Xtratime Community banner
1 - 20 of 22 Posts

· Registered
Joined
·
36,439 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Alen Bokšiæ ipak nije teže ozlijeðen! Alen se vratio treninzima, a njegovim povratkom vratilo se raspoloženje u kompletnu hrvatsku ekspediciju ovdje u Japanu. Alen je inaèe dosta zatvoren i bježi od novinara, no u petak je Bokšiæ bio spreman na razgovor, s osmjehom od uha do uha. Našem napadaèu nije bilo teško odgovarati na brojna novinarska pitanja. Strpljivo je slušao, pomno odgovarao, dugo nismo imali prigodu "Boku" vidjeti tako otvorenog...
Magnetska rezonanca koju sam obavio u bolnici u Tokamachiju pokazala je da bol u trbuhu nije uvjetovana ozljedom, veæ malim istegnuæem mišiæa. Prema tome, nije rijeè o nièemu ozbiljnom. Jasno je da sam se prepao boli, toliko sam èekao ovo Svjetsko prvenstvo da se bojim i najmanje stvari koja bi me mogla sprijeèiti u nastupu. Izgleda da sve ide prema boljem i to je, dakako, glavni razlog mom dobrom raspoloženju, veli Bokšiæ.

Naš je napadaè u petak poèeo i trenirati. Istina, ne punim intenzitetom, ali radi vježbe zajedno s drugim igraèima. U petak naveèer nije igrao meðusobnu utakmicu "prve" i "prièuvne" momèadi. Na drugom je terenu trèao brojne krugove oko pomoænog igrališta, pojaèavao i smanjivao ritam. Nismo primjetili nikakve poteškoæe. Njegov sprint i dalje izgleda impresivno.
Ja sebe dobro poznam sebe, nastavlja Bokšiæ. Igraè sam sklon ozljedama, s njima se borim veæ desetak godina. Bol u trbuhu sam osjetio samo jednom, no i to je bilo dovoljno da se zabrinem. Kako i ne bi, znam što sam sve propustio u nogometu zbog ozljeda. Ja sam sada smireniji upravo zgob dobre dijagnoze. Ja sam sliènu bol osjetio prije otprilike mjesec i pol dana. Bol je tada smirena mirovanjem, no sada nema vremena za duže mirovanje. Eto, ako je veæ za dva do tri dana situacija toliko bolja nema razloga da ne budem optimist te za desetak dana ne bude sve uredu. Moram pohvaliti naš medicinski tim, i lijeènike i fizioterapeute (lijeènici Èepuliæ, Jankoviæ, Nemec, fizioterapeuti Vrbnjak, Radaoviæ i Grèkoviæ, op.p). Meni njihova njega, briga i dobra volja znaèe puno. Sve su napravili struèno, a otprije su znali da se u Tokamachiju može obaviti i magnetska rezonanca, što se pokazalo presudno u dijagnozi mog sluèaja.
Znaèi li to da možemo oèekivati Bokšiæev nastup veæ protiv Meksika?
Ja se sad, samo desetak dana prije Meksika osjeæam odlièno, a i znam da dijagnoza nije opasna. Sve to u meni budi optimizam i vjerujem da æu igrati..
Što zna o Meksiku?
Da vam budem iskren, o Meksiku do prije desetak dana nisam znao baš ništa. Ipak, kod Joziæa smo gledali dosta video snimki Meksika, evo i zadnju meksièku utakmicu protiv Kolumbije (2-1 zaMeksiko, op.p.). Rijeè je o tipiènoj latinskoj momèadi. Moj je zakljuèak da bi presingom na njihovoj polovici terena uništili njihovu igru kratkih dodavanja. Uvjeren sam da kao momèad inamo nešto više od Meksikanaca. Pobijedimo li ih protiv Italije imat æemo lijepu utakmicu u kojoj ništa ne možemo izgubiti, ali malo toga možemo dobiti. Sa tri boda protiv Meksika mi bismo 60 posto bili u drugom krugu.
Na kraju je Bokšiæ dodao. U Austriji nisam osjeæao atmosferu nadolazeæeg svjetskog prvenstva. No, kako smo došli u Japan i problemi s mojim zdravljem i strah dali su mi do znanja da je svjetska smotra tu, veoma blizu. Osjeæam pozitivne vibracije, èuvam svoje zdravlje i silno se veselim prvom nastupu!

Bokšiæ nije izbjegao odgovor ni na neugodno pitanje, ono o odnosima unutar reprezentacije. Naime, upravo se Alen èesto pojavljuje u nekim prièama koje tvrde da s odnosima u našim reprezentacijama nije sve idealno, a da je sve kulminiralo sukobom sa Šukerom i skupinom igraèa koja je u austrijskom Faak am Seeu tražila dodatnu, neisplaæenu dnevnicu. Svašta! Sukoba nema! Nikakvog sukoba nema i ne smije biti. Ja sam samo u Austriji prekinuo jednu raspravu o tom dogaðaju. Meni su dosadile jedne te iste prièe u pet dana. Ja sam se koncentrirao samo na Svjetsko prvenstvo i nikakve me druge stvari ne zanimaju. Tko god da ih prièao...

-------------------------------------------------------------------------

so there was no serious injury, he will be training and playing!!!!

HVALA BOGU !
 

· Keyboard Hero
Joined
·
8,395 Posts
What a relief.
 

· Registered
Joined
·
36,439 Posts
Discussion Starter · #12 ·
he syas he feels good, he has no pain and he was worried for a couple of days. He will play against Mexico and score against Italy :)
 

· Registered
Joined
·
2,694 Posts
isn't he too old now, i mean for playing in such difficult conditions ?
suker and prosinecki too. the team seems very old when i look at the starting line-up thread... why crotia hasn't good younger players to put in the starting XI ? i can't believe that. i personally don't understand why rapaic, vugrinec or vlaovic for instance doesn't make it...

aren't you afraid that team isn't able to handle the south-asian conditions, especially crappy pitches, awful heat and humidity ? the more a team is old the more is important its injury potential ? many teams see players getting injured like france or ireland...
what do you think about that ?
 

· Registered
Joined
·
36,439 Posts
Discussion Starter · #16 ·
he just turned 32...
 

· Registered
Joined
·
1,021 Posts
Come on boys.........roll out the wheel-chair;) :D :D


Crappy pitches:rolleyes: :D

The grass in Korea/Japan is amongst the best in the whole world...better then agusta golfcourse.....;)
 

· Banned
Joined
·
691 Posts
pretender and old starting lineup...

whatever :rolleyes: :rolleyes:

here is the lineup

Pletikosa (23)

Zivkovic (26) ---- Simic (26) ---- R. Kovac (26) ---- Jarni (33)

Stanic (29) / N. Kovac (30) ----Tomas (25) ---- Prosinecki (32) ----Rapaic (28) / Vugrinec (26)

Boksic (32) ---- Suker (33)


Now, I don't think that the above is an old lineup at all. Besides, we have excellent alternatives for Jarni (Seric) and Suker (Olic/Balaban). The only one we can't replace really is Prosi.
 
1 - 20 of 22 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top