Xtratime Community banner

Official FK Sarajevo Thread

253K views 6K replies 96 participants last post by  Tarik1 
#1 ·
Keep everything related here.
 
#27 ·
Bosanac said:
as i recall a scoreline about 5 weeks ago between Sarajevo and Leotar i think...... nah i'm sure it was 3:0 for Sarajevo
I actually recall a more recent scoreline...Umm. what was it again?

Ah, yes, Leotar - Sarajevo 4:1 ...


The league table says it all, if only it wasn't for #$@#&^&* Siroki... ;)
 
#29 ·
The only reason that happened is that I only saw the message today. Since I realized there was a new message there I decided to check it out and then I saw your message.

Besides, even if I had been waiting for six months, it would have been worth every single day of waiting.. ;)

4:1! :D
 
#30 ·
HZ AKTUELNOSTI
U NOVI BOJ ZA BOLJE SUTRA - Verzija za printanje

Datum: Jun 09 2004

Izjava direktora Halepovica da ce F.K.“Sarajevo“ igrati svoje utakmice u Vogosci jos je jedna u nizu nelogicnosti – pa i gluposti - koju je napravio sa Hadzibegicem i ostalim clanovima uprave FK „Sarajevo“ u ovoj katastrofalnoj godini. Casa se prelila i doslo je vrijeme za radikalne rezove. Gospodo, odlazite i ne zagorcavajte nam zivot vise. Nas zivot je ionako vec dovoljno tezak i gorak.

Obracamo se svima koji su vodili klub od 1946 god – 2004 god. Gospodo, vas nemar, ili gledanje vlastitih interesa, ne znamo vise sta je u pitanju, doveli su do toga da F.K. „Sarajevo“, nema u posjedu niti jednu nekretninu, stadion, a da ne spominjemo novac koji je danas kljucni faktor u ostvarivanju svih rezultata. Gospodo, svaka vam cast! Doveli ste F.K. „Sarajevo“ u situaciju da od 2004 godine mora krenuti od nule. Jednom se vise ovim malverzacijama mora stati u kraj. Situacija je teska, ali ce je armija bordo navijaca zajedno sa svim patriotama koji ovaj klub vole srcem prevazici. Ako vec moramo igrati izvan stadiona „Kosevo“, mi zahtjevamo samo stadion „Otoka“, kao prijelazno rjesenje.
A kako bi prevazisli opstu krizu, mi vjerni navijaci, predlazemo i trazimo:

- Kao prvo trazimo ljude koji imaju novaca da postave FK „Sarajevo“ na zdrave noge, nije bitno odakle su.

- Kao drugo doslo je vrijeme da Sarajevo mora imati svoj stadion sa svim pomocnim terenima. I sami znate da nema nista gore od toga nego da citav zivot budes podstanar u svome gradu.

- Kao trece vlastima Kantona, otvoriti oci i ne odmazite Sarajevu, jer armija bordo navijaca spremna je i zivot dati za voljeni klub. Parola koja nas vodi kroz zivot je „nema zivota bez Saraj¨va“,
a poruka upucena svim istinskim zaljubljenicima u bordo bijelu boju je „U novi boj za bolje sutra Sarajeva“. Bice Sarajevo ako Bog da i u svom, i na svom.

HORDE ZLA i PITARI:

Djine, Maji, Dado, Pape, Sok, Robi, Enko, Sinisa, Cavla, Dzemo, Vrazalica, Guma, Cosa, Duran, Brko, Kico, Ramljak, Kimun, Gordan, Kuko, Mirso, Sejo, Vojo, Banda, Atko, Deba, ****, Dzeno, Mecka, Fatko, Fahro, Strumf, Deba (J), Adnan, Denis, Cupo, Dzan, Sasa, Rus, Edo, Sina, Nedzad, Adis, Redzvelja, Mis, Krula, Prile, Nino, Kile, Tabak, Kiko, Skopak, Kera...
------------------------------------------------------------------------

So Kitari lost their stadium?
That must suck, i'd be really pissed of if i was in their shoes. Sarajevo not playing at Kosevo is weird but oh well i'l get over it ;)
 
#31 ·
Alispahic named coach of Sarajevo
Wednesday, 23 June 2004
Kemal Alispahic has been named coach of FK Sarajevo. He replaces Agim Nikolic who was sacked at the end of last season.

Željeznicar exit
Alispahic arrives from NK Željeznicar, Sarajevo's main rivals, where he was assistant coach last season. "It is a great honour to coach a club like Sarajevo," Alispahic said. "While I was at Željeznicar, I won the title, and I will try to achieve the same thing with Sarajevo.

'Need consistency'
"But my first task will be to form a team which will be consistently at the top of the table," the 39-year-old added. Sarajevo finished third last season, three points behind second-placed Željeznicar and five off champions Široki Brijeg.

-----------------------------

Won't help you boys!!! That's all i have to say about that!!! :cap:
 
#36 ·
Verzija za stampanje.

Bas su mi zanimljivi ovi koji izmisljaju rijeci u hodu. Isto kao Jelena Karleusa kad neki dan prica o svojim "fanovima" ili Ceca o "filingu". Nabijem ih glupe na "filing". :D
 
#39 ·
Nije tacno, DJ.

"Printer" je stampac, mada je u sirokoj upotrebi rijec printer.
I on nikako ne "printa" (o Boze), vec stampa. "Printanje" je jedna zloupotreba i silovanje jezika, bez obzira o kom jeziku se radi.


Bosanac, evo i ja faken krenuh u soping, ali me jedan frend naringao pa sad ne mogu.. :D
 
#41 ·
red star forever said:
Nije tacno, DJ.

"Printer" je stampac, mada je u sirokoj upotrebi rijec printer.
I on nikako ne "printa" (o Boze), vec stampa. "Printanje" je jedna zloupotreba i silovanje jezika, bez obzira o kom jeziku se radi.


Bosanac, evo i ja faken krenuh u soping, ali me jedan frend naringao pa sad ne mogu.. :D
Ako cemo ici u detalje, zavisi ako je impact ili non-impact printer. Laser printer ne stampa, vec "baca" boju na papir.
:excited:
 
#42 ·
Ja imam Canon printer
 
#50 ·
Dok je Ušanovića i Pašalića Sarajevo ne može biti šampion

- U to ne trebaju sumnjati. Ni u utorak igračima i rukovodstvu Širokog Brijega nije nedostajala ni dlaka sa glave, a tako će biti u subotu - kaže predsjednik FK Sarajevo Nijaz Gracić.
Njegov kolega iz Širokog Brijega Zlatan Mijo Jelić je čak otišao tako daleko da je ustvrdio da je koševska utakmica "jasna poruka Hrvatima".
- Ne znam na šta je Jelić mislio. Da li na utakmice u Širokom Brijegu kada je publika sjedila i zviždala himni BiH. Ili ranije kada je spaljivana zastava BiH. Možda na povike navijača "gazi BALIJE koji su normalni na Pecari. Da li po njemu mi svi trebamo otići u Tursku.
Neka se Jelić zapita o tome kako su se ljudi u Mostaru i Širokom Brijegu smijali namještenim utakmicama između Zrinjskog i Širokog u Kupu i Premijer ligi. Sarajevo je potpuno zasluženo, čisto, srcem i znanjem osvojilo Kup - konstatuje Gracić.
Na poluvremenu utakmice u svečanoj loži Gracić je imao verbalni duel s predsjednikom NSBiH Iljom Dominkovićem.
- Mi smo znali da će na poluvremenu doći do zamjene sudija. Sat uoči susreta sam opomenuo Ušanovića da do toga ne smije doći. Rekao sam mu da igra koju igraju on, Pašalić i drugi iz NSBiH sa Jelićem neće proći.
Ovo je trebala biti dobro izrežirana predstava koja, srećom po Sarajevo, nije uspjela. Dok se Ušanović, Pašalić i slični ne sklone iz nogometa, Sarajevo ne može biti šampion - zaključuje Gracić.
 
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top