Regionalna Liga; Vec U 2005? - Xtratime Community
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old December 3rd, 2004, 03:21 Thread Starter
Premier Player
 
DJ Bungi's Avatar
 
Join Date: 06 2003
Location: Stolac, BiH
Teams: BiH & Croatia NT, Man Utd, Tottenham, Liverpool
Posts: 2,350
Regionalna Liga; Vec U 2005?

Predstavnici FK Željezničar u Zagrebu razgovarali o regionalnoj ligi

Biće mjesta i za klubove iz BiH


Nijaz Brković, generalni sekretar, i Džemo Bisić, član Uprave FK Željezničar, boravili su u srijedu u Zagrebu, gdje su s Damirom Vrbanovićem, predsjednikom Udruženja hrvatskih prvoligaša, razgovarali o formiranju regionalne fudbalske lige.

"Razgovori su bili maksimalno konstruktivni, a ono što je bitno za naše područje je da će ova liga imati prostor i za klubove iz BiH. Istina, u ovom trenutku nismo razgovarali o broju klubova iz naše zemlje. Također, u njoj neće učestvovati samo ekipe s prostora eks-Jugoslavije, nego i iz regiona. Isto tako sa Vrbanovićem smo dogovorili da što manje informacija oko ovog takmičenja ide u javnost.

Naredni sastanak o formiranju ove lige održaće se u januaru naredne godine, ali još nije utvrđeno mjesto održavanja. Cilj nam je da ova liga u što skorijem vremenskom periodu ugleda svjetlo dana", kaže Brković.

Brković se osvrnuo i na izjave Muniba Ušanovića, generalnog sekretara N/FS BiH koji tvrdi da se u ovom trenutku ne vidi svrha pokretanja ovakve lige.

"Niko nam ne može zabraniti da u slobodnom terminu igramo lige koje mi želimo. Nama je u ovom trenutku bitno da se takmičimo u ovakvoj ligi, jer i mi moramo sebi tražiti budućnost. Interesovanje spoznora za ulaganje u klubove koji bi se takmičili bili bi veći. U Hrvatskoj se Savez ne miješa u ovu ideju, jer postoji Udruženje prvoligaša. Smatram da bi se ono trebalo u što skorijem vremenskom periodu organizovati i kod nas", ističe Brković.
DJ Bungi is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old December 13th, 2004, 22:21 Thread Starter
Premier Player
 
DJ Bungi's Avatar
 
Join Date: 06 2003
Location: Stolac, BiH
Teams: BiH & Croatia NT, Man Utd, Tottenham, Liverpool
Posts: 2,350
Vlatko Marković za regionalnu Ligu, ali bez klubova iz SCG

PREDSJEDNIK HNS-a Vlatko Marković komentirao je najave o regionalnoj nogometnoj Ligi, pa je izjavio kako je za to da u regionalnoj ligi igraju klubovi s prostora bivše Austro-Ugarske Monarhije, ali nikako ne i klubovi iz SCG.

"Drugo je Goodyear liga košarkaša, u dvoranu stane 2000 ljudi, možda 4 ili 5, na stadione dođe 40 ili 50 tisuća gledatelja, tko bi garantirao sigurnost." - komentirao je Marković za Sportske novosti razloge zašto je protiv klubova iz SCG, te je dodao kako mu nema smisla zagovarati nešto što nema odgovarajuću budućnost, jer UEFA, tvrdi on, ne bi pristala na tako nešto.

Marković smatra kako je najvažnije pitanje u vezi regionalne lige što bi ona donijela prvoplasiranom ili drugoplasiranom klubu, a odgovor na to je ništa, jer se UEFA oštro protivi stvaranju takve lige. Predsjednik HNS-a spomenuo je i kako Lennart Johansson, iako Šveđanin, nema razumijevanja za stvaranje Skandinavske lige, pa kako bi onda bio za neku drugu regionalnu ligu.

Na pitanje bi li se HNS protivio da se Hajduk i Dinamo uključe u regionalnu ligu bez dozvole Hrvatskog nogometnog saveza, Marković je odgovorio: "Nema samovolje, u vezi s tim nema pogađanja, nitko nema pravo na tu vrstu samostalnosti".
DJ Bungi is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register NowIn order to be able to post messages on the Xtratime Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive. Try to avoid choosing short (like '1'), simple (like 'abcd') and easy to guess passwords (like a name of your favorite team, player, etc)! Complex and long enough passwords, that consists of random string of alphabet and numerical characters, are almost impossible to be stolen and misused.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-inCurrently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear ModePosting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome