Bosnians Abroad - Page 8 - Xtratime Community
 91Likes
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #141 of 15042 (permalink) Old September 25th, 2004, 16:58
Forum Manager
Xtratime Elite
 
HajdukSplit's Avatar
 
Join Date: 08 2002
Location: NJ
Teams: Hajduk Split, Derby County
Posts: 66,732
Great day for the Bosnians on Hajduk...
Sliskovic gets an easy 4-0 win away against Varteks
Blatnjak scores two goals and Turkovic scored in the last minute of the match.
HajdukSplit is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #142 of 15042 (permalink) Old September 25th, 2004, 17:20
Legend
 
VELEZ1922's Avatar
 
Join Date: 07 2004
Teams: BIH, FK VELEZ, MANCHESTER UNITED, TSG HOFFENHEIM
Posts: 13,464
Emir Spahic-Scored twice in Shinniks win over Zenit St Petersburg
VELEZ1922 is offline  
post #143 of 15042 (permalink) Old September 25th, 2004, 20:05
Star Player
 
Indexi's Avatar
 
Join Date: 08 2004
Posts: 2,706
Quote:
Originally Posted by HajdukSplit
Great day for the Bosnians on Hajduk...
Sliskovic gets an easy 4-0 win away against Varteks
Blatnjak scores two goals and Turkovic scored in the last minute of the match.
Good for them,who's the topscorer in hrvatska so far?
Indexi is offline  
 
post #144 of 15042 (permalink) Old September 25th, 2004, 20:10
Forum Manager
Xtratime Elite
 
HajdukSplit's Avatar
 
Join Date: 08 2002
Location: NJ
Teams: Hajduk Split, Derby County
Posts: 66,732
Quote:
Originally Posted by Emirho
Good for them,who's the topscorer in hrvatska so far?
Tomislav Erceg (Rijeka) with 6. Saranovic is second (Kamen Ingrad) with 5. Blatnjak is tied in third with a few other players with 4.
HajdukSplit is offline  
post #145 of 15042 (permalink) Old September 25th, 2004, 20:40
Legend
 
