Summer transfers of the NT players - Xtratime Community
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 61 (permalink) Old June 14th, 2003, 06:08 Thread Starter
Star Player
 
Join Date: 05 2003
Posts: 2,705
Slovenian NT Players

Here is some news on our NT players. Debanovic, Miran Pavlin and Rajko Tavcar.Dabanovič in Blažević v Muri?

Kot smo že poročali ima novi Georg Suban velike načrte z edinim prekmurskim prvoligašem Muro, saj jo želi videti povsem na vrhu lestvice. V ta namen naj bi v Fazanerijo pripeljal tudi nekaj zvenečih imen, v zadnjih dneh se najbolj glasno govori o reprezentančnem vratarju Mladenu Dabanoviču in hrvaškemu strategu Ćiru Blaževiću. Dabanovič je že opravil pogovore s Subanom, če so bili uspešni pa naj bi izvedeli že v naslednjih dneh. Dabanovič naj bi si, kot je rekel sam, želel igrati doma, ali vsaj blizu Slovenije, domov ga vlečejo tako osebni kot športni motivi. V Lokerenu sicer še ima pogodbo, ki velja do prihodnjega poletja, a se s klubom ni uspel dogovoriti za podaljšanje. Belgijci so na to odgovorili z nakupom Srba Mijojevića iz Anderlechta (o tem smo že poročali), s čimer so dali Mladenu vedeti, da ga (najverjetneje) čaka sedenje na klopi.
Blažević to počne že dalj časa, a ker je pač trener to ni nič nenavadnega. Nazadnje je vodil hrvaškega prvaka Dinamo, od katerega pa se je poslovil prav danes in tako še podžgal ugibanja o morebitni selitvi v Slovenijo. Iz Dinama so sicer že sporočili, da bo ekipo v novi sezoni vodil Nikola Jurčević.


Pavlin v Olympiakosu, Tavčar v Mainzu

Te dni sta kar dva slovenska reprezentanta zamenjala klub. Kapetan Miran Pavlin se s Porta leto pred iztekom pogodbe seli v nikozijski Olympiakos, kjer že dlje časa igrata Marko Simeunovič in Saša Gajser, klub pa se je zanimal tudi za Ermina Šiljaka. Pogodba naj bi bila sklenjena za 1 sezono. V medijih so se sicer pojavljale tudi novice o Pavlinovem prestopu v grška kluba Paok in Aris, nazadnje pa se je njegovo ime pojavilo tudi v kombinacijah za prestop na Japonsko.
Bočni igralec Rajko Tavčar po polsezoni zapušča Burghausen in se seli v FSV Mainz 05, kjer bo soigralec Spasoja Bulajiča. Dvoletna pogodba je že podpisana, Rajko pa naj bi v novi sezoni skupaj s Spasojem igral v štiričlanski branilski vrsti. Tavčarjevi novi ekipi letos (že drugič zapored) za las ni uspel preboj v najvišji rang tekmovanja – 1. Bundesligo. Omenimo še, da je v Nemčiji živeči Slovenec za Burghausen v sezoni 2002/03 odigral 13 tekem in dosegel 1 gol.
Janez is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 61 (permalink) Old June 17th, 2003, 03:08 Thread Starter
Star Player
 
Join Date: 05 2003
Posts: 2,705
Karič na Maksimir?

Nogometaši Maribora Pivovarne Laško so prav danes začeli s pripravami na novo sezono, za katero so si že zagotovili dve okrepitvi. Najbolj odmevna je seveda nekdanji kapetan slovenske izbrane vrste in igralec graške ekipe GAK Aleš Čeh. Kot smo že poročali je druga okrepitev njegov soimenjak, mlajši brat Nastje Čeha, ki je prišel iz Aluminija (državni prvaki se zanimajo tudi za njegovega dosedanjega soigralca Milana Rakiča). Oba Aleša sta svoji pogodbi podpisala danes, starejši od obeh pa je ob svečanem dejanju povedal: "Edina ponudba iz Slovenije je bila iz Maribora. Bilo je še nekaj ponudb iz Avstrije, a smo z Mariborom našli skupni namen za doseganje skupnih ciljev. Želimo priti čimdlje v kvalifikacijah za Ligo prvakov in menim, da lahko klubu pomagam."
Letošnje poletje v Ljudskem vrtu seveda ne bo minilo tudi brez odhodov. Temu so blizu predvsem Ermin Rakovič, ki je zavrnil novo pogodbo, Amir Karič, ki ga vabijo na Maksimir k Dinamu in Damir Pekič, ki čaka na ugoden aganžma iz tujine.
Janez is offline  
post #3 of 61 (permalink) Old June 17th, 2003, 09:12
Premier Player
 
Join Date: 02 2001
Posts: 1,907
I'm wondering how the 2 Aleš Čeh are gona fix the problem with the kits' name Seriuosly though, I guess it's good that our ex NT coach came to Maribor, at least he'll play here more often if not regularly.

Didn't Erimin Šiljak close a deal with Panathinaikos? What about Cimerotič? Is he going to stay with Lecce? I heard that Chevanton is leaving, that'll make some space for Cime.

Last edited by nina; June 18th, 2003 at 09:06.
nina is offline  
 
post #4 of 61 (permalink) Old June 17th, 2003, 09:53 Thread Starter
Star Player
 
Join Date: 05 2003
Posts: 2,705
Its great that Ceh will be playing at Maribor, now they have even a greater chance to make the group stage of the Champions League. I'd like to hear more about Siljak though, this news about him going to Panathanikos is new to me. Great to see Cimerotic will be playing more often also. Did Lecce get promoted to the Serie A or are they still in the Serie B???
Janez is offline  
post #5 of 61 (permalink) Old June 18th, 2003, 09:06
Premier Player
 
Join Date: 02 2001
Posts: 1,907
Yup, Lecce is back to the Seria A
nina is offline  
post #6 of 61 (permalink) Old June 21st, 2003, 11:41 Thread Starter
Star Player
 
Join Date: 05 2003
Posts: 2,705
Serie A so sanje mnogih igralcev

"Cime" se na jugu Italije pri Lecceju letos ni naigral. Ravno nasprotno. Skozi celo sezono so ga tu in tam pestile poškodbe, tako da ga trener skoraj ni pošiljal na travnato površino. Tega se Cimerotič popolnoma zaveda: "Ni bilo ravno posrečeno leto. Upam, da bo prihodnje boljše," je povedal v po odigrani prijateljski tekmi, ki jo je klub priredil ob praznovanju za zmago mladincev v italijanskem prvenstvu. "Moji soigralci so bili res odlični. Sedaj se je treba dobro pripraviti na prihodnjo sezono, ko bo naša naloga obstanek v elitni druščini." Tako bo tudi naš "ostrostrelec" v prihodnjem prvenstvu spet luknjal mreže vratarjev A lige in povečeval lastni izkupiček zadetkov, ki je v prvi sezoni pri Lecceju prišel do številke tri. Svoj komentar je zaključil: "A liga so sanje vseh nogometašev, tudi moje. Upam le, da bo zame dovolj prostora, saj si želim, da bi dobro opravil moje delo."
Janez is offline  
post #7 of 61 (permalink) Old June 21st, 2003, 11:45
©
International
 
dinamovac11's Avatar
 
Join Date: 01 2002
Location: Melbourne
Posts: 7,230
Does that above say that Dinamo is interested in Amir Karic? He is a left sided midfielder right? I heard he is quite a good player. How possible is this, especially now when the two teams will be playing each other?

Sorry, I can't read Slovenian.
dinamovac11 is offline  
post #8 of 61 (permalink) Old June 21st, 2003, 14:36
Forum Manager
Xtratime Elite
 
HajdukSplit's Avatar
 
Join Date: 08 2002
Location: FL
Teams: Hajduk Split, Derby County
Posts: 68,805
Karic returned to Maribor?? I remember when this guy was at Ipswich but he didn't do too well and he was loaned out to Crystal Palace i believe. He is a left sided-midfielder.
HajdukSplit is offline  
post #9 of 61 (permalink) Old June 22nd, 2003, 00:58
Star Player
 
Join Date: 12 2001
Posts: 4,168
What's the news on Dabanovic? Same here, can't read Slovenian. Sorry.
binswhacker is offline  
post #10 of 61 (permalink) Old June 22nd, 2003, 15:22
Rising Star
 
Join Date: 04 2003
Posts: 153
Karič signed today for Maribor again, so Dinamo watch out here we come!
Fantastic is offline  
post #11 of 61 (permalink) Old June 22nd, 2003, 19:16
Premier Player
 
Join Date: 02 2001
Posts: 1,907
That's a really great news Fantastic You're gona need him in the CL qualifications. What are the rumours with Rakovič? He refused a new contract with Maribor, where is he off to now?

binswhacker Dabanovic is rumoured to join a slovenian club Mura although his contract with Lokeren is due till next summer. As you probably know, Lokeren signed a new keeper, Mijojevića from Anderlecht so it doesn't look good for our goalie.


Prosinečki leaving Olimpija
Because Olimpija's owner Jurij Schollmayer reduced the budget for next summer Robert Prosinečki will leave Olimpija and according to the rumours join Zagreb or a newly promoted team Inker.
nina is offline  
post #12 of 61 (permalink) Old June 22nd, 2003, 19:31
Rising Star
 
Join Date: 04 2003
Posts: 153
Raka is going to play somewhere in Izrael or that is just he is hoping for.
Fantastic is offline  
post #13 of 61 (permalink) Old June 22nd, 2003, 20:53
Star Player
 
Join Date: 12 2001
Posts: 4,168
Quote:
Originally posted by nina1981
binswhacker Dabanovic is rumoured to join a slovenian club Mura although his contract with Lokeren is due till next summer. As you probably know, Lokeren signed a new keeper, Mijojevića from Anderlecht so it doesn't look good for our goalie. [/B]
Aha, I knew he wasn't too happy with the coming of Milojevic, but not that the actually wanted to leave.

Is Mura the same team where Club Brugge bought Nemec?
binswhacker is offline  
post #14 of 61 (permalink) Old June 23rd, 2003, 03:37
Rising Star
 
Join Date: 08 2001
Posts: 439
Yes it is...

Hey what's up with Nemec... a recently read an interview where he said that the main reson he doesn't play is that he suggested that the club brought in a GK coach that had some problems with Club Brugge... or something like that...

Well personaly, i don't believe that... since i've seen him play a game for the NT... and judging only from that game... he really isn't any good...
Ner_Zhul44 is offline  
post #15 of 61 (permalink) Old June 23rd, 2003, 08:06
Star Player
 
Join Date: 12 2001
Posts: 4,168
Quote:
Originally posted by Ner_Zhul44
Yes it is...

Hey what's up with Nemec... a recently read an interview where he said that the main reson he doesn't play is that he suggested that the club brought in a GK coach that had some problems with Club Brugge... or something like that...

Well personaly, i don't believe that... since i've seen him play a game for the NT... and judging only from that game... he really isn't any good...
That's strange since there has been a GK coach brought in recently, although he hasn't really been there before that. The GK coach also did a lot for the youth coaching as well. Did he mention the name he suggested to the board?
binswhacker is offline  
post #16 of 61 (permalink) Old June 24th, 2003, 13:26
International
 
Walter BC's Avatar
 
Join Date: 10 2001
Location: Bovec - SLOVENIJA
Teams: SLOVENIJA & Arsenal
Posts: 6,926
Pavlin's transffer seems pretty dissapointing to me, I mean Pajo could and should do better. I guess he is after the money.

SLOVENIJA


COME ON YOU GUNNERS!
Walter BC is offline  
post #17 of 61 (permalink) Old June 24th, 2003, 17:20
Premier Player
 
Join Date: 02 2001
Posts: 1,907
Of course he is, he's a Gorenjc afterall


Seems like there's still a chance for Prosinečki to stay with Olimpija as he and Rudonja met with Jurij yesterday. The final decision of this talks will be known tomorrow.
nina is offline  
post #18 of 61 (permalink) Old June 24th, 2003, 19:22
Rising Star
 
Join Date: 04 2003
Posts: 153
And their is still a chance that Zaho will come to MB! My opinion is, that he will play the qualification for CL with Benfica and if they wont qualify, he will join our club in the "winnter transfers" time. If not, than certanly in the next seasson!
Fantastic is offline  
post #19 of 61 (permalink) Old June 24th, 2003, 23:29
Rising Star
 
Join Date: 08 2001
Posts: 439
WTF are you dreamin' about???

No chance in hell...
Ner_Zhul44 is offline  
post #20 of 61 (permalink) Old June 24th, 2003, 23:31
Rising Star
 
Join Date: 08 2001
Posts: 439
Quote:
Originally posted by binswhacker
That's strange since there has been a GK coach brought in recently, although he hasn't really been there before that. The GK coach also did a lot for the youth coaching as well. Did he mention the name he suggested to the board?

I don't exactly remember... He said that this is a former GK coach of brugge, that was really unpopular with the board... I guess there was some bed blood when he left...
Ner_Zhul44 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register NowIn order to be able to post messages on the Xtratime Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive. Try to avoid choosing short (like '1'), simple (like 'abcd') and easy to guess passwords (like a name of your favorite team, player, etc)! Complex and long enough passwords, that consists of random string of alphabet and numerical characters, are almost impossible to be stolen and misused.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-inCurrently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear ModePosting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome