Xtratime Community banner

BiH Teams in Europe 08/09

8K views 283 replies 27 participants last post by  bosnianfan000 
#1 ·
Champions League-Modrica

UEFA CUP- Siroki,Zrinjski

Intertoto Cup- Celik
 
#2 ·
Božičić: Nemamo mi tim za Europu

Slaviša Božičić produžio je ugovor s Modričom, te će na klupi prvaka Bosne i Hercegovine ostati do sljedećeg ljeta.


Modriča je osvajanjem prvom mjesta izborili plasmanu u Europu, odnosno u kvalifikacije za Ligu prvaka.

Nemamo mi šta da tražimo u Europi. Bilo bi lijepo da pređemo prvu prepreku, druga će biti jača od stijene. Naravno, ne predajemo se unaprijed, kaže Božičić.

Moramo neke loše navike u radu prevazići, pa dovesti druge ljude na mjesta na kojim su do sada bili pojedinci koji su gledali sebe, a ne klub. Meni su interesi Modriče uvijek ispred ličnih ambicija. Imam viziju kako da dam doprinos jakoj Modriči na duže vrijeme.

Modričani će u narednu sezonu, prema svemu sudeći, ući sa veoma izmijenjenim timom…

Zbog pojedinaca u Upravi kluba ostali smo bez golmana Bojana Tripića koji je prešao u zenički Čelik. Štoper Željko Kljajević će ili u Emirate ili u Ukrajinu. Stevu Nikolića, našeg prvog strijelca, žele na sve strane, a on bi nam i te kako dobro došao u narednoj sezoni. Čujem da Grci hoće po svaku cijenu Marka Živkovića, da su Slovaci zainteresovani za Nemanju Stjepanovića. Pored toga, veteran Sreten Vasić će u penziju, Dragan Jolović je blizu okončanja karijere. Mnogo je promjena, a treba dovesti adekvatne zamjene i svježe snage, kaže Božičić za Nezavisne.
 
#3 ·
Out of these four teams Siroki will probably go the furthest, I was hoping Celik would, but aren't they playing a Turkish team first?
 
#5 ·
Luck is all that matters, if any team manages to get to third qualifying faze or even group stage, or for Uefa first round. The draws can help us or brake us, if we get a hard draw in the second qualifying round then were screwed. When it comes to these international competitions, no matter what ethnicity these teams are I still cheer for them, I hope all four do good, but I doubt they will other than Siroki or Zrinjski depending on the draws.
 
#6 ·
Celik's first opponent is FK Grbalj. Can anyone give us some info on this club, do we have a big chance? If we win we play Sivasspor.
 
#8 ·
Article from Modrica (not sure where to put)

KAKO ZADRŽATI NAJBOLJE IGRAČE?

MODRIČA, 09. JUN -
Modriča Maxima je prvak Bosne i Hercegovine, a njeni prvotimci veliki magnet za brojne menadžere. Tako je čuvar mreže Bojan Tripić modrički plavo-žuti zamijenio crveno-crnim dresom Čelika.

„Lako sam se dogovorio s rukovodstvom Zeničana, a drago mi je da u Modriči nisu pravili nikakve smetnje. Najljepše trenutke svoje karijere doživio sam u Modriči. Od srca želim, sada već, bivšem klubu dosta sreće i uspjeha i ovog ljeta u Evropi i u narednim sezonama. Iskreno se nadam da ću jednog dana, makar na zalasku karijere, vratiti se u Modriču“, rekao je pomalo drhtavim glasom Tripić, povremeni reprezentativac BiH.

Marko Živković, “radilica“ Modričana na meti je insotranih klubova. Šuška se da bi za koji dan mogao do Grčke...

„Nije tajna da me saleću svakodnevno menadžeri i da su neki klubovi iz Grčke najkonkretniji. Kako sada stvari stoje, najvjerovatnije ću karijeru nastaviti u kolijevci Olimpijskih igara. Ostale su još određene genaralije i sve dok se svi pregovori ne pretvore u dogovore, ja sam igrač Modriče Maxima. Znate kako je to, obično kada smatrate da je sve gotovo, iskrsne neki novi detalj, problem“, kaže Živković.

Neki klubovi iz Slovačke žele Nemanju Stjepanovića i Jadranka Bogičevića. Ovi mladići, koji su nekada znanje sticali u beogradskoj Crvenoj Zvezdi, zimus su bili blizu prelaska u klubove iz ove zemlje, nisu se sve kockice posložile i ostali su u fudbalskoj Posavini.

Štoper Željko Kljajević, komandant odbrane „uljara“, takođe je na izlaznim vratima.

„Dobio sam ponude iz Emirata, uslijedio je poziv iz Ukrajine. Menadžeri me svakodnevno kontaktiraju i tvrde da je moj odlazak vrlo blizu. Dok se to ne desi, odmoriću se u Budvi, napuniti baterije i što bolje pripremiti za naredne profesionalne obaveze“, rekao je Kljajević.

Stevo Nikolić, najbolji igrač Modričana i prvi strijelac novog bh. šampiona, zanimljiv je nekim klubovima u Njemačkoj, pa novosadskoj Vojvodini. Kaže, nigdje ne žuri...

„Čelnici Vojvodine su najuporniji. Imam svakodnevne pozive i iz Njemačke. Međutim, oprezan sam, ne želim da se zalijećem, poučen nekim gorkim iskustvima iz prošle godine. Meni su 23 godine, stigao sam i do dresa prvog tima Bosne i Hercegovine. Ukoliko i ne ostvarim odličan ino-angažman, ostaću u Modriči Maxima, odigrati njene evropske utakmice i doprinijeti što boljem plasmanu u narednoj sezoni“, smireno će Nikolić.

Slaviša Božičić, kormilar Modričana, načelno je postigao dogovor s rukovodstvom kluba, opštine Modriča i generalnog sponzora, da produži vjernost sa Modričanima na još godinu dana.

„Blizu sam opstanka u Modriči. Imao sam i ja nekih ponuda, poput mojih igrača, ali u Modriči su procijenili da bi bilo dobro da nastavimo saradnju. Svjestan sam, neophodno je ekipu zadržati u vrhu bh. fudbala, pokušati nastaviti sa dobrim rezultatima. Plaše me najave odlazaka nekih prvotimaca. Prelazak golmana Bojana Tripića u Čelik za nas je veliki gubitak. Ode li još neko od igrača, a sve su prilike, moramo munjevito reagovati, pronaći i angažovati adekvatne zamjene“, podvlači Božičić.

Mladi u uspješni stručnjak zakazao je prozivku igrača za srijedu, 18. juna u 10 časova. Dva dana kasnije na centralnom gradskom trgu „Dr Milan Jelić“ od 20 časova uslijediće gala-manifestacija „Veče šampiona“.

Uspješni su prvi i dok se raduju...
 
#10 ·
Modrica wont do anything in europe,they might get past the first round if they get a shitty team

Siroki- it all depends on who they bring in because most of their Brazilians are leaving,they will probably go the furthest of all BiH teams

Zrinjski-dont expect anything from them,seems every yr they choke big time in Europe

Celik- Istuk said he isnt taking the intertoto too seriously so theyll probably get past Grbalj and lose to Sivasspor
 
#14 ·
Intertoto

FT

Celik-Grbalj 3:2
 
#23 ·
We all know FK Sarajevo is the only real club in BiH right now ;)
:star::star::star::star::star::star::star::star:
:star::star::star::star::star::star::star::star:
 
#22 ·
Egzodus u Modriči: Otišao i Božičić

Iako je postigao dogovor o produženju suradnje sa Modričom, trener prvaka Bosne i Hercegovine Slaviša Božičić, odlučio se za promjenu sredine.


Odlazim iz obiteljskih razloga. Jednostavno, nemam izbora i moram otići, izjavio je Božičić, koji će sljedeće sezone s klupe predvoditi srbijansku Bežaniju.

Volio bih da Modriča zadrži trenutni kvalitetu, ali realno, biti će teško. Iskreno se nadam da će u Modriči imati snage da se zadrže u vrhu bh. nogometa, dodao je sada već bivši strateg Modričana.

Igrači odlaze, novih imena nema

Pored najuspješnijeg trenera u povijesti Modriča je ostala i bez nekoliko važnih igrača. Tako su Modriču napustili Marko Živković, Željko Kljajević, Bojan Tripić, Đorđe Savić i Nemanja Stjepanović, a odlazi i Stevo Nikolić, koji će karijeru nastaviti u inozemstvu.
------------------------------------------------------

Modrica is falling apart,i didnt think they could do anything in europe even if they kept their best players but now they could become relegation candidates with all these departures.
 
#25 ·
Čelik u Nikšiću, Šabić ostao u Zenici Piše: Kulin Ban
Petak, 27.06.08. 15:25.

Fudbaleri Čelika doputovali su u Nikšić, gdje će sutra od 17:30 sati igrati revanš utakmicu prvog kola Intertoto kupa protiv Grblja.


Ekspedicija našeg tima Crnu Goru stigla je izuzetno oslabljenja, jer je u zbog povrede u Zenici ostao kapiten ekipe sa Bilinog polja, Nermin Šabić.

„Bez obzira što ćemo nastupiti bez našeg najboljeg veznog igrača u Nikšić smo došli kako bi odbranili gol prednosti iz prve utakmice. Nema mnogo filozofije, braniti se nećemo, već ćemo se nadigravati sa ni malo naivnom crnogorskom momčadi. Mi drugačije ne želimo, niti znamo igrati“, istakao je Ivo Ištuk, šesf tsručnog štaba Čelika.

Naša ekipa će večeras trenirati na Gradskom stadionu u Nikšiću na kojem će im Grbalj, inače tim iz Radanovaca, biti domaćin, jer njihov stadion ne ispunjava UEFA kriterije.

„U Nikšić smo došli sa 17 fudbalera, od čega su tri golmana. No, to ne nam ne smije biti bilo kakvo opravdanje. Neće biti tragedija ako ne prođemo dalje, a iako nam rezultat nije imperativ, u Intertoto kupu daćemo maksimum da obradujemo naše navijače“, kazao je Ištuk.

Utakmica Grbalj – Čelik igra se sutra sa početkom u 17:30 sati. Prvi susret igran prošle subote na Bilinom polju dobio je naš predstavnik sa 3:2
 
#26 ·
FT
Grbalj-Celik 2:1 (4:4 agg) Grbalj advances on away goals rule
 
#27 ·
Počeo fijasko BH fudbala

Počelo je ovogodišnje sramoćenje BH fudbala. Pretedent za prvaka BiH u predstojećoj sezoni, zenički Čelik, danas je ispao u 1. kolu Inter Toto Cup-a od crnogorskog Grblja (2:1). No, dobro poraz je i sastavni dio fudbala, pa to toliko i nije „crno“.



Međutim, podatak da je Čelik u Nikšić, gdje se igrala utakmica, došao sa 16 igrača. Od toga, dva fudbalera su na transfer listi i već znaju da će u narednoj sezoni igrati u Prvoj ligi FBiH, u Rudaru iz Kaknja, dok su još dvojica juniori. Nema šta, ozbiljan pristup Uprave kluba. Vrijedi li se sada zapitati čemu sve one „igranke“ u prošloj sezoni Premier lige, gdje, da se razumjemo, nije samo Čelik, već čitava liga učestvuje u „igrankama“, počev od sudija, „sistema tri za tri“….



I sad treba slušati priče kako kreće borba za titulu !!!! Smiješno ili žalosno, prosudite sami !!!



Napomene radi, Modriča, naš „aktuelni prvak“ doživio je pravi egzodus igrača, pa će mu i kakav predstavnik Andore biti velika prepreka !!! Zrinjski, bez pola ekipe i sa nikad siromašnijim prelaznim rokom, očito nema prevelike šanse, a u tu grupu možda možemo dodati našeg četvrtog predstavnika, ekipu Širokog.



Definitivno, pred nama je totalni fijasko klubova, a tek slijedi reprezentacija Ilje Dominkovića, Sulejmana Čolakovića, Bogdana Čeke….. To je najmanje reprezentacija navijača Bosne i Hercegovine !!!
 
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top