VELEZ1922's Avatar
 
Join Date: 07 2004
Teams: BIH, FK VELEZ, MANCHESTER UNITED, TSG HOFFENHEIM
Posts: 13,464
PRVA HNL
BAKINA LEKCIJA ĆIRI
VARTEKS - HAJDUK 0:4
VARAŽDIN — Stadion Varteksa. Gledatelja oko 3000. Varteks — Hajduk 0:4 (0:2). Sudac: Ivan Bebek (Rijeka) — 6,5. Strijelci: Blatnjak u 6. i 17., Ćaćić u 68. i Turković u 92. minuti. Žuti kartoni: Rukavina i Šuto (Hajduk).
NAJBOLJI IGRAČ: Dragan Blatnjak (Hajduk).
VARTEKS: Mance (4,5), Mujanović (4,5), Benko (6), Kastel (4,5), Granić (4), Pokrivač (5,5)(od 61. Ramadani ), Jančevski (5,5), Šafarić (5,5), Petričević (5), Halilović (5), Pavličić (5).
HAJDUK: Kale (7), Rukavina (6), Bartulović (6)(od 84. Žilić ), L. Vučko (6), Vejić (6), Neretljak (6), Pralija (6), Ćaćić (6,5), Blatnjak (8), Grgurović (6)(od 62. Turković ), Munhoz (6)(od 64. Šuto ).
6 — Početak kao u Čakovcu protiv Međimurja kad je zarana Blatnjak udarcem iz daljine doveo Hajduk u vodstvo. Sasvim slična situacija, Blatnjak je imao loptu na lijevoj strani, poveo je par trenutaka i kad mu je Mujanović krenuo u blok Blatnjak je raspalio iz sve snage. Splićani su imali sreću da je šut Blatnjaka udario u Mujanovića, podigla se lopta i dobila efe, pretvorila se u visoki lob koji se spuštao iza leđa zaprepaštenog golobradog varaždinskog vratara Mancea, točno u lijevi donji kut. Kao da je s neba pala lopta, Mance je ostao ukopan na pola puta i Hajduk je poveo golom Blatnjaka i autogolom Mujanovića, kako vam drago.
12 — Varteks je statirao, šokiran, Granić, Kastel, Mujanović, bio je tercet koji je pobirao salve zvižduka, griješili su u seriji... Blatnjak je vihorno prošao po lijevom krilu, servirao asistenciju prema Ćaćiću, ali ništa od toga, jer je balun zapeo, izgubio se u šumi nogu.
17 — Taman je Varteks preko Petričevića pokušao zaprijetiti po lijevoj strani, da bi Pavličić i Jančevski u nesporazumu izgubili loptu na 18 metara od Kale, pa se stvorila jurišna kontra "bijelih", što je rezultirala drugim pogotkom — 0:2! Blatnjak je primio loptu, Granić nije presjekao, povlačio se i onda bio pretrčan, a pred ustrašenim Manceom Blatnjak je poentirao.
21 — Eto zrna Varteksa; zdesna je centrirao Petričević, Mujanović sam glavom uspio je promašiti na prvoj vratnici ono što je bilo lakše pogoditi.
26 — Oštar udarac Jančevskog prošišao je pokraj lijeve vratnice "bijelih".
28 — Prošao je Pavličić kroz splitsku obranu, stigao nadomak Kale, ali je Hajdukov vratar reagirao kao baywatch — spasilački!
41 — Na Varteksovu jalovu inicijativu Hajduk je tukao kontre. Bijeli su postizali dal mu igrači zadnje i srednje linije budu sasvim blizu jedan drugoga, iz tog skrama oteta lopta pretvara se u brzu prijetnju, sve je odigrano blic u tren oka i zaključeno oštrim udarcem Munhoza preko gola.
43 — Varteks je u šesnaestercu "bijelih", Jančevski na lopti, sve mu je otvoreno, ali onda je njegov šut panterski pokupio Kale akrobacijom, paradom, čvrsto prigrlivši loptu.
50 — Blatnjak je bio i ostao nerješiva enigma za Varaždince, ni u nastavku im nije dao mira, njegov prodor po lijevoj strani i centaršut osujetio je tek Jančevski vratolomnim bacanjem, čisteći loptu u korner ispred Rukavine, koji je dohitao na drugu vratnicu.
52 — Rukavine je odjednom bio pun teren, sad je kiksao u defanzivi, zapravo, ispravio je svoju pogrešku, jer je odbjeglog Benka pokosio s leđa i spasio stvar, pa neka je dobio žuti karton zbog faula. Iz slobodnog udarca Šafarić je naciljao preko gola.
63 — Ramadani je morao osvježiti uspavane Varaždince, to je uspio jednim prodorom, probio je Rukavinu i centrirao, ali se grozd obrane "bijelih" nije dao smesti.
68 — Hajduk je rijetko prelazio centar, ali bi onda bio vraški opasan. Ćaćić je iznudio prekršaj u polukrugu šesnaesterca i onda sam uzeo loptu da izvede slobodan udarac. Bilo je to kao na treningu, ono što nebrojeno puta uspijeva, a rijetko ima prilike izvesti na utakmici. Tehnička minijatura, lopta preko živog zida i bio je to Ćaćićev pogodak, lopta se zabila u same lijeve rašlje. E, Mance za ovo nije kriv! — 0:3.
84 — Utakmica je već odavna bila gotova, izvjesna, domaći navijači rezignirano su se razilazili s tribina kad je Jančevski, njega od svih Varaždinaca najviše smo spominjali, izbliza propustio priliku za počasni pogodak...
92 — U drugoj minuti sudačke nadoknade eto zato četvrtog pogotka Splićana, opet je kiksao Granić, ovo nije bilo njegovo popodne. Blatnjak je sve uradio sam, prošao, probio i kad je došao pred Mancea loptu je samo odložio udesno gdje je akciju Blatnjaka dočekao iz pozadine pritrčali Turković, koji je lako poentirao u praznu mrežu — 0:4!


komentar

Blatnjak od zlata

Blagotvorno je na Hajduk djelovala promjena sustava igre preko noći na 5 — 3 — 2. Stručni stožer "bijelih" nije se sramio ni libio preokrenuti svoje zamisli što su ih ljubomorno čuvali još nedavne srijede u Mladini protiv Vinogradara. Čak i Vinogradar im je dao dva gola i svi su opet iznova tvrdili kako će sa četvoricom u zadnjoj liniji najbolje napredovati, premda rizično i mukotrpno.
Za gostovanje u Varaždinu pribjegli su staroj i dobroj dubokoj obrani i brzim kontrama. Blatnjaka su postavili na njegovo jedino prirodno mjesto, isturenog centarfora, brzonogog kao što je nekad bio Zlatko Vujović. Ali, nije sve u brzini, Blatnjak zna i s loptom...
Da ne bude zabune, Hajduk je u kolovozu zaronio u krizu igrajući isto ovih 5 — 3 — 2. Onda je Slišković došao i uz pomoć Krstičevića rekao da treba naći izlaz iz krize igrajući 4 — 2 — 3 — 1. Ali je kriza bila sve dublja i dublja, pa smo se svi složili da je stvar u psihologiji, psihijatriji i čekali kad će se dogoditi jedan — škoš, trzaj, poljubac sreće.
Hajduk je u tom traganju naišao na dozlaboga slabog Varteksa, a što je koincidiralo još i s povratkom na sigurniji, komotniji sistem igre u obrani, ono što se zove bunkerom i kontrom, a ne rizikom ofsajd crte i posjedovanjem baluna.
Za svaki korak naprijed treba pronaći pravi momenat. "Bijeli" su ga našli u Varaždinu, Varteks je bio dekoncentriran povratkom svoga Ćire Blaževića. Ćiro je rekao svojima, ako sam ja pobijedio smrt i vi možete Hajduka, ali je to prije omađijalo nego galvaniziralo njegove varteksovce.
Sve je krenulo na mlin Hajduka kada je Blatnjakov udarac odbijen od Mujanovića sjeo iza leđa usetreptalog i nedoraslog vratara Mancea. Varteks cijelu utakmicu nije pronašao sebe, to nije bio Varteks koji je u Varaždinu dimio protiv Rijeke i tvrdo se borio u Zaprešiću protiv lidera Intera. Ovdje je Hajduk dominirao i s konačnih 4:0 kao da je konačno krenuo uzbrdo! Hoće li se Slišković vraćati na 4 — 2 — 3 — 1 ili će krenuti linijom manjeg otpora, sad je najmanje važno. Čudni su i različiti putevi do uspjeha.
Sreća je za Hajduk da ima u ovom sastavu Dragana Blatnjaka za kojeg smo i prije tvrdili da je najkompletniji nogometaš trenutačno u HNL! U Varaždinu je to pokazao, za dva koplja iznad svih.

piše Slaven ALFIREVIĆ


SVLAČIONICA: SVIMA PUNA USTA "BIJELIH"

Blažević: Nisam očekivao ovako moćnoga Hajduka

Blaž Slišković, trener Hajduka:
— Dogodilo se ono što smo i priželjkivali, možda je doista Varaždin Hajdukovo uskrsnuće, a ova pobjeda rezultat je naše disciplinirane igre i zalaganja svih pojedinaca. Sve što smo se dogovorili prije utakmice oni su ispunili. Nije se umiralo od ljepote igre moje momčadi, ali zasluženost pobjede mislim da nije uopće upitna.
Ćiro Blažević, trener Varteksa:
— Od sveg srca čestitam Splićanima na šampionskoj igri. Iskreno rečeno, nisam očekivao takav Hajduk i ražalostila me činjenica da su upravo u igri s nama iskazali svoju snagu i vrijednost. Možda zvuči paradoksalno, ali svojoj ekipi nemam što zamjeriti, trudili su se...
Dragan Blatnjak, igrač utakmice:
— Moram priznati da smo se napalili izjavama Varaždinaca i njihova trenera pred današnju utakmicu. Kada se pobijedi u Varaždinu, a posebno s takvim rezultatom, onda je doista i suvišno razmišljati o tome tko je bio bolji u ovom susretu.
Nikola Šafarić, kapetan Varteksa:
— Prebrzo smo primili golove i to je u potpunosti poremetilo našu igru. Da smo iskoristili onih nekoliko šansi kod stanja 2:0 za Splićane možda bismo se čak i vratili u igru, ali u svakom slučaju pobjeda Hajduka je zaslužena i nema joj nikakve zamjerke.

Kruno KRULJAC
VELEZ1922 is offline  
post #146 of 15042 (permalink) Old September 26th, 2004, 00:11
Sheperdesque
Community Manager
Xtratime Legend
 
Bosanac's Avatar
 
Join Date: 05 2003
Location: Sydney FC
Teams: Zeljeznicar & Chelsea
Posts: 21,256
Ciro is a cocky little fellow!! Glad to see him being brought down to earth by the one and only 'Prince from Neretva'!!!!!

