The 'Cosmic' Contra Era - Xtratime Community
 16Likes
Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread Display Modes
post #1 of 61 (permalink) Old September 19th, 2017, 13:58 Thread Starter
Forum Manager
Xtratime Elite
 
GICA's Avatar
 
Join Date: 11 2001
Teams: FC Barcelona, România
Posts: 69,136
The 'Cosmic' Contra Era

Spirit and pride define him as person, player and coach. Good luck in the Euro'20 campaign.

Discuss the tactics and selection choices of the new NT coach.
GICA is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 61 (permalink) Old September 19th, 2017, 14:02
General Iordanescu
Xtratime Legend
 
forestasuceava's Avatar
 
Join Date: 10 2007
Location: Nope
Teams: Open for the biggest bidder.
Posts: 27,083
Good luck to him. He will need it

Not necessarily because he isn't up to the task, but the Romanian NT is notoriously hard to manage.
The Rumaniac likes this.
forestasuceava is offline  
post #3 of 61 (permalink) Old September 19th, 2017, 14:03 Thread Starter
Forum Manager
Xtratime Elite
 
GICA's Avatar
 
Join Date: 11 2001
Teams: FC Barcelona, România
Posts: 69,136
GSP gives us 6 motives to consider him a perfect choice...

6 motive pentru care Cosmin Contra e alegerea perfect? pentru na?ional?: modern ?i cu un avantaj major în trofeele câ?tigateQuote:
1. Fără experiență. Și ce?

"Am multe alte lucruri pe care, poate, un antrenor cu experiență nu le mai are". Contra, 41 de ani, are dreptate. E tânăr, pentru o meserie care necesită atenție continuă, știe care sunt ticurile unor jucători care au plonjat în epoca Instagram, înțelege derapajele, dar are vigoarea necesară să le pună capăt. Contra e un fel de Victor Pițurcă fără bățoșenie, un Răzvan Lucescu mai abordabil, un Daum fără ranchiună. E bun pentru vestiar pentru că pare aproape de jucători, având în același timp rezerve de autoritate.


2. Maldini și Rui Costa. Care Alibec?

Deportivo Alaves, AC Milan, Atletico, Getafe, West Brom. Contra a trecut prin cele mai importante campionate din lume ca jucător, a atins o finală de cupă europeană, a împărțit vestiarul cu lideri precum Paolo Maldini, Rui Costa sau Pirlo. A fost un pilon al naționalei, într-o perioadă de Ev Mediu, singurul cu o carieră rezonabilă în tot primul deceniu din acest nou mileniu și ajuns antrenor la nivel înalt. Are habar ce înseamnă performanța recentă, într-o epocă în care personalitățile puternice se fac simțite în lotul reprezentativ. Contra știe cum să înfrunte jucători precum Budescu sau Alibec, fără să răstoarne taraba cum a făcut Daum.


3. De ce îl poate ajuta faptul că e omul cupelor

Contra a evoluat la echipe care nu aveau ca obiective majore decât competițiile eliminatorii, iar rezultatele au fost excelente: a făcut o finală de Cupa UEFA și două de Cupa Regelui, cu Alaves, respectiv Getafe. Mentalitatea meciurilor pe muchie de cuțit s-a transmis și în antrenorat. Nu accidental, Contra și-a motivat perfect echipa conduse de pe bancă pentru victorii în Cupa României și Cupa Ligii. Iar play-off-ul de anul trecut, în care a reactivat un Dinamo mai demoralizat ca naționala lui Daum, a dovedit aceeași capacitate de abordare a partidelor cruciale. Cum naționala nu are niciodată timp și fiecare meci trebuie abordat ca o încleștare fundamentală, background-ul lui Contra se poate dovedi, iarăși, decisiv.


4. Libertate față de impresari și clanul Becali

Contra are un alt avantaj sesizabil. E independent. Fără rude apropiate pe post de impresar, cum ar fi fost cazul cu Rednic sau Reghecampf, fostul antrenor dinamovist nu are de ce să facă jocurile nimănui. În același timp, fără să facă parte nici din cercul lui Giovanni Becali, cum au fost alte nume mari ale naționalei, precum Hagi sau Chivu, Contra se poate orienta în liniște, nederanjat de consecințele selecției.


5. Un alt fel de dinamovist

Contra știe să își vadă interesul. A fost antrenorul "câinilor" care a bătut FCSB de cele mai multe ori în perioada recentă, dar niciodată nu a pus degetul pe rană. Reținut în conferințele de presă, l-a lăsat pe Steliano Filip să cuprindă toate fluierăturile prin agresivitatea și maimuțărelile de pe teren. Cum naționala înseamnă FCSB + alții, Contra poate profita acum de capitalul de indiferență din partea roș-albastră.


6. Defensivă? Sau atac?

Spre deosebire de Daum, care a plonjat direct în meciurile oficiale, Cosmin Contra va avea timp la dispoziție, precum și câteva meciuri ca să strângă șuruburile. Bun cunoscător al fotbalului nostru, Contra s-a obișnuit să construiască echipe robuste în defensivă, dacă ne gândim la epoca Petrolul Ploiești, însă o cifră este destul de impresionantă: 1,6 goluri/meci este media reușitelor echipelor antrenate în L1, cea mai bună dintre toate cele înregistrate de antrenorii activi în ediția curentă.
GICA is offline  
 
post #4 of 61 (permalink) Old September 19th, 2017, 18:00
Forum Manager
Legend
 
The Rumaniac's Avatar
 
Join Date: 11 2001
Location: Argentina
Teams: Romania, River Plate
Posts: 15,641
For once GSP doesn´t write a load of crap. Nice to read about his non connectons to agents. That´s great news if true (Notice GSP implies that other coaches didn´t have such freedom, something they never talked about with concrete cases tough...)

I love the Thread title. A friend used to make that same pun with his name back when when we played PES years ago

Will he bring us among the stars?

BTW Petrescu just said he likes "players who give it all, with attitude, in spite of their qualities". So, we definately saved ourselves from many frustrations by not having him. Let´s see how Contra works with our talents. He recently said Alibec could play in a big league, but that he should play like against Sporting more often. That can be interpreted in many ways
Hagibest likes this.
The Rumaniac is offline  
post #5 of 61 (permalink) Old September 20th, 2017, 13:55
Rookie
 
MaximRO2nd's Avatar
 
Join Date: 02 2017
Posts: 46
Junior Morais can now be called to the NT: he's now a romanian citizen. Do you guys think he could be an option? Btw, he's 31.
MaximRO2nd is offline  
post #6 of 61 (permalink) Old September 20th, 2017, 19:58 Thread Starter
Forum Manager
Xtratime Elite
 
GICA's Avatar
 
Join Date: 11 2001
Teams: FC Barcelona, România
Posts: 69,136
Not really.
GICA is offline  
post #7 of 61 (permalink) Old September 23rd, 2017, 10:51 Thread Starter
Forum Manager
Xtratime Elite
 
GICA's Avatar
 
Join Date: 11 2001
Teams: FC Barcelona, România
Posts: 69,136
Contra's press conference:

Quote:
"Vreau să mulțumesc membrilor Comisiei Tehnice că m-au propus, domnului președinte că a acceptat și Comitetului Executiv că a fost de acord. E un vis împlinit. Mi-am dorit mult să antrenez echipa națională. A venit devreme această șansă. Sunt pregătit pentru această provocare.

