Xtratime Community banner

1 - 10 of 10 Posts

·
Registered
Joined
·
27,119 Posts
Discussion Starter · #1 · (Edited)
Goce Sedloski wants to leave Vegalta???

Ако јапонскиот клуб му даде "зелено светло"
Гоце Седлоски би заминал од Вегалта


Македонскиот фудбалски репрезентативец Гоце Седлоски во минипреодниот рок би заминал од јапонскиот фудбалски второлигаш Вегалта од Сендаи. Но, тоа би го сторил само под услов Јапонците да му дадат "зелено светло", односно му одредат прифатливо обесштетување.
- Задоволен сум од односот на клубот кон мене, но, искрено, не сум задоволен од животот во Јапонија. Особено ми беше тешко првите денови таму. Без разлика што во Сендаи сум со семејството, тука речиси немаш со кого да разговараш, а голема бариера е и јазикот. За секое одење оттаму морам да сменам неколку авиони. Сето тоа е големо оптоварување за мене, па, ако Сендаи ми дозволи, јас би заминал. Сепак, се ќе биде познато по 15 декември до кога моите клупски другари ќе тренираат. Тогаш, според јапонските прописи, сите потпишуваме нови договори со клубот - вели Седлоски, кој е на одмор во Македонија.
Ако Седлоски замине од Вегалта, најверојатно, неговиот претходен клуб, загрепски Динамо, би била неговата нова фудбалска дестинација.
- Не би сакал да зборувам додека не завршат преговорите со управата на клубот. Мене ми е важно да се вратам во Европа, а за новиот клуб ќе видиме. Нормално, Динамо ми е во крвта. Во Загреб имам многу пријатели, таму имам и стан, така што можеби тоа би било најприфатливо решение. Во спротивно, ако Вегелта не ме пушти, а бидејќи имам уште една година за одработување, ќе треба на 15 јануари да се вратам во Јапонија, а на 7 март започнува новото првенство - изјави Седлоски.

Very interesting story Goce says that he would leave if Vegelta let him go and gave him the green light but what is more interesting is that he would like to go back to Dinamo Zagreb and he says that Dinamo is in his blood as he has a lot of friends in Zagreb and he also has an apartment there...
 

·
Registered
Joined
·
1,929 Posts
I think he learned $$$ isn't everything and really misses Dinamo.
 

·
Registered
Joined
·
8,892 Posts
Yeah I think Dinamo is the place for Sedloski. He has been starting for Vegalta but I think Dinamo would be better...
 

·
Registered
Joined
·
27,119 Posts
Discussion Starter · #4 ·
True and I also think that its bothering him that he is that far away from Europe especially when he has to come back and play for the Macedonia NT, how far is Japan like 10 hour flight??
 
G

·
hey is only 7 points defferance and with Sedlovski after the break you will bee champions.. :) who knows, maybe CL next year...
 

·
Registered
Joined
·
345 Posts
It`s better for Goce to get out of there!;)
 
1 - 10 of 10 Posts
Top