Xtratime Community banner

1 - 20 of 1492 Posts

·
Registered
Joined
·
79,621 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Dárdai pali say's if he is still out in the cold at Hertha at the end of the season he will look for new club.
 

·
Registered
Joined
·
79,621 Posts
Discussion Starter · #4 ·
Dárdai Pali did an interview with German Newspaper "Kurier"


He made ten first team appearances during the first half of the season, totalling 517 minutes in all. Not enough for such an ambitious player like the Hungarian midfielder Pal Dardai (28), whose problem has a name…Niko Kovac. The veteran Croatian international has been in sparkling form in front of the back four. The Kurier newspaper spoke to Dardai about his current situation at Hertha.

?Are you angry at Kovac, Herr Dardai?
Dardai: Why should I be angry at Niko?

?Because he’s playing in your position and you aren’t playing much first team football.
Dardai: Even if it is a difficult thing for me to admit, what matters is what is best for the team, which has after all collected 28 points so far this season.

?Isn’t it a strange feeling giving up your position to a player five years older than you are?
Dardai: It doesn’t matter how old a player is, it is his performance on the pitch which counts. Last season I was playing regularly, this season Niko is playing more than I am. I can’t change that situation.

?Your contract expires in 2007, are you considering a move to another club?
Dardai: I am only thinking about how I can win back my place in the first team, that is the most important thing to me.

?But these are tough times for you aren’t they?
Dardai: They are not only the toughest times of my eight years at Hertha, but also the toughest of my playing career.
 

·
Registered
Joined
·
79,621 Posts
Discussion Starter · #5 ·
Lisztes and Dárdai both played today :)
however only in the 2nd half... I have the video but missed out a shot by lisztes so I will wait for the reply so I can add this shot.
 

·
Registered
Joined
·
79,621 Posts
Discussion Starter · #7 ·
new rumour is that Beilefeld want Dárdai Pali but there is no concrete offer.
 

·
Registered
Joined
·
2,664 Posts
and Dardai came on in the 92nd minute in Hertha's 2 - 2 away draw with Hannover 96 - Berlin blew a 2 - 0 lead. :)

And Bodog played for Mainz i believe.
 

·
Registered
Joined
·
2,664 Posts
Lisztes has been crap every time he's played this season. We may never even see him in the Hungary side again.

Dardai needs to move to a side who recognizes his abilities better : he's way too good to be on the bench. Kicker have him on one of the best average ratings in the Hertha side - he just needs to move away.

Szabics is on better form than Streller, so i think he'll get his chance.

Forget about Bodog...
 

·
Registered
Joined
·
79,621 Posts
Discussion Starter · #14 ·
it was Dárdai Pali's 30th birthday yesterday :thumbsup:
His present was that he has recovered from a thigh injury and resumes training today.
 

·
Registered
Joined
·
59,928 Posts
actually, it's more of a cikk, here it is:

2006. március 10.
Lapszemle: Pécsi Napilap

Otthon nehezebb motiválni a labdarúgókat

Dárdai Pált, a Pécs egykori játékosát a magyar futball nagy ígéretének tartották, amit az is bizonyít: immár tíz éve tagja a Bundesligában szereplő Herthának. Nemrég viszont kifakadt: elmondása szerint Falco Götz utazik rá, hiszen akkor is lecseréli edzője, amikor csapata legjobbja.

Kis túlzással Dárdairól akkor hallottunk utoljára, amikor Lothar Matthäusszal nézeteltérésbe került a válogatottnál. Matthäus kihagyta, s az egykori pécsi játékos azóta sem játszott a nemzeti csapatban. Pedig sokan állítják: posztján a legjobb magyar labdarúgó. Azóta sok víz lefolyt a Dunán, Dárdai pedig tette tovább a dolgát klubcsapatában. Pontosabban csak tette volna, hiszen hiába van elmondása szerint kiváló állapotban, edzője valami miatt nem kedveli. Többek között az utóbbi időszak problémáiról, a magyar futballisták külföldi (le)szerepléséről is beszélgettünk Dárdai Pállal.

- Vibrál körülötted a levegő a Herthánál?
- Ezt így nem lehet kijelenteni, viszont tényleg furcsálltam, hogy lecserélt az edzőm. Ősszel 12 meccsen játszottam egyhuzamban, a Kicker sportlap szerint a Hertha legjobbja voltam az osztályzatok alapján, ám egy döntetlen után hipp-hopp kikerültem a csapatból. Egészen mostanáig nem is jutottam szóhoz, erre most se szó, se beszéd, ki lettem téve. Ezért odaszóltam neki, mert igazságtalannak tartottam a döntést. Erre Götz a meccs után behívatott az irodájába, ahol kijelentette: taktikai csere voltam. Erre pedig azt válaszoltam, hogy ez nem taktikai csere volt. Érdekes, mindig az én rovásomra mennek ezek a cserék. Még egy évig él a szerződésem, ebből a szezonból három hónap van hátra, s aztán majd meglátjuk, hogy mi lesz...
- A futball utáni évekre vannak már konkrét terveid? Futballiskoláról hallani...
- Az biztos, hogy ismerve az otthoni körülményeket, egyedül nem vágnék bele. Elég csak Várszegi Gábort említeni, aki szépen felépített valamit, s őt is kikezdték. A terveimből akkor lehet valami, ha értelmes célok mögé embereket tudok állítani. Akkor talán, de tudod, milyen a futball? Pénzt csak beletenni lehet, kivenni nem. Főleg a magyar labdarúgásban...
- Tíz éve játszol Németországban, ennyi idő alatt bőven ráláthattál a két ország futballjának különbségeire. Neked miért sikerül kint ragadnod, hiszen a többség fél év után "hazakullog"?
- Hamar föladják. Az első évben én is keveset játszottam, de utána hat évig meghatározó játékos tudtam lenni. Otthon viszont sokkal kényelmesebb, s én is jól el lennék a "langyiban". Itt viszont mindig menni kell. Ha nincs meccs, vagy edzőtábor, akkor autogramokat kell osztani, kétezret egy hónapban. Otthon viszont nehezebb motiválni. Itt megjön a pénz időben, nagyszerű pályák vannak, szó szerint el vagyunk kényeztetve. Meg aztán az is az igazsághoz tartozik, hogy itt harmincan vagyunk, s ebből játszik 11 ember. Farkastörvények uralkodnak. Akik kikerülnek külföldre, azt hiszik, hogy elég azt kényelmes tempót folytatni, amit addig megszoktak, aztán kiderül: ezt bizony nem nézik jó szemmel. Ebből szokott lenni a csalódás - és a hazatérés. Meg aztán ha magyar vagy, nem sok előnyöd származik belőle. Egy brazil két, három meccsen is nyugodtan játszhat rosszul, nem kerül ki a csapatból, ám egy magyarnak elég az egyszer gyenge napot kifognia, s megnézheti magát... Otthon egyedül a Debrecen próbál elmozdulni a holtpontról. Ha Győrben a Posta a csapat mögé állna, ha Sopronban a Matáv nem ki-, hanem beszállna, és ha a Fradi, meg az Újpest erős lenne, akkor szerintem három, négy év is elegendő lenne. Amikor kijöttem a Herthába, mindenki kiröhögött, hogy mit keresek itt. Egy lakás volt a klub irodája, négy dolgozóval. Most nyolcvan dolgozó van az egyesületnél, több tízezer néző. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy hat év alatt hatalmas fejlődésen ment keresztül a klub...
- Mit gondolsz, mikor hajtottál jobban: itthon, amikor még nem volt a zsebedben a nyugati szerződés, vagy most?
- Nem látok különbséget. Mindig a maximumra törekedtem, de szerintem erre születni kell. Mondok erre egy példát: hat éves voltam, amikor megláttam a strandon egy ping-pong készletet. Elkezdtem sírni, hogy nekem az kell, mire apám azt mondta: megkapod, ha húszat dekázol, s kezembe nyomott egy ovális strandlabdát. Egész nap nem fürödtem, a végén már a nyugdíjas bácsik számolták, hogy mennyit dekázok. Huszonkettő lett a vége, de megkaptam az ajándékot. Ezzel csak a küzdeni akarásra próbáltam rávilágítani, mert e nélkül nem boldogul az ember.
- A válogatottban is?
- Persze, a mai napig nincs különbség. Akkor is hajtottam, amikor üres volt a zsebem, s most is.
- Most tele van?
- Nem azt mondtam, csak azt: tartok már valahol, mégis megszakadok a pályán. Ha Pécsen akkoriban azt mondják, hogy keresek 25 millió forintot, akkor a mai napig ki sem teszem onnan a lábam, s 15 évig Pécsen játszom.
- Ha már az imént a válogatottról is szó esett, akkor megkérdezem: ennyi idő után hogyan értékeled a Matthäusszal való konfliktusodat?
- Rám nem lehet azt mondani, hogy a kilencven perc alatt nem teszem ki a lelkemet. Úgy látszik, Matthäus szerint nem voltam elég tehetséges futballista, hogy beférjek a legjobb 18 magyar játékos közé... A háttérben más dolgok lehetnek, bár nem szeretek odapiszkítani sehova... Komoly érdekek lehettek ott, de az is lehet, hogy Matthäusnak a súgók rosszakat mondtak. Nem tudom, ám azt igen: ha külföldi vagy, akkor sok mindent nem lehet úgy "levenni", mintha beszélnéd az adott nyelvet, és kiismernéd magad...
- Az Eb-sorsolást látva hogy ítéled meg az esélyeinket?
- Szerintem egy olyan edzővel, mint Nyilasi Tibor, vagy Détári Lajos, esetleg Róth Antal, aki ismeri a viszonyokat, tisztában van a dolgokkal, ki lehetne csikarni egy második helyet. El kell fogadni, hogy Magyarországon nincsenek olyan játékosok, akikkel egyből háborút lehetne nyerni. Ami pedig engem illet: ha lesz olyan kapitány, aki ki tud alakítani egy gerincet, s meghív, akkor beleadok apait, anyait. Ha nem, akkor lejátszottam úgy a pályafutásomat, hogy túrót sem értem el.
Andics Gábor


I also hope that falko götz gets dismissed soon, then pali can replace finally niko kovács, because really, he showed much better performances than the croat whenever he played. or if not, then pál has to find himself another club in germany, he has been too türelmes all the time in the past 2 years. he contributed much more for hertha than any other player there, after all.
 

·
Registered
Joined
·
2,664 Posts
Interesting point by Dardai that he is in-fact, one of the best playing erm, players at Hertha based on Kicker's grades. And kicker is reliable :)


As for Szabics this may be true, but nonetheless, i fear this was his one chance and we won't see him gain a starting spot for quite a while...
 

·
Registered
Joined
·
79,621 Posts
Discussion Starter · #20 ·
seem our players are all peaking at the right time ;)
Huszti scored the winning goal againts PSG with a free kick aswell!
 
1 - 20 of 1492 Posts
Top