Xtratime Community banner

Deni Lulic, 17, Rejected American U-17 NT!

4K views 20 replies 9 participants last post by  rilla_ 
#1 · (Edited)
Deni Lulic je rodjen 2 septembra 1987 u Mostaru. Sa 5 godina dosao je u Njemacku sa roditeljima i sestrom (Adrijanom) gdje pocinje igrati fudbal u mjestu gdje je zivio (u blizini Frankfurta). Tu je isao u skolu 4 godine i igrao vrlo dobro gdje su ga treneri izdvajali kao izuzetnog talenta. Igro je u napadu i bio vrlo uspjesan. Kad je posao iz Njemacke cak su i u novinama objavili da im odlazi veliki talenat.
1997- dolazi u Ameriku, tacnije Lawrenceville, Georgia (u blizini Atlante, tacnije 32 milje sjeverno-istocno od Atlante). Polazi u skolu i pocima igrati u "YMCA"-u. - klub koji njegovim dolaskom izbija u prvu Premier Ligu sa 26 njegovih golova.
Mnogi treneri i klubovi pozivaju ga i on odlazi u "Norcross" (norkros) (Tim se tako zove a to je isto i grad blizu Lawrenceville-a) gdje ostaje 1 sezonu, da bi preso u "Eagles" (igls) tim medju najboljim u Georgiji (dzordziji). Sa njima ide i na drzavno prvenstvo u Chicago (cikago) gdje je uzet u medju 11 igraca Amerike, ali posto nemamo americko drzavljanstvo ne moze igrati za nacionalni tim. (Poziv da igra za americku U-17 reprezentaciju je dobio i odbio! - zeli da igra za BiH!) Svi ga zapazaju kao izuzetnog talenta i najboljeg golgetera. Igro je na svim najjacim turnirima sirom Amerike: Dallas, Chicago, Nord Carolina, Miami, Maryland,
Igra i u timu Georgije i omladincima, i timu Juzne Amerike, sa kojim je isao i u Englesku gdje su ih trenirali i ocjenjivali treneri Aston Villa. Dobio je druge ocjene od svih ucesnika uz komentar da moze igrati u svakom dobrom timu. Bio je i u Kosta Rici - takodje veoma uspjesan. Svugdje osvaja pehare i medalje i njegova je soba puna toga i dresova 2002 god. prelazi u "Atlanta Fire". Treneri su mu iz Rusije (Dinamo kiew) i Engleske. Tim je promjenio ime u "Concord-Fire" sastavljen od 2 najbolja tima i sada su na petom mjestu u Americi.
Na turnirima je upozno i Seada Grudu. (bivsi golman Sarajevo koji je ovdje trener) koji ima sve pohvale za njegovu igru.
Vec 3 godine pored kluba igra i u skoli (CGHS) i sve 3 godine je najbolji. Za dvije sezone dao je 28 golova. (sezona je duga otprilike 3 - 4 mjeseca)
Mnogi americki fakulteti mu salju aplikacije jer su ga odavno zapazili. I to sve dobri fakulteti kao: West Point, Harward, Navy, North Carolina University, Walk Forest, Clemson, America Univeristy. Vec ga kontaktiraju i pozivaju u njihove klubove ma da on ima jos godinu i po u srednjoj skoli.

Planovi: vec ugovoren odlazak na probe u:

Holandiju vjerovatno PSV Eindhoven (April 2004)
Englesku vjerovatno Middlesbrough (Ljeto 2004)

Zelja mu je da ode u Evropu i "osjeti" kako se tamo igra kao sto je nekad igrao i njegov otac. Veoma je disciplinovan i odan fudbalu pa se nadamo da ce imati uspjeha u onome sto zeli kao i do sada.
Ovdje u Americi svi treneri koji su ga gledali izdvajaju ga kao izuzetnog talenta koji je svojom igrom i znanjem nadmasio svoju gneraciju.
Veoma je zauzet treninzima, igrama, putovanjima (upozno je cijlu Ameriku) ali to mu nije naporno jer on zaista uziva u fudbalu (ima oca koji ga zaista prati svugdje gdje mu prilike dozvoljavaju)

Otac:

Mili Lulic, rodjen je u Mostaru 20 Aprila 54 godine. Od ranog djetinstva njegova glavna okupacija bio je fudbal. I to s uspjehom. Rado se sjeca igara sa "asfalta" i uvjek kaze Deniju da najbolji igraci poticu upravo sa "asfalta".
Mili je proso skolu velikog i malog fudbala u Velezu od 64. godine bio je u pionirima, kadetima i omladincima, koji su bili prvaci BiH. Bio je medju najboljim igracim a i poznaju ga svi ljubitelji fudbala u Mostaru. Pozicija mu je bila vezni igrac.
1975. poslije izlazka iz vojske pocima igrati za Lokomotivu Mostar koja je iz zone dosla sa njegovom generacijom u republicku ligu - njegova uloga bile je veoma zapazena.
1984- Lokomotiva ga salje u trenersku skolu pod rukovodstvom Rade Matica i 86. zavrsava za trenera.
Tada uzima pionire i kadete Lokomotive a '88. omladince zajedno sa Fikom Kalajdzicem. Tu ostaje do pocetka rata 1992 godine.
Svoje iskustvo i znanje prenosi na Denija - koji se osjeca sigurniji uz njegovo prisustvo. Glavna tema njihovih razgovora je fudbal. Na svim utakmicama i treninzima je sa Denijem sto je ovdje prilicna obaveza ali to je njemu veliko zadovoljstvo.

Adresa: Lulic Mili i Deni
713 Steeple Chase Drive
Lawrenceville GA 30044
Telefon: (770) 277-0326

Sastavila: Davorka Lulic (Denijeva mama)
 
See less See more
#5 ·
Tell them to get in touch with Ed and he'll give them directions to speak to Fatima at centrala who will connect them through to Mustafa who will ask his son to run down 3 blocks to the post office to send a telegram to Dzevad, alerting him that a pigeon needs to be trained to carry a encripted message to Sliskovic. And there you go!
 
#11 ·
does he mind that his picture and personal details are posted all over the internet?
 
#12 ·
especially phone number and address
 
#13 ·
that's what I meant...
 
#15 ·
does she mind that you're sharing it with whoever browses this forum?
 
#17 ·
ok then, no worries.
 
#19 ·
rilla_ said:
yea hopefully he will be better than zlatan. how tall is he, and is it possible for him to join this site? or would that be a bad idea?
He is 173 cm tall and weighs 72 kg. (Salihamidzic = 176 cm, 71 kg)

He does not get online much but if you want to contact him, I will give you his e-mail through private message.
 
#20 ·
DJ Bungi said:
Deni Lulic je rodjen 2 septembra 1987 u Mostaru. Sa 5 godina dosao je u Njemacku sa roditeljima i sestrom (Adrijanom) gdje pocinje igrati fudbal u mjestu gdje je zivio (u blizini Frankfurta). Tu je isao u skolu 4 godine i igrao vrlo dobro gdje su ga treneri izdvajali kao izuzetnog talenta. Igro je u napadu i bio vrlo uspjesan. Kad je posao iz Njemacke cak su i u novinama objavili da im odlazi veliki talenat.
Could u ask him which town near Fankfurt it was? May he played for the Eintracht youth team? Its possible that he knows Kreso Ljubicic
(Eintracht Frankfurt) (born in Hanau, a city near Frankfurt) a friend of mine and mate in CRO U17/18 NT? thx
 
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top