Xtratime Community banner

Official FK Olimpic Sarajevo Thread

53K views 265 replies 30 participants last post by  BiHVolim 
#1 · (Edited)
FK OLIMPIK SARAJEVO

Website: www.olimpik.ba

Here's a thread dedicated to one of Bosnia-Herzegovina's most promising football clubs: FK Olimpik Sarajevo.

2009/2010 Season
1. Round:
Olimpik – Modriča
_2:2 (Kurto, Spalevic)
2. Round:
Velež – Olimpik
_4:1 (Spalevic)
3. Round:
Olimpik – Travnik
_1:0 (Spalevic)
4. Round:
Olimpik - Sarajevo
_1:1 (Spalevic)
5. Round:
Laktaši – Olimpik
_4:0
6. Round:
Olimpik – Leotar
_1:0 (Vidovic)
7. Round:
Čelik – Olimpik
_1:2 (Ristic, Vidovic)
8. Round:
Olimpik – Široki
_0:1
9. Round:
Zvijezda – Olimpik
_3:4 (Spalevic, Rajovic, Pelak, Jese)
10. Round:
Olimpik – Zrinjski
_1:0 (Rajovic)
11. Round:
Slavija – Olimpik
_0:0
12. Round:
Olimpik – Željezničar
_0:2
13. Round:
Rudar – Olimpik
_3:1 (Kurto)
14. Round:
Olimpik – Borac
_1:2 (Ristic)
15. Round:
Sloboda - Olimpik
_0:0

Cheers! :thumbsup:
 
See less See more
1
#2 · (Edited)


FK OLIMPIK POTPISAO PET IGRAČA

Piše: Velvet
Petak, 12.06.09. 13:23.


U sklopu nastojanja da u narednu fudbalsku sezonu, povratničku u Premijer ligi, uđe što jači, Fudbalski klub Olimpik je u svoje redove doveo pet igrača koji će stajati na raspolaganju šefu stručnog štaba, Husrefu Musemiću.

Uz povratnike Makića i golmana Rastodera, Olimpik će za narednu sezonu pojačati i Marinković, Lulić, te Hasečić.

Mirko Marinković, rođen je 08.09.1986. u Bijeljini, igra na poziciji napadača, ali može igrati I na poziciji ofanzivnog veznog. Do sada je nastupao za FK Rudar Ugljevik, FK Zeta Golubovci te FK Radnik iz Bijeljine odakle je i stigao u Olimpik. »Prostora za napredak ću sa trenerom Musemićem sigurno imati, iako je iza mene sjajna sezona.", zadovoljan je Marinković. "Prije nego sam došao u Olimpik čuo sam samo riječi hvale kako o klubu tako i o organizaciji u Klubu. Izuzetno mi je važno i ti što se Olimpikove ambicije podudaraju sa ambicijama u klubu, a to je borba za samo vrh tabele i izlazak u Evropu naredne sezone«.

Armin Lulić je rođen 12.10.1986. godine u Ljubljani, igra na poziciji stopera, a do sada je nastupao za Slovan, Olimpiju i NK Livar iz prve slovenačke lige. »Imao sam i drugih ponuda, ali je Olimpikova bila najkorektnija i mislim da sam napravio pravi potez dolaskom u ovaj klub.«, rekao je Lulić prilikom potpisivanja ugovora.

Admir Makić je igrač Olimpika koji je prethodnu sezonu nastupao kao pozajmljeni igrač u Rudaru u Brezi.

Adis Hasečić je svojim dobrim igrama i golovima u Famosu iz Hrasnice skrenuo pažnju na sebe te će kao već dokazani napadač biti na raspolaganju Husrefu Musemiću u povratničkoj sezoni Olimpika u Premijer Ligi Bosne i Hercegovine.

Irfan Rastoder je golman koji je još jedan bivši igrač Olimpika koji će narednu sezonu braniti boje kluba.

»FK Olimpik sigurno neće stati na ovome. U pregovorima smo sa još nekim igračima, od kojih su neki već načelno pristali na ugovor, te očekujemo da ćemo već naredne sedmice potpisati ugovore kojim ćemo upotpuniti naš igrački kadar te se potpuno spremni upustiti u izazove koje će nam donijeti Premjer liga naredne sezone, igrači koji su danas potpisali su mladi i željni dokazivanja, te mislim da ću u narednoj sezoni moći računati na njih.« izjavio je na press konferenciji povodom potpisivanja ugovora Husref Musemić.

Šef struke Olimpika je prozivku igrača zakazao za 27.06. , a nakon nekoliko uvodnih dana treniranja u Sarajevu ekipa se od 04.06 do 14.06. seli na Kupres gdje će nastaviti pripreme, a nakon toga od 17.07. do 27.07. igrači i stručni štab će boraviti u Borči pored Beograda gdje će odigrati i nekoliko pripremnih utakmica.

Svoje utakmice u Premijer ligi FK Olimpik će igrati na stadionu Asim Ferhatović Hase i to isključivo ponedjeljkom.
Source: http://sportsport.ba/bh_fudbalp-18801.htm
 
#3 · (Edited)


Subašić u Olimpiku, a ne u Borcu

Bivši prvotimac Laktaša Muhamed Subašić je novo pojačanje sarajevskog Olimpika.

Prema informacijama koje smo dobili iz najmlađeg sarajevskog premijerligaša, Subašić je potpisao ugovor na dvije sezone sa Olimpikom. Iz sarajevkog kluba žele demantirati informaciju po kojoj je ovaj 19-godišnji fudbaler, koji igra na poziciji lijevog beka, potpisao za banjalučki Borac.

- Subašić je imao zapaženu sezonu u Laktašima, radi se o perspektivnom mladom igraču od kojeg se očekuje da u novoj sezoni pokaže svoj kvalitet – rekli su u Olimpiku.

Olimpik je već doveo neke igrače, a to su: Mirko Marinković iz Radnika iz Bijeljine, Armin Lulić NK Livar iz prve slovenačke lige, Admir Makić se vratio iz Rudara Breza, Adis Hasečić Famos Hrasnica, Irfan Rastoder. Nešto ranije stigli su Albin Pelak, Aleksandar Simčević i Bruno Prlić.
Source: http://www.sportin.ba/tekst.aspx?id=18249
 
#7 ·
ahh i been to that stadium but it wasnt for a Olimpik match it was for a Novi Grad match.. must share the stadium or something?
 
#10 ·
I am actually not sure how you would be a proper fan of such a team. Founded in 1993 with the long tradition of everyone supporting either one of the big two i just cannot see how you would be a Olimpik supporter a proper one at least. Still i would rather see them in Premijer Liga than some other teams :D
 
#11 ·
I mean, even back when FK Sarajevo started out, fans came along with good results. Regardless of the name/location. For example, once Hoffenheim, a team that was virtually unknown internationally, came about with Ibisevic ripping up the net, it wasn't unheard of foreigners and even local Germans buying the team's kit.

I imagine the same thing will happen with Olimpik. Especially with our younger generations. It takes a little bit of time and patience, but they seem incredibly ambitious and the club in general is run completely differently than anything else we've got floating around in the Premijer Liga. It's just a matter of time until we see little kids sporting Olimpik's green jersey.
 
#14 ·
That's exactly what I'm so excited/ready for. They're still a very small club, but seeing a team that was established in 1993 end up ruling the Premijer Liga is what our larger clubs need. It's the perfect wake up call. And who knows, if things play out properly, Olimpik may develop a growing group of fans who are tired of Sarajevo/Zeljeznicar's reign of bullsh*t.

@VELEZ1922: If you don't mind, I'd appreciate it if you could resize that photo you posted. It messes with the width of the thread and makes reading a regular post harder.
 
#15 · (Edited)


Spalević u Olimpiku

Prvi strijelac prošlosezonskog izdanja Premijer lige Darko Spalević karijeru će nastaviti u Olimpiku.

Sada već bivši igrač Slavije trebao bi danas potpisati ugovor sa Olimpikom, a pored njega Zoran Erbez bi mogao ostati bez još jedne važne karike u svojoj momčadi.

Naime, Vlastimir Jovanović se još nije pojavio na treninzima Slavije, a Erbez je mišljenja da je ovaj reprezentativac u potrazi za novom sredinom.

Jovanović je na produženom odmoru, ali sam skeptik što se tiče njegovog povratka u Slaviju. Ne bih želio griješiti dušu, ali mislim da je u potrazi za novom sredinom, rekao je Erbaz, a prenosi Oslobođenje.
Source: http://www.sportin.ba/tekst.aspx?id=18426

I guess the deal's back on with Spalevic. Hopefully he'll be able to sink in a few for Olimpik this upcoming season. :)
 
#16 · (Edited)

Na stadionu Igmana

OBAVLJENA PROZIVKA OLIMPIKA

Piše: Prodigy
Subota, 27.06.09. 15:37.

