Xtratime Community banner

1 - 1 of 1 Posts

·
Registered
Joined
·
6,820 Posts
Discussion Starter #1
NAJVECI KLUBOVI PREUZIMAJU TAKMICENJE OD KSJA !?

Najveci kosarkaski klubovi Srbije i Crne Gore mozda ce uskoro preuzeti organizaciju domace lige od Kosarkaskog Saveza Jugoslavije.

Kako saznajemo u dobro obavestenim krugovima, ova ideja nedavno je potekla na sastanku celnika beogradskih klubova, Partizana i Crvene zvezde.

Nas izvor, koji zeleo da ostane anoniman, rekao je da bi u narednih deset dana trebalo da se odrzi sastanak predstavnika Partizana, Crvene zvezde , Buducnosti, FMPa i Hemofarma, na kojem bi se ozvanicio predlog o stvaranju kompanije (po ugledu na spansku ACB ligu) koja æe potom preuzeti organizaciju domace lige.

"Ideja nam je da struka ostane u KSJu, a da organizaciju takmicenja preuzme ta kompanija", rekao je nas izvor i pojasnio: " Ideja je da svi klubovi pocnu da zaradjuju od lige, ili da im budu bar placeni troskovi. U slucaju da se postigne dogovor, doveli bi se jaki sponzori a TV prava preuzela bi liga, sto smanjilo monopol RTS".

Kako saznajemo, celnici Partizana i Zvezde imaju ideju da u godinama koje dolaze, po ugledu na NBA, uvedu i takozvani "seleri kep", odnosno limit u placanjima igraca po sezoni, a postoji ideja i o organozivanju domaceg drafta, na kojem bi klubovi birali mlade igrace.

Sastanak je trebalo da se odrzi u petak 21.juna, ali je zbog neodloznih obaveza pojednih celnika klubova odlozen.
....


:confused:
 
1 - 1 of 1 Posts
Top