Xtratime Community banner

1 - 20 of 90 Posts

·
Registered
Joined
·
44,368 Posts
Discussion Starter #1
ROTTERDAM - Gertjan Verbeek is de nieuwe trainer van Feyenoord. De leiding van de Stadionclub heeft een akkoord bereikt met de huidige trainer van SC Heerenveen, die volgens planning morgen wordt gepresenteerd in De Kuip. Verbeek was in Rotterdam van meet af aan kandidaat nummer één om de naar het Nederlands elftal vertrekkende Bert van Marwijk op te volgen. Feyenoord wordt voor de 45-jarige Verbeek de derde club als hoofdtrainer. Behalve bij SC Heerenveen stond hij eerder aan het roer bij Heracles Almelo.

In vergelijking met vorig seizoen is de zoektocht van Feyenoord naar een nieuwe trainer beduidend soepeler verlopen. Toen zegde topkandidaat Co Adriaanse na de nodige bedenktijd af en werd pas half juni Bert van Marwijk gecontracteerd. Feyenoord kon zich daardoor pas laat op de spelersmarkt begeven. Verbeek, die in Rotterdam naar verwachting een tweejarig contract ondertekent, heeft er deze zomer vier seizoenen bij SC Heerenveen op zitten. Driemaal dwong hij Europees voetbal af en ook nu is hij weer met een aantrekkelijk voetballend en jeugdig elftal in de race voor een Europees ticket. Saillant is dat SC Heerenveen momenteel een belangrijke concurrent is voor Feyenoord in de strijd om de plaatsen die recht geven op de play-offs voor Champions Leaguevoetbal.

Voor SC Heerenveen is de overstap van Verbeek een mijlpaal. Het is voor het eerst dat een trainer van de Friezen doorgroeit naar een post bij de traditionele top drie. Daar zal de Friese directie geen rekening mee hebben gehouden, toen die in december vorig jaar Verbeek liet weten, dat zijn aflopende contract niet zou worden verlengd. Hoewel er nooit een officiële verklaring is gegeven voor die beslissing, wordt aangenomen dat de oorzaak daarvan ligt in botsende karakters. Verbeek staat niet bekend als iemand die om de hete brij heen draait en wordt nog wel eens als eigenwijs beschouwd.

Verbeek heeft er de afgelopen tijd geen geheim van gemaakt gecharmeerd te zijn van de club Feyenoord. Toen hij twee maanden geleden nog niet benaderd was door de Stadionclub, maar al wel werd geconfronteerd met het nieuws dat hij de belangrijkste kandidaat was voor de baan in De Kuip, luidde zijn eerste reactie. "Was het maar waar." Op zijn beurt ziet de leiding van Feyenoord in Verbeek de trainer die het elftal verder uit kan bouwen. Over zijn werklust wordt door de leidinggevenden van Heracles en Heerenveen alleen in superlatieven gesproken. Bovendien heeft Verbeek de 'geen woorden, maar daden'-mentaliteit, die zo is verankerd in het karakter van de volksclub. Op het voetbalveld is hij er bij SC Heerenveen in de afgelopen seizoenen in geslaagd om ondanks ontelbare mutaties telkens weer een elftal neer te zetten dat de benodigde resultaten haalde. De spelopvatting van Verbeek is offensief en hij laat SC Heerenveen aantrekkelijk voetbal spelen. Daarbij behoren zijn elftallen fysiek altijd tot de fitste in de eredivisie. Verbeek is geboren in Deventer en opgegroeid in Twente. Tegenwoordig woont hij in een zelf gerestaureerde boerderij in het Friese Jubbega. Als amateurbokser en voetballer bij SC Heerenveen en Heracles Almelo stond hij bekend om zijn winnaarsmentaliteit.

Voor de rol van assistent van Verbeek is veelvuldig de naam van de huidige De Graafschap-trainer Jan de Jonge gevallen. Verbeek is bevriend met De Jonge, met wie hij eerder al samenwerkte bij SC Heerenveen. Problematisch is echter dat De Jonge zijn contract bij De Graafschap in november vorig jaar met twee jaar heeft verlengd. Zoals gebruikelijk bij Feyenoord zal één van de twee assistenten een duidelijke clubachtergrond hebben. Behalve de huidige assistent John Metgod is daarvoor jeugdtrainer en oud-speler Jean-Paul van Gastel een kandidaat.
Replacement for Bert van Maarwijk appereantly, nothing official yet though..
 

·
Registered
Joined
·
23,835 Posts
Bit of a surprise it would be after it looked like he would be going his own and even prefering Heracles then.
 

·
Registered
Joined
·
7,004 Posts
The point is they wouldn't have been there without Van Marwijk, despite financial road blocks like high salaries etc.
 

·
Registered
Joined
·
2,659 Posts
Great mentality, a hard worker and attacking football

Looks like a decent coach to me ... now let's hope he reorganises the whole staff and they finally fire Metgod
 

·
Registered
Joined
·
59,254 Posts
I can see a Sulejmani / Slory swap happening :thumbsup:

As for the new boss, I'll comment on Verbeek once it's official. Still counting on Aad de Mos
 

·
Registered
Joined
·
2,659 Posts
De Mos? :yuck:

Are you freaking kidding me?
 

·
Registered
Joined
·
59,254 Posts
De Mos? :yuck:

Are you freaking kidding me?
It's Feyenoord. You have to always fear the worst :D

My favs obviously would be one of Jol, GJ Verbeek or Rutte but tbh other than Jol, I don't really know that much about Verbeek. Yes I know he was an ex boxer and likes discipline but how is he tactically? how will he play with the squad we have? which system... I really couldn't say as much as with Bert, Jol etc having not really followed him from close hand.
 

·
Registered
Joined
·
59,254 Posts
and here he was at de Kuip come 11 am this morning :proud: alongside the legend himself Peter Bosz :thmbup:and chairman GuddeVerbeek wearing the prettiest scarf around in Hollands greatest and most historic stadium


Verbeek meeting and getting the approval from the legend of legends, Geert Meijer


Other news from today:

-He's signed a 3 year contract

- Possible assistants include current Heerenveen assistant Hans Visser, Heracles assistant Hendrie Krüzen, Paul Bosvelt :strong: and current A1 coach Jean-Paul van Gastel.

-Santi Kolk being mentioned as a possible player for our frontline :googly:
 

·
Registered
Joined
·
59,254 Posts


:proud:

Metgod leaving for a possible scouting job and us looking at NACs assistant manager.
 

·
Registered
Joined
·
59,254 Posts
Another Peter Bosz network connection on his way :D

Komst Krüzen naar Feyenoord lijkt dichtbij

BRON: ELF

De komst van Hendrie Krüzen als assistent van Verbeek bij Feyenoord lijkt dichtbij te zijn. Hij bevestigde zelf tegenover RTV Oost op Koninginnedag een goed gesprek gehad te hebben met Feyenoord. Volgens Krüzen wil Feyenoord met maar liefst vier assistenten gaan werken, waarvan hij naast Verbeek op de bank zal plaatsnemen.


:proud:
 

·
Registered
Joined
·
40,683 Posts
Verbeek wil vooral in de thuiswedstrijden de dominant spelende ploeg zijn. "Er kan geen misverstand over bestaan. Feyenoord moet de baas zijn in De Kuip. Of we nu tegen Ajax, SC Heerenveen of Willem II spelen, we dienen onze tegenstanders zeker op eigen veld vanaf de eerste minuut onze wil op te leggen. Zodat we bij de rust al op voorsprong staan. Want Feyenoord bepaalt in De Kuip het ritme van de wedstrijd. Zo moet het zijn", aldus de trainer van de Rotterdamse club tegenover De Telegraaf.

:strong: :proud:

Let's make them our b!tches!
 

·
Registered
Joined
·
59,254 Posts


http://www.sportwereld.nl/voetbal/c...785/Gertjan_Verbeek_wil_fitter_Feyenoord.html

:proud: but also :eek: to see Wim Jansen on the bench. Who'd have thought he'd have taken up the offer to become a coach again?

Interesting to see Verbeek continue talking about fitness and power training. Gullit talked about it too :D but it finally seems to be a thing which'll be seriously implemented throughout Feyenoord. We'll need it too with our rather small side.
 

·
Registered
Joined
·
23,835 Posts
Voetbalzone.nl
Gertjan Verbeek is van mening dat zijn vorige werkgever SC Heerenveen op veel aspecten een grotere club is dan zijn huidige werkgever Feyenoord. De coach uit Deventer is allerminst van mening dat hij in alle aspecten promotie heeft gemaakt. "Wat betreft supporters, stadion en historie is dit een grotere club, maar op veel andere onderdelen niet", aldus Verbeek in de zaterdageditie van De Telegraaf. "SC Heerenveen heeft meer businessunits, meer sponsors en meer geld", vertelt Verbeek. "SC Heerenveen heeft liggende gelden. Als ze twee spelers nodig hebben, kopen ze er twee bij. Bij Feyenoord waren en zijn financiële problemen. Het is leuk om als Feyenoord een mooi verleden te hebben, maar het is een feit dat de afgelopen vijf, zes jaar een aantal clubs hard dichterbij is gekomen."

Vooral de kosten kunnen voor een vertekend beeld zorgen van de begroting. "De hoogte van de begroting zegt me niets, want je moet ook kijken naar de lasten, zoals de kosten van een stadion en schulden. Het zou best eens kunnen zijn dat clubs als FC Twente en SC Heerenveen een grotere spelersbegroting hebben dan Feyenoord."

Mede daarom ziet Verbeek de Rotterdammers niet op korte termijn weer landskampioen worden. "Onder de huidige omstandigheden is dat niet reëel. Ik denk wel dat we op de goede weg zijn. Maar als het binnen drie, vier of vijf jaar zou lukken om weer kampioen te worden, zou dat heel mooi zijn. Waarmee ik niet uitsluit dat we toch dit seizoen om de titel gaan meespelen, want die kans is altijd aanwezig."
Put the champagne cold, a first championship probably in 2011! Only 12 year after the last one in a league that's getting less and less. Knowing this the likes of Mols, Van Dijk and Timmer probably want their contracts extended. "I can still make a perfect dive at 41" said a delighted Mols in a first statement. Theo Lucius already putting away some of his best fireworks to make it party you wont forget.
 

·
Registered
Joined
·
59,254 Posts
Knowing this the likes of Mols, Van Dijk and Timmer probably want their contracts extended.
Nah, they'll be his assistants after Wim Jansen falls out with the judoka.

Theo will off course still be there...only 35 by then :proud: and it'll be pinchhitter Makaay by then.

I think he's realistic though. We definitely won't become champs this season nor next, although I at least hope we'll be competing come next season.

The question obviously will be whether Gertjan will still be there by then.
 

·
Registered
Joined
·
23,835 Posts
How much time would you still give him? He always claims to be a cool guy and not to worried about the poor results, but it seems like a bit of an act to me.
 
1 - 20 of 90 Posts
Top