Xtratime Community banner

1 - 9 of 9 Posts

·
Registered
Joined
·
2,020 Posts
Discussion Starter #1


NAJLEPŠI SUDIJA NA SVETU

Beograđanka Doroteja Pajić (20) već tri godine deli pravdu i slama srca fudbalerima beogradskih liga

Kada ugledate 20-godišnju Doroteju Pajić, poslednja stvar koja vam padne na pamet jeste da se radi o fudbalskom sudiji. Manekenka ili filmska diva da... ali sa pištaljkom i kartonima nije je lako zamisliti. Ipak, ova prelepa Beograđanka se tim, za žene krajnje neuobičajenim zanimanjem bavi skoro tri godine. I nije potreban nikakav izbor za mis da je proglasimo najlepšim fudbalskim sudijom na svetu.

- Počela sam 2002, kao privremeni sudija u mlađim kategorijama, a zvanje stalnog sudije stekla sam februara 2003. Trenutno sam u Drugoj beogradskoj ligi, kao i moj mlađi brat Mladen, a nadam se da ću do saveznog ranga stići za nekih šest godina. Ambicije su mi da sudim na internacionalnom nivou - kaže za Kurir Doroteja, studentkinja druge godine ekonomije, koja je "pelcer" primila od oca Tomislava, bivšeg sudije, a sada fudbalskog komesara i delegata.

- U početku sam bila skeptična zbog toga što je u pitanju baš muški sport. Presudan uticaj imao je moj otac, koji je, kad sam bila klinka, mene i Mladena stalno vodio na utakmice. Kada su od 1998. i devojke počele da idu na kurseve za fudbalske sudije, uspeo je da me nagovori da i ja pokušam. Devojke brzo napreduju u ovom poslu i vrlo su tražene, posebno u Evropi, zbog ekspanzije ženskog fudbala.

Kao i druge žene koje se bave "muškim" zanimanjima, i Doroteja se suočava sa sumnjičenjima kolega.
- U početku je bilo reakcija u stilu "ne zna, žensko je, oprostićemo joj", ali kada vide da neka devojka stvarno zna da sudi, sve bude u redu. Bilo je skepse i zato što su moje koleginice mahom igrale fudbal i izgledaju drugačije od mene. Ipak, moja prednost je to što sam veoma mlada. Često se desi da nam kažu da sudimo bolje nego 80 odsto muškaraca. Veoma je bitno da budemo ozbiljne i rigorozne i čini mi se da igrači pokazuju više poštovanja prema nama. Priznajem da sam prilično stroga, jer mislim da je velika greška kada se pokaže mekoća. Mnogo je dobar osećaj biti gazda na terenu.

Ona priznaje da igrači često pokušavaju da je "muvaju".
- Dešava mi se da idu za mnom i komentarišu u stilu "ne mogu da trčim za loptom", "izgubili smo zato što smo samo gledali u tebe"... Traže mi broj telefona, koji, naravno, ne dajem. Trudim se da ne budem arogantna ili nadmena, i takve stvari odbijam sa blagim osmehom. Često žele da se slikaju sa mnom, čak i kada izgube. Naravno, dešava mi se da čujem tračeve o sebi, ali se trudim da na njih ne obraćam pažnju.

Ipak, veći problem predstavljaju dobacivanja navijača.
- Publika ume da bude zaista grozna. Posle moje prve utakmice sam plakala i želela sve da napustim. Sada ne reagujem kada viču "uzmi varjaču", "ko ti je dao pištaljku"... To su još i pristojna dobacivanja, većina nisu za novine. Nekada mi dođe da te ljude pitam da li oni imaju majke, žene, ćerke. Što se igrača tiče, oni znaju da ne mogu da budu nepristojni i gotive me, njima uspevam da nametnem autoritet - kaže Doroteja Pajić.

V. ČAČIĆ

Hope she makes it.
 

·
Registered
Joined
·
1,484 Posts
monte said:
Well I felt sorry so Im returning the pic :D It was not that hard to find Ivan :wth:
Well sorry but i just wasn't all that interested in finding it. :groan: But thanks for taking the time to post it ;)

She's a hottie
 
1 - 9 of 9 Posts
Top