Danas je obavljena prozivka igrača Olimpika na stadionu Igmana na Ilidži. Trener Husref Musemić, sa svojim pomoćnicima Jusufbegovićem, Kolarom i Bećirevićem, obavio je prozivku i tako i zvanično krenuo sa pripremama za narednu sezonu.

Na raspolaganje stručnom štabu su se stavili sljedeći igrači: Adi Adilović, Irfan Rastoder, Aleksandar Simčević, Bruno Prlić, Nihad Suljević, Armin Lulić, Muhamed Subašić, Nikola Kolarov, Albin Pelak, Muamer Kurto, Miloš Vidović, Admir Makić, Mladen Ristić, Miloš Jokić, Goran Kušljić, Mirko Marinković, Adis Hasečić, Darko Spalević, Nermin Spahović i Armin Mahović .Na probi se nalaze Delmedin Hamzagić, Adnan Ejupović, te Alen Spahić.

Ekipa će u naredna tri dana obaviti testiranja, a potom će pripreme nastaviti na Kupresu i pokušati se što bolje pripremiti za napore koji ih očekuju u Premijer ligi i Kupu Bosne i Hercegovine.
Source: http://sportsport.ba/bh_fudbalp-19629.htm

And the team's officially assembled. I can't say a whole lot about the players, because I'm familiar with very few of them. Whatever, only time will tell. A relatively young team with (what appear to be) high expectations/disciple, great coach, and proper club management...just can't possibly go wrong.

I can't wait for the next season to begin, and see how the "dream team" performs.
 
#20 · (Edited)

Mladi premijerligaš kompletirao ekipu

VRANIĆ NA GOLU OLIMPIKA

Piše: Brza zmija
Utorak, 30.06.09. 22:07.

Redove FK Olimpika danas je pojačao i već obavio prvi trening sa ekipom golman Dragan Vranić koji u Sarajevo stiže iz Vranja gdje je igrao za Dinamo.

Tridesetogodišnji Vranić do sada je nastupao za Elbasan (Albanija), Radnički (Kragujevac), Mačvu (Šabac), Vučje, Lodj (Poljska), Vlasinu (Vlasotin), te Dinamo iz Vranja.

"Znam da stižem u organizovan klub sa visokim ambicijama i nadam se da će svojim iskustvom pomoći ekipi da ostvari što bolji plasman u sezoni koja počinje za nešto malo više od mjesec dana.", rekao je Vranić tokom službenog predstavljanja.

Ekipa Husrefa Musemića dolaskom Vranića je kompletirana, te će već u subotu putovati na Kupres gdje će ostati deset dana i pokušati se što bolje pripremiti za napore koji predstoje.
Source: http://sportsport.ba/bh_fudbalp-19816.htm

Does anyone know much about this guy, Dragan Vranic? I can't find a single thing, but I guess Musimovic deemed him worthy.
 
#21 · (Edited)


Novi igrači u Olimpiku
Uprava FK Olimpik Sarajevo odlučila je potpisati ugovore sa tri igrača koji su se nalazili na probi u redovima novog premijerligaša.

Radi se o Milošu Mladenoviću, koji je u Olimpik došao iz Voždovca iz Srbije i koji je rođen 1990 godine i koji igra u veznom redu.
Također u klubu ostaje i Azur Velagić koji je prošao Bayernovu školu fudbala i koji također igra u veznom redu, a rođen je 1991. godine.

U klubu ostaje i Nermin Spahović, dijete Olimpika koji je proteklu sezonu igrao za Ozren, a koji igra na poziciji špica i koji je rođen 1991. godine.

FK Olimpik je pripreme za narednu sezonu, povratničku u Premijer ligu BiH počeo u subotu 27.07. na stadionu Igman na Ilidži, gdje igrači treniraju dva puta dnevno. Sinoć je trener Musemić odlučio da provjeri nove igrače u meču koji su odigrali između sebe. Već sutra Olimpik igra i prvu pripremnu utakmicu i to protiv Zrinjskog u Posušju. Odmah nakon meča ekipa se seli na Kupres, gdje će provesti deset dana. Nakon čega će pet dana boraviti ponovo u Sarajevu, da bi 17.07. ekipa nastavila pripreme u Odžaku, gdje će također odigrati nekoliko pripremnih utakmica. Posljednja četiri dana pred prvenstvo tim će ponovo provesti trenirajući u Sarajevu.

