Mehmed Bazdarevic uveo Istre u Prvu ligu Francuske - Xtratime Community
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 1 (permalink) Old May 17th, 2004, 22:32 Thread Starter
Legend
 
Manijak's Avatar
 
Join Date: 09 2002
Location: Ottawa
Teams: BIH, Zeljo & OL
Posts: 10,914
Mehmed Bazdarevic uveo Istre u Prvu ligu Francuske

Sa igračima u Marseju popio 12 flaša šampanjca

Mehmed Baždarević, nekadašnji proslavljeni fudbaler sarajevskog Željezničara, a sada trener francuskog drugoligaša Istrea, napravio je veliki uspjeh u zemlji "galskih pijetlova". Trijumfom u pretposljednjem kolu nad Valenseom rezultatom 3:1, Istre je obezbijedio plasman u elitni razred francuskog fudbala, što je ujedno i najveći uspjeh ovog kluba u njegovom postojanju.

"Nismo spavali cijelo veče. Iako je ovo relativno malo mjesto na glavnom gradskom trgu zajedno sa nama plasman u elitu je proslavilo 10.000 ljudi. Nakon toga, odveo sam ekipu u jednu diskoteku u Marsej gdje smo popili 12 flaša šampanjca. Čestitke primamo sa svih strana, jer ovo što smo napravili, najveći je uspjeh Istrea. Primjera radi, do ove godine klub se nije mogao zadržati u drugoj ligi uzastopno dvije sezone", rekao je Baždarević za "Nezavisne novine".

Baždarević je istakao da je utakmica protiv Velensea bila izuzetno teška.

"Težina utakmice uticala je i na kvalitet igre. Fudbaleri su bili u grču, a posebno su stvari krenule nizbrdo kada smo primili gol. Ipak, do kraja susreta uspjeli smo preokrenuti rezultat i zasluženo smo slavili. Gostujući fudbaleri bili su skloni raznoraznim provokacijama da nas u tome ometu. Čak su inicirali da prekinu susret i da bodove koji su im potrebni za opstanak 'osvoje' za 'zelenim stolom'. U jednom trenutku prekid je trajao osam minuta, jer je navodno jedan igrač pogođen upaljačem. Međutim, sudija je bio korektan i meč je priveo kraju", ističe Baždarević.

Bh. stručnjak dodaje da u ovom trenutku ne želi razmišljati o daljim planovima.

"Pred kraj mjeseca dolazim na odmor u Sarajevo, a nakon toga o svemu ću dobro razmisliti. Prije tri mjeseca rekao sam Upravi Istrea da ću napustiti klub. Međutim, možda i ostanem...", zagonetan je Baždarević.

Iako je daleko od naše zemlje, Baždarević je upoznat s prilikama u bh. fudbalu.

"Redovno pratim rezultate Željezničara. U kontaktu sam s mojim ljudima sa 'Grbavice'. Drago mi je što je 'Željo' ponovo u igri za plasman u Kup UEFA. Novi stručni štab napravio je dobar posao. Nadam se da će naredne sezone biti još bolje i da će se Željezničar vratiti na staze stare slave", zaključio je Baždarević.

S. ŠIŠIĆ

Čestitke od Halilhodžića, Sušića, Vukičevića
Baždarević je prije desetak dana u izboru profesionalnih trenera Prve i Druge lige Francuske, proglašen za najboljeg stratega drugog stepena takmičenja.

"I to je veliki uspjeh, ne samo za mene nego i za cijelu našu zemlju. Drago mi je što sam donekle ponovio uspjeh Vahida Halilhodžića. Ujedno, Vaha, Safet Sušić i Slaviša Vukičević, među prvim čestitali su mi za plasman u Prvu ligu", kaže Halilhodžić.

-----------------------------------------------------------------------------

Good for him. Our managers around the world doing some great work!
Manijak is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register NowIn order to be able to post messages on the Xtratime Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive. Try to avoid choosing short (like '1'), simple (like 'abcd') and easy to guess passwords (like a name of your favorite team, player, etc)! Complex and long enough passwords, that consists of random string of alphabet and numerical characters, are almost impossible to be stolen and misused.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-inCurrently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear ModePosting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome