Xtratime Community banner

1 - 9 of 9 Posts
U

·
Guest
Joined
·
0 Posts
Discussion Starter #1
This is Katanec real words about Iliev and no one else words..
http://www.ffm.com.mk/mak/vest.asp?id=1438

Катанец: Не сум дал изјава за Илиев
29.11.2006

Во врска со пишувањата за наводниот настап на Ивица Илиев, фудбалерот на Месина во репрезентацијата, воопшто немам дадено никаква изјава , особено не официјална демантира денеска за Веб-страницата на ФФМ селекторот Сречко Катанец
- Ако некој изјавува место мене нека се напише со име и презиме.
Што се однесува пак до квалитетите на Илиев, секој играч кој игра во силната и квалитетна А-серија е добродојден за било кој селектор а особено за мене како селектор на репрезентацијата на Македонија која да бидеме искрени нема толку голем избор како останатите репрезентации во нашата квалификациска група.
Од тие причини сметам дека сите играчи кои потекнуваат од Македонија а немаат македонски пасош а се чувствуваат македонци, ФФМ треба да им обезбеди пасош, но тоа не значи дека и автоматски ќе им биде обезбедено место во националниот тим.
Затоа тврдам дека она што се пишува по некои од весниците се само лаги бидејќи досега, а и понатаму изјави ќе давам само на прес конференции и преку веб-страницата на ФФМ кои се и мои официјални изјави.Се друго се измислици и затоа ваквите пишувања ги сфаќам како личен интерес да и се наштети на репрезентецијата и пред се да се наруши добрата атмосфера која постои и меѓу играчите и во стручниот штаб како и на ниво соработка со федерацијата.
 

·
Registered
Joined
·
862 Posts
Naum said:
This is Katanec real words about Iliev and no one else words..
http://www.ffm.com.mk/mak/vest.asp?id=1438

Катанец: Не сум дал изјава за Илиев
29.11.2006

Во врска со пишувањата за наводниот настап на Ивица Илиев, фудбалерот на Месина во репрезентацијата, воопшто немам дадено никаква изјава , особено не официјална демантира денеска за Веб-страницата на ФФМ селекторот Сречко Катанец
- Ако некој изјавува место мене нека се напише со име и презиме.
Што се однесува пак до квалитетите на Илиев, секој играч кој игра во силната и квалитетна А-серија е добродојден за било кој селектор а особено за мене како селектор на репрезентацијата на Македонија која да бидеме искрени нема толку голем избор како останатите репрезентации во нашата квалификациска група.
Од тие причини сметам дека сите играчи кои потекнуваат од Македонија а немаат македонски пасош а се чувствуваат македонци, ФФМ треба да им обезбеди пасош, но тоа не значи дека и автоматски ќе им биде обезбедено место во националниот тим.
Затоа тврдам дека она што се пишува по некои од весниците се само лаги бидејќи досега, а и понатаму изјави ќе давам само на прес конференции и преку веб-страницата на ФФМ кои се и мои официјални изјави.Се друго се измислици и затоа ваквите пишувања ги сфаќам како личен интерес да и се наштети на репрезентецијата и пред се да се наруши добрата атмосфера која постои и меѓу играчите и во стручниот штаб како и на ниво соработка со федерацијата.


Prasanje?

Kade ima izjava vo negovo ime za Iliev?
 
U

·
Guest
Joined
·
0 Posts
Discussion Starter #4 (Edited)
NaMeK_Mk said:
Prasanje?

Kade ima izjava vo negovo ime za Iliev?
Katanec have not speak with our media about Iliev and he have not speak with any one else for that matter, he told it by him self today to FFM.


Also he say that he would like to see him at our NT since he is Serie A player and since our Kadar is not that bigg..
 

·
Registered
Joined
·
862 Posts
Naum said:
Во врска со пишувањата за наводниот настап на Ивица Илиев, фудбалерот на Месина во репрезентацијата, воопшто немам дадено никаква изјава , особено не официјална демантира
-- селекторот Сречко Катанец
Ama so ova on ukazuva deka nekade ima nekoja negova izjava za Iliev, koja vsusnost ne e negova.
 
U

·
Guest
Joined
·
0 Posts
Discussion Starter #6
Vo Pravo si namek


Mi tekna sega, vo ova oficialna izjava Katanec ne dementira deka bil vo Italia da go sledi !!!! dali Katanec bil vo Italia ? ne sum tolku siguren povejke ! mozebi beshe bidejki ne go dementira bash toj del.. Edinstveno dementira deka dal izjava deka ne e dovolno dobar..

Ne znam kako da gi svatam rabotive momentalno i sho se krie zad niv ?
 

·
Registered
Joined
·
960 Posts
**** him!!

Iliev recognized that he have no chance to play for Serbia, and now he want's to play for Macedonia, not because he loves Macedonia, I think because he wants to have a Bonus in his carrear and maybe he wants to play for EC or WC before he ends his carrear.

Bas sega mu tekna, deka saka da igra za Makedonija


I don't want traitors playing for us
 
1 - 9 of 9 Posts
Top