Romania vs Bosnia, June 7th - Xtratime Community
Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 41 (permalink) Old May 28th, 2003, 23:32 Thread Starter
Legend
 
Manijak's Avatar
 
Join Date: 09 2002
Location: Ottawa
Teams: BIH, Zeljo & OL
Posts: 10,914
Romania vs Bosnia, June 7th

Bosnia-Herzegovina coach Blaz Sliškovic has called up two new strikers for the UEFA EURO 2004™ qualifying game with Romania on 7 June.

Croatian influence
HNK Cibalia's Mladen Bartolovic and Emir Spahic of NK Zagreb, both of whom play their club football in Croatia, have been included in the 19-man squad, while Sasa Papac, who has been in impressive form recently for Austrian Bundesliga side FC Kärnten, is recalled after a three-match international absence.

Notable absentees
FK Partizan defender Nenad Miškovic was left out, while NK Zeljeznicar's Bulend Bišcevic is missing through suspension and Galatasaray SK striker Elvir Baljic is out injured.

'Romania are favourites'
"We will try to play our best to stay in the run for the second place in our group," said Sliškovic. "Romania are favourites in this match, but I will ask my players to repeat their performance in Denmark when we won 2-0. Still, a draw against Romania would be worth a victory for us."

Recent recovery
Bosnia currently lie in fourth place in Group 2 with six points from four matches so far, but are a single point behind second-placed Denmark. Sliškovic's side began slowly, suffering 3-0 and 2-0 defeats to Romania and Norway respectively, but recovered well to win both their next two games, against Luxembourg and Denmark, 2-0 and revive their qualification hopes.

Bosnia-Herzegovina squad
Hasagic, Tolja, Berberovic, Hibic, Bajramovic, Konjic, Papac, Music, Alihodzic, Grujic, Barbarez, Blatnjak, Mulina, Bartolovic, Hrgovic, Bešlija, Bolic, Halilovic, Spahic.


----------------------------------------------------------------------------------

I'll be just leaving news regarding Romania/Bosnia clash here. If people from other boards have any thoughts, feel free to add it in this thread.
Manijak is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 41 (permalink) Old May 29th, 2003, 01:16 Thread Starter
Legend
 
Manijak's Avatar
 
Join Date: 09 2002
Location: Ottawa
Teams: BIH, Zeljo & OL
Posts: 10,914
An article relating to the game, from the 20th of May:
(In Bosnian)

Slišković u Bukureštu "uputio" poziv Mitroviću
Može nam koristiti, ima Ibrahimovićevu visinu, slabiju tehniku, solidnu brzinu * Angel Jordanesku raspitivao se za Baljića, Salihamidžića, Bolića... * Rumuni uzeli najbolje hotele


Iz Bukurešta su se vratili Ahmed Pašalić i Blaž Slišković. I Fuad Kečo, koji je vozio direktora i selektora. Kao što je "Sport" pisao, Slišković je išao gledati Slavišu Mitrovića, potencijalnog bh. reprezentativca, dok je Pašalić obilazio moguće hotele, gdje će boraviti reprezentacija.
Baka je gledao derbi rumunskog prvenstva između Nacionala i Rapida (1:1). Bh. selektor pokušao je ostati neprimjećen, ali ga je "provalio" niko drugi donjegov kolega Angel Jordanesku. Naime, Jordanesku je postavio svoje ljude na sve "punktove", na granici, u Krajovi, Bukureštu, u hotelima... Iz svojih sarajevskih izvora saznao je da se Slišković sprema na put u Rumuniji.
Baka Slišković je, specijalno za "Sport", nakon utakmice Nacional - Rapid otkrio pojedinosti tokom svog boravka u Krajovi i Bukureštu. Posebno je zanimljiv njegov susret sa kolegom Jordaneskuom, te sa Slavišom Mitrovićem, potencijalnim bh. reprezentativcem.


U Rumuniju ste putovali najviše zbog Mitrovića. Da li ima kvalitet za reprezentaciju?

- Mitrović je zanimljiv igrač. Izuzetno je visok, snažne građe. Podsjeća me konstitucijom na Zlatana Ibrahimovića. Zlatan ima bolju tehniku, brži je, spretniji...Za onu visinu ima solidnu tehniku i brzinu. Igrao je za Nacional, sve do 88 minute. On je jedan od glavnih igrača. Traže ga dugim loptama, koje on glavom spušta saigračima. Nezgodan je kad primi loptu, zato su oko njega uvijek po dva protivnička igrača. Jedan naprijed, drugi iza, komentira Baka igru Mitrovića.

Selektor se nakon utakmice našao sa napadačem Nacionala, koji je prije rata trenirao u kadetima Sarajeva.

- Bio sam sa njim prije utakmice, ali mu nisam ništa govorio oko reprezentacije. Da ne bi bio opterećen. Nakon utakmice pozvao sam ga na razgovor. Momak je korektan. Može nam koristiti, pogotovo nakon povrede Baljića. Prisustvo Mitrovića u ekipi, doduše zahtjeva drugačiji, njemu odgovarajući stil igre. Može ga se iskoristiti ako ima puno lopti sa bokova.

Kakva je kvaliteta rumunske lige?

- Gledao sam naš derbi, Leotara i Želju i mogu reći da je rumunski na daleko većem nivou. Igra se brže, manje je prekida, puno je trke...

Kako je izgledao susret sa Angelom Jordaneskuom?

- Nisam ga želio sresti, iako smo se dobro upoznali u na žrijebanju u Portu i u Cirihu, kada smo dogovarali raspored utakmica. Jordanesku me pronašao na tribinama, doveo me u ložu, potom u restoran na stadion, gdje smo pričali o svemu pomalo. Sa njim su poslije došli i brojni rumusnki novinari...

Baku je zapanjila drskost, kolege koji se nije libio da pokuša saznati što više o našoj reprezentaciji...

- Zamalo me šokirao kad je počeo pitanjima: ko će igrati umjesto Baljića, šta je sa Salihamidžićem, vraća li se Bolić..? Pitao me i kako smo uspjeli dobiti Dance? Nevjerovatno. Kad sam vidio kakvu igru igra "prodao" sam i ja njemu neke stvari...

Slišković je kolegi Jordaneskuu otvoreno prigovorio za "igrice" koje su već počeli Rumuni.

- Zanimalo me zašto nam nisu ostavili niti bolji jedan hotel u Krajovi.. Domaćin je dužan suparniku ponuditi najbolji hotel. Rumuni su za sebe rezervirali odgovarajući hotel, a nama su ostavili jedan koji nije na potrebnom nivou. Postoji mogućnost da mlada, "A" i novinari svi budu u jednom hotelu. U drugoj varijanti, moguće da "A" bude u jednom, a svi ostali na nekim drugim mjestima... Jordanesku se pokušao izvlačiti, da hotel gdje će biti oni nije ništa bolji. Naravno da mu ne vjerujem.

Kad ćete objaviti popis kandidata?

- Vjerovatno do kraja sedmice. Nema tu puno tajni. Ne možemo računati na Baljića i Biščevića. Dva vrlo važna igrača za tim. Vraća se Bolić. U konkurenciji je i Mitrović. Vidjet ćemo gdje smo najdeficitarniji. Nemam puno izbora, za Krajovu kandidirat će oni koji su bili u Danskoj, izjavio je za "Sport" Baka Slišković.

/Sinan SINANOVIĆ/Gušo najbolji

Raspitao sam se za formu Adnana Guše. Sa više strana sam dobio pohvalne kritike. Gušo je, navodno, jedan od najboljih igrača. I jedan od najboljih golmana u ligi. Gušo nije otpisan iz reprezentacije. Sad su Hasagić i Tolja u prednosti, ne znači da i Gušo neće dobiti šansu.

Jordaneskuove igre

Još na žrijebanju u Cirihu, Jordanesku je nudio da prvu i posljednju utakmicu igramo mi i Rumuni. Kaže: Daj da se mi dogovorimo, jer će i Skandinavci praviti dogovor. Pravit će raspored kakav njima odgovara." Ja sam rekao: u redu, ali da prvo igramo u Rumuniji, a posljednju utakmicu u Sarajevu. Nije pristao, tad sam shvatio da je Jordanesku "namazan svim mastima".

Kandidati za Rumuniju

Selektor Slišković za Rumuniju računa na ove igrače: Hasagić, Bešlija, Musić, Konjić, Hibić, Berberović, Hrgović, Grujić, Bolić, Barbarez, Bajramović, Blatnjak, Tolja, Halilović, Alihodžić, Mulina, Mišković, Mitrović, Muratović, Papac... Dvojica će vjerovatno otpasti.

Balja i Buki u Krajovi?

Tokom dvodnevnog boravka u Rumuniji, Slišković je bio na vezi sa Elvirom Baljićem. Baka je Baljića pozvao da bude sa reprezentacijom u Krajovi. Isto se odnosi na Biščevića, koji zbog parnih kartona nema pravo nastupa.

Pašalić: Rumuni nas motivišu

Ahmed Pašalić nije iznenađen rumunskim trikovima prije same utakmice. Kao novinar i direktor nailazio je na slične stvari.
- Za Rumune je ovo vrlo bitna utakmica. Protiv Danaca su deklasirani, a iste te Dance mi smo dobili u Kopenhagenu. Oni respektiraju naš rezultat iz Danske. Njima je, a ne nama, ovo meč lopta. Oni i sa pobjedom nemaju prevelike šanse. Jordanesku poduzima sve, jer zna da će u slučaju kiksa, morati letjeti. Naišli smo na poteškoće oko smještaja. Krajova ima samo tri hotela koja zadovoljavaju kriterije. Dva su Rumuni rezervirali, nama je ostao jedan. Ipak, pokušat ćemo osigurati najbolje moguće uslove za pripreme reprezentacije. Ove igre Rumuna na nas djeluju motivirajuće, kazao je Pašalić.

Rođen u Visokom, igrao na Koševu

Mitrović je rođen u Visokom 5. jula 1977. godine. Visok je 192. cm. Počeo je u kadetima Sarajeva, igrao je u Bečeju, potom Oilabanijas, odatle je prešao u Nacional. Jednu je sezonu igrao u Koreji. Prije dvije godine Mitrović je bio kandidat za rumunsku reprezentaciju. Tadašnji selektor Georg Hadži računao je na Mitrovića, ali do debija nikad nije došlo. Mitrović posjeduje bh. pasoš.
Manijak is offline  
post #3 of 41 (permalink) Old May 29th, 2003, 15:28
Sheperdesque
Community Manager
Xtratime Legend
 
Bosanac's Avatar
 
Join Date: 05 2003
Location: Sydney FC
Teams: Zeljeznicar & Chelsea
Posts: 21,256
hi everyone, i'm new


this should be an interesting game, we are the underdogs and we can pull it off

watch out Romania!!!

"I wanted to say we are like seljaks, not seljaks"
Bosanac is offline  
 
post #4 of 41 (permalink) Old May 30th, 2003, 12:59 Thread Starter
Legend
 
Manijak's Avatar
 
Join Date: 09 2002
Location: Ottawa
Teams: BIH, Zeljo & OL
Posts: 10,914
Romania look to replace Moldovan
Thursday, 29 May 2003 Print
Send

Viorel Moldovan's retirement has forced changes to the Romania squad for their next two UEFA EURO 2004™ qualifiers.

International retirement
The 31-year-old striker decided to end his international career after an injury-plagued season at FC Nantes Atlantique. Moldovan had been a regular for Romania for ten years, playing in the finals of two FIFA World Cups and two UEFA European Championships, and scoring 25 goals in 68 appearances.

'Time for a younger player'
"After so many injuries, I cannot play at the same level for the club and for the national team," said Moldovan who will leave Nantes when his contract expires in the summer. "It's time for a younger player to show their skills. I want to play at club level two more years and after that I'll finish for good."

Ilie returns
In Moldovan's place, Adrian Ilie has returned to the squad for the Group 2 matches against Bosnia-Herzegovina in Craiova on 7 June and Norway in Oslo on 11 June. The Deportivo Alavés striker has not played for Romania since the friendly defeat against Croatia in November last year.

'Very gifted'
Since then, he has struggled with injuries and has found it difficult to keep a regular first-team place at the Primera División club. However, coach Anghel Iordanescu has never lost faith in the striker's abilities. "Adrian Ilie is very gifted and very important and can help us in this qualification campaign," he said.

New names
Another striker in contention is FC Steaua Bucuresti's Claudiu Raducanu who has received his second international call-up after scoring 21 goals this season to become the Romanian top flight's top scorer. He will be joined in the squad for the first time by Steaua team-mates George Ogararu and Marian Aliuta.

Best options
Iordanescu insisted that his mix of foreign-based experience and local talent was the best he could muster. "Unfortunately there are less and less foreign-based players who play as regulars at their clubs," he said. "The Romanian championship doesn't offer so many solutions and I had to nominate the best players in such circumstances."

Bosnian worries
The coach insisted that the Group 2 game against Bosnia-Herzegovina would be every bit as difficult as the match against leaders Norway. "It will be much more difficult than it was in the autumn of 2002, when we won 3-0 in Sarajevo," he said. "Now, the Bosnians have fantastic morale."

Romania squad
Lobont, Stelea, Dolha, Contra, Filipescu, Chivu, Iencsi, Radoi, Rat, Ogararu, Munteanu, Pancu, Codrea, Soava, Coman, Aliuta, Stoica, Plesan, Mutu, Bratu, Ganea, Ilie, Raducanu.
Manijak is offline  
post #5 of 41 (permalink) Old May 30th, 2003, 13:00 Thread Starter
Legend
 
Manijak's Avatar
 
Join Date: 09 2002
Location: Ottawa
Teams: BIH, Zeljo & OL
Posts: 10,914
Man looking at those names, they have an incredible team.

I think they have the best team in the group.

We are in tough especialy without Baljic and Salihamidzic. That's a big part of our mid-field.

Anyways, a draw would be a miracle IMO.
Manijak is offline  
post #6 of 41 (permalink) Old May 30th, 2003, 22:57 Thread Starter
Legend
 
Manijak's Avatar
 
Join Date: 09 2002
Location: Ottawa
Teams: BIH, Zeljo & OL
Posts: 10,914
Slišković sprema iznenađenje za Jordaneskua

Bartolović kao "yocker" * Papac dobio prednost nad Miškovićem * Alihodžić i Spahić zamjene za Konjića * Baka razmišljao o Alenu Mešanoviću * Utorak protiv Brotnja "generalka" za Rumune * Igrat ćemo otvoreno, na pobjedu, kao i u Danskoj, poručuje Slišković.

Što je trenutno najveći problem ove selekcije. Gdje smo "najtanji"?

- Godinama ova reprezentacija nema pravog veznjaka. Imamo neka rješenja, veznjake koji igraju u jednom pravcu. Nije to više ni Mujčin. Mali Grujić obećava, njegova je sreća što će lakše stasati uz Barbareza, Baljića, Bolića...

U selektorovim razmišljanjima bio je i "bihaćki Džordž Best".

- Alen Mešanović je najbliži igraču kakvog bih volio imati u sredini. Problem je koliko je spreman. Nije igrao sve utakmice. Sa loptom djeluje moćno, ima nepredvidive poteze, hvalio je Baka Mešanovića.

Selektor se zanimao i za Gradimira Crnogorca... Gledao ga je na Grbavici i na Tušnju. Vidi(o) ga kao stopera budućnosti.
- Crnogorac jeste mladi, ali je veliki potencijal. Možda već na sljedećoj utakmici bude na mom spisku, kaže Slišković.
Baka bi ga i sada stavio da ga nije preduhitrio Ibro Zukanović. Naime, Crnogorac će biti u mladoj selekciji.

Baku Sliškovića, osim Bartolovića, u Vinkovcima je oduševio Mario Čutura, branič Cibalije. Čutura i Bartolović su bili ključni igrači Cibalije u pobjedi nad Dinamom. Selektor ga je usporedio sa "Karlosom", koji šparta po lijevoj strani. Čutura vuče bh. korijene, pa nije isključeno da se i on u nekim narednim akcijama nađe na spisku.

- Naša liga nije ni blizu evropskog nivoa, a evo, zovem svaki puta domaće igrače. Zvao bih i Biščevića da nema kartona. I Crnogorca bih uzeo da nije kod Zukanovića. Znam da svako ima svoj izbor, da će biti komentara: Zašto je pozvan ovaj, a ne neko drugi. Nisam se odrekao Muratovića. Izuzetno ga cjenim, jednostavno, dok je Bolića, nemam potrebu za Muratovićem. Ni Hota nije zaboravljen, kao ni Mišković. Ovoga puta Papac je dobio priliku, jer je cijelu sezonu igrao dobro, dok je Mišković proljetos više bio na klupi, nego na terenu, podsjeća Slišković.

O Obući

Možda je trebalo biti mjesta i za Emira Obuću najboljeg bh. strijelca. Ipak, najbolji je u konkurenciji Stojanovića, Ercega, Muline, Krunića, Guve, Stojiljkovića... Nije ni star, 25 mu je godina. Slišković se oslonuo na iskusnije napadače, na Bolića, Barbareza... Selektor priznaje da Obući nije zatvorio vrata nacionalnog tima, da ima priliku nametnuti se za naredne akcije. No, Baka doista "gotivi" domaće igrače. Čak šestorica su iz Premijer lige.

Mitrović?

- Nisam ga zvao, jer je on igrač za domaćeg terena. Nije za gostovanje. Onako robusan, visok, neupotrebljiv je na strani. Osim toga, Rumuni ga dobro poznaju, lakše bi ga čuvali. Mitrović ostaje kandidat za utakmice sa Dancima i Norveškom na Koševu.

30.05.2003
Manijak is offline  
post #7 of 41 (permalink) Old May 30th, 2003, 23:05 Thread Starter
Legend
 
Manijak's Avatar
 
Join Date: 09 2002
Location: Ottawa
Teams: BIH, Zeljo & OL
Posts: 10,914
I hope these tactics work from Sliskovic. Basically trying to surprise the Romanians in a way and start some other players.
Manijak is offline  
post #8 of 41 (permalink) Old May 31st, 2003, 04:37 Thread Starter
Legend
 
Manijak's Avatar
 
Join Date: 09 2002
Location: Ottawa
Teams: BIH, Zeljo & OL
Posts: 10,914
BTW TV Stations that are carrying this game...

TVR International from Romania is I believe, and BH TV1 from Bosnia is as well.
Manijak is offline  
post #9 of 41 (permalink) Old June 2nd, 2003, 21:34 Thread Starter
Legend
 
Manijak's Avatar
 
Join Date: 09 2002
Location: Ottawa
Teams: BIH, Zeljo & OL
Posts: 10,914
So far not certain the players that will play but a good estimate for the starting eleven is:


Hasagic, Bartolovic, Hibic, Bajramovic, Hrgovic, Alihodzic, Beslija, Barbarez, Grujic, Blatnjak, Bolic

To me that doesn't look very strong. On the other hand if we had Salihamidzic and Baljic it would look a lot stronger. I feel Grujic and Blatnjak are huge holes.
Manijak is offline  
post #10 of 41 (permalink) Old June 3rd, 2003, 16:31
International
 
Join Date: 02 2001
Posts: 6,804
Quote:
Originally posted by ED123
Man looking at those names, they have an incredible team.
I think they have the best team in the group.
We are in tough especialy without Baljic and Salihamidzic. That's a big part of our mid-field.
Anyways, a draw would be a miracle IMO.
The only good players are:
Contra, Chivu, Munteanu, Mutu, Ganea

The others are either old and expired or new and unexperienced
MariusDeDracul is offline  
post #11 of 41 (permalink) Old June 3rd, 2003, 21:02 Thread Starter
Legend
 
Manijak's Avatar
 
Join Date: 09 2002
Location: Ottawa
Teams: BIH, Zeljo & OL
Posts: 10,914
U Krajovi sve dolazi na svoje mjesto

MEDjUGORJE - Prvotimac belgijskog Genka, i udarna igla reprezentacije BiH Mirsad Beslija doputovao je na pripreme u Medjugorje s laksom povredom zadnje loze. Srecom, ne radi se o nikakvoj ozbiljnoj ozlijedi, tako da ce ovaj vrsni fudbaler sigurno istrcati na travnjak stadiona u Krajovi u subotu navecer. Od njegovog rasplozenja u mnogome ovisi i igra nase reprezentacije. Prisjetimo se samo idealnih pasova i proigravanja Mirsada Beslije na Parken-stadionu u Kopenhagenu, u dvije akcije iz kojih su Sergej Barbarez i Elvir Baljic nokautirali evropske prvake iz 1992. godine. Nadamo se da ce Beslija ponoviti igru iz Danske, iako ne treba zaboraviti da su svi nasi igraci tek okoncali nastupe u dugoj i napornoj sezoni po evropskim klubovima. Upomoc i racunica U razgovoru za Oslobodjenje Mirsad Beslija pricao nam je o svojoj povredi, pripremama i ocekivanjima od susreta protiv Rumunije... “Ta povreda je proslost, sada treniram normalno. Oporavljam se, jedino je mozda steta sto nisam trenirao dvadesetak dana, ali ja mislim da cu do Rumunije biti spreman. Mi cemo dati sve od sebe da ponovimo isti rezultat kao u Danskoj, znaci da ostvarimo jos jednu pobjedu ili nerijesen rezultat koji bi nas primakao Evropskom prvenstvu u Portugalu naredne godine” - rekao nam je Beslija. Po njegovim rijecima, atmosfera u nasem timu je dobra i vidljivo je da igraci imaju zelju za uspjehom, iako je iza njih naporna i duga sezona u klubovima. “Mozda treba malo svjezine, ali mislim da ce sve to doci na svoje mjesto i da ce biti dobro na kraju” - kaze Beslija. - Sanse u predstojecim utakmicama i matematicka racunica. Moze li BiH ostvariti, bar plasman u baraz? “U Kopenhagenu smo pokazali da mozemo igrati protiv velikih reprezentacija. Ako ponovimo isti rezultat u Rumuniji, mozemo se nadati odlasku na Evropsko prvenstvo”. - Igre u dresu Genka? “Sa ovom sezonom sam dobro zadovoljan, mislim da sam odigrao dobro. Zbog povrede nisam igrao zadnjih sest utakmica, kao i zbog crvenog kartona na jednoj utakmici. Svojim statusom u klubu sam zadovoljan, i mislim da cu ostati jos u Genku, mada razmisljam i o nekom drugom inostranom angazmanu”. - Hocete li biti konkretniji? “Pa, jos nema nista konkretno. Nesto se nagovjestava, mozda napustim Genk, ali najvjerovatnije da cu ostati jos cetiri godine u Genku. Steta za Baljica Ponovo smo se vratili reprezentaciji. U Danskoj je bilo svecemo dati sve od sebe da ponovimo isti rezultat kao u Danskoj, znaci da ostvarimo jos jednu pobjedu ili nerijesen rezultat koji bi nas primakao Evropskom prvenstvu u Portugalu naredne godine” - rekao nam je Beslija. Po njegovim rijecima, atmosfera u nasem timu je dobra i vidljivo je da igraci imaju zelju za uspjehom, iako je iza njih naporna i duga sezona u klubovima. “Mozda treba malo svjezine, ali mislim da ce sve to doci na svoje mjesto i da ce biti dobro na kraju” - kaze Beslija. - Sanse u predstojecim utakmicama i matematicka racunica. Moze li BiH ostvariti, bar plasman u baraz? “U Kopenhagenu smo pokazali da mozemo igrati protiv velikih reprezentacija. Ako ponovimo isti rezultat u Rumuniji, mozemo se nadati odlasku na Evropsko prvenstvo”. - Igre u dresu Genka? “Sa ovom sezonom sam dobro zadovoljan, mislim da sam odigrao dobro. Zbog povrede nisam igrao zadnjih sest utakmica, kao i zbog crvenog kartona na jednoj utakmici. Svojim statusom u klubu sam zadovoljan, i mislim da cu ostati jos u Genku, mada razmisljam i o nekom drugom inostranom angazmanu”. - Hocete li biti konkretniji? “Pa, jos nema nista konkretno. Nesto se nagovjestava, mozda napustim Genk, ali najvjerovatnije da cu ostati jos cetiri godine u Genku. Steta za Baljica Ponovo smo se vratili reprezentaciji. U Danskoj je bilo sve u znaku pocetnog slova B u prezimenima nasih igraca. Veza Berberovic-Beslija-Barbarez-Baljic funkcionisala je besprijekorno. U Rumuniji nece biti Baljica, pa nas je interesovalo Beslijino razmisljanje kako ce se to odraziti na nas tim. “Velika je steta sto nema Baljica. On je veliki igrac, dobar mladic, koji puno znaci ovoj reprezentaciji. Mislim da velikim zalaganjem i pozrtvovnoscu mozemo nadoknaditi neigranje Baljica”. - Tu je novi igrac, koji, ako ce neko gledati simboliku, ponovo ima isto pocetno slovo prezimena kao vise od polovice nasi igraca - Bartolovic, koji bi mogao uskociti na Baljicevo mjesto. “Ne poznajem ga bas mnogo, znam da igra u Hrvatskoj. Ne znam njegove kvalitete, ne bih potcjenjivao, ali mislim da moze zadovoljiti kriterije selektora i zamijeniti Baljica”. - U Danskoj ste imali odlicnu podrsku s tribina, gdje su vas nasi tifozi nosili do pobjede. Moze li se nesto slicno ponoviti i u Rumuniji? “Bilo bi dobro da bude nasih navijaca kao u Kopenhagenu, da nam daju podrsku i da nas bodre. Nasa drzava to zasluzuje i mislim da ce biti sve u znaku BiH”. - Na kraju nas je zanimalo kako Beslija komentarise zavrsnicu Premijer lige BiH, kada je njegov bivsi klub Zeljeznicar u poslijednjim trenucima ostao bez naslova. “Nisam bio bas upucen dobro, znam da je Zeljo igubio ovu zadnju utak u znaku pocetnog slova B u prezimenima nasih igraca. Veza Berberovic-Beslija-Barbarez-Baljic funkcionisala je besprijekorno. U Rumuniji nece biti Baljica, pa nas je interesovalo Beslijino razmisljanje kako ce se to odraziti na nas tim. “Velika je steta sto nema Baljica. On je veliki igrac, dobar mladic, koji puno znaci ovoj reprezentaciji. Mislim da velikim zalaganjem i pozrtvovnoscu mozemo nadoknaditi neigranje Baljica”. - Tu je novi igrac, koji, ako ce neko gledati simboliku, ponovo ima isto pocetno slovo prezimena kao vise od polovice nasi igraca - Bartolovic, koji bi mogao uskociti na Baljicevo mjesto. “Ne poznajem ga bas mnogo, znam da igra u Hrvatskoj. Ne znam njegove kvalitete, ne bih potcjenjivao, ali mislim da moze zadovoljiti kriterije selektora i zamijeniti Baljica”. - U Danskoj ste imali odlicnu podrsku s tribina, gdje su vas nasi tifozi nosili do pobjede. Moze li se nesto slicno ponoviti i u Rumuniji? “Bilo bi dobro da bude nasih navijaca kao u Kopenhagenu, da nam daju podrsku i da nas bodre. Nasa drzava to zasluzuje i mislim da ce biti sve u znaku BiH”. - Na kraju nas je zanimalo kako Beslija komentarise zavrsnicu Premijer lige BiH, kada je njegov bivsi klub Zeljeznicar u poslijednjim trenucima ostao bez naslova. “Nisam bio bas upucen dobro, znam da je Zeljo igubio ovu zadnju utakmicu u Sirokom Brijegu, a Leotar dobio u gostima i na kraju bio prvi. Zao mi je sto Zeljo ponovo nije bio prvak, jer taj klub je mozda najjaca ekipa u BiH” - zavrsio je Mirsad Beslija.
Manijak is offline  
post #12 of 41 (permalink) Old June 3rd, 2003, 21:17
International
 
Join Date: 02 2001
Posts: 6,804
Rumunije??? Is that supposed to mean Romania??
That's horrible!!!!!!
MariusDeDracul is offline  
post #13 of 41 (permalink) Old June 3rd, 2003, 21:24 Thread Starter
Legend
 
Manijak's Avatar
 
Join Date: 09 2002
Location: Ottawa
Teams: BIH, Zeljo & OL
Posts: 10,914
Quote:
Originally posted by GloryHunter
Rumunije??? Is that supposed to mean Romania??
That's horrible!!!!!!
yep..heh.
Manijak is offline  
post #14 of 41 (permalink) Old June 4th, 2003, 03:09
International
 
Join Date: 02 2001
Posts: 6,804
Quote:
Originally posted by ED123
yep..heh.

OK There Busnijuah
MariusDeDracul is offline  
post #15 of 41 (permalink) Old June 4th, 2003, 05:12 Thread Starter
Legend
 
Manijak's Avatar
 
Join Date: 09 2002
Location: Ottawa
Teams: BIH, Zeljo & OL
Posts: 10,914
Quote:
Originally posted by GloryHunter
OK There Busnijuah
haha

BTW I saw you posted on your forum that Munteanu may not play ? What is his situation ? and if he cant how would that hurt you guys ?
Manijak is offline  
post #16 of 41 (permalink) Old June 4th, 2003, 06:13
Ero
Xtratime Legend
 
Ero's Avatar
 
Join Date: 05 2001
Teams: Zrinjski Mostar, Glasgow Celtic
Posts: 36,022
Or you could say "Rumunjska" which looks worse probably


And that after this is accomplished, and the brave new world begins
When all men are paid for existing and no man must pay for his sins
As surely as Water will wet us, as surely as Fire will burn
The Gods of the Copybook Headings with terror and slaughter return!
Rudyard Kipling
Ero is offline  
post #17 of 41 (permalink) Old June 4th, 2003, 14:12
International
 
Join Date: 02 2001
Posts: 6,804
Quote:
Originally posted by ED123
haha

BTW I saw you posted on your forum that Munteanu may not play ? What is his situation ? and if he cant how would that hurt you guys ?
If he cannot play it would hurt us tremendously in the midfield. The guy is the heart and soul of our NT...
MariusDeDracul is offline  
post #18 of 41 (permalink) Old June 4th, 2003, 14:16
International
 
Join Date: 02 2001
Posts: 6,804
Well, it is official. I just read that he will NOT play against Bosnia and Norway. This is a huge loss. We will see if you guys can take advantage of this.
MariusDeDracul is offline  
post #19 of 41 (permalink) Old June 4th, 2003, 15:12 Thread Starter
Legend
 
Manijak's Avatar
 
Join Date: 09 2002
Location: Ottawa
Teams: BIH, Zeljo & OL
Posts: 10,914
hey hey dont try to put the pressure on us now lol...its still on u
Manijak is offline  
post #20 of 41 (permalink) Old June 4th, 2003, 16:26
International
 
Join Date: 02 2001
Posts: 6,804
I naprijed Romania,
pjesma se ori,
bodri vas cijeli stadion,
hiljade srca za vas kuca,
jer ti si Romania SAMPION !!!!

MariusDeDracul is offline  
Closed Thread

Quick Reply
Message:
Options

Register NowIn order to be able to post messages on the Xtratime Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive. Try to avoid choosing short (like '1'), simple (like 'abcd') and easy to guess passwords (like a name of your favorite team, player, etc)! Complex and long enough passwords, that consists of random string of alphabet and numerical characters, are almost impossible to be stolen and misused.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-inCurrently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear ModePosting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome