Xtratime Community banner
1 - 8 of 8 Posts

·
Registered
Joined
·
2,350 Posts
Discussion Starter · #1 ·
FIFA: Dosad registrirana 33 "prebjega"

ČAK 33 nogometaša su dosad iskoristili novi zakon Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA), kojem se dopušta nastup za novu reprezentaciju, iako su u juniorskim danima igrali za drugu nacionalnu momčad.

Pravilo FIFA vrijedi još samo mjesec dana, do 31. prosinca, a onda će i nogometašima do 21 godine to pravilo biti ukinuto, a do 1. siječnja 2005. vrijedit će novo za igrače sa dvojnim državljanstvom koji dosad nisu nastupali za seniorske nacionalne momčadi.

FIFA rješava još šest zahtjeva, a do svih priloženih aplikacija odbijen je jedino Rus Murad Mogomedov, kojemu nije dopušteno registriranje za Izrael.

Od pravila FIFA profitiralo je ukupno 20 nacionalnih reprezentacija, među kojima su Irska, Wales, Australija,Venezuela i Tunis, dok Engleska, Slovenija, Uganda i Južna Afrika čekaju pozitivno rješenje za svoje novopridošlice.

Prvi nogometaš koji je iskoristio pogodnosti FIFA-pravila bio je branič Bastie Antar Yahia, koji je nastupao u francuskoj mladoj reprezentaciji, no ove godine je započeo novu međunarodnu karijeru sa nacionalnom selekcijom Alžira.

Među poznatijim "prebjezima" su sada već bivši kapetan engleske U-21 reprezentacije Ben Thatcher koji je već odigrao prve utakmice za A reprezentaciju Walesa, dok je Tim Cahill iz Evertona napustio Zapadnu Samou i sada igra za rodnu Australiju.

Francuska je najviše izgubila pravilom, čak je 16 članova francuske juniorske reprezentacije promijenilo "dresove", uz spomenutog Yahiu, tu je napadač Kaba Diawara, koji je već dao i pogodak za Gvineju, Nantesov srednjak Emerse Fae još čeka nastup za Obalu Bjelokosti, a Frederic Kanoute i Djimi Traore su već standardni članovi A selekcije Malija.

Zelenoortski otoci su zahvaljujući petorici bivših portugalskih juniora po prvi puta ušli u finalnu fazu Afričkih kvalifiakcija, a Angola čak vodi u jednoj od finalnih skupina jer su dobili bivšega braniča Real Madrida Edgara.

Zanimljiv je i slučaj jedine nogometašice, 20-godišnje Christine Drain, koja je najbolja nogometašica Sjeverne Irske, a FIFA razmatra njezinu molbu za prelazak u Republiku Irsku.
______________________________________________

Osim Kucukovica, koga jos moramo uloviti do nove godine?
 

·
Registered
Joined
·
36,402 Posts
za koga je on igrao?
 

·
Registered
Joined
·
514 Posts
Igra za Njemacku U19 jos uvijek, tek je napunio 18 godina. Meni nije jasno ovo, jeli ima samo do nove godine pravo da bira a onda vise nema sansi da igra za nas?
Imamo i onih par momaka u holandiji koje bi mozda trebali isprobati prije nego bude kasno.
 

·
Sheperdesque
Joined
·
21,256 Posts
this whole thing stinks to me, i bet none of them will end up playing for BiH and we'll end up starting those good old 'what could have been' and 'if we had him' discussions...
 

·
Registered
Joined
·
514 Posts
I fear the same, man. That's why we need to concentrate on what we have and we have some great talents in our U21 (Ibricic, Ibisevic, Smajic, Dajic, Crnogorac, Pehlic, etc) and U19 (Dzeko, Aganovic, etc.)
But we also must try to get those others players, it would be great bonus if Kucukovic desided to play for us.
 

·
Registered
Joined
·
2,350 Posts
Discussion Starter · #8 ·
m_kodro said:
Igra za Njemacku U19 jos uvijek, tek je napunio 18 godina. Meni nije jasno ovo, jeli ima samo do nove godine pravo da bira a onda vise nema sansi da igra za nas?
Imamo i onih par momaka u holandiji koje bi mozda trebali isprobati prije nego bude kasno.
Ako Kucukovic ima nas pasos onda moze odluciti do kraja 2005 godine da li ce igrati za BiH ili za Njemacku.
 
1 - 8 of 8 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top