Još jednom podsjećamo da će Olimpik svoje domaće utakmice u Premijer ligi igrati najvjerovatnije nedjeljom, a ne ponedjeljkom, kako je to ranije bilo najavljivano i to na stadionu Grbavica.
Source: http://www.sportin.ba/tekst.aspx?id=18585

FK Olimpik sign three players (Milos Mladenovic, Azur Velagic, and Nermin Spahovic) after having tested them out to see what they're made of. Musemic has a great eye for talent, so it's natural that all of these very young players will be sold for plenty in the future, assuming they prove themselves.
 
#22 ·


Novo lice stadiona Otoka

Opština Novi Grad je usvojila idejno rješenje izgleda stadiona Otoka…

Stadion Olimpika trebao bi tako imati četiri natkrivene tribine sa nešto više od 8000 sjedećih mjesta i zadovoljavao bi sve standarde UEFA-e.

Opština je objavila tender za izvođenje radova i ubrzo bi trebali početi užurbani radovi na rekonstrukciji i uređenju postojećeg stadiona. Procjenjuje se da bi Olimpik već na proljeće mogao domaće utakmice igrati na obnovljenom stadionu.
 
#23 ·
Any chance of some solar panels on that roof? It would be a good opportunity to give contemporary sustainable architecture in BiH a shot in the arm.
 
#25 · (Edited)
2009/2010 Season
1. Round:
Olimpik – Modriča
2. Round:
Velež – Olimpik
3. Round:
Olimpik – Travnik
4. Round:
Olimpik - Sarajevo
5. Round:
Laktaši – Olimpik
6. Round:
Olimpik – Leotar
7. Round:
Čelik – Olimpik
8. Round:
Olimpik – Široki
9. Round:
Zvijezda – Olimpik
10. Round:
Olimpik – Zrinjski
11. Round:
Slavija – Olimpik
12. Round:
Olimpik – Željezničar
13. Round:
Rudar – Olimpik
14. Round:
Olimpik – Borac
15. Round:
Sloboda - Olimpik
Olimpik's match schedule was released a few days ago. From what I can tell, it seems like it's set up well for the team. Better yet, the team will be celebrating the title at home. ;)
 
#26 · (Edited)


Zrinjski bolji od Olimpika
Danas su prijateljsku utakmicu odigrali prvak naše zemlje, momčad mostarskog Zrinjskog i novi član Premijer lige – Olimpik.

Uspješniji je bio Zrinjski koji je u utakmici igranoj u Posušju slavio rezultatom 3:1. Zrinjski je poveo pogotkom Kordića, a poravnao je Spalević, koji je u Olimpik stigao iz Slavije u čijem je dresu dvije sezone zaredom bio najbolji strijelac Premijer lige.

Zrinjski je pred kraj utakmice ponovno došao do prednosti, a strijalac je bio Kordić. Nakon gužve u šesnaestercu Olimpika lopta se odbila u mrežu od jednog igrača sarajevske momčadi što je bilo i konačnih 3:1 za Zrinjski.
Source: http://www.sportin.ba/tekst.aspx?id=18621

Olimpik played a friendly against Zrinjski in Posusje, yesterday. Unfortunately, the result was 3:1. Spalevic scored Olimpik's goal to tie up the game in the beginning.

Although the result doesn't sound good, I think this ends up playing in Olimpik's favor. They were able to see what it's like playing against the champion of BH, and Musemic can now realistically set-up some tactics. We'll see...the club will definitely benefit from this result.
 
#27 · (Edited)


Spalević se izvinuo navijačima Sarajeva
Darko Spalević uputio je navijačima Sarajeva ispriku zbog svojih ''grijeha iz prošlosti''...

Najzvučnije pojačanje novog sarajevskog premijerligaša Olimpika, Darko Spalević, našao se na meti navijača Sarajeva zbog ''grijeha iz prošlosti'', iz vremena dok je branio boje Slavije.

Molio bih navijače Sarajeva da se ne potenciraju stvari koje su bile u prošlosti. Ovim putem želio bih da im se izvinim. Sve što sam radio, radio sam u žaru borbe, a ne da bi nekoga provocirao. Nisam nacionalno obojen, jer da je tako ne bih pristupio Olimpiku, nego bih ostao u Slaviji ili potražio neki drugi klub. Ja sam profesionalac i živim od fudbala. - rekao je Spalević za
Oslobođenje i dodao kako je oduševljen prijemom i uvjetima u Olimpiku.
Source: http://www.sportin.ba/tekst.aspx?id=18679

Spalevic, Olimpik's most successful transfer this summer, has publicly apologized for his behavior towards FK Sarajevo's fans last season while playing for FK Slavija. Not necessarily sports-related, but definitely worth posting for his maturity.
 
#28 ·
Maturity is to be sensible enough not to go there in the first place. This sounds more like he is trying to make life a lot easier for himself, knowing that the gestures towards Horde Zla offended other supporters, including those who is supposed to cheer him on as an Olimpik-player, just as much.
 
#32 · (Edited)


Olimpik - Čelik 2:0
Danas je na terenima na Kupresu odigrana prijateljska utakmica izmedju F.K. "Olimpik" i F.K. "Čelik", koja je završena pobjedom "Vukova" od 2:0.

Musemić je suprotstavio Čeliku isti sastav koji je počeo i protiv Zrinjskog, osim ozlijedjenog Vidovića, kojeg je zamijenio Azur Velagić, 18-godišnjak koji je sviju oduševio na ovim pripremama.

Ekipa Olimpika je nakon poluvremena vodila sa 2:0, a strijelac oba pogotka bio je Marinković. Odlično izdanje i igra u prvom poluvremenu, te sjajna kolektivna igra doveli su do vodstva ekipe novog premijerligaša.

U stručnom štabu Olimpika nisu krili zadovoljstvo ostvarenom igrom, ali su i napomenuli da ekipa može još napredovati i uigrati se, te da će vrijeme do kraja priprema iskoristiti za otklanjanje nedostataka koje su primijetili na ove dvije odigrane utakmice.
Source: http://www.sportin.ba/tekst.aspx?id=18716

Olimpik beat Celik in a friendly today, with the result 2:0. The same line-up used against Zrinjski was played against Celik, as well. Vidovic was replaced by Velagic (18 years-old), who ended up playing very impressively. Marinkovic scored both goals.

Overall, Olimpik's progress is evident and I think it's safe to conclude they're able to roll with Bosnia-Herzegovina's finest. Also, I'm glad Marinkovic was signed over - so far, a great addition.
 
#33 ·
Musemić: Polako se uigravamo

Trener sarajevskog Olimpika, Husref Musemić, kaže da njegova momčad polako ulazi u takmičarsku formu.


Još nisu svi sasvim spremni, ali mogu reći da sam zadovoljan zalaganjem svih igrača. Vidi se da svi izgaraju od želje i bore se za mjesto u prvoj postavi, rekao je Musemić.

Olimpik je do sada odigrao dvije utakmice. Od Zrinjskog su poraženi sa 3:1, dok su zeničkog Čelika svladali sa 2:0.

Postoji još dosta prostora za napredovanje. Uvjeren sam da ćemo do početka Premijer lige biti potpuno spremni, te da ćemo već protiv Modriče dokazati da se na nas može ozbiljno računati, dodao je Musemić.
 
#35 · (Edited)

Mladi fudbaler po ukusu Musemića

AZUR VELAGIĆ POTPISAO ZA OLIMPIK

Piše: A. Beganović
Petak, 10.07.09. 12:28.

Azur Velagić zadovoljio je stručni štab novog premijerligaša, sarajevskog Olimpika, te potpisao petogodišnji ugovor sa ovim klubom.
Radi se o veoma mladom igraču koji ima 17 godina i koji igra na poziciji desnog veznog, a prema onome što je pokazao na pripremama ravnopravno će konkurisati za prvi tim.

Velagić je prošao fudbalsku školu Bayerna i nakon potpisivanja ugovora je istaknuo kako je zadovoljan potpisom za Olimpik, te kako se nada da će u budućnosti još više napredovati.

Šef stručnog štaba Olimpika, Husref Musemić, smatra kako je Velagić izuzetno talentovan, te kako je i pored svoje mladosti siguran u igri, što je pokazao i u utakmici sa Čelikom. Za ovog mladog fudbalera interes su već pokazali i iz stručnog štaba mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine.
Source: http://sportsport.ba/bh_fudbalp-20383.htm

Azur Velagic signed to Olimpik on a five-year contract. He's only 17-years old and if Musemic sees potential in this kid already, I'm sure by the 4th/5th year, the club will be able to sell him for plenty.
 
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top