Потпишана е декларацијата за брендирање - Xtratime Community
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 (permalink) Old November 25th, 2006, 20:48 Thread Starter
Xtratime Legend
 
Join Date: 08 2004
Posts: 27,119
Потпишана е декларацијата за брендирање

Потпишана е декларацијата за брендирање на спортот во Македонија

Македонија има свој идентитет како држава. Македонија има идентитет како народ. Македонија има потреба од идентитет во спортот. Ова е појдовната точка на декларацијата за брендирање на националните спортски репрезентации на Македонија, што ја потпишаа претставници на големите спортски федерации, во рамките на МКспортид, новиот проект на агенцијата ИД Македонија.
Во неа се согласуваат дека треба да се роди нов визуелен идентитет на македонскиот спорт - уникатен, препознатлив, различен, единствен, македонски. Решението што ќе биде избрано на конкурс, треба да биде незаменлив детаљ на секое спортско презентирање на нашата земја во странство.
„Основна цел на овој проект е брендирање на македонскиот спорт како достоен репрезент на македонската држава. Преку брендирањето на македонскиот спорт ќе се постигне презентирање на македонскиот идентитет, односно брендирањето ќе ги идентифицира, промовира и ќе постигне ефект на претпознатливост и препознавање на македонската држава пред светот“, изјави Марјан Цветковски.
„Организираниот настап на македонскиот спорт излезе преку претпознатливоста на спортската опрема и на придружните рекламни материјали, што се потребни на една спортска репрезентација на едно спортско натпреварување ќе допринесе за промоција на Македонија за својот пат кон европската унија“, рече Марјан Цветковски.
„Исто така со брендирањето, односно истакнувањето на националниот идентитет ќе се зајакне и чувството на националната припадност, самоувереност, самодоверба и гордост“, кажа Цветковски.
„Избраното решение за конкурсот треба да стане без сомнение најакиот македонски бренд. Решението практично треба да биде незаменлив детаљ на секое презентирање на нашата земја во странство“, додаде Марјан Цветковски.

http://www.a1.com.mk/vesti/sport.asp?VestID=70819

So mislite za ova? i hope it happens...
Ambis is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old November 25th, 2006, 21:02
International
 
Join Date: 03 2005
Location: The Gorg Hive
Posts: 6,089
ефект на претпознатливост и препознавање на македонската држава пред светот“, изјави Марјан согласуваат дека треба да се роди нов визуелен идентитет на македонскиот спорт - уникатен, препознатлив, различен, единствен, македонски. Решението што ќе биде избрано на конкурс,

Македонија за својот пат кон европската унија“, рече Марјан Цветковски.
„Исто така со брендирањето, односно истакнувањето. Вы можете перевести это пожалуйста?
Estne volumen in toga, an solum tibi libet me videre?ULTRA GORGATRON is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old November 26th, 2006, 00:50
Expecto patronum!
Legend
 
Harry Potter's Avatar
 
Join Date: 01 2005
Location: Macedonia, where the sun shines
Teams: Macedonia, Inter, Rabotnichki
Posts: 13,563
Quote:
Originally Posted by ULTRA GORGATRON
Вы можете перевести это пожалуйста?

what?
Harry Potter is offline  
 
post #4 of 5 (permalink) Old November 26th, 2006, 08:15
unnamed1
Guest
 
Posts: n/a
Ruski ili Bulgarski
post #5 of 5 (permalink) Old November 26th, 2006, 11:30
Expecto patronum!
Legend
 
Harry Potter's Avatar
 
Join Date: 01 2005
Location: Macedonia, where the sun shines
Teams: Macedonia, Inter, Rabotnichki
Posts: 13,563
some strange letters
Harry Potter is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register NowIn order to be able to post messages on the Xtratime Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive. Try to avoid choosing short (like '1'), simple (like 'abcd') and easy to guess passwords (like a name of your favorite team, player, etc)! Complex and long enough passwords, that consists of random string of alphabet and numerical characters, are almost impossible to be stolen and misused.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-inCurrently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear ModePosting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome