Xtratime Community banner

1 - 3 of 3 Posts

·
Registered
Joined
·
25,382 Posts
Discussion Starter #1
this is a thread for funny articles, facts,etc. concerning our beloved Romanians (even if it's really funny...we could include other as well! )

first item: an article from Prosport!


ProSport a continua seria farselor. Dupã ce un reporter al ziarului i-a imitat vocea lui Mircea Lucescu la Procesul Etapei si l-a pãcãlit pe Titi Dumitriu, iar un altul l-a trimis pe Oache Piscanu la guvern cu bilete la meciul România - Ungaria pentru un consilier guvernamental, ieri, un jurnalist a votat în Adunarea Generalã ca oricare alt oficial.

Pasager în masina de vot
Nimeni nu si-a dat seama cã un intrus a votat ca membru cu puteri depline al Adunãrii Generale, forul suprem al FRF
Tuesday, October 16, 2001

Ideea a apãrut mai de mult: "Ce-ar fi dacã am degiza un om si l-am bãga în sedinta Adunãrii Generale a FRF, dîndu-l drept presedintele unui club de Divizia C? Sã vedem dacã este posibil asa ceva, dacã respectivul om poate vota si el ca orice alt presedinte".
Zis si fãcut, ieri dimineatã, la ora 10:00, reporterul ProSport s-a prezentat la ProTV, unde o expertã în machiaj
l-a luat în primire. Prima operatiune efectuatã a fost vopsirea pãrului, culoarea negru, cu o spumã specialã, care sã se ducã la prima spãlare. "Vopsitul" n-a durat mai mult de jumãtate de orã. Odatã trecutã prima etapã, a urmat punerea mustãtii. Singura disponibilã era una lungã si întoarsã la extremitãti, precum cele purtate de personajele din piesele lui Caragiale. Cum asa ceva nu se mai poartã în ziua de azi, a urmat tãierea mustãtii la colturi. La nici o orã din momentul în care se asezase pe scaunul de machiaj, opera de transformare a reporterului ProSport se încheiase. Totusi, parcã mai era nevoie de ceva. Iar acel ceva însemna o pereche de ochelari. Cel care a fãcut rost de unii cu lentile heliomate - care se închid la luminã si se deschid la întuneric - a fost Mircea, unul dintre soferii ziarului.
Revenit în redactie, prima grijã a fost dacã va fi sau nu recunoscut de colegi. Cum doi din trei nu s-au prins secunde bune pe cine au în fatã, însemna cã "operatiunea Adunarea Generalã" putea începe. La sediul FRF s-a ajuns cu doar cîteva minute înainte de 12:00. ora la care trebuia sã înceapã sedinta. Cum însã accesul în salã se fãcea pe baza unui tichet, care se primea dupã predarea delegatiei la angajatii federatiei special prezenti în hol, a apãrut prima problemã: "Cum naiba sã intre?". Pînã la urmã n-a fost chiar greu, un moment de neatentie al cerberului de la usã si tusti în salã. A ocupat un loc în jumãtatea din spate a sãlii, primul scaun din dreapta pe rîndul patru, avîndu-l în spate chiar pe presedintele AMF Bucuresti, Vasile Avram, membru în Comitetul Executiv. Odatã intrat, a apãrut o a doua problemã: cum sã facã rost de cartonasele cu care se vota? Cu ceva emotii, ajutat si de un coleg, s-a rezolvat si asta. Ce era însã de fãcut dacã ar fi fost întrebat cine este, ce club reprezeintã? Din redactie a venit informatia cã Rapid Teius, club din Seria a 6-a a Diviziei C, nu are nici un reprezentant si s-a cãzut de acord sã se dea drept Florin Scurtu, presedintele lui Rapid Teius. Florin Scurtu este numele sub care un alt reporter ProSport s-a prezentat drept consilier guvernamental si a solicitat de la FRF bilete pentru meciul România - Ungaria.
Pînã la urmã, toate aceste prevederi s-au dovedit inutile. Reporterul ProSport a votat în voie, a ridicat cînd si cum a vrut cartonasele de culoare verde, cele care reprezentau cuvîntul "pentru". Cît despre "abtinere" sau "împotrivã" nu putea fi vorba, pentru a nu atrage atentia asupra sa. Oricum, abia dacã vreo doi insi au ridicat ieri aceste cartonase, restul au fost complet "verzi". Amuzant a fost cã la un momenmt dat lui Vasile Avram i-a cãzut plicul în care se aflau cartonasele, iar acesta l-a rugat pe "presedintele de la Teius" sã i-l ridice si sã i-l dea. Dupã efectuarea acestui gest, Avram a multumit frumos, fãrã a bãnui un moment mãcar pe cine are în fatã, desi a vorbit de nenumãrate ori cu reporterul. De altfel, nici unul dintre oficialii fotbalului românesc care au intrat ieri în contact cu el nu si-au dat sema cã au de-a face cu un ziarist machiat.
Desi a intentionat chiar sã ia cuvîntul în Adunare, mersul sedintei nu i-a oferit acest prilej. Dupã trei ore si jumãtate petrecute în rîndul presedintilor de club, pentru reporterul ProSport urma acum parta cea mai grea: abordarea directã a oamenilor de fotbal. Va reusi el asta, fãrã ca nimeni sã-i recunoascã adevãrata identitate?

S-a deconspirat în direct la Stirile ProTV
Ioan Viorel, alias Florin Scurtu, a fost asearã invitatul Stirilor ProTV. Dupã un scurt dialog cu prezentatorul Valentin Moraru, falsul presedinte si-a dat mustata jos în direct si a povestit toatã farsa.
This article explains how a Romanian journalist from Prosport desguized himself and pretended to be a third division club's owner. He entered in the RFF (Romanian Football Federation) building and partecipated in a very importan assembly!! Nobody recognized him, not even the club owners who were interviewd by him several times!!

He voted like the others partecipants without any problem!

the title of the article is ...inspiring: "Even Santa Claus can vote in the RFF!" haha!!!
:howler: :howler: :howler: :howler: :howler: :howler: :howler: :howler: :howler: :howler:

 

·
Registered
Joined
·
25,382 Posts
Discussion Starter #2
www.prosport.ro

Parodia fotbalului-parodie


15 elevi de la Colegiul National Spiru Haret s-au purtat cu fotbalul asa cum se poartã el cu noi toti. Minciunile oamenilor de fotbal nu mai pãcãlesc pe nimeni. Previzibilul discursurilor lor a fost ironizat ieri de niste adolescenti de 18 ani
INEDIT

Emanuel Terzian si Andrei Vochin

Doamnelor si domnilor, bun venit în stuiodul 1 - mai bun n-am gãsit - al televiziunii ContraTV. Vã invitãm la o nouã editie a Procesului Etapei! Gazda dumneavoastrã din aceastã searã... Ovidiu Ioanitoaia...Sã continuãm cu prezentarea invitatilor... Fost component al lotului reprezentativ, fost selectioner, si actual manager al lui Dinamo Bucuresti... Cornel "un regat pentru un foc" Dinu!... Fost cartofor, procuratorul FIFA... Giovanni "veni, vidi, vindi tot" Becali!... Fost comandant al clubului Victoria, seful Ligii Profesioniste de Fotbal si al cuptorului national B.L.A.T.... Dumitru "si chiama Corleone" Dragomir!... Spaima arbitrilor si presedintele Ceahlãului Piatra Neamt, un club destul de copt în ultimii ani... Gheorghe "de Pinalti pãrti" Stefan!

Acestea sînt scurtele caracterizãri ale invitatilor la un Proces al Etapei fictiv, imaginat de doi scenaristi de clasa a XII-a, Cristian Miculi-Pop si Adrian Popescu. Mari microbisti, liceenii au gãsit un sprijin în profesoara de filosofie Codruta Missbach, care a devenit regizorul spectacolului. "Am ales un subiect care sã le placã si lor. Asa au participat toti cu sufletul", spune doamna Missbach, o altfel de profesoarã, genul pe la care mai treci sã-i dai "sãrut mîna" si dupã absolvire. Elevii s-au implicat total, au adus recuzita de acasã, care un televizor, care un microfon, care un casetofon. Au cumpãrat ciocolate Smash Maxx cu care i-au umplut buzunarele lui Malonga Parfait. Au gãsit si un sponsor: berea "Goldãn Blat". Ba au înviat si un obicei mai vechi al Procesului, cînd invitatii erau condusi spre scaunele lor de douã "bebeluse", care la un moment dat au dansat pe mese spre deliciul falsilor Becali si Dragomir.

Blatul a fost subiectul principal al emisiunii. Amintita bere "Goldãn Blat" (cu logo-ul îl recunosti dintr-un miliard), replici de genul "un campionat copt pentru blatiserie" si aparitiile lui Nietzsche, Einstein si Newton pentru a lãmuri faze litigioase au dat o palmã moralã fariseilor care sustin cã avem o competitie curatã. A fost modul prin care niste elevi au protestat împotriva mizeriei din fotbal.

Dacã am fi fãcut criticã de teatru, sceneta "Procesul Etapei" ar fi avut parte de o cronicã superfavorabilã. Cum nu facem, ne mãrginim sã-i acordãm un 10 profesoarei Missbach. Va avea dumneaei grijã sã-i rãsplãteascã în acelasi mod pe Corleone, asistentul, cetãteanul turmentat si ceilalti.


Caracterizarea personajelor
Cristian Miculi-Pop este coscenarist al piesei si interpretul lui Ovidiu Ioanitoaia. Intervievat la final, elevul cu figurã bonomã a fãcut o radiografie cutremurãtor de adevãratã a fotbalului si a personajelor care-l populeazã. "Am vrut sã surprindem realitatea, modul cum gîndeste românul, si cel mai bine se vede la Procesul Etapei. Oamenii de fotbal se vor vedea si poate asa îsi vor descoperi defectele. Becali se dã occidental, dar are o mentalitate orientalã. Crãciunescu se crede corect, însã a fãcut destule în activitatea lui de arbitru. Dinu este filosoful campionatului. Dragomir este il capo di tutti capi, iar Pinalti omul de fotbal care bagã bani în fotbal si nu vrea sã retrogradeze. Ne-am oprit asupra lor fiindcã au fost cei mai reprezentativi în acest tur de campionat".

Îi vedeti la Maxx
Elevii-actori, olimpici la matematicã si informaticã, vor deveni vedetele urmãtoarei emisiuni "Fotbal la Maxx" de pe ProTV. Personajele principale ale scenetei au acordat scurte interviuri. Iatã cîteva fragmente. Becali (Marius Madan): "Am în plan în aceastã iarnã sã-i transfer pe Maldini de la Milan la FC Brasov si pe Ronaldo de la Inter la Dinamo. Cred cã o sã-mi iasã un comision de douã milioane de dolari. De ce m-am certat cu vãru-miu Gigi? Fiindcã i-a dat o palmã lui Malonga în loc sã-l batã ca lumea". Constantin Scarlat (Pinalti): "Sã-l imiti pe Stefan e greu, dar nu imposibil. M-am antrenat cîte un sfert de orã timp de 4-5 zile". Cosmin Gaspar (Corleone): "Cred cã oamenii parodiati de noi o sã se amuze. N-au de ce sã se enerveze pentru cã asa sînt". Cosmin Marica (Dinu): "Am vãzut crucis toatã sceneta din cauza ochelarilor. Trebuia sã par mîndru, desi mã pufnea rîsul". Alexandru Iosif (Crãciunescu): "Am luat o situatie de joc imaginarã si am încercat sã arãtãm cum oamenii de fotbal nu vor sã spunã adevãrul nici cînd faza e clarã".

Liceul lui Noica, Eliade, Plesu
În fiecare an, pe 12 decembrie, Colegiul National "Spiru Haret" si-a fãcut o traditie din a organiza o festivitate la care sînt invitati toti cei care au absolvit liceul în decursul timpului. În cele peste 7 decenii de existentã au pãsit treptele clãdirii de pe Strada Italianã nume de rezonantã ale vietii spirituale, politice, sociale, culturale românesti cum ar fi: Mircea Eliade, Constantin Noica, Grigore Moisil, N. Steinhard, Andrei Plesu, Alexandru Elian, Petru Cretia, Nestor Ignat, Dan Lãzãrescu, Dan Berindei, Radu Mircea Demian, compozitorii Ionel Tudor si Adrian Oredean, textiera Andreea Andrei, solistul Leo Iorga si multi altii. Iar ultimul pe listã, cu voia dumneavoastrã, presedintele Ion Iliescu, care a început liceul la "Spiru Haret" si l-a terminat la "Sf. Sava".


CELE MAI GUSTATE REPLICI

Becali cãtre Malonga: "Ai grijã ce spui, cã io nu dau cu palma ca vãru-miu. Io dacã dau, dau direct cu pumnu' si-ti vîr mintile-n cãlcîi!"

Stefan cãtre Malonga: "Mã fasi tu pi mini, mã!?! Iesi afarã, mã, ciucalatã"

Dragomir cãtre Crãciunescu: "Auzi, Ioane... Dacã mi-as da si io drumul la gurã s-ar ajunge la cazuri penale"

Replica lui Crãciunescu: "Dumneavoastrã nu puteti sã vã dati drumul la gurã, pentru cã nu stiti sã legati 3 cuvinte"

Dragomir cãtre Dinu: "Ce mai faci, mã, Cornele? Sotia, copiii? Bianca?"

Crãciunescu: "Nu avem arbitri cumpãrati, ci doar închiriati"

Crãciunescu (explicînd o fazã litigioasã): "Mîna lui Giani Kiritã se aflã într-o pozitie fireascã. El n-a întins-o sã joace mingea, ci pentru a-i face un semn cumnatului sãu aflat în tribunã"

13 decembrie

THIS ARTICLE MADE ME LAUGH SO MUCH!!!! :D :D :D :D :D :D :)
 
1 - 3 of 3 Posts
Top