"I wanted to say we are like seljaks, not seljaks"
Bosanac is offline  
post #147 of 15042 (permalink) Old September 28th, 2004, 13:29 Thread Starter
Legend
 
Manijak's Avatar
 
Join Date: 09 2002
Location: Ottawa
Teams: BIH, Zeljo & OL
Posts: 10,914
Spahic: Necu ostati u Rusiji, zovu me veliki klubovi Spanije i Njemacke
Veliko samopouzdanje


Jedan od glavnih razloga superiorne igre Sinika je i Emir Spahic. Nas reprezentativac je u posljednjim utakmicama najbolji igrac ekipe. U posljednjem subotnjem susretu, postigao je dva gola. Igrajuci na desnom boku. „Stradao“ je lider ruskog prvenstva Zenit iz St. Petersburga (2:1).
Sa Spahicem smo konac no uspostavili liniju. Naime, mjenjao je telefone, a u Jaroslavu su veze slabe, pa se putem mobitela tesko uspostavlja kontakt.
Sigurno ste igrali centarfora kad ste uspjeli dati dva gola?
- Ma kakav centarfor, igrao sam desnog beka, mjesto koje stalno igram u Siniku - rekao nam je Spahic na pocetku razgovora - Prvi gol sam postigao iz prekida, sutirao sam glavom i pogodio. Juric, bivsi igrac Dinama, pronasao me idealno. A drugi sam zabio iz penala. Prihvatio sam odgovornost i zatresao mrezu.

Raduje dobra forma i golovi koje postizete. Od Francuske, pa Spanije, igrate izvanredno.
- Krenulo me napokon. Osjecam se super, imam veliko samopouzdanje, mislim da mogu „poletjeti“. Reprezentacija je, na neki nacin, bila injekcija. Utjecali su posljednji rezultati na moje psiho-fizicko stanje pa se to odrazilo na moje igre. Samo da ovako nastavim.

Zar imate tako dobar tim kad pobjedjujete sve redom?
- Sinik ima 20 super igraca. Igramo odlicno, u formi smo. Trenutno smo peti, a prvoplasirani Zenit nam bjezi svega sest bodova. Jurisamo na titulu, sto da ne. Najbolji igraci su na nasih prostora, Juric i Radosavljevic. Ukljucujuci i moju malenkost.

Nakon Spanije javili su se mnogi zapadno evropski klubovi koji su Vas zeljeli kupiti.
- Ma to je posebna prica. Nakon dobre igre na Bilinom polju, kontaktirali su me iz Spanijek, Nemac ke, Francuske... Mislim da sigurno necu ostati u Siniku, jer interesanata je mnogo, a ja zelim dalje. Ako se sjecate, bas sam u Sportu izjavio da je Sinik samo prolazna stanica.

Koji su klubovi u igri?
- Do meca sa Srbijom i Crnom Gorom znat ce se dosta toga. Ne bih otkrivao imena. Samo cu kazati da se radi o velikim i poznatim klubovima.

Zvali su i iz Rusije.
- Najkonkretnija je stigla iz FK Moskva. Sinik je trazio milion dolara za mene, ali su ovi odustali, jer im je previse. Ni meni se nije islo. Ako vec moram da idem, onda je bolje da karijeru nastavim u nekoj od liga „petice“.

Nakon „furije“ slijedi jos jedan mec kvalifikacija protiv SCG.
- Do sada nam je islo super. Moze nam doci ko hoce, ali mi cemo igrati najbolje, ne bojimo se nikoga. Disemo kao jedan, prava smo klapa i ne vidim razloga da ne pobjedimo Srbiju. Ne znam kako je bilo ranijih godina, ali sada je atmosfera izvrsna, od kako sam u reprezentaciji, nikad nije bilo nikakvih problema. Ponajvise je to zasluga direktora Pasalica i selektora Sliskovica, te nas igraca.

Znate li igrace SCG?
- Poznajem neke, ne sve. U Rusiji igraju Vidic i Petkovic. Znam da su dobri Kezman, Stankovic, Vukic, Krstajic... No, imamo i mi svoje adute.

Koliko ce povreda i odsustvo Musica utjecati na nasu igru?
- Zna se koliko nam „Cile“ znaci. Sigurno ce biti tesko bez njega, ali moramo igrati.

