Xtratime Community banner
1 - 1 of 6 Posts

· Registered
Joined
·
169 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Petar Krpan: "Zamislite finale Turska - Koreja!!!"

Petar Krpan (ds)Vjerojatnim odlaskom Ivice Oliæa iz momèadi hrvatskog prvaka, prvi napadaè momèadi iz Kranjèeviæeve trebao bi biti èlan bronèane reprezentacije sa svjetskog prvenstva u Francuskoj 1998., Petar Krpan. Krpan je Zagrebu pristupio tijekom prošle sezone te su uz najboljeg napadaèa hrvatske lige Ivicu Oliæa ustalio meðu prvih 11. S Krpanom smo porazgovarali o dosadašnjem dijelu svjetskog prvenstva, polufinalu, ali i o osobnim planovima te kvalifikacijama za Ligu prvaka koje æe Zagreb igrati protiv maðarskog prvaka ZTE.


--------------------------------------------------------------------------------

Èetvrtfinalni susreti su završeni, poznati su svi polufinalisti. Koreja je priredila jedino pravo iznenaðenje u ovom krugu.
"Prolaz Koreje po meni je jako veliko iznenaðenje. Kad pogledate koji su sve favoriti poispadali sve vam je jasno. Što prvenstvo više ide kraju, tzv. autsajderi Koreja i Turska sve su bliže finalu. Danas je u nogometu sve moguæe. Moram napomenuti da su tome u mnogome kumovali i suci. Ovo prvenstvo je puno sudaèkih pogrešaka, vidjeli ste ih i na utakmici Španjolske i Koreje, kada je poništen regularan pogodak Španjolaca."Krpan s Zagrebom u Ligu prvaka (Snimio: Davor Sajko)U polufinalu se ponovo sastaju Brazil i Turska, igrali su meðusobno u skupini, Brazil je slavio 2:1, ali do pobjede nije došao nimalo lako. Kakav susret oèekujete u polufinalu, obzirom da æe Ronaldinho sigurno propustiti ovaj susret, a Ronaldov nastup je još uvijek neizvjestan?
"Ronaldinho neæe sigurno igrati zbog kartona, ali ukoliko ne nastupi Ronaldo, Brazil æe biti u velikim problemima. U onom susretu u skupini, Turska je pokazala da može itekako dobro odigrati.Opet se vraæamo na sudaèke pogreške, da nije bilo sudaca Brazil bi teško slavio u tom susretu. Bilo je gustih 2:1, a ako ne nastupi Ronaldo, Brazil æe imati velikih problema i ja bih tipovao na Tursku. Turska igra jako lijepo, od noge do noge, i sposobni su za nadigravanje sa Brazilcima."

Drugi polufinalni par, Njemaèka i Koreja, Njemaèka je ovdje papirnati favorit.
"U ovom susretu je sve moguæe. Ako je Koreja ovako daleko dogurala, znaèi da je i izuzetno opasna. Zamislite finale Turska - Koreja. Mislim da je to iznad svih oèekivanja, ali sve više i više postaje realnost. Nijemci se konstantno provlaèe i imaju sreæe što je Kahn u izuzetnoj formi. Njegova dobra forma daje im dodatno samopouzdanje, a nametnuo se i kao voða cijele ekipe."

"Što bi bilo, kad bi bilo". Da je hrvatska reprezentacija u polufinalu u ovakvom društvu. Kakve bi šanse imala?
"Teško je to sada reæi. Kako smo odigrali ovo svjetsko prvenstvo, odigrali smo. Sve bi ovisilo o pristupu protiv tih reprezantacija. Vjerujem da bi bolje odigrali protiv Brazila nego protiv Koreje ili Turske. Vidjeli ste i sami kakav je pristup bio protiv Italije, a kakav protiv Ekvadora i Meksika."

Bili ste na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. Kakva je atmosfera bila prije polufinala?
"Neopisivo sam se osjeæao. Bilo je fenomenalno. To su bili svakako najljepši trenuci u mom životu. Tako nešto doživjeti, svaki nogometaš može samo poželjeti. Bili smo prava klapa, pratio nas je rezultat i mislim da æe teško slijedeæe generacije uspjeti dostiæi taj rezultat."U novoj sezoni prvi napadaè "pjesnika"!? (Snimio: Davor Sajko)Ostali ste u Zagrebu unatoè tome što se vaše ime èesto transferiralo u brojne klubove ovog ljeta. U kvalifikacijama za Ligu prvaka igrate protiv maðarskog prvaka ZTE. Koliko poznajete maðarskog prvaka?
"Ne znam puno o toj momèadi, ali èim su ispred Ferencvarosa i MTK imaju neku kvalitetu. Šanse su nam 50:50. Dobili smo možda najgoreg moguæeg protivnika, nisu toliko atraktivni, a znaju igrati nogomet. Vidjeli ste kako je Hajduk prošao sa Dunaferrom. Da smo bar dobili nekog lakšeg protivnika da možemo sa sigurnošæu reæi da æemo proæi taj prvi krug, ali ovdje su nam šanse podjednake."

Prvi pripremni susret je odigran, svladali ste ruskog prvoligaša Anzhi, 4:2. Kako ste zadovoljni igrom u tom susretu?
"Pripreme su nam tek poèele. Na toj utakmici se vidjelo da su nam noge još uvijek teške od silnog trèanja. Slijedeæi tjedan idemo na pripreme u Austriju i to razdoblje æemo iskoristiti za uigravanje sa novim trenerom i tamo pred Superkup sa Dinamom trebali bi biti pravi i iæi na još jedan trofej prije Lige prvaka."
 
1 - 1 of 6 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top