Xtratime Community banner

1 - 7 of 7 Posts

·
Registered
Joined
·
6,820 Posts
Discussion Starter #1 (Edited)
Finski strucnjak Oli Julonen pravdao se na jucerasnjoj konferenciji da nema tim za danasnji duel sa Obilicem, da mu je gotovo pola ekipe povredjeno i da ce najverovatnije sansu u ovom takmicenju, koje za Haku "nema nekog veceg znacaja" dobiti mladji igraci.

Finski sampionat je u punom jeku i to bi po recima Mihajla Bosnjaka prvog strucnjaka Obilica mogla da bude prednost gostiju. S druge strane nas tim je po misljenju Bosnjaka u tehnickom i taktickom smislu daleko ispred finskog.

- Ova utakmica je šansa za naš tim da se pokaže u Evropi. Nemamo nikakvih informacija niti kasetu da bismo mogli da govorimo o kvalitetu ili slabostima našeg protivnika. Trener Hake nas nece zavarati, znamo da nam nece biti lako jer Finci igraju veoma snažan fudbal sa dosta discipline u igri, nešto poput Engleza ili Norvežana. Moj tim ce biti oslabljen neigranjem Zorica i Vargeca, ali verujem u pobedu, kazao je trener Obilica.

U timu gostiju po recima trenera Julonena nece igrati Milan Bajic, nekadašnji fudbaler Spartaka, zbog povrede ali ce mesto u špicu napada zauzeti robusni centarfor Madjar Kovac. On je takodje priznao da je pre dve nedelje saznao da ce se Haka takmiciti u Intertoto kupu jer je bolji tim u finskom šampionatu od njih odustao od ovog takmicenja.

Prvi kreator Obiliceve igre Bojan Filipovic je istakao da je veoma važno ne primiti gol.

- Verujem da cemo rešiti mec vec u Beogradu kako bismo na revanš u Finsku išli mirnije glave.

Susret Obilica i Hake poveren je portugalskoj trojci na celu sa Pereirom Gomezom dok ce mu pomocnici biti Sardinal Silva i Berigao Da Silva. Delegat je Francuz Alen Delmer.

Jasno je da ce po postavci igre trener Mihajlo Bošnjak izvesti trojicu napadaca Vujoševica, Filipovica i Mladenovica, dok bi mesto Zorica i Vargeca mogli da zauzmu Savic i Aleksic. Na kraju konferencije sportski direktor Ljubinko Jeftic pozvao je navijaèe svih boja da bodre našeg prvog predstavnika u Evropi.

- Obilicu je danas podrška potrebna. Ocekujemo pun stadion i barem dva gola u mreži Finaca, istakao je Jeftic.

Mec pocinje u 17.30 casova
 

·
Registered
Joined
·
6,820 Posts
Discussion Starter #3
I hope you did not put a lot of money on it;)

Half time Obilic 0 - 1 Haka V'koski,
11' Kovacs

:(

C'mmon, you can do better
:mad:
 

·
Registered
Joined
·
631 Posts
$4, Helsingborg didn't beat Koper so regardless of what happens in this game I've suffered another loss.

It's a good thing Obilic won't make it to the UEFA Cup, it would just ruin the coefficient rating having an extra team there to divide the total score by. But I was hoping they'd at least make it to the next round of the Intertoto.
 

·
Registered
Joined
·
631 Posts
And right after saying that Obilic equalise through a Filipovic penalty on the hour and Helsingborg grab a late winner.

Bet is still on. :)
 
1 - 7 of 7 Posts
Top