Perparim and Mehmet Hetemaj - Xtratime Community
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old December 12th, 2006, 17:43 Thread Starter
Rising Star
 
Black-Eagle's Avatar
 
Join Date: 03 2005
Location: Brussels
Teams: Albania NT, RSC Anderlecht, AC Milan
Posts: 997
Perparim and Mehmet Hetemaj

Hello everybody,

Maybe there are some Finish posters here ... ? so I would like them to tell me more about this article published on the HJK Helsinki official website. Thanks a lot !Hetemaj't eivät voi edustaa Albaniaa
- 10.12.2006 -

HJK:n riveissä pelaava Mehmet ja AEK Ateenan paitaan Klubista kesällä siirtynyt Perparim Hetemaj eivät voi edustaa Albaniaa maajoukkuetasolla kerrotaan Palloliiton verkkosivuilla.

Lehdissä on kirjoitettu, että kaksoiskansalaisuuden omaavia veljeksiä ja etenkin Kreikassa läpimurtoa tekevää Perparimia on houkuteltu Albanian maajoukkueeseen ja on herännyt keskustelua, jonka mukaan Suomen maajoukkuejohdon olisi pitänyt reagoida välittömästi ja sitouttaa Hetemaj't Suomen maajoukkueeseen. Ensisijaisesti Perparimin kohdalla pelauttaa häntä A-maajoukkueessa ja sen jälkeen hän ei saisi edustaa enää muita maita kuin Suomea A-maajoukkuetasolla.

Lehdistö ei ole tehnyt kotiläksyjään kunnolla, sillä Hetemaj'n veljeksillä ei edes ole oikeutta edustaa Albaniaa, koska he ovat kansallisuudeltaan Kosovon albaaneja ja heidän mahdollinen toinen edustusoikeutensa on entisessä Jugoslaviassa (nykyisin Serbia), ei Albaniassa. Kumpikaan Hetemaj ei voi edustaa Albaniaa Suomen Palloliiton tietojen, eikä FIFA:n nykyisten sääntöjen mukaan, koska he eivät ole koskaan olleet kyseisen valtion kansalaisia.

Jalkapallon kattojärjestö FIFA:n kaksoiskansalaisuutta koskeva säännöstö on varsin yksiselitteinen. Mikäli kaksoiskansalaisuuden omaava pelaaja haluaa edustaa toista kansalaisuuttaan jalkapallokentällä, hän voi itse anoa FIFA:lta oikeutta vaihtaa maajoukkuetta ennen kuin hän täyttää 21 vuotta. Vaihdon voi tehdä kertaalleen ja siihen on liitetty kaksi ehtoa. Pelaaja ei ole saanut pelata A-maaotteluita aiemman kansalaisuuden maajoukkueessa, ja pelatessaan ensimmäisen virallisen (esim. Perparim Hetemaj’n tapauksessa nuorten EM-karsinnat) maaottelun, hänellä on täytynyt olla haettavan maajoukkueen kansalaisuus.

Perparim Hetemaj on halunnut painottaa, että haluaa edustaa nimenomaan Suomea, jossa on lähes koko ikänsä asunut ja jalkapallo-oppinsa saanut. Hän on tällä hetkellä Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkuemies. Helmikuussa pelataan seuraava miesten maaottelu, jossa vastaan tulee Skotlanti. Tämä tosin pelataan B-maaottelun statuksella. Hetemaj toivoo pääsevänsä näyttämään taitojaan miesten maajoukkueessa mahdollisimman pian.

Juuri 19-vuotta täyttänyt Mehmet Hetemaj taas on valittu Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueeseen ja kärkkyy paikkaa jatkossa myös U21-ryhmässä.
Black-Eagle is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old January 10th, 2007, 14:53
Forum Manager
Legend
 
Kafka's Avatar
 
Join Date: 02 2000
Location: Amsterdam
Teams: HJK, Lazio
Posts: 14,067
This comes very late, but it goes on to say that neither one of the Hetemaj brothers can represent Albania, because they have never been citizens of the country. They could choose to represent Serbia, because they have been Yugoslav citizens. Obviously that's not happening...

Irriducibili? No thanks, I'm a fan of Lazio.
Kafka is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old February 15th, 2007, 20:50
Rookie
 
Join Date: 12 2001
Posts: 75
Quote:
Originally Posted by KS-Hitman
guess they will just need to wait until Kosovo gets their NT
I think they will choose Finland NT.
Orson is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register NowIn order to be able to post messages on the Xtratime Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive. Try to avoid choosing short (like '1'), simple (like 'abcd') and easy to guess passwords (like a name of your favorite team, player, etc)! Complex and long enough passwords, that consists of random string of alphabet and numerical characters, are almost impossible to be stolen and misused.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-inCurrently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear ModePosting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome