballmacedonia.blogspot.com/

Od blogot na zEk0 :howler: :thumbsup:
 

·
Registered
Joined
·
1,929 Posts
Nice, I had a similar idea once a pon a time ago but I dont have time nor the effort.

If your looking to "expand" it would be wise to invest in to web site made by a professional web designer and you can easily learn how to update or add new articles etc...

Also to make your site more "popular" register it with google to make it appear when you type "Macedonian Football".... just some tips

Good luck with your Website and your expansion! :)
 

·
Registered
Joined
·
323 Posts
Очекувам во секој момент, ама во он.нет има некакви проблеми со базата на податоци. Дечкиве што го направија софтверот се мачат ден и ноќ за да го приспособат за на веб... Инаку на оној офлајн софтвер што ние го имаме веќе се внесени сите играчи, кола, има бодови и све...

Мене ми чури главата, секој ден се јавуваат луѓе, се чувствувам непријатно. Не можам да ти кажам кога точно, може за 1 саат од сега, а може и за 2-3 дена...

Така е кога си имаме работа со неодговорни луѓе што работата не ја сфаќаат сериозно, памет за друг пат...

Добро...долга е играта, мислам дека не е трагично што првиве 2-3 кола се пропуштени...
 

·
Registered
Joined
·
2,860 Posts
Discussion Starter #19
zEk0 said:
Каде можам да најдам банер од Xtratime форумов (мал, страничен, што ќе се вклопи на десната страна на мојот блог) ?
Nemaat baner. I jas veke 1 mesec cekam da mi pratat baner da go stavam kaj mene na blog i da go stavat na jadransport.org
Momentlano baraat covek da im go napravi banerot
 

·
Registered
Joined
·
1,561 Posts
Igor ako sakas pomos so stranicta mozam da te pomognam. Ile ako sakas da napravime super site. Bidejki ja veke imam napraveno stanico so flash, java-script itn. Problemot e deka nemam vreme da ja updatiram redovno bidejki redovno sum na fakultet. Stranicata kako sto nekoj ja znajete e www.tursija.150m.com.
 
1 - 20 of 27 Posts
Top