Moguce da ce Vas Sliskovic vratiti na desni bok?
- Na meni je da igram gdje god me stavi. Meni svejedno, ali nekako sam se navikao da igram stopera. U Siniku sam bek, pa mi je svejedno. Ponovo se „zakuhalo“ oko mjesta odigravanja utakmice.

Ponovo se dovodi u pitanje Zenica, sigurnost Bilinog polja.
- Sramota je da se postavlja pitanje stadiona u Zenici. Ponavlja se ono sto se radilo pred Dansku. Zaista bi skandal bio da nam zabrane igranje na Bilinom polju. Jer, na Kosevu odavno nismo nista odigrali, nismo ni pobjedili. Valjda ce odgovorni ljudi UEFA-e pokazati tolerantnost i dozvoliti nam da igramo u Zenici - kazao je Spahic.
Manijak is offline  
post #148 of 15042 (permalink) Old October 2nd, 2004, 19:10
Forum Manager
Xtratime Elite
 
HajdukSplit's Avatar
 
Join Date: 08 2002
Location: NJ
Teams: Hajduk Split, Derby County
Posts: 66,732
Halilovic scored for Varteks in their 1-0 win over NK Zagreb. Sehic assisted a goal in Pula 1856 1-1 draw with Inter.
HajdukSplit is offline  
post #149 of 15042 (permalink) Old October 3rd, 2004, 11:31
Rising Star
 
Kodro's Avatar
 
Join Date: 08 2004
Location: Europe
Teams: FK Velez Mostar, BiH NT, Napoli
Posts: 514
Safet Susic is new Konyaspor coach, turkish super lig club curently on 12th place.
Good luck Pape!

Season 2005/06:
1. FK Vele˛ 8 8 0 0 16:3 24
Kodro is offline  
post #150 of 15042 (permalink) Old October 3rd, 2004, 18:48
Legend
 
VELEZ1922's Avatar
 
Join Date: 07 2004
Teams: BIH, FK VELEZ, MANCHESTER UNITED, TSG HOFFENHEIM
Posts: 13,464
Zvjezdan Misimovic-came on as a sub scored Bochums first goal and set up the other,although Bochum lost 3:2 to Schalke.

Sasa Papac-played the whole game for Austria Wien in their 5:0 drubbing of Admira

Samir Muratovic-Played till the 87th minute ,and assisted on a goal in Gak's 2:1 win over Wacker

Almir Tolja-Started at goal for Bregenz

Alen Skoro-Came in as a sub in the 57th minute for GAK

1974-75 UEFA CUP
1.RD Velez Mostar-Spartak Moscow 2:0 1:3
2.RD Velez Mostar-Rapid Wien 1:0 1:1
3.RD Velez Mostar-Derby County 4:1 1:3

1987-88 UEFA CUP
1.RD Velez Mostar-Sion 5:0 0:3
2.RD Velez Mostar-Borussia Dortmund 2:1 0:2

1988-89 UEFA CUP
1.RD Velez Mostar-APOEL 1:0 5:2
2.RDVelez Mostar-Belenenses0:0 0:0(4:3 pk's)

Osvajaci Kupa Marsala Tita-Kup Jugoslavije 1981,1986
VELEZ1922 is offline  
post #151 of 15042 (permalink) Old October 3rd, 2004, 18:52 Thread Starter
Legend
 
Manijak's Avatar
 
Join Date: 09 2002
Location: Ottawa
Teams: BIH, Zeljo & OL
Posts: 10,914
Bolic scored for Genclerbirligi today as well!
Manijak is offline  
post #152 of 15042 (permalink) Old October 3rd, 2004, 19:37
Legend
 
VELEZ1922's Avatar
 
Join Date: 07 2004
Teams: BIH, FK VELEZ, MANCHESTER UNITED, TSG HOFFENHEIM
Posts: 13,464
Muslimovic-former BIH U-21 international scored for Rimini in thier 4:1 win.Muslimovic is owned by Udinese,and is loaned out to serie c side rimini

Salihovic-U-21 international scored for Hertha amateurs in their 3:0 win.

