Xtratime Community banner

1 - 20 of 284 Posts

·
Registered
Joined
·
13,464 Posts
Discussion Starter #1
Champions League-Modrica

UEFA CUP- Siroki,Zrinjski

Intertoto Cup- Celik
 

·
Registered
Joined
·
13,464 Posts
Discussion Starter #2
Božičić: Nemamo mi tim za Europu

Slaviša Božičić produžio je ugovor s Modričom, te će na klupi prvaka Bosne i Hercegovine ostati do sljedećeg ljeta.


Modriča je osvajanjem prvom mjesta izborili plasmanu u Europu, odnosno u kvalifikacije za Ligu prvaka.

Nemamo mi šta da tražimo u Europi. Bilo bi lijepo da pređemo prvu prepreku, druga će biti jača od stijene. Naravno, ne predajemo se unaprijed, kaže Božičić.

Moramo neke loše navike u radu prevazići, pa dovesti druge ljude na mjesta na kojim su do sada bili pojedinci koji su gledali sebe, a ne klub. Meni su interesi Modriče uvijek ispred ličnih ambicija. Imam viziju kako da dam doprinos jakoj Modriči na duže vrijeme.

Modričani će u narednu sezonu, prema svemu sudeći, ući sa veoma izmijenjenim timom…

Zbog pojedinaca u Upravi kluba ostali smo bez golmana Bojana Tripića koji je prešao u zenički Čelik. Štoper Željko Kljajević će ili u Emirate ili u Ukrajinu. Stevu Nikolića, našeg prvog strijelca, žele na sve strane, a on bi nam i te kako dobro došao u narednoj sezoni. Čujem da Grci hoće po svaku cijenu Marka Živkovića, da su Slovaci zainteresovani za Nemanju Stjepanovića. Pored toga, veteran Sreten Vasić će u penziju, Dragan Jolović je blizu okončanja karijere. Mnogo je promjena, a treba dovesti adekvatne zamjene i svježe snage, kaže Božičić za Nezavisne.
 

·
Registered
Joined
·
5,747 Posts
Out of these four teams Siroki will probably go the furthest, I was hoping Celik would, but aren't they playing a Turkish team first?
 

·
Registered
Joined
·
647 Posts
Hopefully one of the teams can do some damage, but I doubt anything good comes this year. I would like to be proven wrong though, especially from Siroki and Zrinjski in the UEFA Cup.
 

·
Registered
Joined
·
5,747 Posts
Luck is all that matters, if any team manages to get to third qualifying faze or even group stage, or for Uefa first round. The draws can help us or brake us, if we get a hard draw in the second qualifying round then were screwed. When it comes to these international competitions, no matter what ethnicity these teams are I still cheer for them, I hope all four do good, but I doubt they will other than Siroki or Zrinjski depending on the draws.
 

·
Registered
Joined
·
5,747 Posts
Celik's first opponent is FK Grbalj. Can anyone give us some info on this club, do we have a big chance? If we win we play Sivasspor.
 

·
Registered
Joined
·
7,326 Posts
FK Grbalj are equivalent to a FBIH club like Buducnost Banovici, they're not good at all. Zeljeznicar youths beat their first team 2-0 in a friendly last season. Only decent clubs in Montenegro are Buducnost Podgorica and Zeta.
 

·
Registered
Joined
·
5,747 Posts
Article from Modrica (not sure where to put)

KAKO ZADRŽATI NAJBOLJE IGRAČE?

MODRIČA, 09. JUN -
Modriča Maxima je prvak Bosne i Hercegovine, a njeni prvotimci veliki magnet za brojne menadžere. Tako je čuvar mreže Bojan Tripić modrički plavo-žuti zamijenio crveno-crnim dresom Čelika.

„Lako sam se dogovorio s rukovodstvom Zeničana, a drago mi je da u Modriči nisu pravili nikakve smetnje. Najljepše trenutke svoje karijere doživio sam u Modriči. Od srca želim, sada već, bivšem klubu dosta sreće i uspjeha i ovog ljeta u Evropi i u narednim sezonama. Iskreno se nadam da ću jednog dana, makar na zalasku karijere, vratiti se u Modriču“, rekao je pomalo drhtavim glasom Tripić, povremeni reprezentativac BiH.

Marko Živković, “radilica“ Modričana na meti je insotranih klubova. Šuška se da bi za koji dan mogao do Grčke...