Știu ce mă așteaptă. Știu că vin într-un moment greu. Sper să revenim acolo unde ne este locul. Este cel mai important pas din cariera mea. E același sentiment ca și cum aș antrena o echipă de top. E o responsabilitate foarte mare. Nu există ceva mai tare decât atât"
Quote:
"Cred că am acumulat suficientă experiență și sunt capabil să completez cu multe alte lucruri care pot face să se echilibreze balanța. Am învățat multe de când am început cariera de antrenor. Sunt bine pregătit și pot lua decizii în momente grele"
Quote:
"Trebuie să revenim în a doua urnă valorică. Suntem o echipă lipsită de agresivitate, dar nu trebuie să ne mai fie frică de nimeni. Trebuie să compensăm anumite deficiențe în joc cu dorință și muncă. E nevoie de un spirit de luptă așa cum are Lobonț. E nevoie de un spirit de echipă, iar el are toate aceste calități. Vreau să facă parte din stafful meu pe viitor. Cred că mă va ajuta foarte mult. Acum staff-ul este format din Jerry Gane - secund, Adrian Mihalcea - tot secund, Javi Reyes - preparator fizic, iar la antrenor cu portarii am avut 2-3 interviuri și vom lua o decizie"
Quote:
"Voi merge la Roma pentru a-l convinge pe Ștefan Radu. Știu situația lui și înțeleg că în mare parte nu e prea decis să revină la națională. Dar voi încerca să-l conving. Acum sunt selecționer, așa că am un mesaj pentru toți jucătorii naționalei. Știu că nu voi mulțumi pe toată lumea ca selecționer. Orice jucător are poarta deschisă la națională, dar eu mereu am ținut mult la forma fotbaliștilor"
GICA is offline  
post #8 of 61 (permalink) Old September 23rd, 2017, 18:35
Forum Manager
Legend
 
The Rumaniac's Avatar
 
Join Date: 11 2001
Location: Argentina
Teams: Romania, River Plate
Posts: 15,641
Trying with Radu again...in his case they were teammates, I guess that´s why he thinks he can make him change his mind

He also mentioned Nedelcu, Baluta, Bicfalvi and Mitrita as players in form
The Rumaniac is offline  
post #9 of 61 (permalink) Old September 24th, 2017, 20:33 Thread Starter
Forum Manager
Xtratime Elite
 
GICA's Avatar
 
Join Date: 11 2001
Teams: FC Barcelona, România
Posts: 69,136
Contra:

"Alibec are calităţi extraordinare, poate să facă diferenţa, dar nu trebuie să mai aibă oscilaţiile acestea de formă. Trebuie să fie mai mult în preajma porţii, e un atacant care n-are niciun gol marcat în 11 etape din Liga 1. Asta mă preocupă foarte mult. Statistica nu mă interesa când eram la Dinamo, dar, de când sunt la naţională, am luat fiecare jucător în parte, cei 53 pe care-i urmărim, şi e preocupant că atacanţii noştri nu marchează multe goluri. Alibec trebuie să fie mai aproape de careu.

Dar nu contează doar numai golurile. Cine are atitudine cu mine are întotdeauna poarta deschisă la echipa naţională. Cine nu poate să facă lucrul ăsta nu va mai veni. Am nevoie de jucători cu atitudine, de jucători care vor să se sacrifice în unele momente ale jocului. Dacă Alibec şi Budescu înţeleg asta, au poarta deschisă la echipa naţională"
GICA is offline  
post #10 of 61 (permalink) Old September 25th, 2017, 15:10
Forum Manager
Legend
 
The Rumaniac's Avatar
 
Join Date: 11 2001
Location: Argentina
Teams: Romania, River Plate
Posts: 15,641
Quote:
Originally Posted by GICA View Post
Contra:

"Alibec are calităţi extraordinare, poate să facă diferenţa, dar nu trebuie să mai aibă oscilaţiile acestea de formă. Trebuie să fie mai mult în preajma porţii, e un atacant care n-are niciun gol marcat în 11 etape din Liga 1. Asta mă preocupă foarte mult. Statistica nu mă interesa când eram la Dinamo, dar, de când sunt la naţională, am luat fiecare jucător în parte, cei 53 pe care-i urmărim, şi e preocupant că atacanţii noştri nu marchează multe goluri. Alibec trebuie să fie mai aproape de careu.

Dar nu contează doar numai golurile. Cine are atitudine cu mine are întotdeauna poarta deschisă la echipa naţională. Cine nu poate să facă lucrul ăsta nu va mai veni. Am nevoie de jucători cu atitudine, de jucători care vor să se sacrifice în unele momente ale jocului. Dacă Alibec şi Budescu înţeleg asta, au poarta deschisă la echipa naţională"
Hard to know what to make out of that. We need a coach that has the guts to take on the task of making these players work for the NT. Of course they have to do their best too, but that is nothing new.

Budescu is being FCSB´s best player every time, and he is much more active in games than he was for Astra, so there´s no reason to ignore him.

Alibec is having a very bad season, loosing the pre season training is hurting him badly. But regarding numbers, what about Stancu´s club numbers? Alibec has one goal every 2 games in Romania, so you gotta have some perspective
The Rumaniac is offline  
post #11 of 61 (permalink) Old September 25th, 2017, 18:05
World Class Player
 
NoName's Avatar
 
Join Date: 09 2004
Location: Graz, Austria
Teams: Romania forever
Posts: 8,933
I expect the worst like always so there will be no bad surprises for me.
forestasuceava and Hagibest like this.
NoName is offline  
post #12 of 61 (permalink) Old September 25th, 2017, 18:59
General Iordanescu
Xtratime Legend
 
forestasuceava's Avatar
 
Join Date: 10 2007
Location: Nope
Teams: Open for the biggest bidder.
Posts: 27,083
Yes, that's the right way to look at the Romanian NT
forestasuceava is offline  
post #13 of 61 (permalink) Old September 26th, 2017, 18:14
General Iordanescu
Xtratime Legend
 
forestasuceava's Avatar
 
Join Date: 10 2007
Location: Nope
Teams: Open for the biggest bidder.
Posts: 27,083
Portari: Ciprian Tătărușanu (Nantes, 46/0), Costel Pantilimon (Deportivo La Coruna, 25/0), Bogdan Lobonț (AS Roma, 85/0)

Fundași: Cosmin Moți (Ludogorets, 11/0), Vlad Chiricheș (Napoli, 49/0), Dragoș Grigore (Al-Sailiya, 28/0), Iasmin Latovlevici (Galatasaray, 12/0)

Mijlocași: Răzvan Marin (Standard, 8/1), Eric Bicfalvi (FC Ural, 4/0), Nicolae Stanciu (Anderlecht, 16/6), Alexandru Chipciu (Anderlecht, 30/4), Gheorghe Grozav (Karabukspor, 15/3)

Atacanți: Florin Andone (Deportivo La Coruna, 17/1), Claudiu Keșeru (Ludogorets, 18/5), Bogdan Stancu (Bursaspor, 52/14)

No Maxim... oh boy....
forestasuceava is offline  
post #14 of 61 (permalink) Old September 26th, 2017, 18:20
General Iordanescu
Xtratime Legend
 
forestasuceava's Avatar
 
Join Date: 10 2007
Location: Nope
Teams: Open for the biggest bidder.
Posts: 27,083
Anybody wanna guess the Liga I players called?

I guess Benzar, Ganea, 2 other DFs (Balasa one hopes), Pintilii, Nedelcu, Baluta, ???
forestasuceava is offline  
post #15 of 61 (permalink) Old September 26th, 2017, 18:53
Rising Star
 
levis27's Avatar
 
Join Date: 10 2012
Location: MTL
Teams: Romania NT
Posts: 917
no Torje...
levis27 is offline  
post #16 of 61 (permalink) Old September 26th, 2017, 18:56 Thread Starter
Forum Manager
Xtratime Elite
 
GICA's Avatar
 
Join Date: 11 2001
Teams: FC Barcelona, România
Posts: 69,136
Quote:
Originally Posted by forestasuceava View Post
Portari: Ciprian Tătărușanu (Nantes, 46/0), Costel Pantilimon (Deportivo La Coruna, 25/0), Bogdan Lobonț (AS Roma, 85/0)

Fundași: Cosmin Moți (Ludogorets, 11/0), Vlad Chiricheș (Napoli, 49/0), Dragoș Grigore (Al-Sailiya, 28/0), Iasmin Latovlevici (Galatasaray, 12/0)

Mijlocași: Răzvan Marin (Standard, 8/1), Eric Bicfalvi (FC Ural, 4/0), Nicolae Stanciu (Anderlecht, 16/6), Alexandru Chipciu (Anderlecht, 30/4), Gheorghe Grozav (Karabukspor, 15/3)

Atacanți: Florin Andone (Deportivo La Coruna, 17/1), Claudiu Keșeru (Ludogorets, 18/5), Bogdan Stancu (Bursaspor, 52/14)

No Maxim... oh boy....

But Grigore is there

I'm not a super fan of Torje but if Contra really cares about form, he's in a better form than Chipciu; and Stoian too.

Grozav was a star at Petrolul under Contra, it was clear he would make the final list.
GICA is offline  
post #17 of 61 (permalink) Old September 26th, 2017, 19:19
General Iordanescu
Xtratime Legend
 
forestasuceava's Avatar
 
Join Date: 10 2007
Location: Nope
Teams: Open for the biggest bidder.
Posts: 27,083
Grozav has something, he's typically Romanian too


Not sure what Chipciu is still doing there... Or Grigore. I'd not call them up at this time, for sure.
forestasuceava is offline  
post #18 of 61 (permalink) Old September 26th, 2017, 20:55
Forum Manager
Legend
 
The Rumaniac's Avatar
 
Join Date: 11 2001
Location: Argentina
Teams: Romania, River Plate
Posts: 15,641
Well we got our answer pretty soon, more than 15 days of hope would have hurt our hearts

The youngsters Moti, Grigore, Latovlevic and Keseru come to represent the new generation, while the talented Chipciu and Stancu will make us a possesion team once againLoosers like Maxim or Stoian, who start in Bundesliga and Serie A, have no place in this team


Maxim scored our last goal, but that doesn`t count...

Of course this means Alibec and Budescu won`t make it

Go **** yourself Contra
NoName likes this.
The Rumaniac is offline  
post #19 of 61 (permalink) Old September 27th, 2017, 06:17
General Iordanescu
Xtratime Legend
 
forestasuceava's Avatar
 
Join Date: 10 2007
Location: Nope
Teams: Open for the biggest bidder.
Posts: 27,083
Quote:
Originally Posted by The Rumaniac View Post
Loosers like Maxim or Stoian, who start in Bundesliga and Serie A, have no place in this team
Of course not, they play football... can't be used in our NT... same for Alibescu and a non-vintage Sanmartean. I'm surprised Mutu played more than 2 games for us TBH.
forestasuceava is offline  
post #20 of 61 (permalink) Old September 27th, 2017, 14:25
Ilie Balaci ❤
World Class Player
 
Hagibest's Avatar
 
Join Date: 10 2009
Location: Mississauga, ON
Teams: U Craiova, Milan, West Ham, Ajax, TFC, ROU, ITA
Posts: 9,408
Wow, I'm actually ****ing shocked. You cant even argue its for 'continuity' anymore. I'm done with our NT. And Contra.. you disappoint me mother****er
The Rumaniac likes this.
Hagibest is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register NowIn order to be able to post messages on the Xtratime Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive. Try to avoid choosing short (like '1'), simple (like 'abcd') and easy to guess passwords (like a name of your favorite team, player, etc)! Complex and long enough passwords, that consists of random string of alphabet and numerical characters, are almost impossible to be stolen and misused.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-inCurrently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes Rate This Thread
Linear Mode Linear Mode
Rate This Thread:Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome