Fenerbahçe Wants HASAGIC! - Xtratime Community
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old July 10th, 2003, 23:18 Thread Starter
Premier Player
 
DJ Bungi's Avatar
 
Join Date: 06 2003
Location: Stolac, BiH
Teams: BiH & Croatia NT, Man Utd, Tottenham, Liverpool
Posts: 2,350
Fenerbahçe Wants HASAGIC!

From Avaz:

Fener hoće Hasagića ili Kana


U konkurenciji za nasljednika Rustua još Amerikanac Hauard, te Izraelac Šavit * Baljić opet trenira punim intezitetom

Nakon što je izgubio reprezentativnog golmana Rustu Rečbera koji je otišao u Barcelonu, istanbulski prvoligaš Fenerbahče krenuo je u potragu za novim čuvarom mreže, a visoko na listi želja trenera Kristofa Dauma kotira i 23-godišnji član Željezničara i reprezentacije BiH Kenan Hasagić.
Sa Hasagićem, prema pisanju turske štampe, još nije uspostavljen zvaničan kontakt, niti je Fenerbahče odaslao ponudu, ali su, kako navodi tiražni "Milijet" pregovori o transferu veoma izvjesni.

Velike sume za pojačanja

Sportski dnevnik "Foto-mač" još dodaje da u Feneru još namjeravaju pregovarati i sa njemačkim reprezentativnim golmanom Oliverom Kanom, zatim Amerikancem Timom Hauardom, te Izraelcem iz Hapoel Tel Aviva, Šavitom.
Fenerbahče je, inače, uložio velike novce u pojačanja i za sada je u svoje redove doveo holandsku zvijezdu Van Hojdonka iz Fejenorda, zatim Brazilce Aleksa, Oliveiru i Fabijana, te Bjelorusa Romašenka.
Istovremeno je jedna od glavnih vijesti iz rivalskog tabora Galatasaraja povratak Elvira Baljića. Nakon povrede i operacije pred kraj prošle sezone, bh. reprezentativac je opet počeo trenirati punim intezitetom.

Pohvale za Baljića

Treba istaći da turska štampa hvali marljivost i radinost nekadašnjeg igrača Reala na treninzima, što itekako cijeni i trener Fatih Terim čiji je Baljić ljubimac. Naime, iako je već drugi put u godinu dana kompletna garnitura inostranih igrača pred izlaznim vratima iz Galate, Baljić je jedini od njih čiji se ostanak u ekipi uopšte ne dovodi u pitanje.
Informacija o Baljićevom ugledu dobiva na snazi kada se zna da je upravo ovih dana novi ugovor sa Galatasarajem potpisala turska zvijezda Hasan Šaš.
DJ Bungi is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old July 11th, 2003, 23:38 Thread Starter
Premier Player
 
DJ Bungi's Avatar
 
Join Date: 06 2003
Location: Stolac, BiH
Teams: BiH & Croatia NT, Man Utd, Tottenham, Liverpool
Posts: 2,350
Reprezentativni golman u Istanbulu


Željo će za Hasagića inkasirati 600 hiljada eura ?!


Turski Fenerbahče spreman je potrošiti 1,5 miliona eura za angažman Kenana Hasagića

Kenan Hasagić od jučer je u Istanbulu, na završnim pregovorima sa Fenerbahčeom. Reprezentativni golman, koji je posljednju sezonu branio za Željezničar, iznenadno je dobio ponudu iz Turske, a nakon konsultacije sa menadžerom kluba Amarom Osimom otputovao je u Istanbul.
- Tačno je da se nalazim u Istanbulu, ali zaista ne mogu više ništa reći. Nisam došao na probu, ili ću potpisati ugovor ili neću, treće opcije nema - bio je kratak Hasagić.
Iako je za odlazak dobio odobrenje Amara Osima, koji je detaljno upoznat sa ponudom Fenerbahčea, menadžer Željezničara iz nepoznatih razloga krije bilo kakvu povezanost sa transferom najboljeg igrača.
- Odakle Vam da ja znam nešto kad nemam pojma - rekao nam je trener i menadžer Želje, a to što najbolji igrač ekipe nije trenirao i što pregovara sa velikim Fenerbahčeom nešto je što ne interesuje previše ni Osima, ni Željezničar.
Umjesto da se odlazak Hasagića tretira kao velika promocija za klub, i u BiH i u Evropi, zbog nejasnih razloga ovaj transfer se pokušava zataškati. Možda je razlog ogroman novac koji se nalazi u opticaju.
Saznali smo kako bi Fenerbahče uplatio Željezničaru 600 hiljada eura, a istu svotu bi godišnje zarađivao Hasagić, dok bi 300 hiljada eura podijelili menadžeri. Čitav transfer košta bi oko 1,5 miliona eura.
Prema informacijama iz Turske, Hasagić bi danas trebao pregovarati sa predstavnicima Fenerbahčea.


Svi će biti zadovoljni

Vako Avdić, menadžer Kenana Hasagića, ostao je pri stavu da ne iznosi informacije u javnost dok transfer ne bude definitivno gotov. Ipak, sudeći po Avdićevom raspoloženju, odlazak najboljeg bh. golmana u Fenerbahče vrlo je realan.
- Važno je da svi budu zadovoljni, i Hasagić, i Željezničar, samo u tom slučaju može se govoriti da je transfer uspješan. Za sada sve ide u dobrom smjeru, ali ništa više ne mogu reći - kaže Avdić.
DJ Bungi is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old July 21st, 2003, 14:26
Sheperdesque
Community Manager
Xtratime Legend
 
Bosanac's Avatar
 
Join Date: 05 2003
Location: Sydney FC
Teams: Zeljeznicar & Chelsea
Posts: 21,256
while i was in BiH this news dominated the sport headlines and i think it is a great loss for Zeljo but hey how else are they going to come across large sums of money.

good luck to him and hope to see him on the international scene more often!!!

"I wanted to say we are like seljaks, not seljaks"
Bosanac is offline  
Closed Thread

Quick Reply
Message:
Options

Register NowIn order to be able to post messages on the Xtratime Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive. Try to avoid choosing short (like '1'), simple (like 'abcd') and easy to guess passwords (like a name of your favorite team, player, etc)! Complex and long enough passwords, that consists of random string of alphabet and numerical characters, are almost impossible to be stolen and misused.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-inCurrently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear ModePosting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome