Xtratime Community banner

1 - 1 of 1 Posts

·
Registered
Joined
·
224 Posts
Discussion Starter #1
Anyone know anything on the old Hajduk Split player Davor Grčić

I managed to get an article on him but I can't read Croatian (Hrvatski)

Did he become a coach?, and how did he earn his nickname "Gaga" (what does it mean?)

If I am correct this player became a coach in the Middle East in the 70s and early 80s, I think. It is either him or his brother Lenko.


OSOBNI KARTON

IME I PREZIME: Davor Grčić
DATUM ROĐENJA: 1. svibnja 1930. ("To je moj pokojni otac Ante zvani Japanac planira da se ja rodin baš na prvi maja")
MJESTO ROĐENJA: Split ("E, moga san se rodit u Beču...")
VISINA: 192 centimetra ("Mislin da san mrvicu uša u se...")
TEŽINA: "Dok san bija igrač na početku sezone ima bi 78 kila, a na kraju sezone 70 kila. Onda bi me slali na oporavak u toplice, a tamo bi još više smršavija. Pitaj Bogdana Kragića zašto... Danas san malo krešija, težin recimo - vriću cimenta više"
NADIMAK: Gaga Drugi i Kosir ("Moj stariji brat Lenko je bija Gaga Prvi, a ja onda Gaga Drugi. On je dobija nadimak Gaga u kuću Dorića, radilo se o jednon tiću, duga je to priča, ima i jedna pismica... A ono Kosir? To je zato jer san bija strašno nježan obranbeni igrač...")
KLUBOVI: Hajduk, Sturm, Wolfsberg, Radenthal ("U prvoj momčadi Hajduka igra san od 1952. do 1961. godine. Dva naslova prvaka Jugoslavije - 1952. i 1955. godine su moji najveći igrački uspjesi. Za Hajduka san odigra 354 službene utakmice. Zabija san - čak dva gola!")
MJESTO U MOMČADI: Desni bek, lijevi bek, centarhalf
REPREZENTACIJA: Dva nastupa za B-reprezentaciju Jugoslavije ("Selektor je bija Milovan Ćirić, tukli smo Mađare u Budimpešti sa 3:2, a s Čehoslovačkom u Pragu igrali 1:1. Koje godine? Ne mogu se sitit!")
UZOR: Frane Matošić ("Imali smo strašni trio Beara - Vukas - Matošić. Vlade i Bajdo su u Evropi i svitu "pizali" više od Frane, ali za mene je Frane Matošić bija i osta - zakon!")
OBITELJ: "Evo ovako... Otac Ante zvani Japanac. Veliki splitovac. Mater Katica rođena Jakšić. Braća Lenko i Vibor, sestra Sonja udana Jeličić. Supruga Lina rođena Marasović. Dica - sin Raul ima 40 godina, a ćer Dajana udana Mandić ima godinu manje. Ona ima ćer Katicu, moja unuka od 11 godina trenira sport koji se zove... Čekaj, kako se ono zove, Lina, kako se zove oni sport od Katice. Kako? Tekvando!? Eto, tekvando ili tako nešto..."
 
1 - 1 of 1 Posts
Top