„Nije tajna da me saleću svakodnevno menadžeri i da su neki klubovi iz Grčke najkonkretniji. Kako sada stvari stoje, najvjerovatnije ću karijeru nastaviti u kolijevci Olimpijskih igara. Ostale su još određene genaralije i sve dok se svi pregovori ne pretvore u dogovore, ja sam igrač Modriče Maxima. Znate kako je to, obično kada smatrate da je sve gotovo, iskrsne neki novi detalj, problem“, kaže Živković.

Neki klubovi iz Slovačke žele Nemanju Stjepanovića i Jadranka Bogičevića. Ovi mladići, koji su nekada znanje sticali u beogradskoj Crvenoj Zvezdi, zimus su bili blizu prelaska u klubove iz ove zemlje, nisu se sve kockice posložile i ostali su u fudbalskoj Posavini.

Štoper Željko Kljajević, komandant odbrane „uljara“, takođe je na izlaznim vratima.

„Dobio sam ponude iz Emirata, uslijedio je poziv iz Ukrajine. Menadžeri me svakodnevno kontaktiraju i tvrde da je moj odlazak vrlo blizu. Dok se to ne desi, odmoriću se u Budvi, napuniti baterije i što bolje pripremiti za naredne profesionalne obaveze“, rekao je Kljajević.

Stevo Nikolić, najbolji igrač Modričana i prvi strijelac novog bh. šampiona, zanimljiv je nekim klubovima u Njemačkoj, pa novosadskoj Vojvodini. Kaže, nigdje ne žuri...

„Čelnici Vojvodine su najuporniji. Imam svakodnevne pozive i iz Njemačke. Međutim, oprezan sam, ne želim da se zalijećem, poučen nekim gorkim iskustvima iz prošle godine. Meni su 23 godine, stigao sam i do dresa prvog tima Bosne i Hercegovine. Ukoliko i ne ostvarim odličan ino-angažman, ostaću u Modriči Maxima, odigrati njene evropske utakmice i doprinijeti što boljem plasmanu u narednoj sezoni“, smireno će Nikolić.

Slaviša Božičić, kormilar Modričana, načelno je postigao dogovor s rukovodstvom kluba, opštine Modriča i generalnog sponzora, da produži vjernost sa Modričanima na još godinu dana.

„Blizu sam opstanka u Modriči. Imao sam i ja nekih ponuda, poput mojih igrača, ali u Modriči su procijenili da bi bilo dobro da nastavimo saradnju. Svjestan sam, neophodno je ekipu zadržati u vrhu bh. fudbala, pokušati nastaviti sa dobrim rezultatima. Plaše me najave odlazaka nekih prvotimaca. Prelazak golmana Bojana Tripića u Čelik za nas je veliki gubitak. Ode li još neko od igrača, a sve su prilike, moramo munjevito reagovati, pronaći i angažovati adekvatne zamjene“, podvlači Božičić.

Mladi u uspješni stručnjak zakazao je prozivku igrača za srijedu, 18. juna u 10 časova. Dva dana kasnije na centralnom gradskom trgu „Dr Milan Jelić“ od 20 časova uslijediće gala-manifestacija „Veče šampiona“.

Uspješni su prvi i dok se raduju...
 

·
Registered
Joined
·
13,464 Posts
Discussion Starter #10
Modrica wont do anything in europe,they might get past the first round if they get a shitty team

Siroki- it all depends on who they bring in because most of their Brazilians are leaving,they will probably go the furthest of all BiH teams

Zrinjski-dont expect anything from them,seems every yr they choke big time in Europe

Celik- Istuk said he isnt taking the intertoto too seriously so theyll probably get past Grbalj and lose to Sivasspor
 

·
Registered
Joined
·
7,326 Posts
if Zeljeznicar, Sarajevo, and some more real teams got in, they would do good. All the other teams are pure crap, they willingly sell all their best players (which is half the team lmao) and then they don't give a crap in the competitions that follow.
 

·
Registered
Joined
·
13,464 Posts
Discussion Starter #14
Intertoto

FT

Celik-Grbalj 3:2
 

·
Registered
Joined
·
5,747 Posts
Wow, they will have a hard time away.
 

·
Registered
Joined
·
5,747 Posts
A scoreless game, or a 1-0 win can mean a victory.
 

·
Sheperdesque
Joined
·
21,256 Posts
yeah that's cos celik only plays in the BiHPL which is corrupt so its not a good reference point for intertoto

having said that i think they are out
 
1 - 20 of 284 Posts
Top