www.expres.ro
“Am baut vreo trei beri”
Bravo, “capitane”! Cum a fost?
Extraordinar! Traiesc un vis, unul dintre cele mai frumoase de cind joc fotbal. Sa fii capitan la Ajax, sa joci in finala Cupei Olandei si sa te afli la doar un pas de a cistiga titlul in Tara Lalelelor inseamna enorm. De citeva minute am iesit din sala de protocol, unde sintem obligati sa mergem dupa fiecare meci jucat pe “ArenA”. Ne intilnim acolo cu prietenii, cu oficialii, cu ziaristii. Bem o cafea, o bere. Eu am baut vreo trei beri, iar acum sint in drum spre casa.
Unde sarbatoriti?
Nicaieri! Asta a fost tot. Duminica ne asteapta o partida grea la Rotterdam, cu Sparta, unde trebuie sa invingem.
Cum a fost jocul?
Toata echipa a evoluat foarte bine si nu le-am dat nici o sansa celor de la Eindhoven. E prima victorie pe “ArenA” in fata celor de la PSV. Din 1996, de la inaugurarea stadionului, Ajax nu reusise decit un egal cu Eindhoven. Eu, unul, am jucat cu o ambitie extraordinara deoarece spiritele erau incinse la club.
“Toata lumea a innebunit!”
De ce?
In ziarele olandeze a aparut o declaratie data de mine care suna astfel: “Vreau sa plec de la Ajax pentru ca nu mai am ce invata aici”. Toata lumea a innebunit!
E adevarat?
Cum sa fie? Cum sa spun asa ceva? Au bagat ziaristii de la ei! De citeva saptamini ma streseaza cu o intrebare: “Cind pleci?”. Stii ce le-am facut in seara asta (n.r. - miercuri seara)? Cind m-au intrebat iarasi cind plec, le-am raspuns: “Acum!”. Si am plecat acasa. (Ride)
Ronald Koeman ti-a reprosat ceva?
Nimic. Are incredere in mine. Stie ca nu pot sa declar asa ceva.
Ce iti doresti la sfirsitul acestui sezon?
Campionatul si Cupa Olandei, dupa care dispar trei zile, ma imbat, iar dupa aceea voi discuta daca ramin sau nu la Ajax. Sau poate ma hotarasc sa ma las de fotbal!
In this interview, Cristi says that he was extremelly happy for winning 3-0 against PSV (the first time ever on ArenA). He also said that the rumors appeared in newspapers that he said that he cannot learn anything new and that he wants to move are totally untrue. He was quite mad at journalists for that.
P.S. Cristi was considered the best player of the match.