1974-75 UEFA CUP
1.RD Velez Mostar-Spartak Moscow 2:0 1:3
2.RD Velez Mostar-Rapid Wien 1:0 1:1
3.RD Velez Mostar-Derby County 4:1 1:3

1987-88 UEFA CUP
1.RD Velez Mostar-Sion 5:0 0:3
2.RD Velez Mostar-Borussia Dortmund 2:1 0:2

1988-89 UEFA CUP
1.RD Velez Mostar-APOEL 1:0 5:2
2.RDVelez Mostar-Belenenses0:0 0:0(4:3 pk's)

Osvajaci Kupa Marsala Tita-Kup Jugoslavije 1981,1986
VELEZ1922 is offline  
post #153 of 15042 (permalink) Old October 6th, 2004, 23:09
Forum Manager
Xtratime Elite
 
HajdukSplit's Avatar
 
Join Date: 08 2002
Location: NJ
Teams: Hajduk Split, Derby County
Posts: 66,732
According to a DCFC site, Konjic is out for 6 weeks! seems to be the norm for Derby County signings, getting a serious injury
HajdukSplit is offline  
post #154 of 15042 (permalink) Old October 8th, 2004, 11:25
Community Manager
Xtratime Legend
 
jimbo jones's Avatar
 
Join Date: 03 2003
Location: Derbyshire, England
Teams: Derby County, Burton Albion
Posts: 22,017
Konjic has had a bone in his knee trimmed, and it is hoped he will be ready to play in a month, that's his absence shortened by 2 weeks at least

Quote:
Originally Posted by Nico
I dont belive in jinxing mate, I do belive in playing at home with a 2-0 advantage against a team which I cant see scoring 2 goals!

Of course, if we lose, I'll never admit it was me who wrote this.
Forest 2-5 Yeovil aet

Brian Clough - Legend!
jimbo jones is offline  
post #155 of 15042 (permalink) Old October 8th, 2004, 12:33
Sheperdesque
Community Manager
Xtratime Legend
 
Bosanac's Avatar
 
Join Date: 05 2003
Location: Sydney FC
Teams: Zeljeznicar & Chelsea
Posts: 21,256
Good to hear Jimbo but we needed him tomorrow :-(

"I wanted to say we are like seljaks, not seljaks"
Bosanac is offline  
post #156 of 15042 (permalink) Old October 8th, 2004, 14:56
Star Player
 
Indexi's Avatar
 
Join Date: 08 2004
Posts: 2,706
this is so sad...
Indexi is offline  
post #157 of 15042 (permalink) Old October 8th, 2004, 15:20
Community Manager
Xtratime Legend
 
jimbo jones's Avatar
 
Join Date: 03 2003
Location: Derbyshire, England
Teams: Derby County, Burton Albion
Posts: 22,017
Fingers crossed this operation will put an end to this injury, which seems to be dragging on, he probably shouldn't of played as much as he has recently for Derby, in fact there's no probably about it, he needed more rest, but no-one was going to tell him that, i could see him still trying to get on the pitch if he only had one leg

Quote:
Originally Posted by Nico
I dont belive in jinxing mate, I do belive in playing at home with a 2-0 advantage against a team which I cant see scoring 2 goals!

Of course, if we lose, I'll never admit it was me who wrote this.
Forest 2-5 Yeovil aet

Brian Clough - Legend!
jimbo jones is offline  
post #158 of 15042 (permalink) Old October 8th, 2004, 15:57
Star Player
 
Indexi's Avatar
 
Join Date: 08 2004
Posts: 2,706
Heheh
cheers
Indexi is offline  
post #159 of 15042 (permalink) Old October 12th, 2004, 20:08
Legend
 
VELEZ1922's Avatar
 
Join Date: 07 2004
Teams: BIH, FK VELEZ, MANCHESTER UNITED, TSG HOFFENHEIM
Posts: 13,464
Sergej Barbarez had yet to reach "star-status" in 1996. The now 32 year old HSV striker had just moved from Union Berlin to Hansa Rostock. Still, in a kid's room in Gelsenkirchen, the Bosnian international's poster adorned the walls: "Sergej was my idol, I had a lot of posters and a shirt of his," admitted HSV's young striker Mustafa Kucukovic, who is turning heads in the Bundesliga every time he plays. The lad was only 10 at the time, and his parents had moved from war-torn Bosnia to the Ruhr Valley four years before.
Debut
The youngster made his debut for HSV against VfB Stuttgart...playing next to his hero Sergej Barbarez: "At first", admitted "Mucki" "I was a bit nervous, being with the first team for the first time, but everyone was really nice to me," especially his compatriot Barbarez, who has been at HSV since the summer of 2000. Kucukovic had grabbed the attention by scoring at will in the third division. He scored seven goals in as many games: "Sergej always used to call me if he heard that I'd scored for the amateurs," Mucki” went on. Now they are playing in the same team: "It was my intention of playing alongside him at least once as I joined HSV from the VfL Bochum youth side. While at Bochum, Kucokovic scored 29 goals in 29 games. No wonder that his current coach Klaus Toppmöller describes the lad as being: "Sensational".

