Xtratime Community banner

1 - 17 of 17 Posts

·
International
Joined
·
8,545 Posts
Discussion Starter #1
The cup might not be as glamourous as the league, but at least we salvage something from the season.


Lijepo sunèano vrijeme i pun stadion doèekali su nogometaše Varteksa i Dinama u prvoj završnici Hrvatskog kupa izvan Zagreba. Rezultat prve utakmice, 1-1, više odgovara Varaždincima.
Od samog poèetka bilježimo solidne šanse za obje momèadi. Prvo je Mumlek pucao s 25m iz slobodnog udarca, solidno ali preko gola, a zatim je Mariæ, nakon previðenog prekršaja nad Graniæem, dospio sam pred Maðariæa, no spetljao se i ostalo je 0-0. Dobra utakmica 'rodila' je šanse i za Mešanoviæa, te za Kariæa, no nema preciznog udarca na ièija vrata. U 25.minuti hendikep za Varteks. Mora izaæi ozlijeðeni Mukaj, Janžek uvodi Sklepiæa.. I dalje se igra otvoreno s obje strane, redaju se poluprilike za Graniæa, Mariæa, Leku, Kariæa.. no golova i dalje nema.. Prvi žuti karton na utakmici zaradio je Leko zbog oštrog starta na domaæeg kapetana Mumleka. No upravo je isti igraè u 32.minuti postgao jedan od najljepših golova u finalima Kupa. Na kratko je Leko ostao sam na 25 metara od gola, malo lijevo, imao je vremena namjestiti se, a zatim je krasnim udarcem desnom nogom pogodio gornji bliži kut. Varteks - Dinamo 0-1.. Pred kraj poluvremena Varteks je preko Kariæa imao polušansu, no otišao je strijelac domaæih previše ulijevo i pogotka nije bilo. Prvo poluvrijeme je pripalo Dinamu, zasluženo.
Drugo poluvrijeme - ista slika. Blaga nadmoæ Dinama i veæ na poèetku sjajan bijeg Leke od sredine igrališta. Graniæ ga je stigao tek pred golom, pa je udarac Leke bio slab i Maðariæ je loptu odbio. Natrèao je Krznar, no pucao je slabo. Varteks kreæe u napad, no Dinamo ga prekida, i na kraju akcije Petroviæ dobro puca, ali Maðariæ skreæe loptu u korner. Prvi zvižduci domaæih navijaèa primorali su domaæe da se trgnu. No jedino što su uèinili je prodor Hrmana po lijevoj strani i centaršut toèno u ruke Butini. I nove promjene.. Janžek mijenja Sabolèkog Andrièeviæem, Vlak Mešanoviæa Zahorom. Najveæa prilika za Varteks desila se nakon odliènog prodora Miljenka Mumleka po lijevoj strani, on je prošao dva Dinamova igraèa, odigrao povratnu loptu za Kariæa, ovaj je loše pucao, pored lijeve stative, a Drobne koji je uklizao na loptu bio je malo prekratak. Varteks postaje opasniji, preuzima inicijativu, Janžek uvodi i treæeg igraèa, Haliloviæa, strijelca gola u Zagrebu, umjesto Sklepiæa. Vlak je uveo Drpiæa umjesto Mešanoviæa. Varteks sve više napada, sve agilniji je Hrman na lijevoj strani. Kariæ se opet istaknuo nakon što je jednu oštru loptu s jedanaest metara probao skrenuti u gol, zamalo je u tome uspio, lopta je prošla blizu stative. Ulazi i zadnja zamjena na utakmici - Kranjèar umjesto Zahore. Igra se još samo sudaèka nadoknada - 3 minute. Dinamo je sve bliže trofeju.. I gotovo! Dinamo je pobjednik Kupa Hrvatske, i drugi trofej odlazi u Zagreb. Mora se priznati, potpuno zasluženo.
 

·
Registered
Joined
·
36,402 Posts
man, congrats to Dinamo, but Varteks 3 times the loser...that's gotta hurt the zagorci,maybe they needed Vugrinec back for this game :)
 

·
Registered
Joined
·
2,690 Posts
lol, dont let anyone hear yu that you called varteks zagorci... they would be pissed off ;-)
 

·
©
Joined
·
7,230 Posts
Well done Dinamo.:happy: I had a feeling they would get it after all the missed chances in the first leg. It is something positive to take from the season.

This year the cup....next year the UEFA cup.:D :tongue:
 

·
Registered
Joined
·
36,402 Posts
except for the fact that Varazdin is smack in the middle of Zagorje
 

·
Keyboard Hero
Joined
·
8,368 Posts
I thought Varazdin was in Dalmacija somewhere near Zmijavci.
 

·
Registered
Joined
·
36,402 Posts
haha, It's a boroque style town in the north, home of home-made rakija, prsut with 400pounds of fat per sq centimeter and people that ask you 'Prosim te gospon, bus mi pokazal di je birc?' ;) :D
 

·
Registered
Joined
·
641 Posts
I can't believe Varazdin didn't pull it off. In front of mostly Varazdin fans with 10,000 people. With Karic playing I thought they were guaranteed. Well congrats to Dinamo but I wanted a surprise team like Varteks Varazdin to pull it off.
 

·
International
Joined
·
8,545 Posts
Discussion Starter #10
LIke Dinamo says, this year the cup, next year UEFA cup and even better, the year after that we win the CL:happy:

Sveto ime Dinamooo:proud:
 

·
Registered
Joined
·
36,402 Posts
I'm not gonna be very popular if I say this, but it would be good for Croatian soccer if both titles went to smaller clubs, but Dinamo took care of it..

their white shirts look great.
 

·
Registered
Joined
·
2,690 Posts
blah, thats just stupid... I am Hajduk fan, I have no issues with Dinamo taking the cup or championship.... if they are the best team in the league, they can do it 30 yrs in a row for all I care

I am sure Dutch ppl are sayin that too bad Ajax won the title this season ;-)
 
1 - 17 of 17 Posts
Top