Xtratime Community banner

1 - 6 of 6 Posts

·
Registered
Joined
·
79,606 Posts
Discussion Starter #1
;)


· Bodnár László végül az Arzenál Kijevnél kötött ki


László Bodnár in the end signed for Arsenal2004. március 02. 17:59:14
Bodnár László mégis marad Ukrajnában. A korábbi debreceni játékos a Dinamo Kijevet már elhagyta és egy ideig az orosz Szaturna Ramenszkojével készült, de az Arzenál Kijev kedvezõbb ajánlatot tett a Bodnár játékjogát birtokló kijevieknek, amely így a városi riválisnak adta el a korábbi kedvencet.
 

·
Registered
Joined
·
55,830 Posts
JÁTÉKOSSORS. Visszatérne a Dinamóhoz


Bodnár László csapatot váltottMunkatársunktól


NS, 2004-03-03


Mint azt tegnapi számunkban a svéd menedzser, Gunnar Grünner állításaira hivatkozva megírtuk, két Bundesliga-játékosunk, Lisztes Krisztián és Király Gábor iránt is érdeklõdnek Spanyolországból, valamint Angliából. Kedden az összes, a hétfõi cikkünkben említett sztáregyesületet felhívtuk, ám ott a fedezet és a kapus érkezésérõl nem akarnak tudni – ennek ellenére az érdeklõdés alighanem mégis valós. Ha másért nem, hát azért, mert mindkét futballista szerzõdése lejár a nyáron, így Király és Lisztes is ingyen igazolhatóvá válik.
Nézzük akkor a lehetõségeket.
Sokkal valószínûbb Lisztes klubváltása, mert bár a Werder Bremen jó eséllyel pályázik a német bajnoki cím megszerzésére, a csapat nyáron alaposan átalakul, és a magyar középpályásnak is akadnak kérõi. Lisztessel kapcsolatban korábban már jeleztük a Schalke érdeklõdését, a legújabb hírek pedig a Tottenham, a Birmingham City, az Arsenal, a Valencia, az Atlético Madrid és a Betis invitálásáról szólnak. Most már szûkíthetjük a kört: a legnagyobb a valószínûsége annak, hogy Lisztes Spanyolországba költözik. Noha az illetékes klubvezetõk egyelõre nem akarnak nyilatkozni, a sevillaiak érdeklõdését több forrás is megerõsítette. Ha mégsem jönne össze a Betis-üzlet, Lisztesnek akkor sem kell aggódnia. Információink szerint most már az andalúziai város másik klubja, a Sevilla is bejelentkezett érte.
Ami pedig Királyt illeti: a Hertha BSC jelenleg is sérüléssel bajlódó kapusát a menedzserek szerint három angol egylet keresi: a Tottenhamrõl, a Manchester Unitedrõl és a Liverpoolról van szó. Magukat megnevezni nem kívánó ügynökök viszont úgy vélik, hogy bár Király Gábor neve általában szerepel az angol menedzserek noteszében, sok esély nincs arra, hogy a Premier League-ben folytassa. Az indokok érthetõek: egyfelõl újabban ritkábban véd, márpedig arrafelé igyekeznek biztosra menni, másrészrõl pedig az angoloknál még a mezõnyben is alacsonynak számítana, nemhogy a kapuban állva…
Bodnár László (balra) már megkedvelte Kijevet, de azért a német elsô osztály is vonzza (Fotó: Németh Ferenc)
Király és Lisztes sorsa tehát bizonytalan, Bodnár Lászlónak viszont már van csapata. A Dinamo Kijev védõje az elmúlt idõszakban kalandos utat járt be: elõbb kikerült az ukrán elitcsapat keretébõl, majd az orosz Szaturnhoz ment kölcsönbe. Keddtõl viszont a kisebbik kijevi alakulat, az Arszenal futballistája, szintén kölcsönben.
"A legjobban jöttem ki az utazgatásokból – mondta új együttese edzõtáborában, Antalyában Bodnár. – A Szaturnhoz három évre írtam volna alá, ám mert Oleg Romancevet Borisz Ignatiev váltotta a kispadon, még a kölcsönadási szerzõdésemet sem kellett szignózni."
A jobb-bekk és menedzsere nem esett kétségbe, és a felek azonnal megegyeztek az Arszenallal – milyen kár, hogy ez esetben nem az angol élvonal listavezetõjérõl van szó…
"Új együttesem edzõjét, Vjacseszlav Grozsnijt jól ismerem, és korábban õ is hívott már telefonon, mondván, vele együtt az egész csapat várja az érkezésemet. Egyelõre három hónapig leszek a klubnál, amely a nemzetközi porondra igyekszik, ám az sem biztos, hogy itt kihúzom a nyárig. A Dinamo vezetõi ugyanis jelezték, minden mérkõzésemen ott lesznek, és ha jól teljesítek, két-három találkozót követõen újra csatlakozhatom a kerethez. Innentõl kezdve már csak rajtam múlik a folytatás…"
Ezek szerint az elmúlt években enynyire megszerette Kijevet? – vetettük fel Bodnárnak, aki õszintén válaszolt: "Nem akartam mindenáron elköltözni. Tavasszal így remélhetõleg játéklehetõséghez jutok, sõt, ha újra bekerülnék a Dinamo Kijev elsõ csapatába, nyáron újabb hároméves szerzõdést tennének elém – már ezt is megbeszéltük. Hogy aláírok-e, az több dologtól függ. A legfontosabb, hogy mennyi játéklehetõséghez jutok, de komolyan elgondolkoznék egy nyugati ajánlaton is. Annyit elárulhatok: a német elsõ ligából már van is érdeklõdõ…"
 
1 - 6 of 6 Posts
Top