Call-up
Mustafa Kucukovic (17) has been called up to the under-19 squad by coach Uli Stielike, for the qualification tournament to be played from October 18th until 26th. Germany's opponents will be: Slovenia, Latvia and Serbia-Montenegro


Ovaj momak je veliki talent i steta bi bila da igra za svabe,mislim da bi on zaigro za nas ipak mu je Sergej idol

1974-75 UEFA CUP
1.RD Velez Mostar-Spartak Moscow 2:0 1:3
2.RD Velez Mostar-Rapid Wien 1:0 1:1
3.RD Velez Mostar-Derby County 4:1 1:3

1987-88 UEFA CUP
1.RD Velez Mostar-Sion 5:0 0:3
2.RD Velez Mostar-Borussia Dortmund 2:1 0:2

1988-89 UEFA CUP
1.RD Velez Mostar-APOEL 1:0 5:2
2.RDVelez Mostar-Belenenses0:0 0:0(4:3 pk's)

Osvajaci Kupa Marsala Tita-Kup Jugoslavije 1981,1986
VELEZ1922 is offline  
post #160 of 15042 (permalink) Old October 13th, 2004, 09:18
Premier Player
 
DJ Bungi's Avatar
 
Join Date: 06 2003
Location: Stolac, BiH
Teams: BiH & Croatia NT, Man Utd, Tottenham, Liverpool
Posts: 2,350
Quote:
Originally Posted by VELEZ1922
Sergej Barbarez had yet to reach "star-status" in 1996. The now 32 year old HSV striker had just moved from Union Berlin to Hansa Rostock. Still, in a kid's room in Gelsenkirchen, the Bosnian international's poster adorned the walls: "Sergej was my idol, I had a lot of posters and a shirt of his," admitted HSV's young striker Mustafa Kucukovic, who is turning heads in the Bundesliga every time he plays. The lad was only 10 at the time, and his parents had moved from war-torn Bosnia to the Ruhr Valley four years before.
Debut
The youngster made his debut for HSV against VfB Stuttgart...playing next to his hero Sergej Barbarez: "At first", admitted "Mucki" "I was a bit nervous, being with the first team for the first time, but everyone was really nice to me," especially his compatriot Barbarez, who has been at HSV since the summer of 2000. Kucukovic had grabbed the attention by scoring at will in the third division. He scored seven goals in as many games: "Sergej always used to call me if he heard that I'd scored for the amateurs," Mucki” went on. Now they are playing in the same team: "It was my intention of playing alongside him at least once as I joined HSV from the VfL Bochum youth side. While at Bochum, Kucokovic scored 29 goals in 29 games. No wonder that his current coach Klaus Toppmöller describes the lad as being: "Sensational".

Call-up
Mustafa Kucukovic (17) has been called up to the under-19 squad by coach Uli Stielike, for the qualification tournament to be played from October 18th until 26th. Germany's opponents will be: Slovenia, Latvia and Serbia-Montenegro


Ovaj momak je veliki talent i steta bi bila da igra za svabe,mislim da bi on zaigro za nas ipak mu je Sergej idol
Neki dan sam citao u Oslobodjenju intervju sa Barbarezom i pitali su ga za Kucukovica. Barbarez kaze da je pricao sa njim i da je Mustafa spreman zaigrati za BiH, samo treba da mu srede papire i da dobije poziv. Barbarez misli da mali Mustafa moze igrati za A selekciju.
DJ Bungi is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register NowIn order to be able to post messages on the Xtratime Community forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive. Try to avoid choosing short (like '1'), simple (like 'abcd') and easy to guess passwords (like a name of your favorite team, player, etc)! Complex and long enough passwords, that consists of random string of alphabet and numerical characters, are almost impossible to be stolen and misused.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear ModePosting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome